Parfümök világa

Tetszik e vagy sem.
Müllerben teszterből mindig a csuklómra fújok, néha megy pulóver ujjára és ott tovább érezni.

Bizonyos összeg felett legyen nagyon tartós.

1 Likes

Nekem is tartósság dönti el, hogy marad-e nálam egy parfüm. Bármennyire tetszik, ha lepkef.ng, akkor megy. Tökéletes példa erre a Lanvin Éclat d’arpége, amit imádok, a kedvenc tavaszi parfümöm, de 16 fújás után is alig érezhető. Szóval elengedtem.

Amiket most használok, a reggeli fújás este is érezhető. Megtaláltam a nagy Ő-ket. Mert 1 parfüm nem parfüm. :grin:

Örülök, hogy a Nina tartós rajtad. :slightly_smiling_face:

3 Likes

Egyformán gondolkozunk :slight_smile:
Elárulod, hogy mik a nagy Ő illataid?

A Ninával még lehet, hogy tovább fogok menni a Fragonard irányába, mert a Belle Chérie illata nagyon hasonló csak kifinomultabb, mindenki ezt írja róla.
Amióta kaptam onnan egy szappant úgy vágyom onnan rendelni illatot , csak eddig nem tudtam, hogy melyik milyen, pont egy Nina klónba nyúltam bele olvasgatás közben.Belle Chérie Eau de parfum Fragonard - 48,00 €

Az ára teljesen baráti:)

Még fújkálok egy darabig ezt- azt, aztán majdcsak beleszeretek valamibe , még van rá bő egy hónapom, hogy kitaláljam mit szeretnék.

2 Likes

-1 érv a Fragonard mellett, még egy sokkal nehezebbnek ígért illatkompozíció is csapnivaló tartóssággal bírt :frowning: (Rajtam leegalábbis)

1 Likes

Leteszem a póthajam komolyan :frowning:
Jó akkor újratervezek, ezer köszönet, hogy szóltál :relaxed:

1 Likes

Hát igazán nincs mit, sajnos alternatívát nem tudok ajánlani helyette :frowning:
Vagyis hát a Poeme, de azt nem gyártják már, az aztán jó kis fullasztó dög :smiley:

1 Likes

Képzeljétek, végre a közelemben is nyílt egy niche parfüméria, és ma beszabadultam. Hát majdnem elsírtam magam a gyönyörűségtől. Már előre félek, túl sok minden tetszik, túl sok minden szerelem :blush: :roll_eyes:

3 Likes

Az abszolút befutó Muglertől a Womanity, ez a szignatúra illatom. A csapatban játszik még az Angel Nova, Lattafa - Khamrah, Marc Jacobs - Decadence EDP, Montale - Intense Café.
Gyengébb tartósságú, de igazán nőcis a Dior - Addict EDT.
Nyáron Jil Sander - Pure is szokott lenni rajtam, nagyon friss, tiszta illat, enyhén virágos, nem savanyodik be, szóval tökéletes. Csak hát nem annyira tartós. :smiley:

Neked melyek a legtartósabb parfümjeid? :slight_smile:

2 Likes

Nekem ami a legtartósabb volt idáig az a névváltás előtti Thierry Mugler : Angel edp, de versenyben van még a Cartier : Must de Cartier , a Dior: Addict és a Versace: Crystal Noir is.
Meeeeeeeg a Mugler : Angel Muse edp is jó :slight_smile:
Régen a Gaultier Classique edp is nagyon jó volt , van belőle egy 2017- es limited edition kiadásom, szeretem, de nem tud annyit mint amennyit a régi kiadás tudott.
A Womanity sajnos rajtam sós mogyoró lett, pedig másokon egyszerűen odavagyok érte olyan egyedi illata van.

Amúgy kiakasztó, hogy régebben csak azzal kellett foglalkozni, hogy tetszik- e egy illat vagy nem, kérdés nem volt, hogy tartósak- e. Még a L’ eau par Kenzo jellegű illatok is levakarhatatlanok voltak. Most meg teljes lutri az egész.

