Parfümök világa

Be kell robbannom egy douglasba!!! Itt soroljátok a rengeteg illatot ès nem tudom , hogy melyik milyen mert nem ismerem őket :thinking:

Pedig most szìvesen vègig szaglàsznám mindet, legalàbbis amíg az orrom bìrja.
@random , ezen mosolyogtam egy nagyot, hogy èhes lettèl a parfümtől. Igaz a burberry illatok sem azok a szokvànyos hètköznapiak.

Amikor terhes voltam, nem bìrtam semmifèle illatot elviselni. Se parfüm, se kàvè, a pàrolt hagymàtòl ès többi kajàtòl is menekültem a konyhàbòl. Alig vàrtam hogy ùjra szaglàszhassak ès igyak egy jò kàvét.

4 Likes

Hú de jó téma :star_struck:

Mondjuk nekem a kollekcióm 80%-a csak őszi-téli illat, szóval kb alig tudok választani örömömben, hogy végre bármit fújhatok :star_struck:

Mondjuk a szokásos oud mániám mellett azért az ámbrás illatok minden változata befigyel.
Ambre Impérial, Kashmir, Yapana, Noor, Ambre 114.

Szeretem még a fűszeres illatokat is, mint a Dark Side és a Hind olaj, de így hidegben OJ Ta’if-al rétegezve.

Karácsonyra Micallef Mon Cristal és Tubéreuses Castana lesz előtérben. Mindketten nőies, különleges illat, de mégsem tarolják le a családot :smiley:

3 Likes

Ezek után én is teszek egy szimat kört a Douglasban. :grin:

1 Likes

Pont így voltam terhesen. Mindkétszer. Ráadásul az elsőnél annyira rosszul voltam, hogy 1 hétig kórházban voltam miatta, infúzión.
A The Body Shop White Muskját azóta sem bírom elviselni, egyszer annyira rosszul lettem tőle…
De csak a kozmetikumok illatától, illetve öblítő, mosószer, ilyesmiktől.
Emlékszem, a csövesek szagát jobban bírtam, mint egy parfümözött hölgyét. A dohányfüst pedig kimondottan jótékony hatással volt. Egyszer annyira megtelt az orrom parfüm illattal, hogy kezdtem émelyegni, és elkezdtem követni egy dohányzó férfit, hogy kivigye az orromból a parfüm illatát.

4 Likes

Nekem a migréntől volt ilyen. Mielőtt elmentem orvoshoz, már annyira rossz volt a helyzet, hogy csak illatmentes cuccokat tudtam használni, mert mindentől rosszul voltam. Igazi megváltás volt, amikor végre elkezdett hatni a gyógyszer és újra tudtam parfümöket használni. Van egy-két illat, amit amúgy szerettem, de annyira mélyen bennem maradt, hogy mennyire rosszul voltam tőlük, hogy a mai napig nem tudom elviselni. Nem kevés parfümtől kellett megszabadulnom emiatt.

1 Likes

Én egyszerűen beragadtam a nyárnál: újravettem a Coconut fizzt és fújom ezerrel, esetleg váltogatom a Gucci Memoire-ral. Újabban egyszerűen nem viselem el a nehezebb illatokat, olyanokat sem amiket azelőtt imádtam, mint az Alien vagy az Aura. Sőt, azt sem szeretem ha túl intenzív, csak olyant szeretek már amit “locsolni” lehet. Ti voltatok már így…?

Jajj, de nem bírtam én sem a szagokat/illatokat terhesen! A kávé illatát, pedig hogy szeretem, de a legrosszabb azé az amerikai minifánké volt, vettem egy nagy levegőt ha közeledtem a bódéhoz ahol sütötték, és nem is lélegeztem amíg el nem mentem mellette :upside_down_face:

Nalam van egy par teli illat: TF velvet orcid, Chanel coco noir es evek ota hu tarsam a Dior addict. Nost meg kiegeszult az YSL Libre-el, amit mindenki dicser rajtam, aki csak a kozelemben van (a ferjem is felfigyelt ra), de nekem nem nem kedvenc, de a pozitiv visszacsatolas miatt szivesen fujom magamra :sunglasses:

3 Likes

@zsazsi1 : Abszolút megértelek! 2-3 éve jött rám, hogy télen is egy-egy nap a kókuszos nyári illataimat fújom :slight_smile: nekem a Coconut Fizz túl fás, de a Soleil Blanc edp és a Wonderlust Sublime elő szoktak kerülni télen is :slight_smile:

1 Likes

Betettem a lapozóba de itt is megállja a helyét a sok szép kisfilm ami benne van.

3 Likes

David Lynch mesterit alkotott, ha nem láttam volna a nevét ott akkor is fel lehet ismerni a munkásságát!
Nagyon tetszett még a Midnight Poison és a legutolsó, D&G, akár egy film is lehetne belőle :slight_smile:

Eva Green fantasztikus benne, nagyon tetszett.
Az én kedvencem a Chanel 5 reklám volt az összes közül, már el is felejtettem hogy pár éve Giselle Bündchen volt az arca.

1 Likes

Ó a Versace Crystal Noir nekem is van én inkább nyáron hordon de ma elővettem , mert emlékeztem rá , hogy írtad és olyan jó hidegben is :slight_smile: Alap darabom nagyon szeretem egy EDT- nek nemrég értem a végére , de van belőle EDP is idehaza, mind a kettő szuper illat.

1 Likes

Egyébként olyan érdekes, hogy vannak téli vagy nyári illat kategóriák, pedig az illatok másként viselkednek a különböző embereken, így nem is kéne figyelembe venni ezt az ajánlást.:blush:

1 Likes

Igen szerintem is felesleges kategorizálni még a női- férfi csoportban sem vagyok biztos, most például egy hivatalosan férfi illatba szerettem bele.( Van Cleef and Arpels : Midnight in Paris)
Úgy tudom a kezdet kezdetén is csak illatok voltak nem ajánlották külön nemeknek vagy évszakra.

Nagyon jók voltak ezek a reklámfilmek, köszi a megosztást!

1 Likes

A Mindnight in Paris-ról sosem hittem volna hogy férfi illat :grinning: Volt egy fújósom belőle, imádtam, púderes, gyöngéd, lágy…bár ha így végiggondolom pasin sem lenne rossz :upside_down_face:

1 Likes

Én sem tudtam csak amíg utána nem néztem.
Egy fújóst egy itteni nagyon kedves hölgy küldött ajándékba, egyet az egyik barátnőmtől kaptam és úton van felém egy üveges is , januárban fogom megkapni.
Púder hegyek egy kis esővel és égett gumi abroncs is kikandikál néha de azon csak nevetek ha megérzem. :grinning:

Én egy kis meggybefőttet érzek még benne :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Likes

Fújtam egyet belőle, keresem a meggyet :grinning:

1 Likes