Parfümök világa

https://kremmania.hu/elado/nygigi-cacharel-loulou-mini-elado

Itt van egy picike, bár lehet, hogy már nem kóser az illata…

Drága vagy, de hááááát…nem is tudom…

Csak pont szó volt róla. Amúgy én sem biztos, hogy bevállalnám, ha jobban meggondolom, valahogy így vagyok vele, mint Te…

Ki tudja mióta tárolja, mert hát nem mostani parfüm, nem is gyártják már.
Lehet van már “stikje”…kitudja, ez nem is a pénzről szólna nekem.
Nem rég így is ráfaragtam egy teljesen más teszter vásárlásával, mert sajnos abban is kiérzek valami nemodavalót, szóval az ilyen régi parfümökkel elég bizalmatlan vagyok.

1 Likes

Teljesen igazad van.

Deeee ismerem :slight_smile: Az első londoni fizumból ilyet vettem :slight_smile: Ritkán veszek újra ugyanazt, főleg amíg felfedezgetek új illatokat. A Coco-t viszont újra szeretném majd venni :slight_smile: Egyébként nagyon szerettem tök jó kis orientális nyanyóillat :smiley:

2 Likes

Én tőle vettem a fújóst, nincsen baja az illatnak, nem volt romlott vagy ilyesmi, egyszerűen mi nem működünk együtt. :frowning:

Ha érdekel vagy esetleg téged @anon63018870 eladnám a 10 milis fújósom, én 2600 ftért vettem 4 fújás hiányzik belőle, 2200-ért továbbadom ha valamelyikőtök kéri :slight_smile:

1 Likes

Nem ismerem, de feltettem a kis kívánságlistára, láttam Müllerben is kapható majd megillatolom :slight_smile:

1 Likes

239157736.guerlain-mitsouko-edt-50ml
Tegnap kipróbáltam a Mitsouku EDT mintám :slight_smile:
A mennyiséget nehéz eltalálni, de nagyjából két pöttyöt tehettem fel. Picikét erőteljesebb a nyitás, de nem olyan “vad” mint a Shalimar. Az elején lévő illat a tölgymoha lehet, de nem vagyok szakértő, de ezt az illatot nem tudom beazonosítani, gondolom, hogy moha lehet. Utána egy fanyar-édes citrusos, picikét púderes illat marad, érződik rajta, hogy nem mai illatvilág, ami nálam abszolút nyerő :slight_smile: Abszolút kívánságlistás marad :slight_smile: Úgy látszik Guerlain papa beszéli a nyelvemet :smiley:

2 Likes

Skymning. Nem, ez nem a legújabb Ikeás szalvétatartó, hanem a Svensk Parfym svéd parfümház egyik illata. Kifejezetten ibolyás parfümöt keresek már hónapok óta, aminek sem rúzs, sem régies, sem savanykás beütése nincs (tudom, kb lehetetlen küldetés), véletlenül futottam bele egy youtube-os parfümelemző lány videójában. Hát ez valami eszméletlen, imádom! Henrik Lestreus parfümőr nem bízta a véletlenre, az összetevők között 5 féle ionone található (a molekula, amely az ibolya illatáért felel) brutálisan élethű. Picit lehetne talán édesebb az én ízlésemnek, de uniszex parfüm, így teljesen érthető.
image

5 Likes

Cuki a csomagolása és a levélke is mellé, nagyon figyelmesek :slight_smile:
Örülök, hogy találtál finom ibolya parfümöt, Ha ma élne Sisi császárné tuti csak ezt használná, a kedvenc virága volt :slight_smile:

Unisex egy ibolyaillat? Megillatolnám egy pasin is már csak kíváncsiságból :smiley: Olyasmi lehet mint amikor barátnőm egyik exe málnaillatú samponnal fürdette a pitbullját :smiley: Hát nagyon kis édes és jóillatú eb lett :smiley:

3 Likes

Ez egy 5 ml-es mintácska, a levél pedig kézzel írott :open_mouth: tényleg annyira figyelmes! Egyébként az ibolya elég férfias is tud lenni, vagyis inkább nagypapis:) Pl. az Amouage Opus III rajtam borotvahab illatú, pedig kifejezetten ibolyás. A Geo F Trumper ibolyás illata is simán működhet régimódibb úriemberen.

1 Likes

Nahát, ez tényleg igazán kedves tőlük! :smiling_face_with_three_hearts: Az ilyen apróságok be tudják aranyozni az ember napját :slight_smile:

Érdekes, ez a unisex férfiillat, akkor ez is a vintage vonalba pl simán be is illeszthető ezek szerint :slight_smile:

Ezt próbáltad már?
Nekem mindig is olyan ibolyásnak tűnt, noha…

58334173.nikos-sculpture-edt-100ml

2 Likes

Wow, nem ismertem, a márkáról sem hallottam még! Egyébként ha esetleg valaki ismer még picit gourmand, tavaszias ibolyaillatot, ne tartsa magában. :slight_smile:

1 Likes

Uhh igen Sissinek az volt a kedvence :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:, úgy tudom a rózsát is imádta. Tartottam már előadást Sissiről, megvettem egy csomó vele kapcsolatos könyvet, imádom őt :heart_eyes::heart_eyes:, ha érdekel leírhatom a címeket :upside_down_face:, de már lehet te is olvastad őket :smiley: Ja tudom, hogy rosszul írom a nevét, de nekem megmaradt valamiért 2 ss-el :slight_smile:

1 Likes

A Romy Schneider-es Sissy filmeket is szereted?

1 Likes

@anon63018870 Igen, bár tudom hogy nincs sok közük a valósághoz, de Romy Schneider annyira kedves, szerethető Sissit alakított, na meg nagyon szép romantikus sztori, a ruhákat is imádom :). Egyébként a színésznő sok filmjét kedvelem, inkább németül szoktam őket nézni. Szegény Romynak micsoda szomorú sorsa volt :cold_sweat:.

Az egész életrajzát betéve tudom, szinte mindent elolvastam róla.
Nem volt egy boldog élete szegénynek, mellette meg rommá itta magát, pedig olyan gyönyörű volt.:confused:
A lányok egyenruhában filmet ajánlom, ha még nem láttad, én bőgtem rajta.

1 Likes

Nem sok tapasztalatom van ibolyas illatokkal. Atturva a fragranticat a L’Artisan Parfumeur Verte Violette es Serge Lutens Bois de Violette keltette fel az erdeklodesem.
A L’artisan parfumhaz illatai hullamzo tartosaguak es borkozeliek. Sok illatot nem gyartanak mar, talan ezt az ibolyasat is nehez lehet levadaszni. Tobbseguk par oran belul elillan, de van akin extra tartos ugyanaz az illat. Konnyed, finom illatokat birtoklok toluk, amelyek nem nehezednek ram megis jatekosan korbevesz egy mezo vagy egy koktel illata, amit a tengeri sos szello fuj az arcunkba.
Serge Lutensre pedig elegans de a klasszikus vonaltol tavolra rugaszkodott illatok jellemzoek. Ezek erosebb hatasfokuak es lagyan korullengik a viselojet. Teljesen mast illatolok, mint ami az illatpiramisbol osszeall a fejemben. Izgalmas parfumhaz.

1 Likes