Parfümök világa

Még nem láttam, köszi az ajánlást :blush:, a Viktória egy királynő leánykorát meg a Tavaszi díszszemlét láttam még :).

Egyébként @anon63018870, múltkor veled beszélgettem a fekete-fehér filmekről ugye? Most két nagy kedvencet tudnék megemlíteni az egyik a Katyi, a másik pedig a Férjet keresek című film Turay Idával, imádom mindkettőt :).

Köszönöm szépen az ajánlást! A Verte Violette-t láttam, sajnos elvileg már nem gyártják, úgyhogy inkább nem is néztem jobban utána. A Serge Lutens-t ki fogom próbálni valahol! Valamiért vonz az ibolyás karakter, pedig egesz más jellegű parfümöket viselek.
Bevallom, gyerekkoromban kóstoltam ibolyás cukorkát, amit Nagypapám hozott Franciaországból. Soha nem éreztem olyan finomat addig, csoda volt számomra a virágos édesség. Egy ideje játszok a gondolattal, hogy milyen jó lenne parfümként viselni tavasszal :relieved: Más ibolyás édességeket is próbáltam, ezért hajlandó voltam a Culinaris weboldalát végigböngészni, vásároltam tőlük étcsokit, teát, szörpöt, kandírozott virágszirmokat, és egy másik webshopból rendeltem ibolyalikőrt is. Amiből egy cseppet sem ittam, mert akkor
már várandós voltam, szóval a hölgyismerőseim fogyaszották el:))

Bocsi, hogy az egesz hozzászólásom neked ment, véletlenül így mentettem el:)

1 Likes

Igen, velem :slight_smile:
Az utóbbit nem láttam, ideáig…:slight_smile:
Bár nem fekete-fehér, de a Liliomfi nagy kedvencem
A mai napig akkorákat nyerítek rajta, hogy majd kigurulok a fotelból :slight_smile:

1 Likes

Látom, mennyien szeretitek Sissit, képzeljétek, a Creed ház még nagyon sokáig gyártotta a számára készített parfümöt Nekem is szerencsém volt egy majdnem teljes üveggel birtokolni, de aztán továbbadtam (potom pénzért, én is olcsón jutottam hozzá), annyira nem passzoltunk össze. Ma már nem hiszem, hogy sokan viselnének ilyesmit, viszont nagyon különleges élmény elképzelni:)

3 Likes

Igy mukodok en is, ha valamire rakattanok. Ibolya izesitessel kivancsisagbol talalkoztam, ha megfelelo az arany nagyon kellemesen hat. Ma bontottam fel a karacsonyi ajandek bonbonom, abban is lapul par darab ibolyas tolteleku csokolade. Vedd ugy, hogy telepatikusan megosztotom veled, vegan egyebkent. :wink:
Volt mar Agatha Ruiz ibolyas szajapolom, aminek nagyon eros ize volt es a kiabrandito kozmetikumok koze kerult a listamon. A Burberry kopudere jut eszembe meg, az is ibolyas puder illat, ahogy a Guerlain golyok is. Ezek sem a kedvenceim. Lehet, hogy ezek veszik el a kedvem tudat alatt az ibolyas parfumoktol?! A Skymninget elmentettem, korulnezek a hazuk tajan.

1 Likes

Köaszönöm, annyira kedves vagy :smiling_face_with_three_hearts: Leírnád kérlek a bonbon nevét? Hátha sikerül valahonnan beszerezni :yum: A Burberry kőpúder illatát nem ismerem, a szájápolót sem, a Meteorites-t használom, bevallom, szeretem is az illatát (csak a tényt nem, hogy az arcomra kerül, csak árt a bőrnek az illatanyag), viszont a Meteorites Le Parfum sajnos nem olyan egyáltalán:( Szoval kutakodok még egy kicsit, a Skymning majdnem jó.

Milyen bon-bon?
Képet lehet?:slight_smile:

Priviben elkuldom, mert off topic.

1 Likes

Köszönöm! :kissing_closed_eyes:

Ne haragudj, nem szeretnek elkanyarodni a topic temajatol. Igy csak egy kicsi leterot tettunk. :nerd_face:

Igen még fagyiban is :smiling_face_with_three_hearts:
Elvileg Sisi a megfelelő formátum, de én tuti nem haraplak ketté két ss-el írtért :laughing: A Sissy meg ennek a variációi irritáló szerintem csak… Főleg, hogy angolul a sissy khm igencsak érdekes képeket dob fel :smiley:

Annyira sok könyvet nem olvastam, csak a Hamann félét és egy nagyon szép albumot a Rubicontól azok tetszettek nagyon :slight_smile: A fantázia történelmi jellegű könyveket alapból nem annyira kedvelem, de szerintem csak agyamra ment már a viselet és a történelem, nem tudom őket úgy élvezni. De nyugodtan ajánlhatsz ha tudsz még jó könyveket :slight_smile: Én szeretném majd a mostanában kiadott Habsburg családtagok naplóit elolvasni azok is érdekesek lehetnek :slight_smile:

@anon63018870 Azt a filmet nem lehet utálni, se pedig komolyan venni se, igazából a célja is a világháború szörnyűségeinek elfeledtetése volt, de barátnőm írt egy jó elemzést a filmről a blogunkon :slight_smile: A ruhák így 12 év kösztümözés után ultragagyik, de anno odáig voltam és vissza a filmért, ez is indított el az érdeklődés irányába, szóval na, jóazafilmúgy így szeretjük :smiley:

4 Likes

Abszolút kívánságlistás parfüm :smiling_face_with_three_hearts: :heart_eyes: :star_struck:

1 Likes

Jó kis írás, tele képekkel, gratula.
Amúgy pont azt néztem, hogy a színészek sokkal jobban néztek ki, mint az “eredeti szereplők”.:slight_smile:

