Parfümök világa

Jó az ujjadra?

Lehet olyan, mint Hamupipőke cipője :grinning:

4 Likes

A kisujjamra nagy a gyűrűsre nyáron nem fog felmenni , most jó :rofl:
Nem én vagyok a Hamupipő :frowning:

3 Likes

Jean szerelmének titkos záloga! Ha a parfüm elpárolgott, a gyűrű akkor is rá emlékeztet!

4 Likes

Nagyon vicces ez a pali! Banderas-os nincs ilyen? Vennék! :joy:

3 Likes

Keresünk!

2 Likes

Teszteltem a Nomade-ot, kifújáskor nagyon nagyon tetszett, különleges illatvilága volt. Érezni egy kis szilvát és egy nagy csokor fréziát (istenem, de csodás illata van annak a virágnak!) de sajnos egy idő után a jázmin világuralomra tört és sikerült is neki a dolog. Az elején van benne egy kis retro vibe, a Mauboussin jutott eszembe róla (igaz azt is csak az elején szerettem) utána egy szolid kis tisztaság illat lesz. Iroda kompatibilis, nincs nagy szilázsa, viszont egész tartós. Sajnáltam, hogy a jázmin ennyire elnyom mindent, pedig vártam a tölgymoha földességét, az szépen kiegyensúlyozta volna.

No mindegy ilyen ez a bőrkémia. :slight_smile:

7 Likes

Valami olyasmire gondoltam mint a Delicate Rose csak erőteljesebben. Most használom el a szett utolsó testápolóját és annyira finom, odavagyok érte, csak kár, hogy tényleg semeddig nem tart rajtam. Már arra is gondoltam, hogy veszek egy 100 ml- t és fújom ha kell , ha nem. Vagy a Black Roset megnézem az hátha ennek a hard verziója.
A Gurleaint próbáltam az nekem málnalekvár volt rózsavízzel, a LVEB- t meg hát őőő, nem szeretem.
A Valentinot meg fogom nézni , köszönöm.

2 Likes

Pedig hát…

tumblr_ne69amQ6gn1te8qf0o1_1280

:rofl::rofl::rofl:

9 Likes

:rofl: :rofl: :rofl:
Nekem a jázmin, főleg ha szintetikus ilyen :smiley: De illik a képbe a gardénia, lonc, fahéj, szegfűszeg a bőr (totál égett gumiszagú rajtam) sorolhatnám :smiley:

Ugyanitt, kinek mi a “fő ellensége” a parfümökben? :smiley:

Sajnos nem tudom. De van egy fajta illat, amitől a fejem is megfájdul. De konkrétan nem tudom, hogy mi az az összetevő…

1 Likes

Nekem is a jázmin… :slightly_smiling_face: Illetve az ylang-ylang, és a liliom. A liliomot “betegségvirágnak” hívtam gyerekkoromban, megfájdul az illatától a fejem.

1 Likes

Nekem a szegfű ami az Eternityben is van, azt nagyon nem szeretem , emlékszem milyen örömmel fújtam magamra először aztán meg is hökkentem.
Aztán a kömény ami a Jungle Elephantból kikiabál az sem kedvenc.
Valamint a koriander az a Hermes kertekben és más zöld illatokban benne szeret lenni, na nekem Ő sem barátom.
Jázmin jöhet, szeretem. Amit most kenegetek kis mintából az a rózsaszín lótusz valami elképesztően finom gazdag illat.

2 Likes

Ha nagyon kiérzem fahéj gyöngyvirág és a rózsa. Huh :grimacing:

Nekem viszont a jázmin az egyik gyengém. A másik a neroli. A bőrrel is jóban vagyok.

4 Likes

Én a rózsát nem bírom semmiben, pedig azt a parfümöknél elég nehéz kikerülni :laughing:

3 Likes

Megnyugtató, hogy nem csak én nem szeretem a rózsát… számomra szinte mindig vagy mű, vagy csak egyszerűen túl erős komponens. Bár az is lehet, hogy a sok rózsás szappan, krém és öblítő rontotta el nekem, amit tinikoromban lehetett kapni

3 Likes

Én is mindig műnek érzem. Ha valaki az orrom alá dug egy valódi rózsacsokrot, annak szeretem az illatàt.

1 Likes

Friss oldalon a cédrusok a mumus, édeseken pedig a tonkabab. De a tölgymoha és a vetiver is “garancia tud lenni a sikerre”…
Viszont imádom a jázmint, a jó szintetikusat! :rofl: Az ylang-ylangot, a tubarózsát, a kedves gardéniát és a liliomot is!

2 Likes

Hű micsoda csokrot raktunk itt össze :smiley: :bouquet:

@asianlover Az ylang és a liliom nekem is jöhet a tubirózsi a kedvencem :smiling_face_with_three_hearts: A Jasminisha és a Jasmin de Pays isteni, ott jöhet a jázmin :smiley:

@Ralynna a jóféle rózsa nekem jöhet, de a bazsarózsa, meg ami pl a Bvlgari Rose Goldeában van egy merő rémálom :grimacing:

2 Likes

Tettem egy újabb próbát a Gucci Mémoire-ral. Valóban érdekes illattá válik, miután letarolta az ember minden érzékszervét - a fejemet elfordítva, visszatartott lélegzettel fújtam ki a kézfejemre -, de egyelőre nem találom önazonosnak. Ha majd Müllerben járok, elgázosítom vele magam, lehet, hogy meg tudunk barátkozni.:slight_smile:

@Alsace, egy igazi nyanyóparfüm van rajtam, Elizabeth Taylor Diamonds & Rubies!

3 Likes

Úton van felém egy tavaszi mintacsomag válogatás a következőket kukáztam össze friss- rózsás kategóriában.
Mugler: Alien Flora futura
Gucci: Bloom Acqua di fiori
Chloe: Rose tangerine és L’eau
Nina Ricci: Ricci Ricci edt és Ricci Ricci l’eau
Dior: Joy

A Chloe és a Ricci Ricci L’eau-t már próbáltam és nagyon tetszettek, a többiekhez még nem volt szerencsém, szegény Diort nagyon szidták eddig elkerültem.
Örültem volna ha Valentino is van gyári mintás, de azt nem kaptam pedig @asianlover ajánlása felkeltette az érdeklődésem, ahogy olvasgattam ritka madár ez az illat a boltokban is.

2 Likes