Shalimar első élményeim
Ma délelőtt fújtam fel, annyira izgatott voltam, hogy a fele mellé ment. Elsőre hihetetlenül erős, picikét meg is ijedtem, majd az illatorgia átalakult fél óra múlva “szappanos” illattá (mármint gondolom ezt hívják annak) Majd néhány óra elteltével először púderes, majd végül egy lágy, finom, keleties fűszeres illattá alakult rajtam. Noha nem éltem 1925-ben, de valahogy pont így képzelem el, ahogyan Európa lázban ég a keleti kultúrák iránti rajongásában és az egzotikusságot európai orrhoz igazította Guerlain. A romantikus történet is nagyban hozzátesz ehhez a parfümhöz, egy szerelmi óda a szeretett hölgyhöz, és szerintem ez a kezdeti erős nyitány után lesz igazán értelmezhető. Én még ezt is belefantáziáltam, hogy a szomorú férj is először dühödt, vad és támad, de ahogyan eszébe jut aez elhunyt szeretett felesége, egyre lágyul az illat és egy kellemes, örökké tartó emlékként él.
Vakon vettem, de egyetlen pillanatra sem bánom, köszönöm az ajánlást is @noisette szerintem telitalálat volt! Teljesen elbűvölt ez az illat, szerintem jól működünk együtt is
Valóban nem egy mai illat, én a mai illat szót se nagyon értettem, amíg a Notinoban meg nem mutatott az eladóhölgy 3-4 olyan parfümöt aminek a nevét se tudom annyira jellegtelen és kellemetlenek voltak számomra. Úgy látszik a múlt iránti rajongásom se veszett el, csak átalakult egy mindennap kiélvezhető csodálatos illatban. Azt hiszem én már így maradok, kicsinek is imádtam a múltat, a csodaszép ruhákat, régi ékszereket, mostanában az illatokkal hódolok a rajongásom tárgyának, az elmúlt időszakok szépségeinek