Köszönöm szépen!
De cuki vagy
Olvastam én is, arra gondoltam, hogy őszre azért lehetne valami Cartier IS.
Megnézném a Must Goldot és a cicákat , szerintem veszek belőlük mintát, a Pantheret próbáltam már rajtam akkor nagyon nem működött, de hátha.
A Gold ahogy olvasom sokkal hordhatóbb mint a régi verziók.
Ó sajnálom, hogy a párduc nem akart megszelídülni rajtad, én odavagyok érte.
De jól hangzik ez a Gold! Vajon mennyire tartós? Szerintem rólam leolvadna, de én nem vagyok mérvadó. Annyira szereti a bőröm a parfümöket, hogy mindet magának akarja
Múlt héten eljutottam a Neroliba. Hát, illatkánanán, az biztos, én mégis azzal a bizonyossággal távoztam, hogy nincs új a nap alatt, minden vak-illatfolt, amit betömtem az enyészeté lehet. Sőt, inkább visszatértem a jól bevált klasszikusokhoz és vettem egy üveg Shay&Blue White Peaches-t
Viszont egy discovery box is becsúszott, úgyhogy most szépen nekilátok a Versatile Paris illatok tesztelgetésének, legyen szerencsénk!
ui: szolgálati közlemény: a Neroli kiszervezte a Shay&Blue illatokat a Tinamu boltjukba.
Nagyon szeretem a virágok és a vanília illatát, ezért ezeket választom, ha parfümöt veszek.
Nagy parfümös kolléganőktől kérdezem, hogy fás-lonc illatot tudtok-e ajánlani?
Ültettem idén huszonegynehány kúszó örökzöld loncot, zöldfal lesz, és akármikor locsolom elalélok az illatától.
Leginkább visszafogott parfüm érdekel, nem offenzív nagyágyú. Nem baj, ha nem édes, a fás illatokat szeretem.
Köszi🙏
Nekem is van loncom bóditó illatú,fehér virágú. Ezt a parfümöt találom nagyon hasonlónak hozzá.
VAN CLEEF&ARPELS C.E.CALIFORNIA RÉVERIE
Gyerekek nekem ez olyan mehhhh, hogy rákeresek a Versace Bright Crystal illatra az oldalon, kiad 15 találatot amiből 3 valid az összes többi pedig a gagyi utánzata ilyen- olyan márkától.
Ezeket mégis hogy hagyhatják jóvá?
Akkor ha feltöltök egy Niwea krémet mint Nivea utánzat az is ér? Vagy hogy van ez?
Ennyire nincs pénzük az embereknek?Zsibin meg leárazáskor simán el lehet hozni teljesen élhető áron ezeket az illatokat Vagy nem érdekli, jólesz ez is?
https://kremmania.hu/kremek/kereses?query=Versace+Bright+Crystal+&categories=&includedingredients=&excludedIngredients=
Engem pl. érdekelnek az utánzatok, még ha nem is veszek, de jó ötletnek tartom ezt a fajta szűrést.
Ja, de. Yodeyma utánzatom van, a Good girl és a Light blue helyett. Volt eredeti is mindkettőből, de a Yodeyma tökéletes dupe, töredék áron. És hát igen, van, amikor nincs pénze az embernek, bármi is legyen az oka.
Igen, simán lehet az is, hogy ennyire nincs pénzük az embereknek. Főleg a jelenlegi gazdasági helyzetben nem csodálkozom, ha nem a drága márkás parfüm a prioritás. De az is lehet, hogy van, csak nem szívesen költik parfümre vagy nem érdekli őket ez a téma. Nekem is van utánzatom, ami nagyon tetszik, azt megveszem, de nem feltétlenül szeretnék/tudok tízezreket kiadni egy olyan parfümre, ami tetszik ugyan, de csak ritkán kívánom meg (arról nem is beszélve, amikor a nagy kedvencet megszüntetik és csak a “gagyi utánzat” marad). Ha nem tetszik, nem kell megvenni, aki meg akarja, vegye.
Sajnos igen, a legtöbb embernek nincs pénze az igazi illatokra (a mostani árak mellett nem is csodálom), de attól még tetszik neki egy adott illat és szeretné magának tudni valamilyen formában. Néha megnézek egy-egy illatot a nagy parfümériákban, és 30-40 ezernél kezdődik a dolog… Ilyenkor örülök, hogy pár éve annyi illatot felhalmoztam, hogy egy darabig nem kell újat vennem. Persze, szeretnék, hogyne, de nekem például nem prioritás, helyette a bőrápolás és smink az, amire szívesebben költök.
