Parfümök világa

Tizenhárom éve keresem az “én illatomat”. :joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy:

2 Likes

Hát, igen, sajnos az idő nem a parfümök barátja…
Szeretnék is az elkövetkező hetekben elkészíteni egy “romlási listát” a parfümjeimről a batch kódok alapján, nehogy valami a végén rám romoljon.
Vásárlásnál nálam 5 év a limit, akkor is ha limitált, az annál régebbiekről könyörtelenül lemondok.
Ami sajnos még zsákbamacska a piactéren, hogy a “frissen fújva” vajon tényleg mennyire lehet friss… Ebbe se látunk bele, aztán reklamálni meg tényleg nincs értelme.

Lányok és Fiúk! Hogy kell ejteni a Joop! márkanevet helyesen? Német cég, ugye? Akkor fonetikusan “jop”? Vagy franciásan “zsop”? Vagy miaszösz?

A németek jop-nak, az angolok dzsup-nak ejtik a márka wikipédia oldala szerint. Szóval semmiképp se franciás, de a fene jobban tudja…

1 Likes

Köszi :smiley: Akkó’ legyen jop (bár elég hülyén hangzik :upside_down_face:)

Én “jóp”-ra szavazok, mivel német az alapítója.

3 Likes

Cipőm van tőlük és ahol vettem ott dzsupnak mondták . :slight_smile:

1 Likes

Dzséj-o-o-pí, ju nó, det van! :sweat_smile: /s

2 Likes

:rofl::rofl: jóóóp

2 Likes

Lányok, ki mit fúj randira? :slight_smile: erre már régóta kíváncsi vagyok, hogy mivel hódítotok, akkor is ha már foglalt a szívetek és egyszerűen csak tetszeni vágytok a párotoknak.
Kezdem a sort:
Ősszel- télen: Dior : Addict vagy Versace : Crystal Noir EDT
Tavasszal- nyáron: Dior: Miss Dior EDT

2 Likes

Nekem nincs külön randiillatom, de volt olyan pasi, aki a Cerrutti 1881-et szerette rajtam a legjobban, neki az volt az illatom.

1 Likes

Egyértelműen az “édes-zónából” választok! Meg szokott dícsérni mindenféle kellemes illatokat, de az édeseket találja igazán nőiesnek.
Évszakfüggő is, például Escada Flor del Sol nyáron vagy Flowerbomb Nectar, télen inkább Live Irresistible Délicieuse vagy Miss Dior Absolutely Blooming.

2 Likes

Legutóbb a Burberry Brit for her EDP volt a befutó, de azóta nem nagyon nyúltam érte. Amúgy külön randiillatom sose volt, inkább az időjárás befolyásolja leginkább az illatválasztást…

2 Likes

A Blooming hogy mutat rajtad? Kaptam belőle gyári mintát vásárláshoz és szúrós/ kesernyés volt , pedig nagy reményeket fűztem hozzá.
Inkább a Narciso Fleur de musc - ot vettem meg.

Hú, ez érdekes. Rajtam nagyon édes, semmi szúrósság.
Ó! A Narciso-k is romantikus illatok :star_struck:

2 Likes

Ez egy vicces történet nálunk: 11 éve az első randikra nagy műgonddal választottam valami kellemes, édeskés virágos esetleg gyümölcsös illatot. Reakció: “Jó”. Kb a 3-4 alkalom után már kicsit eluntam és rákérdeztem, hogy mégis melyik tetszik a páromnak. Erre kibökte, hogy olyan rossz a szaglása, hogy lényegében semmit sem érez belőlük. Szóval azóta a magam szórakoztatására fújhatom magam. De ha csábítani akarok, jobban járok egy vörös rúzzsal. :upside_down_face:

7 Likes

Az én páromnak faorra van: neki minden büdi vagy kevésbé büdi. Ez a két kategória van. :joy:

2 Likes

Sziasztok.

Kaptam ajándékba egy Zara Tokyo Takeshita Harayuku Summer-t. Nekem nagyon tetszik ez az illat, szeretnék valami hasonlót találni ami tartósabb, esetleg kicsit karcosabb. Minden tanácsot javaslatot köszönök előre is.

Hű, a sima Narciso , amit nem bìrok elviselni. Olyan fűszeres, fanyar, fàs? vagy nem tudom milyen illat, de annyiszor pròbàlkoztam.A kollèganőm kedvence volt , ìgy megkapta az összes testàpolòt, mini parfit. Utàna rajta èrezhettem àllandòan ès menekültem .:rofl:

@zalla, @legallybrunette a pàromnak olyan szimata van, àllandòan kèrdezi hogy mit fùjtam magamra.Szerencsère mindegyik tetszik neki eddig.

2 Likes