Parfümök világa

Nem tudom mi lehet az oka, még a Florental az amit megkívánok, a többi be van dobozolva ősszre, mert kezdek nehezen elférni a sok üveggel. :sweat_smile:

Alsace Neked is köszönöm, Kedves Vagy! :slight_smile:

Néha tényleg mókás figyelni a reakciókat. :grin:

Nem próbáltam még, egy mintapakkban volt a happiness, aztán vásároltam belőle dekantot, elkezdtem fújni és elvesztem. Az alapján amit olvastam el tudom képzelni hogy a Greatness férfiasabb, de már tervezem a próbát. . . :upside_down_face:

2 Likes

Uuh ez a Floriental de jó lehet. Végül is érik a szilva :grin:
Majd feltétlen mesélj hogy tetszett a Greatness, biztosan mesés egy oud :star_struck:

1 Likes

Hagyjátok abba , mert így be fogok menni a Neroliba :rofl:

1 Likes

Juj de hosszú a lista oda is szaglászni :smiley:

A legújabb szerzeményem Iris Nazarena. Na Ő totál szignatúra gyanús, nagyon magaménak érzem, pedig nincs benne az imádott tubarózsám. De ez a fűszeres, ánizsos sötét, tömjénes bőrös írisz aaah de jó cucc! Az ánizst mint fűszert ételbe utálom, de ez már a második ánizst tartalmazó illatom amiért megbolondultam. Az első Fatal Charme volt, de abból csak picike mintám van :sob:

2 Likes

Annyira bírlak benneteket, hogy így tudtok írni parfümökről!
Nekem egy illat kellemes, vagy nem, tartós rajtam, vagy nem. És ennyi. :laughing:

6 Likes

Beadtam a derekam, leütöttem. Azzal poénkodtunk a melóban, hogy a hanyatló nyugat mindjárt összeomlik, de Magyarország előre megy, úgyhogy utána minden olcsóbb lesz itthon. Ekkor döntöttem el, hogy én nem várom meg, amíg semmit nem engedhetek meg magamnak. Lehet, hogy ezután évekig nem veszek sem parfümöt, sem sminket, ki tudja…

9 Likes

Szerintem jól tetted :blush: Legalább lesz mit fújni a vajas kenyér mellé :rofl:

2 Likes

Egyetértek, nekem is csak tetszik - nem tetszik kategória van, még talán egy-két fogalmat rá tudok húzni a parfümökre, de hogy ilyen részletességgel tudjam elemezni az illatokat… Áááá, dehogy.

1 Likes

Az egyik nagy kedvencem a Floriental :smiley: Ha volt szerencséd a Plum Japonais-hoz ez valami hasonló, de azért nem azt nyújtja.

Biztosan, azért vagyok rá én is kíváncsi. :sweat_smile:

Luiselotte Jó jó :rofl:

Kokapu Nem tudom ez hogyan működhet. :exploding_head: :grinning_face_with_smiling_eyes:

4 Likes

Gyakran fújok papírcsíkra, és az asztalomon van napokig, érzem ahogy változik az illat, aztán utána szoktam a bőrömre fújni, napokig olykor hetekig elvagyok az ismerkedési fázissal. :smiley:

Illetve fontos megjegyezni hogy 1 próba nem próba.

4 Likes

Ugyanezen az alapon kapok szettet egy jótündértől :slight_smile:
Olyan cuki, csak újságoltam neki, hogy egy régi kedvencem amin amúgy nyár elején is gondolkoztam még, most nagyon jó áron van szettben , azt mondta megveszi nekem.
Ki tudja meddig fújkodhatok még .
Mondjuk ha nagyon nagy lenne a baj akkor van idehaza annyi amennyi sokáig kitart és ha mindet el kellene engedni akkor le tudom redukálni 1 darabosra is a készletemet.
Kinek mi lenne az ha csak 1 maradhatna?
Nem mindenből ( edc, edt,edp,abs,attar) hanem 1 azaz 1 :smiley:
Nekem a Versace : Yellow Diamond , azért , mert gyerekkorom óta szörnyű alvó vagyok, néha voltak nagyon rossz időszakaim alvás ügyileg és megfigyeltem, ha ezt fújom elalvás előtt akkor csak jó álmok jönnek.
Nem ez a legjobb illatom, nem ez a legkedvesebb, de nekem “ életmentő”.

