Parfümök világa

vakon vásárolnám… :sweat_smile:

mit szóltok ? :cowboy_hat_face:

1 Likes

A régi illatokat jobban szerettem. Egyrészt baromira nőiesek voltak, másrészt kevésbé vattacukor és madártejszagúak. :slight_smile:

Első körben anyukám illatai voltak a szerelmeim: Cacharel: Anais Anais és a Hugo Woman Woman-je. Ezek mind 2000 előtti illatok. Az Anais Anais-ot újraformulálták, hányni tudok tőle, a Woman pedig baromira édes lett a reformuláció eredményeképpen. Pont az a minimális fanyarság veszett el belőle, amiért imádtam és amire azt mondtam, ha 40+ leszek, elkezdem viselni.

Aztán jöttek azok az illatok később, amikért ölni is tudnék, viszont számomra viselhetetlenek: J.del Pozo: Halloween (az eredeti), Issey Miyake: L’eau D’issey, Bulgari Omnia Coral és mostanság a Nomade:) Férfi illatoknál úristen, de Clinique Happy-je, a Boss egyik már nem kapható verziójú Men-je, a Mexx Man-je és valami csoda folytán egy tök gagyi márka nélküli Whiskey Silver :smiley:

Úgyhogy maradtam a Light Blue-nál, ami első illatolásra szerelem volt és azóta is wáááá :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:

3 Likes

A régebbi illatok szerintem is jobbak voltak, tartósabbak is. A Moschino Funny volt a kedvencem fiatalkoromban. Az első parfümöm szerintem a Coty Exclamation (fekete felkiáltójeles) volt, amit érettségi felé kaptam, szerettem, pedig nagyon édes volt. Kaptam egy sárgaflakonos B.U.-t is, azt viszont el se használtam, borzalmas volt. Amit előszőr magamnak vettem a Cindy Crawford első parfümje volt, amit már nem gyártanak sajnos. Egyszer 5-6 éve vettem egy magyar webshopból egy példányt, romlott volt.
A D&G Light Blue rajtam Clever ablaktisztító, emiatt ez kimarad az életemből. Mindenki bőre más.

2 Likes

Úristen, a Boss intense jutott eszembe. Egy karakteres illat, sokat es sokaig hasznaltam, aztan egyszer csak.megszunt…sem elotte, sem utana noi boss edp nem fogott meg. A Cacharelt is imadtam ott is csak hirtelen nem volt tobbe a polcokon…pont az az egy a markatol…Nekem ezer eves kedvencem a Dior Addict, illetve konnyu illatbol a fentebb emlitett Moschino Funny. Ezek a mai napig a kollekciom darabjai :blue_heart:

3 Likes

Én is így vagyok vele, egyszerűen végigszaglászok egy drogériát és SEMMI ami megfogna. Most vagy én lettem közömbös az illatok iránt vagy nincsenek már illatok ami iránt érdeklődni érdemes…? Tényleg mind egyformának tűnik, nem éppen büdös de olyan semmilyenek.

1 Likes

Én is pont így érzek, semmi érdekeset nem találok manapság. Most azon agyalok, hogy érdemes-e olyasmivel próbálkoznom mint a Library of Fragrance, ilyen többnyire egy illatjegyű parfümökkel. Ilyesmikkel van esetleg valakinek tapasztalata?

2 Likes

Én a Watermelon Blossommal próbálkoztam, de csalódás volt, katalógus illat színvonalú volt, utána mást már nem próbáltam tőlük.

Oda jutottam a csömörben, hogy újrarendeltem a L’Impératrice-t és vettem egy üveg Messe de Minuit-t :laughing: :laughing: :laughing: ha már semmi nem fog meg a jelenlegi szelekcióból, hűvös templom illatú leszek a nyáron :laughing: :laughing: :laughing:

3 Likes

Új arca van a Cartier Le Panthere illatnak, @Alsace @asianlover úgy emlékszem, Ti szeretitek ezt az elegáns ragadozót. :slight_smile:

3 Likes

Nagyon szeretem ezt a parfümöt, vagyis a parfüm változatát (igen csodás marketing ugyanaz a név :smiley: )
Hát ez a lány nagyon bébi cica, bár az EDT-hez kimondottan illik. Erin Wasson kicsit vadócabb arcú volt, amúgy nem tudom kit tudnék még elképzelni. Mondjuk nem egy szőke modellt. Olyan városi párduc. Mondjuk akkor meg pont jó így. Na, jól elfilóztam magamban :smiley:

1 Likes

Nekem mindig ez a nő ugrik be valamiért ha a Panthere illatra gondolok:

1 Likes

Hű, na ő aztán egy igazi vadmacska!

