Megértelek Én megvenném, tényleg nem drága, még ha utánzat akkor is jó áron van
Atyaég azt tini koromban fújtam, barátnőm anyukája vett nekünk belőle dezodort. naggggggyon menő volt.
Szerintem is vedd meg
Elzarándoloktam ma ,de már csak férfi változat volt
Az eladó hölgy ázsiai volt.
Elképzelhetőnek tartom,hogy az Ázsia Centerben is felbukkanhat. Úgyis terveztem oda menni. Hátha.
Emlékszem,ott anno a Double wear szempillaspirál is sokáig elérhető volt,bár azt nem vettem meg ott.
Ó de kár, sajnálom
Egyszer voltam az Ázsia Centerben a földszinten a főbejárattól jobbra rengeteg parfümös volt, sok minit is árultak meg szetteket és high end krémeket. Nem mertem vásárolni , de mostanában majd minden héten járok Újpesten a Vera Parfüm előtt, oda lehet érdemes lenne újra benéznem. A weboldaluk most nem működik, személyesen viszont állnak rendelkezésre. Régebben egy barátnőmmel voltam ott, vettünk vagy 4 illatot , mindegyik eredeti volt, árban is teljesen megfeleltek.
Majd írd meg milyen volt az Ázsia Center
Mini parfümökre készülök vadászni ott egyébként. Tavasszal vettem néhányat,azok rendben voltak,de már a nevükre sem emlékszem, annyira nem fogtak meg.
Mindenképpen írok majd
Ajándékba kaptam, hogy idén se legyek Angel nélkül, jelenleg egy Paul Hewitt karkötőm szatyijában lakik, hogy nehogy baja legyen ha esetleg odacsapom valahova a táskám.
Szerelem illat
Tegnap a munkahelyemen lementem az irodából az üzlettérbe kérdezni valamit a kollégámtól, és ahogy elmentem az egyik vevő mellett, áthaladtam a körülötte lévő Angel aurán. Nagyon finom volt, és annyi szép emléket hozott vissza hirtelen, hogy szinte beleszédültem, mert hirtelen nem a mostani munkahelyemen voltam, hanem 15 évvel ezelőtt egy multinál és éppen angolórát tartottam egy csoportnak.
Sziasztok!
Kérlek titeket javasoljatok nekem (férfi) valami téli parfümöt, ami nem jön velem szembe minden második emberen az utcán. Valami különleges, nem túl gyakori édes, fűszeres, intenzív és tartós téli illatra vágyom. Árban 10.000 Ft a tető, ha ez alá befér az még jobb lenne.
Amit én egyelőre kinéztem: Afnan 9 PM
Picit kilóg a keretből, de garantáltan nem jön szembe, és egy egész fűszerbolt van benne.
Na nekem ezzel az a bajom, hogy az esetek nagy részében olyan parfüm-felhőbe vagy maradványba futok bele, amitől rosszul vagyok. Szeretem azokat a szitukat, amikor minőségi és tényleg jó illatú parfümcsíkot húz maga után az illető, de ez mondjuk kb 5%-a az eseteknek. Számomra teljességgel feldolgozhatatlan alapból az is pl, hogy miért érez késztetést valaki arra, hogy húzza maga után a csíkot és kéretlenül boldogítson másokat. Ráadásul tapasztalataim szerint rendszeresen azok csinálják ezt, akik valami borzalmas olcsó gagyival fújják magukat. Ámbár nem egyszer sikerült belekeverednem olyan szituba is, amikor a 120 ezres niche-t gagyiztam le fennhangon Egy cseppet meg volt sértődve a “bűzölgő”
Másik szitu: kamaszkoromban volt egy fiú, akiért oda-vissza voltam nem tudom, anyukája mivel mosott, de mint egy lemoshatatlan bélyegként égett bele az agyamba a bőre és a mosószer illatának elegye. A melóhelyen pedig mint egy megveszekedett kopó kezdtem szaglászni és majdnem ráugrottam a jó tízessel fiatalabb srác kollégára és kifaggattam, mivel mosnak nem volt ám vérciki azóta is liftezik a gyomrom és újra 15 vagyok, amikor elmegy mellettem pedig nem az esetem és férjnél is vagyok
Juj, a suliban, amikor belépek lehet érezni valakinek a kondenzcsíkját. Pedig jó minőségű ez érződik, de a jóból is megért a sok Próbáltam diszkréten nyomozni az illető után, hogy megtudjam ezmiez Nem tudom, hogy lehet megmaradni mellette a teremben (bárhol), utánuk volt órám és 20 perces szellőztetés után nem fuldokoltam…
Én sokszor tapasztaltam azt, hogy a külföldiek (arabok és afrikaiak) húznak brutális csíkot. Ráadásul drága, jó minőségű parfümöt használnak, amiből két fújás is elég lenne. Az előző társasházban, ahol laktam, felettünk lakott egy afrikai srác, bő fél órával később is erőteljesen érezni lehetett a parfümjét, ha elment a lépcsőházban. Egyszer volt szerencsém két arab srác mögött kiállni a sort az Aldiban, olyan tömény illatfelhő vette körül őket, hogy a migrénem is előjött tőle.