1 Likes

robert-piguet-petit-fracas-eau-de-parfum-holgyeknek___18

Hadd osszam meg az élményem Fracas párizsi úrasszonyáról :heart:

Serényen mentegettem @noisette ajánlásait, az első a Shalimar volt amit egyből meg is vettem, illetve megkaptam páromtól, nagyon boldogságos volt a találkozás :slight_smile: Utána berendeltem Ungaro Diva-ját is, és ha már Notino személyes átvétel, beleillatoltam Fracas kupakjába. Annyira orrbatörölt a tubarózsa, mármint gondolom csak ő lehetett az :smiley: Hogy fincsorogva sétáltam ki a boltból és “örültem”, hogy nem tetszik, mert most nem tudnám úgyse megvenni, és a pénztárcám is fellélegezhet. De igazságtalannak éreztem, hogy csak így leírom, ki se próbálom, milyen a kapcsolatunk, így pár nap után megvettem a zsibin egy fújóst. Gondoltam annyi csak elég, hogy eldöntsem a viszonyunkat. Ma a csuklómra tettem egy negyedfújást, ha mégse tetszene le tudjam mosni, de az az igazság, hogy a kezdeti rágógumira, ez a cuki kislányos rágó illatélmény után szépen megnyugodott az illat és azt vettem észre, folyton a csuklómat szagolgatom, így felfújtam a nyakamra egy-egy félfújást. Hát akkor éreztem legyőzve magam a tubarózsás krémes felhőben és nem tudtam betelni az illattal. Nap végére már majdhogynem, “eltűnt”, de még így is elegánsan tartotta magát rajtam, szerintem simán elfért volna a bőrömön az egy-egy teljes fújás is (jaj nekem hát így hamar végére érek a mintámnak :smiley: ).
Nekem nem volt semmiféle virágos parfümöm, a nyanyósokat szeretem sok sok fűszerrel, púderrel, ámbrával, pézsmával, így abszolút a komfortzónámon kívülre tolt Fracas. Számomra a legnagyobb örömömre, mert egyébként szeretek és nyitott vagyok az újdonságokra (vagyis ami nekem az, a modern parfik nem nyűgöznek le ez van :smiley: ).
Szerintem nagyon nőies ez az illat, igazi Haute Couture parfüm, annyira éreztem benne ezt a francia buja eleganciát fehér virágba öltöztetve, a legkellemesebb csalódásom volt a parfümök világában, annyira örülök, hogy adtam esélyt a kapcsolatunknak. Rajtam szerintem jól működött, nem volt fojtogató, sem tolakodó, de valóban kikéri magának a figyelmet és az elegáns lépteket. Szinte éreztem is, hogy na most szépen ki kell húznom magam, mert Fracas nem tűr ellentmondást. :smiley:

Kezdhetek gyűjtögetni rá azt hiszem :sob: :smiley: :face_with_hand_over_mouth: :sweat_smile: :gift_heart:

3 Likes

Örülök, hogy tetszett a Liliomfiról is írt :slight_smile:

1 Likes

Annyira jó olvasni, hogy beváltak az ajánlásomra választott illatok, jobban örülök neki, mintha én találkozok egy csodás illattal, amivel tudok azonosulni :smiling_face_with_three_hearts: Szuper, hogy tudod viselni ezeket, főleg a Fracas-t, mert míg a Shalimar viszonylag népszerű volt régen és a flankerek révén még most is, a Fracas nem az a kategória, kevesebben ismerik, úgyhogy biztos nem jön szembe veled sehol. Tényleg jó, hogy adtál neki egy esélyt :blush:

1 Likes

Én köszönöm, az ajánlásokat, nagyon telitalálatosak eddig mind :smiling_face_with_three_hearts: Nagyon kis újonc vagyok, az illatjegyeket se tudnám úgy kiorrolni mint a szakavatottabbak, így maradnak a saját élmények, érzések amik felmerülnek viseléskor. Igazából én is örülök neki, hogy végül működünk egymással Fracas-szal, mert azért feltüzeltek a vélemények a KM-en a jó értelemben, csak tartottam tőle, mert virágos alapú, semmi nyanyóillat :smiley: Egyébként zseniális kreálmány, ezt meg kell hagyni, muszáj egy egész üveggel beszereznem majd. A zsibin megvették az üvegeset, pedig azt hittem megvár, de szerencsére annyival nem volt olcsóbb mint a Notinon és az nem 95/100 milis hanem teljesen új. Addig meg hátha jön valami szuper kis akció :slight_smile:

A Zoologist lesz még ilyen, érzem a csontjaimban, hogy működni fogunk és akkor már csak a Sisi parfüm maradt hátra a vágyaim közül :smiley: A többi mintáimat is tesztelgetem serényen. Azok közül a Mitsouku is tetszett de Fracas jobban be kell, hogy valljam :gift_heart:

Nanyóca fronton még a Roma parfüm tetszik, de nem válaszolt az eladó, hogy elérhető-e a minta belőle, szóval egyelőre nem erőltetem :slight_smile:

2 Likes

Nekem az Essenza di Roma megvolt, de eladtam. Az elején izzadság szaga volt rajtam :smiley: Emlékszem vacilaltam a Müllerben, hogy melyik legyen. Az volt az első drágább parfümöm. A kudarc ellenére kellemes emlék marad. Lehet újra kipróbálom a társaival együtt. Remélem neked be fog jönni a Roma.

1 Likes

Juj izzadtságszag… :smiley: Grrrr… hát nem írt vissza az eladó, szóval nem tudom, igazából nem olyan sürgős, meg belőle nem mernék teljes üveggel venni… Egy kis fújóst viszont kipróbálnék :smiley: