Parfümök világa

Szia, emlèkeztem, hogy te kerested Anyukàdnak ezt a parfümöt. Ma este is felkerült egy a piactèrre, rögtön eszembe jutottàl :blush:

https://kremmania.hu/elado/mixi-dsquared-want-pink-ginger-a5ba0407-eb97-4744-800a-d9e282a2619a

1 Likes

Tök jó ez a leírás. Annyira különböző élethelyzetekben vannak ilyenkor a nők. Van aki karriert épít még, van akinek már tizenévesek a gyerekei… De egész biztos nem lóg még senkinek semmije. :wink:

1 Likes

Ugyan nem parfüm,csak egy dezodor. Annoo 1990es években lehetett nálunk is kapni a piacon + az illatszerboltban ezeket a deokat.
Megörültem,hogy még létezik,a makeup.hu-n bukkantam rá. Nem akartam egyszerre megrendelni mind a 4 évszakot,mert abszolút nem emlékszem,csak arra,hogy tetszettek.
Ez az Autumn, nagyon tetszik. Ezt írja róla a gyártó

Very powerful flowery/fruity fantasy (jasmine, lily of the alley, orange blossom, marigold, narcissus, apricot, oriental-spicy (coriander, carnation); the long lasting notes (sandalwood, musk, tolu) are round, warm and exotic.

IMG_20221231_085747_307

Szintén akkoriban volt még egy spay, aminek a nevere nem emlékszem. Fehér alapon kis virágok (tulipán talán) volt rajta és egy négyzetben volt ráírva a flakon elejére a neve. A kupakja olyan színű volt,mint a sok kis virág. Volt bordó illetve rózsaszín verzió.

Valaki esetleg felismeri?

1 Likes

Ó, igen, a vaníliás-gyömbér csoda! :smiling_face_with_three_hearts:
Nagy örömmel használja Anyukám azóta is. Köszönöm, hogy eszedbe jutott ! :heart::hugs:

1 Likes

20221231_101327

Ahogyan megfogadtam tavaly ilyenkor, NO BUY a fújósokra és képzeljétek sikerült tartanom! Helyette cserebere ment, illetve így is sok klassz dolog landolt nálam. Sajnos nincs meg mindegyik. Nagy részét kénytelen voltam eladni, amatőr voltam, és nem számoltam azzal, hogy záros határidőn belül el kell használni ezeket. Így nagy vérengzést csaptam csak a kedvencek maradtak, amik nem voltak rosszak és nevessetek ki, de fúj kategóriát is meghagytam. Egyrészt nem akartam másokat büntetni velük, itthon körömlakkozás mellé remek illatok voltak (úgysem éreztem őket). Bár ezeknek nagy része kiverte páromnál a biztosítékot. Rasasi, Rusty Vibes (én se szerettem ezeket).

Nincs sok a képen, de a TF illatok valami borzalmasak rajtam. Black Orchid (izzadt keleti 50-es mobilt áruló pacák), Champaca (unalmasan édes). Nekem a Balifelur se tetszett végül (majdnem elhasználtam a 10 milit, csak nem volt szívem lepontozni krémen.)

Nekem megadták ezek azt az élményt amit a sminkek az elején, mindig vágytam/vágyok az újra, de végül ezek is landolnak valahol Narniában (nagy szekrény). Elfeledkezem róluk/vagy rám romlanak, vagy ami az elején, pár használattal wooow, végül a felénél, meg vagy fúj lesz. A budiba sokat elfújkáltam volna, de párom nem hagyta :sweat_smile:
Szóval egy idő után ami nagy öröm volt, teherré vált. És legyünk őszinték pénzkidobás is, mert nyomott áron adtam el őket, hogy hamarabb elkeljen és ne romoljon rá a vevőre, vagy éppen rámrohadtak. Nem tudom ti hogyan éreztek ezzel a gyűjtögetési szenvedéllyel (nem csak parfümökre gondolok)? Én néha nagyon szégyelltem és bűntudatom volt :see_no_evil:
A szép kártyás mintákból könyvjelzőt csináltam :smiling_face_with_three_hearts:

Amit még megtanultam:

• Bármennyire is szeretem a könnyed illatokat pl.: ibolya, Írisz önmagában tündérpuki rajtam az egész
  • A citrusosak budiszagosítósak (rajtam)
  • Utálom az édes illatokat
  • Vizes, tenger, calone, tavirózsa, bazsarózsa jegyekkel ki lehet kergetni a világból
  • EDT csak vintage
  • Uniszex, fás, oudos, állatias, füstös, tömjénes, tubis, ámbrás ( :heart: ) stb. illatokkal összhangban vagyok
  • Kiszámíthatatlan melyik fújós bírja és melyik nem (van műanyagom minőségromlás nélkül, és üveg fém kupakkal alig 2 hónap után beadta a kulcsot)

Összességében élveztem ezt az önmegtartóztatást, tanulságos volt, még mindig nagy a kívánságlistám, de sokkal megfontoltabban vásárolok miután az ÖSSZES fújósom, mintám elfogyott. Jó látni a fogyást, rendesen megismerni egy-egy illatot, és szőni az illatos álmokat a kincses-dobozba.

