Parfümök világa

https://www.fragrantica.com/notes/

2 Likes

Köszönöm!

Mennyire keresel édeset? Ezek az alapok inkább “testesebb” illatokat szoktak takarni, de ahogy például a liliomot említetted, az meg a “könnyebb” irányba húz. Lehet téli, fűszeresebb, beburkolósabb illat, vagy inkább lightos jellegű?

Nem baj, ha testes, viszont a túl édeseket már nem annyira preferálom. A Gucci Bamboo nagy kedvenc például, viszont eléggé elkérik az árát sajnos. Nem vagyok jó az illatok leírásában, de az valahogy pont a testes és a lágy között van valahol. Kellemes lágy, de mégis határozott nőiességet sugalló illat számomra.

1 Likes

Na, majd agyalok, mi lehetne az az illat, ami beleillik ebbe a mátrixba :nerd_face:

1 Likes

Köszönöm, nagyon kedves vagy :blush:

Megszültem a választ :nerd_face:
A vanília királynője számomra az YSL Manifesto l’Elixir. És most használtam el pont Lolita Lempicka Lolitaland illatát, ami szintén egy óriási vanília bomba, csak dinamikusabb/fiatalosabb/fűszeresebb, mint az előző. Meg én nagyon csípem az Amo Ferragamo Edp-t is. Ezek mondjuk azért rendesen édes illatok.
Emellett ott van persze a Shalimar Souffle Edp, ami számomra egy abszolút ünnepi illat, egy hátránya, hogy sokan talán “klasszikusnak” alias kicsit “öregesebbnek” találhatják.
Eszembe jutott még a Mon Guerlain Edp, az is egy klassz illat, és szinten minden - is - jutott bele :slight_smile:
De amire én igazán szavaznék az CH Beauties vagy a Lancome La Nuit Trésor Nude Edt (ebben mondjuk kókusz is van, az nem tudom, mennyire kizáró indok) vagy még a Si Fiori ugrott be.
Az nagy rácsodálkozás volt most a saját ízlésemre, hogy igazán alig találok szantálos illatokat, amiket használtam. Valószínűleg a füstös karakter miatt, amit adnak, az engem zavarni szokott. Ámbra kategóriában meg megrögzött narancsvirág függő vagyok, de szerintem ezek túl “mélyek”, ezért nem is akartam ajánlani.

6 Likes

Ezt így ahogy van lementettem és mindenképp végig fogom szaglászni őket. Köszönöm szépen a rengeteg segítséget!:blush:

1 Likes

Idén is - talán már harmadik alkalommal - megnyílt a Readers’ Choice Awards a Fragranticán!

Best Perfume of 2020 - 4th Fragrantica Community Awards

Szavaztam is gyorsan! :slight_smile: azt még mindig nem értem, miért vannak 2019-es meg néha még 2018-as illatok is a listán :roll_eyes: de, hát ez van. Úgy látom, sehol sem lesz befutóm :frowning:

2 Likes
2 Likes

Nekem az idei év rengeteg mintával és fújós parfümökkel telt ismerkedés céljából. Sminket már sokkal magabiztosabban választok, de a parfüm! Na az volt az igazi kihívás! Nagyon széles spektrumon mozogtam, persze, hogy a niche illatok állnak a szívemhez, vagy az orromhoz? közelebb :rofl:

• Igazi retró nyanyóparfüm rajongó vagyok, de ez nem újdonság senkinek gondolom :smiley: A nyanyódíjat idén Jil Sander No 4 parfümjének adom, a születésem évében dobták piacra, működünk, na :smiley: , az örök kedvencemet semmi sem taszíthatja le a trónjáról, a Chanel Coco illatát. Még mindig őrzök pár fújásnyit az üvegemből, egyszer szeretném újravenni :smiling_face_with_three_hearts: Ungaro Divája nagyon hasonlít rá, így nyilván őt is szeretem :smiley:

• Illatjegyek közt most már bizton kijelethetem, hogy a rózsa elkötelezett rajongója vagyok, különösen, ha egy kis vagy akár több kanál oud is társul mellé :blush: Tubarózsa, török rózsa, sima rózsa, jó minőségű bolgár rózsa is jöhet. Megvan még a kémia a füstös és animális illatjegyekkel is, valahogy rajtam a legbüdösebb istellászag is lecsitul és átvedlik egy hihetetlen finom illattá. A vanília is remekül működik még. Az utóbbin nem lepődtem meg, a rózsaimádatomon sem, sőt az állatias jegyek se leptek meg, na de az oud! Az nagyon! Egyszerre féltem tőle, taszított és vonzott, de végül a sokadik mesés oud illat után, bizton kijelentem, imádom!

Istálló díjas :trophy: a Kemi

Füstös tubarózsa :trophy: Tubérose 3

Csak rózsa :trophy: Rouge Nocturne

Testes rózsa 500 Years :trophy: Külön pont a csodaszép üvegért :star_struck:

Szappanos rózsa Oud Sapphire :trophy:

Oud és rózsa Rose d’Arabie :trophy:

Rajtam csak tubarózsa Fracas

• Vaníliás :trophy: egyértelműen Hypnotic Poison Őt el is fogyasztottam idén :blush:

• Tesztelésre vár még egy marék könnyedebb, virágos, nyári illat 2021-re, illetve még érkezik pár finomság is ismerkedni :blush: Nem tudom valaha is képes lennék-e letenni a voksom egy illatra, annyira szeretek tesztelgetni (még) de lehet ez is olyan út, mint a sminkes, ott is tudom mi áll jól mi az én ízlésemnek megfelelő. Nagyon élvezem az ismerkedést, ami nem vált be eladom, vagy elajándékozom.

