Jó az ujjadra?
Lehet olyan, mint Hamupipőke cipője
Jó az ujjadra?
Lehet olyan, mint Hamupipőke cipője
A kisujjamra nagy a gyűrűsre nyáron nem fog felmenni , most jó
Nem én vagyok a Hamupipő
Jean szerelmének titkos záloga! Ha a parfüm elpárolgott, a gyűrű akkor is rá emlékeztet!
Nagyon vicces ez a pali! Banderas-os nincs ilyen? Vennék!
Keresünk!
Teszteltem a Nomade-ot, kifújáskor nagyon nagyon tetszett, különleges illatvilága volt. Érezni egy kis szilvát és egy nagy csokor fréziát (istenem, de csodás illata van annak a virágnak!) de sajnos egy idő után a jázmin világuralomra tört és sikerült is neki a dolog. Az elején van benne egy kis retro vibe, a Mauboussin jutott eszembe róla (igaz azt is csak az elején szerettem) utána egy szolid kis tisztaság illat lesz. Iroda kompatibilis, nincs nagy szilázsa, viszont egész tartós. Sajnáltam, hogy a jázmin ennyire elnyom mindent, pedig vártam a tölgymoha földességét, az szépen kiegyensúlyozta volna.
No mindegy ilyen ez a bőrkémia.
Valami olyasmire gondoltam mint a Delicate Rose csak erőteljesebben. Most használom el a szett utolsó testápolóját és annyira finom, odavagyok érte, csak kár, hogy tényleg semeddig nem tart rajtam. Már arra is gondoltam, hogy veszek egy 100 ml- t és fújom ha kell , ha nem. Vagy a Black Roset megnézem az hátha ennek a hard verziója.
A Gurleaint próbáltam az nekem málnalekvár volt rózsavízzel, a LVEB- t meg hát őőő, nem szeretem.
A Valentinot meg fogom nézni , köszönöm.
Pedig hát…
Nekem a jázmin, főleg ha szintetikus ilyen De illik a képbe a gardénia, lonc, fahéj, szegfűszeg a bőr (totál égett gumiszagú rajtam) sorolhatnám
Ugyanitt, kinek mi a “fő ellensége” a parfümökben?
Sajnos nem tudom. De van egy fajta illat, amitől a fejem is megfájdul. De konkrétan nem tudom, hogy mi az az összetevő…
Nekem is a jázmin… Illetve az ylang-ylang, és a liliom. A liliomot “betegségvirágnak” hívtam gyerekkoromban, megfájdul az illatától a fejem.
Nekem a szegfű ami az Eternityben is van, azt nagyon nem szeretem , emlékszem milyen örömmel fújtam magamra először aztán meg is hökkentem.
Aztán a kömény ami a Jungle Elephantból kikiabál az sem kedvenc.
Valamint a koriander az a Hermes kertekben és más zöld illatokban benne szeret lenni, na nekem Ő sem barátom.
Jázmin jöhet, szeretem. Amit most kenegetek kis mintából az a rózsaszín lótusz valami elképesztően finom gazdag illat.
Ha nagyon kiérzem fahéj gyöngyvirág és a rózsa. Huh
Nekem viszont a jázmin az egyik gyengém. A másik a neroli. A bőrrel is jóban vagyok.
Én a rózsát nem bírom semmiben, pedig azt a parfümöknél elég nehéz kikerülni
Megnyugtató, hogy nem csak én nem szeretem a rózsát… számomra szinte mindig vagy mű, vagy csak egyszerűen túl erős komponens. Bár az is lehet, hogy a sok rózsás szappan, krém és öblítő rontotta el nekem, amit tinikoromban lehetett kapni
Én is mindig műnek érzem. Ha valaki az orrom alá dug egy valódi rózsacsokrot, annak szeretem az illatàt.
Friss oldalon a cédrusok a mumus, édeseken pedig a tonkabab. De a tölgymoha és a vetiver is “garancia tud lenni a sikerre”…
Viszont imádom a jázmint, a jó szintetikusat! Az ylang-ylangot, a tubarózsát, a kedves gardéniát és a liliomot is!
Hű micsoda csokrot raktunk itt össze
@asianlover Az ylang és a liliom nekem is jöhet a tubirózsi a kedvencem A Jasminisha és a Jasmin de Pays isteni, ott jöhet a jázmin
@Ralynna a jóféle rózsa nekem jöhet, de a bazsarózsa, meg ami pl a Bvlgari Rose Goldeában van egy merő rémálom
Tettem egy újabb próbát a Gucci Mémoire-ral. Valóban érdekes illattá válik, miután letarolta az ember minden érzékszervét - a fejemet elfordítva, visszatartott lélegzettel fújtam ki a kézfejemre -, de egyelőre nem találom önazonosnak. Ha majd Müllerben járok, elgázosítom vele magam, lehet, hogy meg tudunk barátkozni.
@Alsace, egy igazi nyanyóparfüm van rajtam, Elizabeth Taylor Diamonds & Rubies!
Úton van felém egy tavaszi mintacsomag válogatás a következőket kukáztam össze friss- rózsás kategóriában.
Mugler: Alien Flora futura
Gucci: Bloom Acqua di fiori
Chloe: Rose tangerine és L’eau
Nina Ricci: Ricci Ricci edt és Ricci Ricci l’eau
Dior: Joy
A Chloe és a Ricci Ricci L’eau-t már próbáltam és nagyon tetszettek, a többiekhez még nem volt szerencsém, szegény Diort nagyon szidták eddig elkerültem.
Örültem volna ha Valentino is van gyári mintás, de azt nem kaptam pedig @asianlover ajánlása felkeltette az érdeklődésem, ahogy olvasgattam ritka madár ez az illat a boltokban is.