Parfümök világa

Mindenkèpp meg kell szimatolnom. Van benne ìrisz, jàzmin, ròzsa, az ìriszes illatok eddig mind tetszettek.

1 Likes

Úgy örülök, hogy tetszik a Shalimar, megható volt olvasni, micsoda történeteket adott neked egyetlen próba után ez az illat. Egy igazi klasszikus, szerintem az összes nagy parfümös könyvben emlegetik, mint az haute parfumerie egyik fontos mérföldköve. Ahogy egyre többet megtudtam rólad és az ízlésedről parfümök terén, motoszkált bennem, hogy valószínűleg azon kevesek között vagy, akik a mai cukorkadömpingnek ellentmondva ilyesmit tökéletesen tud viselni :kissing_smiling_eyes:

2 Likes

@Isabelle csak adj neki időt kibontakozni, így estére egészen lágy, finom enyhe vanília és virágillat vett körbe, de nem ez a gejl vanília, hanem a finom :slight_smile:

@noisette Köszönöm szépen a kedves szavakat :kissing_heart:, hát tényleg elvarázsolt ez az illat, szerintem a szerényke gyűjteményem abszolút királynője lett jelenleg. Sosem volt ilyen “illatváltozós” parfümön még, a története meg hát, szerintem gyönyörű, sokat ad az illathoz, így fürdés után is érezni még belőle valamit :slight_smile:

3 Likes

Te milyen parfümöt használsz most?

@Alsace De jó!!! Tényleg egy királynő ez a parfüm, az üveg és az illat is :smiling_face_with_three_hearts:
@anon63018870 jelenleg a Parfums de Marly Delina Exclusif a legtöbbet használt, esti illatom pedig a Roja Dove Ahlam. Mindkettő rózsás oudos, de a Delina édes nagyon, komolytalan és gyümölcsös, az Ahlam pedig púderes, nagyon elegáns, jóval több ouddal. A keresés viszont nem ért véget, nagyon vágyom újabb és újabb illatokra.

4 Likes

Hű ezek is nagyon finomnak tűnnek az illatjegyek alapján, a rózsaszín üvegcsés dizájnja nagyon szép, olyan rokokós :slight_smile:

2 Likes

A Delina Exclusif neked szerintem nem tetszene, mint egy rózsa-zselés macaron porcukorral, körtével és licsivel, először én is utáltam, de ott motoszkált a fejemben hónapokon keresztül. Az Ahlamra viszont szerintem nincs ember, aki azt mondaná, hogy büdös. Maximum azt, hogy nem fújná magára; annyira mesterien van összerakva. Nem szeretem az arab fűszerbomba parfümöket, de ez szofisztikált, mégis ellentmondást nem tűrő határozott, oud, púder, rózsa, vanília, megvan a mélysége, de nem ránt magával, jajjjjj Imádom! Az üvege is csodálatos, a Swarovski-kristályos kupakkal. Szerencsére a férjemnek is tetszik mindkettő, vétójoga van, ha az illataimról van szó.
image image

5 Likes

Igen sejtettem, hogy nem lenne az én parfümöm az üvegje alapján is, de leírva is finomnak hangzik nagyon! Rajtad biztosan jól áll :relaxed: A macaront meg imádom, bár inkább megenni :sweat_smile: Az üvege még mindig olyan bájosan elegáns :slight_smile:

A Roja is izgis lehet, van oudos mintám még nem próbáltam, de nagyon kíváncsi leszek rajtam hogy működnek azért ő sem a legszerényebb illatok közé tartozik :smiley:

Olyan jó, hogy a férjed nem ilyen kényes orrú az én párom egyetlen illatot visel el, azt megkaptam tőle ajándékba (Paco Robanne Lady million), nem rossz nem rossz, de nem én vagyok igazából. Ha vele megyek valahova azt fújom fel, amúgy meg elvagyok a kis világomban :slight_smile: Azt a parfümöt is azért szeretem mert tőle kaptam :smiling_face_with_three_hearts: De nagyon édes volt tőle, hogy végül ajándékba vette nekem a Shalimart :smiling_face_with_three_hearts:

3 Likes

Ó igen, már emlékszem, egyszer fel is raktad csak elfelejtettem.
Na majd valahol megillatolom ezeket. :slight_smile:

1 Likes

Milyen kedves párod van. Igazi kincs, vigyázz rá. Nekem sincs okom panaszra, de tudja a parfümöket és sminket magamnak szeretem intézni.
A Lady million-t bevallom annyira nem kedvelem Paco Rabanne alkotásai közül azt szeretem legkevésbé. Az Ultraviolet nagy kedvencem tőle és az Olympea szinte minden flankerevel együtt nagy kedvencem a Black Xs családdal együtt.
Szerencsére az én párom orra nem finnyás és nrk zavarja, hogy szinte minden nap más parfümöt használok :smiley: Most fogyasztom a mintáim, meg amúgy is rengeteg parfümöm van. A Shalimar mintámon már túl vagyok és azóta is birizgálja az emlékezetem.

