Parfümök világa

Szerintem nyugodtan próbáld ki a női vonalat is, igazából nincs mit vele veszítened. Azt nem tudom, melyik működne a bőrödön, de ha Oscar Wilde simán magára fújta az ibolyás parfümöket, akkor nincsenek akadályok :smiley: Az arab kultúrákban simán illatoznak a férfiak is rózsa meg jázmin parfümökben.

1 Likes

Az Avonnál a Rare Pearls egy szantálos illat, és elég tartós is.

1 Likes

Hát, az OL parfum nálam is betalált. :raised_hands: :grinning:

Ezek a Férfi Amouge illatok elképesztően komplex textúrával rendelkeznek, ez nagyon tetszik. :sunglasses:

1 Likes

Nekem pont tegnap érkezett egy minta az Amouage Sunshine férfi verziójából, azt próbáltad már? :slight_smile:

A női Sunshine a kedvenc illatom, imádom télen és nyáron is (bár nyáron másokat nem terrorizálok vele, inkább csak otthon hordom), és nagyon kíváncsi voltam a férfi verzióra. Fordult már elő velem, hogy férfi parfümöt hordtam és reméltem, hogy ez is bevethető lesz, de per pillanat úgy érzem, hogy nem fogom tudni magamon elviselni. Az intenzitása brutális: alig érintettem hozzá a csuklómhoz a kis minta csövét, de így is nagyon erős. Az édes, vaníliás, narancsbrandys része tetszik, de van benne valami, ami nekem tönkreteszi az egészet, csak még nem jöttem rá, hogy mi az. Talán a levendula: alapesetben szeretem, de azt hiszem, az édes jegyekkel kombinálva nem az igazi. Ahogy elnézem az összetevőit, igazából bármelyik fűszeres összetevő lehet a ludas, vagy úgy ámblokk az összes. Az édes jegyek mellett zavarók nekem. Szóval magamon biztos nem, de senki máson sem tetszene azt hiszem, férfin sem sajnos.

Most elgondolkodtam, hogy a női Sunshine tetszene-e egy férfin. Elképzelhető, hogy igen, bár szerintem annyira nőies, hogy nekem picit furi lenne. De ha mondjuk az én párom viselné, azt szerintem el tudnám fogadni. :slight_smile:

1 Likes

Azt még pont nem. Overture, Honour, Fate, Epic, Myths, Interlude van meg eddig.

Általában mindennel teszek több próbát is, elsőre kicsit sokkoltak ezek az illatok, de ahogy próbálkoztam egész ráéreztem némelyikre… az szerintem elmondható hogy ezeket az illatokat tényleg azért alkották hogy észrevedd a viselőjüket. A nagy részükkel még is az a problémám hogy nem érzem magam ehhez elég érettnek, vagy lehetne bennük még némi simulékonyság… nem is tudom. :slight_smile:

Az utóbbi időben leginkább a Blamage, Oud immortel, OL parfum , BO parfum, Oud for happiness, fck fabulous, floriental meg a Gucci guilty absolute vonalat fújtam. Szerintem elég uni illatok, a guccit leszámítva. Szóval ezek drasztikusan mások számomra. :grin:

Simán el tudom képzelni hogy az Arab illatoknál sokkal nagyobb a kontraszt ami a férfi és női illatokat illeti. :slight_smile:

1 Likes

Majd egyszer ha eljutsz a Sunshine-hoz, írd meg a véleményed ha van kedved, kíváncsi lennék rá. :slight_smile:

Mostanra leszáradt egy finom, füstölős, édes illattá, olyan mint amikor az ember belép egy indiai boltba. A zavaró tényezők már nincsenek meg, de ez nem vigasz, mert olyan sokáig voltak jelen, most pedig ami maradt olyan gyenge, hogy sehogy sem tudom használni. Megy az 5 milis eladásra sajnos… (Viszont jelen állapotában tetszik, akár magamon is el tudnám viselni, egy férfin pedig abszolút vonzó lenne. Csak az a sok konyhai fűszer ne lenne az elején…)

Nekem is az az érzésem, hogy az Amouage-nál eléggé különválnak a női és férfi illatok, bár ez a viselőtől is függ: a Sunshine Man-hez is írták páran nők, hogy simán hordanák. Én soha nem tudnám, szóval nagyon különbözünk. :slight_smile:

Amiket írtál, egyiket sem szagoltam soha, a férfi illatok valahogy egy teljesen ismeretlen terület nekem, de majd megszaglászom őket ha hozzájok jutok egy parfümériában.