6 Likes

2022- es összefoglaló:
Idén én is elhasználtam 2 kivételével az összes mintámat és közelebb kerültem az 5 nagy üveges kollekció eléréséhez.
Sok üveges illatot is elfújtam , az 1megy-1 jön szabályt pedig túl is haladtam, az elfogyott üvegeket nem minden esetben pótoltam.
Az idei év meglepetése nekem az Olympea Solar volt, nálam telitalálatos naptej illat, pont amire vágytam a melegben. Valamint magamon is meglepődtem, mert a kipróbálás és a vásárlás között kb. 2 nap telt el , máskor annyit rágódtam volna rajta, míg véget ér a nyár.
Szerelem illat pedig az Angel : Muse lett már írtam róla.
Valamint idén le tudtam tenni a “ nem használom, mert negatív emléket kötök hozzá” berögződést is, egy régi signature scentemmel kapcsolatban , így a JPG Classique újra a gyűjteményben van.
Hiányzott… nagyon, mindenki szerint én vagyok/ voltam … nagyon. Tavaly vettem belőle egy mintát , amitől újra beleszerettem, aztán tavasszal kaptam belőle 50 ml- t, most karácsonyra pedig szintén ajándékba érkezett egy 2017- es 100 ml limited edition piros ruhás hölgyike.
Tavasszal elfújom :slight_smile:

6 Likes

Te vagy a példaképem :smiley: Olyan jól csinálod!

Örülök, hogy le tudtad tenni a régi rossz emlékkötést, és tudod újra élvezni a Classiquet :blush:

1 Likes

Nagyon kedves vagy, köszönöm!
El tudnék mazsolázgatni a mintáid között nagyítgattam a képet, hogy mi micsoda :rofl:

2 Likes

Jaj basszus betehettem volna nagyobban is, várj pótlom:

Szerelem pakk:
20221231_101342
20221231_101345

Elmegy/nem rossz pakk:
20221231_101349

Brrr pakk:
20221231_101354

Nem tudtam eldönteni pakk:
20221231_101355

1 Likes

Tavaszi parfüm merengés…
Ebben a jó időben, már a tavaszi illatokra gondolok.
Idén a JPG Classique EDP illatával indulok az biztos. :slight_smile:
Kellene valami rózsás Ricci, idén a Rose Extase - t fogom kipróbálni, meg sokszor eszembe jut a Premier Jour is, az ugyan nem rózsás, hanem virágos. Vagy a Nina Rose? Próbálta valaki?
Aztán már kapható a Versace Dylan Purple amit rajongóként, biztos, hogy meg fogok venni.
Így hirtelen eddig jutottam, cserébe addigra lesz is 2 üres üvegem.

Sziasztok!

Szeretnék többféle mintát rendelni. Honnan tudnék beszerezni? :blush:

Én innen szoktam rendelni, a vásárlás feléről jóváírást adnak a következő rendeléskor.

3 Likes

Köszönöm szépen! :blush:

1 Likes

Miután a Müllerben flörtöltem egyet (ill. kettőt is), csak nem hagyott nyugodni a Chanel N°5, vettem belőle 5 ml-t a zsibiről. Olyan jó érzés volt a pénteket vele átvészelni, az a szó jut eszembe, hogy “vigasztaló” volt, ahogy a kora reggeli szürkeségben gunnyasztottam a villamoson és körülölelt ez a finom illat. Nem éreztem ódivatúnak vagy azt, hogy túl fiatal vagyok hozzá, nem nyomott agyon a száz évével.
Nyünnyünyü, szeretem őt.

8 Likes

Én ma átnéztem egy nagy doboz sminket, kiszelektáltam a lejàrt, kutyarágta cuccokat :rofl:. Volt egy chanel próba. Megbuggyant, már barna volt , és hű , mint az olcsó bazári lötty, rohantam lemosni a kezemről

Kesztyűt csinálnék belőle, ha megrágná a méregdrága cuccokat.:exploding_head::laughing:
Mióta porosodhatott ott?

1 Likes

Szerencsére csak pròba szemspirált, pròba kiehls meg colourpop rùzs volt az áldozat :rofl: a drága cuccokhoz nem fér hozzá, de ezek a kicsik lepottyannak néha .Ennyi belefér. Ha esetleg marc jacobs ecset esik le, akkor én is ugrom , a reakcióidőm 1 másodperc :crazy_face:

2 Likes

Fejlesztette a reflexeidet!
Renélem, “csak” rágja őket és nem köt ki a gyomrában semmi. Elképzeltem az esetleges röntgenképet a Colourpop felirattal.:see_no_evil:

Ó a Nr5 az egy csodaszép illat. Nagyon szeretem, pedig velem nem kompatibilis leginkább Eau de Molyirtó lesz rajtam.
Másokon, blatteren, üveg nyakán szagolgatni viszont csudijó :slight_smile:

2 Likes

Még ajánlani tudom Amouage Gold extrait változatát, rajtan hozza a N°5 szépségeit, kortárs verzióban. Olyan királynői, ilyesmit tudnék elképzelni mostani uralkodói család hölgytagjain. Mindkét illatot imádom, a Goldból csak egy pirinyó mintám van :pleading_face: Igaz, nem is vagyok előkelőség :rofl:

3 Likes