3 Likes

@Alsace biztos meg fogja szeretni rajtad a Shalimart! A Lady Milliont én sem szeretem sajnos, már a neve is elég sznobra sikerült (a férfi párja ugyanez, az sem jön be), de tényleg nagyon kedves, hogy parfümöket vesz neked :heart_eyes:
@anon63018870 a Delinat megtalálod a Neroliban, az Ahlam viszont nincs Magyarországon, én Roja Dove oldaláról rendeltem és csakis azért, mert egy ideig fél áron lehetett kapni, teljes áron biztos nem vettem volna meg.
(más Roja parfümök a Neroli melletti The Perfume Budapest üzletben kaphatók)

3 Likes

:kissing_heart: köszi

1 Likes

@BlackXentric tudod milyenek ezek a pasik, nekik az üveg a legutolsó amit néznek :smiley: Igazából én is azért szeretem, mert tőle kaptam, annyira kedves volt tőle :smiling_face_with_three_hearts: Az Olympeák nekem is tetszenek viszont, abból lehet kipróbálnék egy fújóst is majd. Nagyon szeretve és megbecsülve van a párom, tényleg szerencsém van vele, még a legbosszantóbb tulajdonságai is elviselhetőek. (Mintha én tökéletes lennék, persze hogy nem :grin:) Az illatokkal is nagyjából kiegyeztünk, nagyon meglepett, hogy egy általam választott illatot végül ő szeretett volna megvenni, nem győztem hálálkodni, mennyire kedves volt tőle :smiling_face_with_three_hearts:

@noisette Tőlem is távol áll a Lady Million koncepciója, de hát, ezek a fiúk, nem is nézik a csomagolást meg a körítést, a Coco-t nem szerette rajtam, így egyeztünk ki a luxilédi illatban, ő meg váratlanul meglepett vele :slight_smile: Igazából édes volt tőle nagyon :slight_smile:
A Shalimart is tesztelem vele, főleg, ha az illat megnyugodott rajtam, mert egyáltalán nem tolakodó, a Coco tényleg beterített mindent, bár én szeretem :smiley: Majd amikor nem tudja, hogy azt használtam, majd körbeillatolhat, aztán még a végén megszereti :slight_smile: Legalábbis remélem :slight_smile:

4 Likes

Ígértem még parfümbeszámolókat is :slight_smile:

375x500.901
Szombaton Ungaro Díváját próbáltam ki, nagyon szuper illat! Ismét egy sikeres vakvásárlás volt :heart_eyes:
Valóban hasonlít a Coco-ra, de annál lágyabb és az elején valóban a méz dominál, de később egy egészen kellemes, igazi nőies illattá állt össze, tagadhatatlanul a 80-as évek klasszikus vonalát üli meg, és rendkívül tartós, aminek örültem, mert a Notinóból rendeltem és rettegtem, hogy valami vacak vizezett parfümöt kapok. Noha előtte sehol nem illatoltam meg ezt a parfümöt, számomra úgy érződik, hogy eredeti, nagyon megérte az árát!

unnamed (6)
Ma LoLou-t teszteltem, de szerintem ez nem elég “régi” nekem. Szegényke lehet későn futott be hozzám, hiszen elég nagykutyákat sikerült beszereznem a héten. Örülök, hogy fújóst vettem csak belőle, elhasználgatom, de nem lesz a kedvencem. Hiányzik belőle az az extra fűszeresség, rajtam inkább virágos, de olyan fura virágos, én ezt érzem szappanosnak. A tartóssága se vált be 3-4 óra után teljesen nyomavész az illatnak. A szomszéd szobában érezhető erős illat kommentek rám nem vonatkoznak jelenleg, pedig állítólag tartós. Lehet ez az újfajta verziója ilyen, a régit nem ismerem sajnos, nincs mivel összehasonlítanom.

3 Likes

@Alsace szuperek a parfüm összefoglalóid :). Már nem is tudom mikor beszéltük azt hogy esetleg felpróbálhatnám a Sissi ruhát, már a felajánlás annyira jól esett :blush:. A páromnak lelkendezve meséltem :slight_smile:

1 Likes

De jó, örülök neki, hogy tetszenek, bár szerintem kevés ilyen nyanyaparfüm rajongó van rajtam kívül :smiley: De hátha kedvet csinál a bizonytalanoknak egy kis teszteléshez :slight_smile:

Időpontot nem beszéltünk meg, írj nyugodtan üzit és egyeztetünk, nem kell semmit megvenned max csak felpróbáltad és akkor lett egy élményed :slight_smile: :sparkling_heart: Olyan aranyos vagy ezzel a lelkesedéssel, magamra emlékeztetsz :heartbeat: :heartbeat: Én is úgy vágytam a kipróbálásra, de akkor semmi lehetőség nem volt erre :slight_smile:

4 Likes

Ezt esetleg nem szereted?
Mert ez is egy régi nyanyó illat :slight_smile:

51433219.yves-saint-laurent-opium-edp-50ml

6 Likes

Vagy ő :slight_smile:
https://kremmania.hu/kremek/lancome-magie-noire

3 Likes

Én a Cacharel Lou Lou–ra lennéj kíváncsi,de vagy nem lehet kapni, vagy amit lehet, az ultra gagyi…sajnos nincs viszonyítási alapom. :confused:

1 Likes

Én őt is szeretem, de csak szagolgatni. Tényleg tetszhet neked :slight_smile: A Vapeurs verziója viszont számomra hordható és arra mindig kapok dicséretet. Azt is illatold meg.

2 Likes