Barátnőm például nem tudja megvenni az eredetit, mert nem keres úgy, és Krémmánián sincs fent, szóval neki a zsibi sem opció. Nekünk evidencia a KM piactér, de a legtöbb ember hírből sem hallott róla, mert nem ekörül forog az élete. Megértem, bár barátnőm tőlem már annyit hallott a Krémmániáról, meg annyit magyaráztam neki, hogy működik a dolog, hogy mostanra már szakértő lehetne. De nem az.
Az meg a másik amikor kivonnak valamit a forgalomból. Az egyetlen utánzatom itthon az Armani City Glam koppintása. Az igaz, hogy fogalmam sincs, milyen állapotban van (bár el tudom képzelni… ) és inkább csak az emlékek miatt tartogatom az üveges maradékom, de még egyetemista koromban vettem, amikor az eredetire biztos nem lett volna pénzem, és persze ahogy beleszerettem, gyorsan meg is szűnt az illat.
Azzal egyetértek, hogy jó lenne tudni szűrni az eredetire vs. koppintásra.
Nincs pénzük az embereknek, de amit nagyobb problémának látok az az, hogy igényük sincs és nagyjából semmire, de önmagukra pláne nincsen.
Nem vagyok márkafüggő, de szeretem a jó minőségű dolgokat márkától függetlenül. Sajnos, volt olyan időszak az életemben, hogy nem engedhettem meg magamnak bizonyos dolgokat. Próbáltam összespórolni rá, ha nem sikerült, akkor nem volt. De olyat sosem tettem, hogy inkább elmentem a szar körmöshöz/szar fodrászhoz vagy megvettem volna a rosszabb minőségűt, vagy az utánzat parfümöt. Abban az időben nem csináltattam a körmöm, nem volt parfümöm stb.
Hát, ha oda van írva a terméklapra, hogy Bright Crystal utánzat, akkor még örülhetünk is, milyen jó a kereső funkció Szerintem sem baj, hogy lehet ilyet kapni, ha erre van igény, ezt fogják venni, ez van.
Abban nagyon igazad van, hogy lehet jó minőséget is venni kedvező áron, múltkor totál leesett az állam a Neroliban, hogy mennyi illatuk van már jóval kedvezőbb áron, mint a dizájner illatok a Douglasban/Müllerben. Valami hihetetlen, mennyire megdrágultak itthon ezek a mainsteam illatok. Biztos, hogy sok ember azért is fordul a gagyiságok felé, mert valóban nem ismer más márkákat/opciókat.
Új, oud-os La Vie Est Belle… izgalmasan hangzik! Semmi pacsuli?
A lonc kapcsán idei limitált az Estée Laudertől:
Nekem kicsit ambivalens érzelmeim vannak a dupe-okkal kapcsolatban. Biztosan nekem is van olyan illatom, ami valaminek a hasonmása, és én nem is tudok róla, mert nem célzottan kerestem. De amikor valaki kifejezetten arra áll rá, hogy másol, és ezt nem is rejti véka alá, én azt etikátlannak tartom. Hülye kérdés, de itt nincs “szabadalom” egy illatra? Elvégre a dupe-ok rontják az eredeti illat egzisztenciáját. Ott van a Baccarat, vagy a Lost cherry. Kötve hiszem, hogy mindenki milliókat keres (főleg diákként), vagy mindenki rendelkezik egy Sugar daddyvel, vagy kőgazdagok a szülei, hogy százezres parfümöket vegyenek, mégis mindenki ezektől illatozik, mert a dupe pl a Zarában elérhető. Így mitől lesz különleges az eredeti? Tucat lesz úgy, hogy nem is ő tehet róla.
Na, ez jó kérdés? Milyen szellemi tulajdonhoz fűződő jog védhet egy illatot? Ha arra gondolok, hogy ez is egy “recept”, az se lenne meglepő, ha semmi majd utánaolvasok. De a másolás szerintem szaglás alapján megy, nem az összetevő listát lopják ki az ipari képek a gyárból, úgy meg megfoghatatlan kategória.