Pont tegnap voltunk barátnőmmel a Müllerben parfümöket szimatolni: én elhatároztam, hogy kipróbálok pár közismert illatot amiket mindenki ismer csak én nem, ő meg készségesen asszisztált ehhez. Abból a 20+ illatból összesen az Omnia Coral tetszett, a többit soha nem tudnám elviselni magamon. (Némelyiket máson is nehezen.) Megvan a saját ki gyűjteményem illatokból amiket szeretek és hosszú távon el tudok viselni, de mainstream vonalon kevés ami tetszik sajnos.

2 Likes

Kipróbáltam két új illatot de egyik sem nyűgözött le teljesen.
Az egyik Annick Goutal Encens Flamboyant Goutal. Egy ideje érdekelnek a templom illatok, aminek a fő oka, hogy az új projektem (képzőművész vagyok) misztikus hangulatú lesz és az utóbbi időben nagyon inspirálni kezdtek az illatok is. Nagyon keresem azt a finom, tiszta templomillatot, ami passzolna ehhez az egészhez. Sajnos hiába tetszik valami a levegőben/hangulatában, azt nem biztos, hogy viselném is… így is nehéz velem, mindent eszelős erősnek érzek, szóval kifújás után kb levegő után kapkodva vártam míg elcsitul. Kb egy óra után már élvezhető volt, nagyon finom tiszta tömjén, egész enyhén édes de nekem sok egyszerűen. De lehet elfújkálom a műtárgyakra, és majd enyhén árasztják magukból a misztikum illatát :smiley:
A másik Jaques Zolty Havana rain, ami rajtam ázott, büdös városi esőáztatta beton :’)

Elvileg mindkettő unisex, és annyira nem is szeretem a férfi/női felosztást, ezt a kifejezést meg pláne, de: túl pasisak rajtam :frowning:
Még nem tudom mi legyen a sorsuk, mindenesetre az biztos, hogy egy érdekes/finom illat még nem elég ahhoz hogy a bőrömön is viseljem…

1 Likes

Etrotól ajánlanám templomi illatnak a Messe de minuit - ot,

Keleties illatokból pedig Serge Lutenstől az Ambre Sultant és a Datura Noirt.

2 Likes

Köszi! Az Etro már a listámon van, várom hogy feltegyen belőle valaki kifújost zsibire :innocent:

1 Likes

Megérkezett a gyűrű szűkítő, rendeltem ilyen sima ragasztható lapot is, de az csak egynél működött sajnos, illetve az ominózus fekete zománcosra kellett még extra bélésnek :sweat_smile:
Nem a legszebb megoldás, de működik és a középső ujjamon hordva nem olyan csúf, meg igazából kit érdekel, végre tudom hordani őket :innocent: Köszönöm a megoldási javaslatot :heart: 341137879_580867567346906_5907527629048840631_n (1)

13 Likes

Hú, én pont most vettem meg a Messe de Minuit. Írni is fogok erről és a L’Impératrice-ról újabb véleményt. Imádom mind a kettőt - annak ellenére, hogy totálisan különböző jellegűek - olyan jól esik visszatérni a régi szép illatidőkhöz, ha már így megcsömörlöttem a jelenkorban :sweat_smile:
2 illatom van az Etro-tól a Messe és az Udaipur, mind a kettő rendkívül minőségi, nagyon tartós illat. Szeretnék újra körbeszaglászni ebben az illatházban, mert az eddigiek alapján csodás illataik vannak abszolút elfogadható árszinten. Szintén hozzájuk kötődő illatemlékem, hogy van egy toszkán szállás, ahova több, mint 10 évig jártunk és ott is az ő szappanjuk/tusfürdőjük volt kirakva. Nekem ez az Etro menthetetlenül a felső kategória illata. Tudjátok, mint mikor bemész egy elegáns szállodába vagy egyéb helyre, ami olyan finoman van illatosítva, hogy legszívesebben az lenne az első kérdésed a recepcióstól, hogy “Ne haragudjon, mivel illatosítanak Önök, otthonra is szeretném ezt megvenni?”

