Téli illatom:
https://kremmania.hu/kremek/les-senteurs-gourmandes-laurence-dumont-les-senteurs
Nagyon szeretem, hasonlít az L de Lolita Lempicka-ra, de elmentem a Zarába, hogy vegyek valami “komolyabb” illatot. Ez igazán édes, valami mélyebb illatban gondolkodtam.
Erre megvettem szerintem a legédesebb illatot, ami kapható a Zarában.
https://kremmania.hu/kremek/zara-supreme-vanilla-edp
Végülis tetszik, de van bennem egy ilyen gondolat, hogy az ehhez hasonló nagyon édes, vaníliás parfümök a gimis lányok illatai, és vajon mások mit gondolnak rólam?! (30 éves vagyok.) Pedig nagyon nem kellene ezzel foglalkoznom Gimiben pedig nem is szerettem a vaníliás illatokat. A fent említett Lolita viszont hiába édes, de nagyon fűszeres és “mély” (nem nagyon értek a parfümök jellemzéséhez ), de sajnos már nem gyártják és csak aranyárban kapható.
Tetszik nekem is
Bár még a legtöbb mintát nem használtam el és van 2 amit még ki sem próbáltam,rendeltem újabb adagot + vettem egy kis kiszerelésű Novellistát.
Felbuzdulva a múltkori szuper Zara parfüm rendelésen, rendeltem még 3 illatot.
Hát most rútul pórul jártam, hiába a szuper értékelések.
Ez most jó kis lecke volt.
Elhiszem, hogy valakinek bejön, úgyhogy csak a saját szubjektív véleményem írom le:
Nocturnal life: Nem karácsonyi sütis, nem finom melengető. Csípős, tömény. Mintha egy kiló mézet ugyanennyi fahéjjal és gyömbérrel összekevertek volna. Az illatjegyek tetszenek, de ez így szerintem tömegoszlató fegyver.
Into the Woods Nobody Knows: Nem érzek ribizlit, se kókuszt, se fát. Ez nekem sebbenzin átcsomagolva. Karcos, harsány.
Into the Gourmand Gleam of the Moon: Nagyon alkoholosan nyit, utána egy kis semmiség lesz belőle. Tényleg krémes, de nem vaníliás/ rizspuding krémes, hanem Nivea testápolós.
Jaj úgy sajnálom, azt hiszem most jó sokáig nem kísérletezek.
2024 nagyon ígéretenek hangzik! Cseresznyés Black Opium, mojitos Escada, kókuszos Flowerbomb És ez csak a kezdet…
Számot vetve 2023-mal, igazi mélyrepülés volt nálam ez az év. Nem lesz nehéz felülmúlni Egy rakás tróger megjelenés, számos meggondolatlan vakvásárlás, 0 db szerelem.
Ti milyennek értékeltétek 2023-at parfüm-ügyileg?
Nagyon ritkán jutok el plazazni, inkább a mintákat rendelem, az összes újdonságot nem tudtam kipróbálni, amiket szagoltam, azokból egyikből sem lett szerelem sőt…
Nem értem miért kell kihozni a 120. “voltmár” érzetű flankert , egyszerűen annyi új illat jön ki, hogy szerintem fel sem tudja dolgozni a vásárlóközönség.
Összecsapott, minden újdonságot nélkülöző illatokat próbáltam idén, az árak pedig olyan szinten elszálltak, hogy majdnem mind a “beverték a fejüket” kategória. Neroliban 30 ezer alatt vannak az 50 ml Montale illatok, olyan minőséggel és tartóssággal, hogy egy fújás és a szomszéd is attól köhög egész nap.
Gaultier Divine, Angel Elixír mehhhh , pedig a nagy kedvencem mind a két ház.
Idén aminek nagyon örültem , az egy nyári szerzemény volt a Narciso Ambree , 2020-as születésű illat.
Annyi szépséget találtam már ennél a márkánál, hogy idén tovább folytatom a felfedezést és biztosan lesz még tőlük téglalapom vagy kockám. Juteszembe az All of me na az nem jól sikerült , idei illat.
Amit még kinéztem magamnak az a L’ Interdit a Givenchytől, az EDP megvan mintában és gyönyörű elegáns illat, még a Rougeot kell beszereznem, hogy meg tudjam nézni , melyik legyen a kettő közül.
A kókuszos Flower bomb nem hangzik rosszul, nyárra jó lehet.