• nyárra, lehet megkapaszkodni, imádtam használni Ungaro Diváját és Shalimart (!!! én szóltam :smiley: !!!) Ami totál bukta volt az Fracas :rofl: A másik kettő nagyon is szuper volt nyárra, és még biofegyver sem voltam, kivéve a nyári Fracasal és a Good Girlel akármikor az évben az utóbbi nem is annyira lett a kedvencem.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, de biztos van amit kifelejtettem, nagyon élveztem a parfümös, illatos utazást idén, jövőre is folytatom, lett egy két kívánságlista minta, meg hát, jó kencemániás holtig tanul :smiley:

Nektek mik a(z örök) kedvenc illatotok/illatjegyeitek? És mi az ami nem vált be?

6 Likes

Nagyon hasonló az ízlésünk (vagy a bőrkémiánk), nyanyóparfüm terén nem vagyok még ilyen bátor, de az oud, a rózsa, a vanília bármikor jöhet.:slight_smile:
Tudom ajánlani Serge Lutens Five O’Clockját, a Montale Red Aoudot és a Deep Purple-t, az Aoud Roses Petalst (tudom, a Dark nem jött be), és a Fort&Manle márkát, utóbbinak ne nézd meg az üveges árait, mert infarktust kapsz.:smiley:

1 Likes

Meg sem lepődök ezen :grin: Az oudokra emlékszem is, le is mentegettem ezeket a Montale illatokat, ideje arrafele is illatolni jövőre :blush: Jaj szegény Dark, én nem tudom, hogy tudott két összetevő pasis lenni rajtam, pedig olvastam a kommenteket is, hogy milyen finom illat. Kipróbálhattam még a Jeroboamot, na a végére az is pasis lett rajtam :smiley: Valami a szantálfával van, talán kell neki valami édes, még nem jöttem rá. Mint összetevő nincs vele bajom, valami párosítás lehet a dologban :thinking: Persze nem értek hozzá, csak tippelgetek :smiley:
Megnéztem az új ajánlásokat is, köszi :blush: Az ötórai tea parfüm, tényleg nagyon angolos! A Fort & Manle egész olcsó a többihez képest amikből incifinci mintákat sikerült zsibin vadásznom, azoktól már feledződtem :smiley: A fújósnál kifog fújni sajna nálam ezek a parfik, ennyi pénze az istennek sincs :sob:

1 Likes

Pont az ellenkezője vagyok; vaníliás vagy bármilyen rózsás illatjegyekkel még soha semmilyen parfüm nem tetszett…a “nyanyós” illatokat is messziről kiszagolom… :rofl: Az viszont tény, hogy ezek az illatok rendkívül tartósak. :slightly_smiling_face:

1 Likes

Milyen illatokat kedvelsz? :blush:

A nagy mennyiségű szantált nem bírom magamon elviselni (ld. Habanita), a gyerekkori bazározások tömény füstölőszagára emlékeztet, brr.
Hehh, ezekből a drágaságokból nekem se néz ki üveges, de van olyan, amiből még 10 ml se.:smiley:

1 Likes

Hű pedig az illatjegyei ennek a Habanitának nem rosszak :smiley: Nézegettem az FM parfikat is, huh, hát, nyugi megtaláltam, amiből nekem se lesz 10 milis :smiley: Az ilyeneknél megállok a 2-3 miliknél, és amibe belehalok úgy tetszik, lehet 5 mili. Na ezeket a fújósokat se dobom ki, csak hadd szagolgassal a maradékot, mint Coconál :smiley:

https://kremmania.hu/kremek/fort-manle-charlatan-edp na ez nagyon izgis lehet, meg ez https://kremmania.hu/kremek/fort-manle-impressions-de-giverny-edp
ja és ámbársat se hagyjuk ki meg a rózsákat :smiley:
https://kremmania.hu/kremek/fort-manle-amber-absolutely

Neked mik tetszettek a márkától?

Csak a Charlatanból és a Confessions of the Garden Gnome-ból van pici kenős mintám.:slight_smile:

1 Likes

Nekem idén nagy kedvencem lett a zara x jo malone parfümökből kettő, a vetiever pamplemousse a kánikulai munkanapokra, és az ebony wood minden más esetre (estére, hűvösebb napokra, alkalmakra - még ha ebből nem is volt sok). Előbbi egy “uncsi” lineáris, de nagyon friss illat, amolyan “pont az i-re” a rohangáláshoz, utóbbi pedig egy isteni fás, édeskés, de unisex jellegű parfüm, a környezetemben csak én hordok ilyesmit, szóval ez majdhogynem “signature” lett nálam. Először a kis 40 ml-es fújósokat vettem, de már megvan a nagy kiszerelés is mindkettőből. Meg is lepődtem hogy többet nyúltam ezekért mint az imádott Burberry-jeimért.

3 Likes

De jó, ő kis izgalmasak :slight_smile: Egy közös itt is lett :slight_smile:

1 Likes