2 Likes

A Novellista oudh megvolt valakinek?
Nagyon szép, fehér inges, jólfésült illat, nem rúgja be az ajtót, se istálló, se fogorvosi rendelő nincs benne.
Kicsit száraz , de nagyon szerethető.

Nem nagyon kell redukálnom, mert 21 éve 1 van :smiley: nyilván nem ugyanaz az üveg, hanem szerintem már a századik kb, de Dolce&Gabbana Light Blue :smiley: bocs, tudom, gáz meg minden, de ez nekem az örök szerelem :smiley:
Szaglászgatok, próbálgatok, nyesztetem magam állandóan, de hányingert kapok a legtöbb parfümtől. Múltkor kaptam mintát Mugler Angel-ből és CK-tól is. Mindkettőt befújtam otthon a lakásba (így szoktam tesztelni, hogy mások/én/férj hogyan viseljük), majdnem elzavartak otthonról, hogy ne gázosítsam el a lakást :smiley: Nagyjából el tudom különíteni az illatokat és már előre tudom, hogy nekem mi fog vagy mi nem tetszeni, de pl a niche vonal annyira agresszíven támad, hogy migrént is kapok. Így ott nem is próbálkozom. Vaníliás illatok kizárva. Egyből nagymamám madárteje mellett érzem magam :smiley:
Másokon imádok bizonyos illatokat, de ahogy rám kerülnek…brrrr… :slight_smile:

5 Likes

Szerintem semmi baj sincs ezzel, hogy azt szereted és használod, már összenőttetek :slight_smile: Néha nekem is eszembe jut, hogy sokkal egyszerűbb dolgom volt amikor csak 1 parfüm ült a polcomon. Évekig használtam 1-1 típust, de aztán váltottam. Sok olyan is van amit már kivontak , ha akarnám se tudnám már fújni.

1 Likes

Te szegény :rofl: habár még mindig jobb, nálunk a francia bullink gázosít, igen jól teszi a dolgát. :stuck_out_tongue_winking_eye::joy: hogyan jöhet egy ilyen picúr kutyusból ennyi és ilyen büdi puki, el nem tudom képzelni.

2 Likes

Nem ismerem, de ezzel a leírással nem hoztad meg a kedvem hozzá. :smiley:
Szerencsére nem kell annyira figyelnem arra hogy a környezetem mit gondol az illatról amit hordok, ennek ellenére szerintem nincs olyan illatom ami megbotránkoztatna másokat… ja de. :grinning_face_with_smiling_eyes:
Van egy Gucci Guilty Absolute hasonmásom… Az orr ugyanúgy Alberto. :cowboy_hat_face: ( No Limit$ Philipp Plein), nem hittem volna hogy valaha bármi közöm lesz ehhez a márkához, ugyanis ellégg taszít… Na de ez az illat inkább Alberto remekműve számomra. :cowboy_hat_face:

Én ugyanúgy voltam mint Te, CK Obsession ment évekig. :upside_down_face:

Megjegyzem, én is instant hányingert kaptam tőlük :smiley:

@Szilaj nálam szerintem már így is marad a Dolce :smiley: pedig mindig rájövök, hogy jó lenne valami más, de még mindig nem találtam jobbat :smiley:

Nem ismerem, de nekem hiányozna az istállószag és az ajtóberúgás. Azok csak az elején ilyenek utána igazi addiktív illatokká válnak.

Mindegy, hogy más uncsinak gondolja, ha Te nagyon egynek érzed magad vele. Az a lényeg, hogy Te szeresd viselni és kész. Nálunk párom néha csak diszkréten megjegyzi sokadik alkalom után, hogy ezt vagy azt az illatot nem szereti. De hagyja, hadd fújjam akár otthonra is. Levegőbe és bőrön szerintem nagyon mások tudnak lenni a parfümök, de sajnos se az Angel se CK Obsession nem működött rajtam, szóval nem erőltettem :smiley:

1 Likes