Szerintem egyszerűen csak 2 típus van az egyik túltolja a parfümözést a másik meg nem.
Én egyszer a Dior Midnight Poison elixírrel estem túlzásba, mert ilyen letekerhető oldalt fufuja volt amit lehetett cserélni sima kupakra.
Táskába azzal volt praktikus betenni, hazaindulás előtt akartam egy kicsit tenni magamra , sajnos az öntős verzió szó szerint öntős lett és azt a kb 3ml parfümöt ami a tenyeremben landolt én bizony végig kentem a karomon
Egy kolléganőm hozott haza, letekert ablakkal jöttünk, elnézést kértem tőle, mondtam, hogy parfümbaleset volt.
Hát, ilyeneket én is tudnék mesélni.
Egyébként a vevő nem húzott kondenzcsíkot, csak én mentem nagyon közel hozzá, mert máshogy nem fértem volna el, néhol elég szűk a keresztmetszet a boltban. Maga az illat is az a kellemes, órák óta leszáradt verziója volt az Angel-nek, ami olyan meleg, édes, puha. Szerintem nem tett magára sokat alapból sem, csak hát az Angel nem egy bőrközeli illat, na.
Frissen felfújva engem is kikerget a világból, de aztán egy fél óra múlva isteni, persze csak akkor ha a megfelelő mennyiséget hasznája az ember. Amikor én 15 éve használtam, akkor is egy pici mintát használtam, és icipicit fújtam abból is, így hónapokig kitartott, és mellesleg nem volt túl sok. Most sem vagyok képes parfümből egynél több fújást magamra tenni. Bármi, ami ennél több, az nekem sok. Ott van például az Amouage Sunshine, azt fújósban szoktam itt venni Krémmánián és a kis csövet érintem a bőrömhöz csak, eszembe nem jutna fújni.
Egyszer a Blahán a Müllerben nézelődtem, és arra lettem figyelmes, hogy a mellettem lévő sorban valaki folyamatosan fújja magára a parfümöt a Pink Sugar teszterből. Megszámoltam: összesen 28 fújást tett magára. Diszkréten meg is néztem magamnak a “hölgyet”, háááááát, nem is csodálkoztam már a dolgon. És persze menekültem kifelé, mert brutális dózis volt.
Ez pont az az eset amit te is említettél, hogy gagyi, de abban fürdik és mindenkit boldogít vele több kilométeres körzetben.
Van mostanában egy fériparfüm, amit több pasin is éreztem már az utcán/plázában, és minden egyes alkalommal elgondolkozom, hogy ezt hogy is gondolta, aki megalkotta. Olyan fullasztó, éles, fémes, torokkaparó szaga van, hogy nem értem, hogy képes valaki ebben fürödni. Bár lehet, attól macsó, hogy ezt is kibírja.
Kicsit az Imperial Leather-re emlékeztet, amitől az óceán közepén is inkább a vízbe ugrom a hajóról, bár nem tudok úszni és cseppecske víziszonyom van. (Elnézést kérek ha valaki szereti, én konkrétan megfulladok tőle.)
