Parfümök világa

A niche rajongók legalább úgy túl tudják tolni, mint aki pl. a Mademoisellet önti magára literszám.
Talán még rosszabb is, mert hiába takarékosan fújják, némelyik niche inkább 50 ml sznobizmus, mint valódi illat. Bagolyköpet, nyúlfülkivonat, spermium, fakéreg, szóval mindent beletesznek, csak nagyot szóljon az “orr” új alkotása. Sokan meg fújják, ha jó, ha nem, mert NICHE…

5 Likes

Ahogy írtam korábban, mindegy minek nevezzük, viselje kulturáltan és ne terrorizáljon vele. Onnantól azt önt magára, amit akar, ha engem békén hagy vele :smiley:

2 Likes

Jajj de jót nevettem az összetevőkön :grinning: De igen, kb :sweat_smile:

2 Likes

Az “illatfelhők” nem szoktak zavarni,ha valaki túltolja magára a kölnit,edt-t társait.

Viszont nagyon zavar,ha úgy veszek kezembe felsőt,ruhát az üzletben,hogy a nyaka össze van kenve alapozóval,rúzzsal. :disappointed_relieved:

5 Likes

Screenshot 2023-03-29 at 20.20.19

Ezt láttad már ? :grinning:
kíváncsi vagyok az illatra, bár a hozzá készült videó nem győzött meg. :laughing:

vannak olyan illataim amikről nem tudom elképzelni hogy bárkit is nyomasztanának, de természetesen nagyon mások vagyunk. Meg két fújás elég és még este is érzem magamon… De egyébként én kedvelem a provokatív illatokat is, csak szerintem érdemes jól választani az alkalmat. :grinning:

1 Likes

Hát igen, a jó öreg szex, amivel mindent el lehet adni.
Ahogy elnézem a határok már kissé eltolódtak , bár a spermás scent óta kb. semmin sem lepődök meg.
Láttam a reklámfilmet, nekem simán csak közönséges volt és koszos. Nem mocskos, hanem koszos.
Mennyivel szebben megfogalmazta ezt az életérzést az Olfactive Studio a Chambre Noirral.
Na jó a szójátékon azért felnevettem :slight_smile:

2 Likes

Azért remélem nem jutunk el odáig hogy már szinte semmin sem fogunk meglepődni. :grin:

2 Likes

Az akkor lesz amikor már valami otthonban mosolygok az ápolókra és az étkezéseken kívül a “ na ma ki halt meg?” téma fog a legjobban érdekelni.
Addig még párszor meghökkenek :smiley:

4 Likes

Na, most idejöttem kicsit ventillálni: régen minden is jobb volt! Vagy én kezdem elveszteni a parfümös érdeklődésem? De ezek az idei újdonságok… egyik gyengébb, mint a másik :roll_eyes:
5 csillagot idén még semmi nem kapott, ha jól átgondolom, a Mandarine Basilic Forte eddig a favoritom, az sem azért, mert annyira eget rengető, viszont pár hónapos hordás után kiderült, hogy nagyon is harmonikus, megbízható komfortillat, ezt is díjazom.
Visszatekintve nálam 2019-2020 volt a csúcs, a legtöbb illatom ezekből az időkből származik. Az elmúlt 3 év totál lejtmenet, egyre kevesebb illat hat meg. Most minden ééééédes kell, legyen. Pont múltkor beszélgettem egy ismerősömmel, aki egy 2012-es, megszűnt illatát siratta és tényleg arra jutottunk, hogy régen sokkal több kellemesen könnyű illat volt. Most - mintha párhuzamosan az eltúlzott női és férfi testideálokkal - úgy tűnik, a parfümnél is a “the bigger the better” szemlélet hódít. Meg persze a tartósság a másik faktor, ami kiveszőben van, azt nem éri meg eladni…
Ti hogy látjátok? Vannak új csillagok vagy tényleg régen minden is jobb volt? :slight_smile:

7 Likes

Én ezt inkább a 2000 előtt kiadott illatokra mondanám. Az én orromnak azok voltak AZ illatok, ami az utóbbi időben megy az meg cukorkás pancs ( tisztelet a kivételnek).
Vanderbilt : Reveire
Dior : Dolce vita, Poison
D&G : Women ( Piros kupakos)
Trussardi : Phyton
Armani : Lei és a Gio
Gaultier:Classique és Fragile
Davidoff: Cool Water
Mugler : Angel
Paco Rabanne: Ultraviolet
Kenzo: Jungle Elephant

Mind- mind 2000 előtti illatok, mindegyik hatalmas sillageal, mindegyiket fel lehet ismerni 100 közül is.
Nem volt ennyi illat, nem jött ki minden évben 3 flanker és nekem nem is volt pénzem akkoriban, hogy készletem legyen ezekből, többnyire csak vágytam rájuk.
Kipróbálom az újdonságokat, keresem- kutatom az egyetlent, az igazit és mindig kicsit irigylem aki 26 éve ugyanazt tudja használni és az az ő illata , én is ezt szeretném.
Nézegetek, keresgélek és közben mindig azt veszem észre, hogy a “ régebbi” illataim felé orientálódok és igyekszem letenni a velük átélt emlékeket, mert nagyon szeretném őket újra hordani.
Tavaly nagyon örültem neki hogy a JPG Classique újra az enyém lett és már nem kötök hozzá semmit, újra ugyanúgy tudok neki örülni mint 20 évesen.