Nekem a tavalyi év tanulsága, hogy a levendulás illatoktól meneküljek és érdemes kis mintát beszerezni, mert van most egy szépségem, ami nagyon tetszik, de állandóan tüsszögésre ingerel.
Amit most télen fújkálok és szeretem, de nem fogom újravenni:
Erre viszont kíváncsi vagyok.
A nagyvadakat megvagyok másnak, gondolom a fehér szín a visszafogottságra utal. Douglasban már van.
https://www.cartier.com/en-us/womens-fragrances/la-panthere-eau-de-parfum-hair-mist--CRFS050029.html
Nem szerelem es 2022-es illat, de tavaly futottam bele az YSL Black Opium Illicit Green-be.
A sima verziot egyaltalan nem szeretem, ehhez kepest nagyon meglepett, hogy az Illicit Green tetszik. Nem egy nagy durranas, de biztonsagos, nem sok vizet zavar. Szivesen viseltem.
Egy masik illat, amivel szinten csak az elmult nyaron talalkoztam eloszor: a Zara Energetically New York. Epp Budapesten voltam atutazoban es hogy elussem azt a par orat, bementem a Zaraba (is) szaglaszni es … ahh, megcsapott a mennyorszag illata.
Ebbol epp most kaptam ajandekba egy uveggel. Annyira egyszeru es szep a csomagolasa! Azt hiszem sose volt meg ekkora elmeny parfumot kapni es kibontogatni. Gyonyoruseg a szemnek es az orrnak is.
Férj 12 éve a Mexx Man-jét használja és imádom rajta. Most volt a Rossmannban egy ilyen 50%-os akció és nagy lendülettel vettünk neki 2 db-ot. Na már most létezik, hogy reformuláción esett át a parfüm? Még a régiből volt és összehasonlítottam. Hát mit mondjak, hányni tudnék az újtól. Ténylegesen wc illatosítós citromos szaga van és mintha került volna bele vanília, ami eddig nem volt. Hovatovább, pont az a picike aromás-fás vonulat tűnt el belőle, amiért imádtam. Tudtok erről valamit?
@Shenzi olvastam a véleményed az új Opium alatt és 100%-ban egyetértek veled, amit az új illatokról írsz.
A tartóssággal kapcsolatos gondok nálam már 10 éve felütötték a fejüket , már akkor azt mondogatták az akkor 40-50+ éves parfümhasználó hölgyek, hogy ha jót akarok magamnak akkor a régebbi alkotások között keresgéljek , mert azok még tudnak valamit. Igazuk volt.
Újabban vadászni , szó szerint vadászni kell az olyan illatokat amik nem tűnnek el 2 óra alatt. Hiába van havonta 2-3 újdonság, hiába érdekel, egyrészt nagyon nehéz manapság ebben a dömpingben újat mutatni, másrészt botrány, hogy 30 ezres testpermeteket kapunk.
Amúgy vicc, de sokszor a VS testpermetem tartósabb mint 1-1 minta amit magamra pancsolok.
Mostanában szeretnék valami édeset, lehet az lesz, hogy veszek egy PINK SUGART
Amúgy tavaszi illat keresésben vagyok, az őszt megúsztam 0 vásárlással, akkor Burberrykről álmodtam, meg Givenchy L I’nterditről, de valahogy elmúlt.
Jellegében valami olyasmi kellene mint a Bright Crystal, lehet valamelyik rózsás Nina lesz belőle.
Meg csak úgy idehaza jókedv/komfort illatnak valamelyik Halloweent, ne a lila legyen most .
Másnak is van “itthoni” parfümje?
Nekem szokott lenni, jellemzően nem túl drága, vagy valami olyan amit kaptam és annyira nem vagyok oda érte de elfújom kategória. Térülök-fordulok és fújkálom
Teljesen le tud nyűgözni, amikor valaki a számára amúgy annyira nem tetsző illatot ilyen “miért ne?” jelleggel elfújkálja Ha nekem valami nem tetszik vagy nem annyira, nincs az az isten, hogy magamra fújjam/kenjem
Nincs “itthoni” parfümöm. Otthonra nem fújkálom magam, viszont az utcára nem megyek ki illat nélkül. A testpermeteket nem szeretem, a többsége számomra túl édeskés vagy közönséges.
Tőlem az az érzés is teljesen idegen, amit Jakupcsek mesélt Lilunál a múltheti adásban, hogy képes többször azért letusolni, hogy új illatot fújhasson és éjjelre is fújkál.