Egyébként részben @Luiselotte-val értek egyet: tudni kell adagolni a parfümöket, nekem például vannak illatok, amikből nem tudok egyetlen fújást sem elviselni magamon, de ha csak egy kis csepp van a bőrömön, úgy tetszik.
Másrészt az ízlések nem egyformák, és ami valakinek tetszik, attól a másiknak hányingere van. (Lásd nekem az Imperial Leather.)
Gimiben volt egy csaj, az édesanyja egy egyiptomi bazárból hozott parfümolajat. Nem tudom, mi volt az, de konkrétan 10 ml üvegcse volt. Fantasztikus illata volt, egyszerűen megőrültem érte és a csaj mindig húzta a csíkot. Kérdeztem, hogy ugyan mondja már meg, hogy mennyit önt magára, hogy ez ennyire intenzív és mondta, hogy konkrétan 9 ml még megvan az üvegben, pedig 1 éve használja. Szó szerint negyed cseppet kent a nyaki pulzuspontra és az bőven elég volt. Se előtte, se azóta nem éreztem ezt az illatot.
@Luiselotte értem, hogy két verzió van, csak nem értem a motivációt ugyanakkor kissé önző dolognak érzem, hogy azért mert az illetőnek tetszik az illat és szereti, ha mindenhol érződik, akkor ezt másra is rákényszeríti ebben is az élni és élni hagyni elvét vallom
Voltam, megvettem a Diesel Feminine Plust és talán 7 db mintát választottam ki,csak úgy random,3 üzletben,a Keleti szárnyon.
Kipróbáltam a Dieselt, és mindenre fel voltam készülve,de arra nem, hogy a férfi verzió változata jön ki belőle Remélem,a párom elhasználja majd,ha nem,megy a wcbe.
Vettem még egy harisnyanadrágot,ilyet sem látok évek óta a városban.
Vettem még 2 ramen levest, nagyon rég ettem ilyen mű levest,ma ilyen szép időben nem is akarok főzni.
Tepsit szerettem volna venni még,de azt nem találtam
10:05kor értem ki és már sokan voltak. Rettenetes.
Igen, ha valami finom, és nekem tetszik, akkor én sem bánom a kondenzcsíkot.
Ellenkező esetben sajnos már nem vagyok ilyen megértő, pedig igazából csak az én ízlésemmel nem egyezik. De valóban kéne ismerni a határt, és semmiből nem magunkra önteni a fél üveget.
Az egyiptomi/arab illatolajokról hallottam már (attar-nak hívják, azt hiszem), kb. ugyanezt, hogy irtó koncentrált és csak a bőrhöz kell érinteni belőle egy picit. Még sosem volt egyhez sem szerencsém, de egyszer szívesen kipróbálnám.
Egyébként nekem is volt egy férfikollégám jó sok éve: kb. egy tízessel fiatalabb volt és a másik kollégám fia, és nem tudom azóta sem, hogy milyen parfümöt használt, de teljesen levett az az illat a lábamról. Azóta sem sokszor éreztem, de az az egy illat ami teljesen kifordít önmagamból (jó értelemben). Jó lenne tudni, hogy mi az, de még sosem volt alkalmam senkitől megkérdezni, mert nagyon hülyén vette volna ki magát. Finom, enyhe, picit édeskés de egyben friss, olyan “bújj hozzám” illat.
Lehet, véletlen is. Egyszer az Aldi egyik illatát permeteztem magamra, mondván,gagyi, úgysem érezni. Kb.egy óra múlva szólított meg egy nő egy üzletben,hogy ez a Chanel X( nem tudom már melyiket mondta),mert neki régen a kedvence volt és rajtam kicsit más
Ezenkívül pedig az orrunk hozzászokik az illathoz, magunkon annyira már nem érezzük, talán ezért fújnak többet magukra.
@aalexaa : Tudom, ez nem lesz pc, de a tények makacs dolgok Ez a parfümözés rasszfüggő, úgy értem, azok a rasszok, amelyiknek alapjáraton erősebb a testszaga, sokkal több parfümöt is szórnak magukra ezzel arányosan. Természetesen minden relatív, nekünk az arab/afrikai/indiai a fejfájdító, az ázsiaiak meg ugyanezt mondják az európaiakról (kaukázusi rassz).