Parfümök világa

Sokszor az új illatokat éjjel tesztelem: ha olyankor kibírom magam körül, akkor nappal sem lesz gond. :slight_smile:
Amikor éppen nem tesztelek, akkor vagy a titkon szeretett nagyágyúk valamelyikét választom amiket nem vagy nem gyakran merek nappal hordani (Mitsouko, vintage Miss Dior, Opium, Kobako, Salt Caramel), vagy amihez éppen kedvem van. (Jelenleg éppen a táskám mélyéről előkerült Montale Wild Pears minta van rajtam, amit ilyenkor ősszel szoktam nagyon megkívánni egy-egy minta erejéig, és igen, ebből most már lesz hamarosan egy 100 milis :grin:).

Ha elaludni szeretnék, akkor levendulaolaj a párnámra. Nekem jól működik, tényleg ellazít és hamar elalszom tőle, bár mostanra ez már Pavlovi reflex nálam. :slight_smile:

3 Likes

Jó estét mindenkinek! Arra lennék kíváncsi, hogy van-e értelme keresni a piactéren parfümöt (vagyis nem eladás, hanem vételi szándék). Eddig bármit kerestem, soha senkinek nem volt. Csak én vagyok ilyen peches?

Más téma! Milyen valódi tengeri illatot ajánlanátok nekem? Sós, nem édes, nem púderes, inkább olyan algás, uszadékfás, szellős illatot keresek. A Reminiscence Rem csalódás volt, túl púderes, nehéz. Elérhető árban gondolkodom, nincs 50-60 ezrem rá sajnabajna. :slight_smile:

Comptoir Sud Pacifique: Aqua Motu, Eau des Lagons
Hermes: Bleue des Merveilles
Dsquared2: Crystal Creek Wood
és érdemes egy szippantást vetni a jó öreg Cool Waterre is a Davidofftól.

Leírás alapján szerintem a Hermest keresed .

1 Likes

Ez szerintem a Megamare :sunglasses: A tiszta meleg tengeri fuvallat illata, de elég töményen. :smiling_imp:

mondjuk az ára húzós, de szerintem ebből egy dekantot sem fújnál el könnyen. :grinning:

1 Likes

Olvastam a hozzászólásokat az Orto parfümről, vajon hogy tudták megoldani a tartósságot amiről Te is írsz?
A vizes illatok általában nagyon illékonyak , pedig nyáron nagyon élvezném ezt az “ arcon csap a hideg hullám “ érzést. Nekem eddig ezt a DKNY : Woman hozta a jeges, vodkás jeggyel. Egy szupertartós vizes illat maga lenne a csoda, de ahogy elnézem tényleg 100 ezer felett van az ára 🥹
Idén nem rendeltem semmi vizeset nyárra, nekem pont a Rem kívánságlistás, ajándékért mentem be a még tavaly előtt a Zólyomi Zsolthoz, de csak oda szegeződtem az állvány elé…,aranyos volt, kaptam belőle fújóst.
“ Olyan nincs, hogy vásárló, karácsonykor innen ajándék nélkül menjen el.” :slight_smile:

@Luiselotte pontosan melyik ez a vizes hatású Rem parfüm?

@Niko Rem | LeParfum.hu
Ha van bizodalmad egyéb webáruházakban, szettben is sokkal jobb áron meg lehet rendelni.
Reminiscence Rem - Szett (edt/100ml + b/lot/75ml) | Makeup.hu
Többféle van a Coco kivételével mind a vizes hatást hozza, nagyon jól összerakott, tiszta , kánikula illat.
Megnéztem a cég oldalát, sokkal olcsóbbak mint a Leparfum , mutatom:
https://reminiscence.eu/3-parfums-femme

1 Likes

Hú, nagyon köszi! A Hermesről sosem gondoltam, hogy ilyen, megnézem!

1 Likes

Köszönöm @Luiselotte , legközelebb megszaglászom, bár én alapból nagyon hűséges típus vagyok az illatok vonalán.