Inkább úgy mondom, hogy semleges, vagy futottak még kategória, azokat fújom el, ami nem jön be, kellemetlen illatú rajtam az wc illatosítóként szokta végezni .
Láttam a Jakus interjút , eddig sem volt szimpi a néni, ezután sem lett kedvesebb. Szakmai és egyéb tudása, jólneveltsége, a választékos beszéde viszont tetszik.
Én is fújok éjszakára IS, meg mindenkor IS legalább attól nem kell tartanom, hogy rámromlanak a flakonok, amit a kezembe kaparintok az fogy rendesen.
Ja, hát nálam ez ugyanaz A semleges/futottak még/ utálom/büdös = nem fújom magamra sosem, az nálam egy kaszt A tetszik és baromira jó illat viszont ketté válik. Ott megjelenik a “baromi jó, imádom, de magamon nem tudom viselni” és az “imádom és jó rajtam” Természetesen ez utóbbiból van kevesebb, ami azt jelenti, hogy inkább az 1-2 darabhoz konvergál, amit ugye nullára kerekítünk
Jakupcsek: hát, érdekes.A műsorait nagyon kedveltem, emberként kicsit fura a stílusa, de amennyit láttam most belőle, számomra megszokható. Töredelmesen be kell vallanom, hogy hasonló stílusom lehet, a barátok/család elmondása szerint
A Rossmann szokott ezer éves példányokat árulni. Nem lehet, hogy romlottak? Batch kód mit mond? Én egyszer egy Nina Riccivel fürödtem be így.
Van itthoni parfümöm, több 5-10 milis minta. Jellemzően olyan illatok, mint mondjuk a Mitsuoko, Youth Dew, Opium, amiket utcára, emberek közé biztos nem hordanék, de maga az illat elbűvöl, és otthon szívesen érzem magamon.
A mintás dobozkám tartalmát fújkálom én is jelenleg, így azok is elfogynak+ tesztelgetni is tudok. Kivéve Hermes Tutti Twilly mert azt max. textilre fogom elhasználni annyira kaparja a torkom.
Üvegesből van Must de Cartier amit én is inkább idehaza szeretek, munkába csak ritkán használom az illat jellege miatt. Kicsit ódon a lelkem, de én jóban vagyok az öreg hölgyekkel.
Itthoni illatom utoljára a Halloween volt, sokszor vettem újra, most is lesz belőle, csak nem a lila hanem a Waterlily flanker.
Én a D&G Sicilyre vágyom évek óta. Még fiatalkoromban vettem egy fújóst belőle az NLC-n, a legjobb elegáns szappanillat volt amit valaha éreztem. Mire megengedhettem volna egy üveggel belőle, nem gyártották többet.
Tavaly sok új illatot illatoltam minta alapján, nem volt köztük számomra kiemelkedő.
Szeretek parfümöt ajándékozni, remélem eltaláltam az emberek ízlését.
Én azt várom,hogy mikor tilt le a Notino a mintarendelésekről,hogy most már hagyjam abba.
Annyira nem kifinomult az orrom, van kedvenc illatom Avontól, Alditól és persze az 1990-es évekből.
A minták által lett néhány új szerelem,pl Novellista Desert Wood,amit megvettem volna,csak mire rászántam magam, elfogyott Notinonál.
Aztán YSL Libre illatok,de ők már bőven a lélektani határom felett és ismerve magam, megunnám,ahogy mindent is meg tudok unni.
Én viszonylag mostanában váltam parfüm őrültté, és kezdtem ámokfutásba, sok csodás illattal találkoztam, és az elejéhez képest az is sokat változott,hogyan ítélem meg az illatokat. Otthonra is jól esik fújkálni, a Jakus riportot én nem láttam, de igazából nem is értem, miért jó, amit csinál. Egyrészt pazarlás minden szempontból, másrészt idő kell az illatnak, hogy megérjen. Ha lemossa, lehet, lemarad a lényegről. Mindegy, ő dolga.
Csak olyan illatot használok, ami boldoggá is tesz. Ami nem tetszik magamon eladom, vagy elosztogatom fújósokban
Felteszem eladásra a KM piacra, kb. ma este.
Ha valakit érdekel, írjon.
Dior J’adore Roller Pearl Eau de Parfüm, 20ml
Marionnaudból, 6 hónapja vásároltam. Nagyon kevés hiányzik belőle. Batch kód: 3D01
Ár: 10 ezer Ft