2 Likes

A Narcisok lemaradtak, modern kori parfüm kalandozásaim nagy felfedezettje a ház,érdemes próbálgatni a kockákat és téglalapokat most egy Fleur de musc florale edt van a márkától üvegesben és valami pusztító belőle 2 fújás.
Volt még Fleur Musc edp, Rouge edp és az Ambreé is a háztól, mind szuperül teljesített, egyediek, nem jöttek szembe sehol , csak ajánlani tudom a márkát.
Nyárra már kiszemeltem az Ambre Nerolit tőlük és tulajdonképpen lehet, hogy most is az egyik illat lehetne Narciso .

3 Likes

De jó, majd számolj be róla milyen kincseket találtál náluk :slight_smile:

Az ízlésünk és a bőrkémiánk eltér, úgy látom, csak az elvárásaink egyeznek. :smiley:
A pacsuli és a narancsvirág illatjegyeket nem szeretem, az én bőrömön borzalmasak lesznek. Bezzeg a Womanity! Finom, enyhén sós-púderes füge, csipet virággal.

Ettől szép kerek a világ. :slightly_smiling_face:

A Narcisokat nem ismerem, köszi az ajánlást!
Illetve, de, a fekete üvegűből (még a nevét sem tudom) fújtam magamra még évekkel ezelőtt. Füstös uszadékfa lett rajtam. Nem is értem.

1 Likes

A fekete az nekem sem jött be, szerintem a koriander jegy miatt, nem szeretem kategória.

1 Likes

Végül ezt a két illatot választottam:
IMG_8571
IMG_8572
A Givenchyt csak mintában próbálgattam , próbáltam elhessegetni de végül nyert, mert annyira újszerű , friss, elegáns, igazi francia sikk ,nagyon szeretni fogom tavasszal.
A Boucheront vagy 3 éve kaptam 5 ml mintában és azóta ábrándozom róla, igazi könnyed tisztaságillat, szerintem ez lesz majd az amit csak úgy idehaza vagy alváshoz is fújni fogok.
A minták közül esélyes még , de már csak nyárra a Jardin sur la Lagune a Hermestől, ami rajtam se nem só, se nem tenger hanem egy finom szappanos tisztaságillat egy pici aquás felhanggal a háttérben, egy szelíd és niche Olympea . Meglátjuk mennyire akarok elegáns lenni 35 fokban :smiley:

9 Likes

Sziasztok újra! :grinning:
Kicsit lehalt a gépem, meg sokat voltunk külföldön is, meg a jelszavam is elfelejtettem … de visszatértem :grinning:

Sikerült kipróbálnom a reptéren az új Fllowerbombot! Hát, sajnos nagy csalódás (prosztó, na, ez az igazság), a héten igyekszem feltölteni a terméklapot, hogy mindezt bővebben is kifejthessem :sweat_smile:

Viszont, ami ma jött szembe velem, hát, ez igen széles mosolyra húzta a számat: ki szeretne Trump illatú lenni? :rofl:

3 Likes

:rofl: Inkább Zelenszkij vagy Obama illatú lennék :sweat_smile:

3 Likes

Ne már, ez viccnek is rossz.
Vattacukrot kellene inkább árulnia és önbarnítót :smiley:

4 Likes

A flowerbomb prosztó? Kicsit fantáziátlan: talán, egysíkú: valószínűleg, hotel: trivago, doktor: zsivago , de szerintem a maga egyszerűségében szép, és a gyümölcsössége ellenére nem buggyan meg idővel a bőrön. (Zöld spicebomb dettó)

Sziasztok!
Aki illatolta már mindkettőt…
Milyen különbséget véltek felfedezni a Xerjoff és Sospiro féle Muse között? Vagy bármelyik Velvet kolekciós illatnál, ami Sospiroban is megjelent?