1 Likes

Nagyon izgalmasan hangzik, lesz egy utam a Neroliba, úgy látom. Köszi. :slight_smile:

1 Likes

@Niko Megkérdezhetem kiket preferálsz? :slight_smile:
Én ahogy fentebb is írtam az olasz márkák állnak közel hozzám ,( Versace, Trussardi) illetve régebben volt ( Paco Rabanne)és most újra van spanyol kedvencem.(Narciso Rodriguez)
Pedig a szívemben mindig arra vágytam, hogy könnyed, sikkes , elegáns francia hölgy legyek , Chanel vagy Chloé illatban, próbálkoztam is többször , többfélével, de onnan is csak a nagyon harsány munkákban találom meg magam, mint a Mugler, vagy a Gaultier…
Sosem leszek csendes, visszafogott kistündér :upside_down_face:

Szívesen, szerintem nagyon szép vizes illat de a leszáradásában ugyanúgy benne van a Merveillesből az a megfoghatatlan DNS, amit ha megérzek egyből tudom, hogy Hermes gyerekről van szó, de lehetetlen körülírni.
Listára én is felírom az Ombre flankert karácsonyra , ha nem jutok hozzá a Gaultier2- höz :slight_smile:

1 Likes

@Luiselotte, egyáltalán nem vagyok parfüm szakértő, így ebbe a témába itt sem szoktam sohasem hozzászólni.
Gyors lesz a válaszom, a parfümök terén nem vagyok kicsapongó, két, évek óta abszolút fix parfümöt hordok: Chloé és a Jo Malone-től a Honeysuckle & Davana, ezek “én vagyok”, annyira hozzám tartoznak, hogy parfüm nélkül ki sem lépek a házból.
Kedveltem még a Guerlan Insolense-t és régebben Marc Jacobs Daisy-t, … de mára a fenti kettő azok, amelyek úgy érzem abszolút raprezentálják az én-emet, simogatva átölelnek, mint egy finom cashmire pulóver.
Persze a parfümériákban mindig kipróbálom az újdonságokat, de ahogy kilépek, máris feledésbe merülnek nálam még a neveik is.

3 Likes

Köszönöm a választ, az írásaid alapján én Chanel- Givenchy vonalra tippeltem volna :slight_smile:
Szakértő én sem vagyok csak szeretem az illatokat, sokat olvasok róluk, ezen kívül a haj témában vagyok még érdekelt itt a fórumon.
A sminkeket meg a skincare topicokat csak tágra nyílt szemmel olvasom, azokhoz meg én nem írok , csak ritkán :slight_smile:
Rengeteg hasznos tanács és csodaszép kép van feltöltve , szeretem nézegetni.

Jó kérdés, Alessandro Gualtieri érti a csíziót. :smiley:

1 Likes

@Luiselotte , egy kedvenc illatomat kifelejtettem: Diptique Do Son💗, de ebből csak mintákat szoktam venni.

Ami a fórumbeli témákat illeti, engem csak a skincare hoz lázba, ez áll az érdeklődésem fókuszában.

3 Likes

Womanity vagy Womanity Pour Elle :grinning:

1 Likes

Tudnátok ajánlani a Robeto Cavalli Paradiso parfümjéhez hasonló illatot? Márka és árkategória mindegy.
Illatjegyek: citrusok, mandarin, bergamott, jázmin, fenyő, ciprus, babér.
Előre is köszönöm szépen!
Ma láttam a müllerben, de a doboz teljesen átmelegedett a led miatt, és ezért nem mertem megvenni, pedig fogytán van, és óriási kedvencem.

Na gyerekek olyankor mi van ha a parfümmániás nem érez szagokat? :smiley:
(Ne a filmet mondjátok nem fogok nekiállni vörös nők bőrét zsírozgatni meg gyilkolászni. )
Így jöttem rá, hogy ez bizony nem torokgyulladás lesz hanem a jó öreg covid figyelt be.
Tegnap reggel az illóolajos fürdőt még éreztem ki is dugult tőle az orrom , utána a dezodorom már nem, aztán a parfümöt se. Fújom a Pozot -semmi, mi a fene…. Gaultier előszed fújom a levegőbe - semmi hmmmm … Addict - semmi, Cartier - semmi. Itt adtam fel, mert az utolsó 3 az már vegyi fegyvernek minősül és ha azokat sem érzem, akkor a hiba az én készülékemben van.
Most olyan jókat lehetne trollkodni ha mehetnék közösségbe és lenne idehaza Pink sugar, vagy Krasznaja Moszkva :smiley:

2 Likes