6 Likes

Igen, emlékeztem hogy Te ajánlottad nekem az Etrot, azóta ki is néztem tőlük a Pegasot, most pedig a Messe de Minuit került még fel a listámra. Nekem az Annick Goutal és az Etro illatház ami leginkább megfogott eddig azalapján amiket olvasgattam. nagyon várom, hogy minél többet kipróbálhassak tőlük :relaxed:

Apropó, sose ítélj elsőre… főleg ha parfümről van szó! tegnap estére olyan szépen lecsitult az Encens Flamboyant hogy még a fiúm is megjegyezte, milyen finom illatom van. Tiszta lett és balzsamos. Ma már boldogan fújkáltam magamra, ráadásul egész tartós is, de inkább bőrközeli (ami nekem csak pirospont).

1 Likes

Dejó! Nagyon örülök neki! :star_struck::heart_eyes:
Viseld a gyűrűket egészséggel és sok örömmel!

1 Likes

Szexi, ha egy nő férfi illatot használ, de ha férfi fúj fel női parfümöt, az kiábrándító

Szerintem pedig nagyon illatfüggő. Nagyon sok illat hivatalosan női, a valóságban viszont férfi is nyugodt szívvel hordhatja. Természetesen nem egy édes, virágos parfümre gondolok, de jópár fás, citrusos illatot hordhat gond nélkül egy férfi.

5 Likes

Kedvtelve keresgélek a férfi szekcióban , most is van idehaza férfi illatom, nem értem mitől ne lehetne bármelyik illat bárkié.
Nyugodtan fújja azt mindenki ami neki tetszik és amihez kedve van.

3 Likes

Köszönöm :blush: :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

Melyik az az illatod?

Egyetértek veled. Nekem is inkább férfiasbbnak vélt uni illataim vannak. Számomra kiábrándító a cukorka felhő illat, de egy barátnőmnek minden ami nem édes az pl. pasi illat. Nála landolnak a nekem túl édesnek titulált mintáim :smiley:
Az írisz és az ibolya tud működni egy férfin is akár.

2 Likes

A Van Cleef and Arpels: Midnight in Paris - ba szerettem bele menthetetlenül , aztán ahogy a túlságosan lángoló szerelmeknél ez már lenni szokott, el is engedtem , mert nem lehet kapni.
Fórumtárstól kaptam pár millit , azt már elhasználtam és kedves barátnőm talált még valahol Izraelben 20 millit, amit megvett nekem, már azt is megkezdtem, idén biztosan elfogy aztán marad a sóhajtozás. :grinning:
Régebben az Old Spice - ra voltam rákattanva főleg nyáron, ( nyilván az akkori páromé volt, )ajándékba kapta az USA- ból díszdobozban volt szettben, szerintem az első verzió lehetett.
Hajnalban mielőtt útnak indultam volna munkába , mindig öntöttem a kezembe és végigkentem a nyakam és a karom vele, nagyon szerettem azt a friss illatot.
Aztán unokatesóm férje használta az Azzaro : Chrome- ot , ha náluk voltam mindig megszaglásztam az üveget, olyan cuki volt a Laci, hogy kis maradékkal volt, hogy nekem adta, tudta mennyire odavagyok azért az illatért.
Ilyen emlékeim vannak. :slight_smile:

3 Likes

Érdekes, mert ott van például a Van Cleef and Arpels Bois Dore-ja, kifejezetten uniszex illat. Az egyik ismerős csaj használja és számomra van némi pasis felhangja, de érzem belőle a női dögöt is :slight_smile: Olyan, mintha a bőrkabátba belecserződött volna a férfi aftershave, keveredve némi férfi bőrillattal :slight_smile: imádom :slight_smile: Hozzáteszem, magamon elviselhetetlen.

1 Likes