Parfümök világa

Igen, szagvakság. De a magam részéről sokszor emlékezetből fújok, hiszen 21 évem telik ugyanazzal az illattal, így pontosan tudom, hogy mennyinél fordulnak meg utánam az utcán és mennyi az, amit csak az érez, aki a nyakamra áll és erre is tekintettel vagyok. Azt meg külön hozzátenném, hogyha új illatot próbálsz, akkor nem locsolod, hanem tesztelgeted, hogy mennyit bír. Szerintem :slight_smile:

@asianlover igen, minden rassznak más “szaga” és kultúrája is van, azonban jellemzően pont ebből kifolyólag mások a higiéniás szokások is, ami szintén okozhat “malőröket” :slight_smile:

IMG_20221204_123112_785

Ezeket vettem.

2 Likes

Majd megírod melyik minta, hogy tetszett? :slight_smile:

1 Likes

@anon21269124 : Ez már sokszor felmerült bennem, hogy valószínűleg pont azért azok az “illatosabbak”, ahol meleg van - dél-európai országok, arabok, indiaiak - mert sokkal inkább része az ápoltság kultúrájának a bő illat, mint északabbra. Részemről százszor inkább az illatozó arab pasik, mint az a tengernyi ápolatlan európai bűzbogár…

2 Likes

De jó kis sztorik kerekedtek! Azt én is észrevettem, hogy minél harsányabb egy illat, annál többet locsol magára viselője. A Blaha Müllerben én is találkoztam már “potyázóval”, hát na, kicsit sokszínű arrafelé a nemvásárlóközönség. Csak ő a gyerekére fújta a YSL-t. Gondolom, csórikám volt a mintacsík, mert anyuka önmagára már fújt fél liter másvalamit. :smiley:
Egyszer egy lány véletlenül fordítva tartotta a Pink Sugar tesztert, és amit magára akart, az én arcomba permetezte. Életem legszebb napja volt… :smiley:

3 Likes

Szia, Bentley For Men Intense. Nagyon jó árban van és leköröz sok niche illatot.

Persze, nagyon szívesen.

Elsőnek az Aurát próbáltam ki. Kifújáskor van benne valami fura szúrós illat,ami később is megcsap néha enyhébben. Tartós nagyon. Magamon is érzem,ez nálam ritka.
Nem tudok illatokról szépen,cizelláltan fogalmazni. Fogalmam sincs a jegyekről stb.

Ez az illat tetszik,olyan vidám és zöld. Inkább nyári/tavaszi illat szerintem. Legközelebb két mintát is veszek belőle,ha lesz.

1 Likes

Ugyan már, itt senki sem FiFi díjas orr :slight_smile: nagyon szeretem olvasni a véleményeiteket az illatokról.
Az Aura nekem egyelőre semmi extra, szerintem nem én vagyok…de majd még lehet, hogy kipróbálom élesben.
Télire rendben vagyok :
Dior : Addict EDP - végül egy barátnőm meggyőzött róla, hogy amit érzek az elején az bizony a konyak lesz, még a reformuláció előtti időkből és tényleg. Csak elszoktam tőle, nem romlott hála az égnek. Na de azért el kellene fújni , nem kísértem a sorsot.
Cartier Must EDP ehhez kellene -10 fok legalább de minden télen műsoron van kb 7-8 éve biztosan
Angel Muse EDP - legújabb kedvenc 2 hete nem tudom letenni, annyira megtaláltam magam benne .

3 Likes

Reformációt olvastam :rofl:

Szuper,hogy 3 illatot is magadénak érzel. :+1:

Második tesztalany a rózsaszín Versace…lett volna,ha ki tudtam volna fújni. :rofl:

Így ezt átugorva következett a Versace Crystal Noir,ami nagyon tetszik és nagyon tartós illat. Számomra téli , kicsit "nehezebb"illat. Biztosan veszek majd még ilyen mintát.

1 Likes

Ma tettem egy megdöbbentő felfedezést: a Lancome Trésor Midnight Rose megszűnt! Alig elérhető már parfümériában, konkrétan, ahonnan én vásárolnék, ott sehol sincs. Netesekben még van, meg egyébként Ausztriában és Németországban is - szuper áron - de arra mostanában nem járok.
Ikonikus illat, gondoltam szólok, hátha valaki venne még gyorsan egy üveggel!

1 Likes

Ó de sajnálom, hogy nem tudtad előcsalogatni, pedig nagyon jó kis illat. Rózsás- szappanos- vizes és nagyon friss tisztaságillat. Tavaly karácsonyra szettet kaptam belőle, akkor szoktam fújni, ha olyan helyre megyek ahol jó benyomást akarok tenni, és semmiképp sem kitűnni.Ez az illat nem lesz sok, még soha senki nem panaszkodott rá, hogy kellemetlen lenne, a benne lévő rózsától nem kell félni, fiatalos az összhatás. Majdnem mindig van itthon belőle nagy üveges, szeretem :slight_smile:
A Crystal Noirt először én is télen hordtam, aztán télen- nyáron végül az utóbbi években nyári lett a lelkem a kókusz miatt. Finom krémes , nagyon jól eltalált illat , ha rajtam van általában dicsérik , meg kérdezgetik mi ez. Mindig van idehaza belőle vagy EDT vagy az EDP , nekem mind a kettő tetszik .
Jók ezek a Versace drágakövek. :slight_smile:

1 Likes

Hm,ez a krémes jelző nagyon találó.
Versacetól Red Jeans volt nagyon rég,arra nem vágyom újra.
Ma a Müllerben fújtam tesztcsíkra a Dylan Turquoise-ből,ez is jó. :+1:

1 Likes

Ma reggek a Vámház körúti csarnokban,abmini ázsiai üzlet kirakatában láttam. Hogy eredeti e,azt nem tudom.

Sziasztok!
Most jött a hír, hogy anyós örülne egy Coco Madamoiselle parfümnek. Ötlet, hogy hol lehet a lehető legjobb áron beszerezni?

Kb. sehol nincs igazán akciós ára.
Max. ha Joy vagy Glamour 20% akció van akkor Douglasban, de csak személyesen, online nincs.
Voltam mostanában, örülök, hogy nekem már megvolt és nem vagyok Chanel bolond, mert az árak nagyon durván megemelkedtek.

Parfüm nekem csak Marionnaud vagy Douglas, biztosan nem kell aggódnom az eredetiségét illetően.

Más parfi nem jöhet szóba?

2 Likes

Akár itt a zsibin is kifoghatsz egy bontatlan példányt bár gondolom nézted :wink:

Jó ötlet, valahogy még nem jutott eszembe. Köszi!

1 Likes

Következő tesztalany ő volt. Szerintem olyan, mint a grafikája: vidám,sportos,friss, fiatalos, nem mondanám elegánsnak. Nem éreztem napközben magamon,de ez nálam szinte mindig így van. Ebből a mintából valószínűleg nem veszek már. IMG_20221217_080725_383

1 Likes

Ezután ŐT bontottam meg,többek között azért,mert itt kiemeltetek egy frappáns véleményt.

Anno a Trésor nagyon tetszett,de csak Constance Caroll Trinket-re futotta. :rofl:

Aztán amikor már megvehettem volna,már nem tetszett annyira,hogy vegyek rendes kiszerelést,elengedtem.

Ez a verzió nagyon tetszik,akár mondanám is rá,hogy én vagyok,de még nem 100%.

Tartós,igényes,vad illat IMG_20221217_081357_099

2 Likes