2 mintát próbálgatok mostanában és teljesen ellentétes a benyomásom róluk, mint amit vártam volna.
Valentino BR intense
https://kremmania.hu/kremek/valentino-donna-born-in-roma-intense-edp
Sajnos az én orromnak ez annyira átlagos illat, hogy 5 perc után szinte nem is érzem. Kellemes, édeskés, nőies, de mintha annyi alkalommal éreztem volna hasonlót. Többet vártam.

Issey Miyake A Drop D’Issey:
https://kremmania.hu/kremek/issey-miyake-a-drop-d-issey-edp
Magamtól nem választottam volna, de adott volt a minta. Teljesen beleszerettem, pedig sosem rajongtam különösebben az orgonáért. Tökéletes tavaszi, hétköznapi illatom lenne. Ráadásul van annyira intenzív és tartós, amit én elvárok egy parfümtől. Nagyon szeretnék egy üveggel, egy bibi van: a párom szerint “öregasszonyos”. Úgyhogy vagyok a bajban.

Nektek van olyan illatotok, amit imádtok, de más nem szereti rajtatok?

1 Likes

Jaj nekem folyton. :smiley:
Párom utál minden parfümöt jóformán, de elfogadja, hogy én meg odavagyok értük. Egyetlenegy viselte meg, éppen a kedvencem, azt mondta neki ez túl sok (Papillon Salome) más meg nagyon dicsérte. Olyan nem volt, hogy ne használjam mert büdi. Vagyis egynél jegyezte meg finoman, hogy azt hiszem nem szeretem ezt a parfümöd. (Rasasi Arba Wardat) A jó hír, hogy minta volt csak és nekem se volt a szívszerelmem.

Tele vagyok “öregasszonyos” illatokkal is, szerintem ez annyira rossz minősítés. Nekem aldehides illataim vannak a “nyanya” szekcióból :smiley:
Igazából ha te szereted, jól érzed magad benne, miért ne, mire hazaérsz a munkából úgysem érzi már rajtad :smiley: . Az orgona, jácint annyira tavaszi illat is szerintem.

2 Likes

Nem igazán.
Még amiből egy fújás/ kenés 3 kerülettel odébb is büntet arra sem volt megjegyzés szeretteim körében.
Egy bírálat volt emlékezetes : próbát fújkodtam és azt mondta rá a kedves, mikor megöleltem, hogy olyan illatom van mint az anyukájának. Oidipusz balra el, minta ment a kukába :smiley: talán valamelyik Idole volt az.

5 Likes

Fuh, ha ilyet mondott volna nekem is, azonnal repült volna az a parfüm :smiley:

Melyik volt ez a vegyitámadás ami 1 kenés és 3 kerülettel is arrébb is szaglik? :pleading_face:

1 Likes

Oudh olaj.
Nagyon finom : fogászati rendelő+ istállószag keveréke :rofl:
Montale : Dark Purple, L’ Artisan : Dzing! .
Illetve a Narciso illatok azok amikből 1-2 fújás is elég, eddig a Rouge edp, Fleur de musc edp és edt illatok voltak/ van meg, mainstream vonalon ez kiemelkedő.

4 Likes

Húha de jó kis válogatás :grin: Az Oudh olajban kb fürdenék :rofl:

A Dark Purple csodálatos! Olyannyira, hogy üvegesem is van belőle.:purple_heart:

2 Likes

Nekem is volt belőle 50 ml, a Neroliból vettem, az első Montale illatom volt.
2x fújtam belőle és aztán ment is tovább.

1 Likes

Legyikolta a környezeted és az orrod?
Kipróbáltam pár Montale-t, a Read Aoudot, az Aoud Roses Petalt, a Dark Aoudot és az atomfegyvernek tartott Black Aoudot is. Ezeket és a Dark Purple-t szeretem. Kicsit ijesztő, de rajtam még a Black Aoud is szelíd arcát mutatja, ketten is megjegyezték, hogy milyen finom illatom van, ijedten visszakérdeztem, hogy sok-e, de azt mondták, nem.
(Az egyik vaníliás, a Greyland, a Wild Pears és a Honey Aoud is megvolt, egyedül az utóbbi volt rajtam pusztító, még jó, hogy csak a Notinóban bóklászva fújtam magamra.)

1 Likes