9 Likes

Na, igen! Én - 37 éves vagyok - kb. a 90’ évek vége óta őrzök illatemlékeket. Összességében én is úgy gondolom, hogy 15-20 éve sokkal több “ikonikus” illat volt. Biztos azért is, mert ugye nem volt ilyen kegyetlen dömping.
Teljesen egyetértek, ma 90% édes lötyi úgy 2 órás tartóssággal :frowning:

4 Likes

Szerintem is sokkal karakteresebb illatok voltak régen,kár,hogy néhány már meg is szűnt

Pl Gucci I., Ralph Lauren Polo Sport woman ( a ffi változat még van…wtf…diszkriminatív :crazy_face: )
Kookai Oui Non, Diesel Feminine Plus ezek nagyon hiányoznak.

Hiába néztem fragtantica-n,amiket feldob,hogy hasonlít hozzájuk
A, szintén nem elérhető
B, számomra nem olyan.

2 Likes

Lehet találni szépeket, különlegeset , csak keresni kell. Nagyon.
Akkora kínálat van, hogy lehetetlen átlátni még a mainstream piacot is , a kis 2-3 illatos niche házakról nem is beszélve. Aki mostanában keresi az illatát 0 tapasztalattal és ötlettel , nagyon nem irigylem.

Revideálom amit írtam, mert eszembe jutottak a Hermes kertjei és ők 2010 után születtek és igazán különlegesek. :slight_smile:

Az Armani Sí- nek pedig 24 flankere van és 1 hajpermetet is kiadtak 10 év alatt.
Régebben nem jelentek meg ilyen gyakran illatok, több idő volt az alkotásra, talán ez sem tesz jót a minőségnek. Az állati eredetű összetevők eltűntek , ( ezt mondjuk támogatom) az IFRA pedig az allergének miatt sok régi illatot kevertetett újra, pedig ezek már réges- rég nem illóolajból vannak hanem szintetikus összetevőkből.

2 Likes

Ó a Kookaï ! De szerettem! Egy pici üvegesem volt és azóta siratom, fogalmam nem volt róla, hogy mégis mekkora kincs van a birtokomban.

1 Likes

Nekem is az 1995-től 2005-ig tartó időszakból vannak máig kedvenceim: Lolita Lempicka (az első, ami már sajnos megszűnt), Givenchy Hot Couture, Bvlgari Omnia Crystalline, Guerlain L’Instant Guerlain, Lacoste Pour Femme.
Ők az én örök kedvenceim. :slightly_smiling_face:

5 Likes

A napokban írtátok, hogy milyen drága lett a Notino. Ez szerintem is igaz, részben :slight_smile: Úgy vettem észre, hogy mikor belistáznak egy újdonságot, az sokkal olcsóbb, aztán kisvártatva árat emelnek. (Kivéve, ha valami ikonikus illatról van szó, mondjuk a Douglas előtt behozzák a legújabb LVEB flankert, az mindig nagyon drága és itt éppen fordítva, később lesz olcsóbb.)
A héten náluk tudtam kipróbálni a legújabb Hermes kertet, a Jardin a Cythere-t, szerencsére adtak mellé gyári mintát, így kibontás nélkül küldhetem vissza, katasztrófa az illat…
De most látom, hogy milyen kitűnő áron adják az idei Bronze Goddess-t, a bolti listaár feléért!

4 Likes

Úgy kell figyelni, mint a vércse :slight_smile: ez tényleg nagyon jó áron van, ha nem kaptam volna Crystal Noirt ajándékba akkor ezt vettem volna nyárra.

1 Likes

Moschino Funnyt tavaly vettem 14ezerert itt (100ml), mist 34…wtf?! De aztan a makeup-on araban megvettem a firumtarsak ajanlasat megfogadva :innocent:

1 Likes

Egyetértek, az újabb illatok nagyon ritkán fognak meg, általában az a benyomásom róluk, hogy olyanok, mintha összeöntötték volna egy teljes parfüméria összes illatát…

Nekem az 1977-es Opium most a sláger, de csak otthon hordom a bőrömhöz érintve az illatot, mert valahogy emberek közé nem tudom magamon elképzelni, és tuti megkapnám, hogy mi ez a nyanyás illat. Pedig milyen isteni… :smiling_face_with_three_hearts:

Ugyanez igaz a vintage Miss Dior parfümömre (apropó, a mostanit hogy van képük Miss Dior-ként árulni???), a Mitsouko-ra, a Youth Dew-ra és a Cinnabar-ra.

Szívszerelmem a Diptyque Eau Lente, de ez is olyan, hogy nem biztos, hogy a mai ember értené rajtam, így ezt is inkább otthon hordom. (Amit utcára bevállalok az a 34, de arra meg tuti megkapom egyszer, hogy ez férfiparfüm. :grinning_face_with_smiling_eyes:)

Aztán ott vannak a megszűnt illatok, mint az Avon Millennia, a Clinique Simply, a Van Cleef & Arpels Aqua Oriens vagy a Diptyque Eau de Tarocco. Miért kell nekem folyton olyan illatokat megszeretnem, amiket már kivontak a forgalomból, vagy épp most fognak…? :sob:

Az egyetlen atombiztos kedvencem az Aqua di Gioia, az nem hiszem, hogy mostanában fog eltűnni a polcokról. Az Amouage Sunshine-t pedig nem adom, az a koporsómban is velem lesz.

3 Likes

:raised_hands: :grin:

asianlover imádom ha valami tetszik is és érzem is magamon sokáig. :cowboy_hat_face:

2 Likes