Köszönöm!
Mennyire keresel édeset? Ezek az alapok inkább “testesebb” illatokat szoktak takarni, de ahogy például a liliomot említetted, az meg a “könnyebb” irányba húz. Lehet téli, fűszeresebb, beburkolósabb illat, vagy inkább lightos jellegű?
Nem baj, ha testes, viszont a túl édeseket már nem annyira preferálom. A Gucci Bamboo nagy kedvenc például, viszont eléggé elkérik az árát sajnos. Nem vagyok jó az illatok leírásában, de az valahogy pont a testes és a lágy között van valahol. Kellemes lágy, de mégis határozott nőiességet sugalló illat számomra.
Na, majd agyalok, mi lehetne az az illat, ami beleillik ebbe a mátrixba
Köszönöm, nagyon kedves vagy
Megszültem a választ
A vanília királynője számomra az YSL Manifesto l’Elixir. És most használtam el pont Lolita Lempicka Lolitaland illatát, ami szintén egy óriási vanília bomba, csak dinamikusabb/fiatalosabb/fűszeresebb, mint az előző. Meg én nagyon csípem az Amo Ferragamo Edp-t is. Ezek mondjuk azért rendesen édes illatok.
Emellett ott van persze a Shalimar Souffle Edp, ami számomra egy abszolút ünnepi illat, egy hátránya, hogy sokan talán “klasszikusnak” alias kicsit “öregesebbnek” találhatják.
Eszembe jutott még a Mon Guerlain Edp, az is egy klassz illat, és szinten minden - is - jutott bele
De amire én igazán szavaznék az CH Beauties vagy a Lancome La Nuit Trésor Nude Edt (ebben mondjuk kókusz is van, az nem tudom, mennyire kizáró indok) vagy még a Si Fiori ugrott be.
Az nagy rácsodálkozás volt most a saját ízlésemre, hogy igazán alig találok szantálos illatokat, amiket használtam. Valószínűleg a füstös karakter miatt, amit adnak, az engem zavarni szokott. Ámbra kategóriában meg megrögzött narancsvirág függő vagyok, de szerintem ezek túl “mélyek”, ezért nem is akartam ajánlani.
Ezt így ahogy van lementettem és mindenképp végig fogom szaglászni őket. Köszönöm szépen a rengeteg segítséget!
Idén is - talán már harmadik alkalommal - megnyílt a Readers’ Choice Awards a Fragranticán!
Best Perfume of 2020 - 4th Fragrantica Community Awards
Szavaztam is gyorsan! azt még mindig nem értem, miért vannak 2019-es meg néha még 2018-as illatok is a listán de, hát ez van. Úgy látom, sehol sem lesz befutóm
Nekem az idei év rengeteg mintával és fújós parfümökkel telt ismerkedés céljából. Sminket már sokkal magabiztosabban választok, de a parfüm! Na az volt az igazi kihívás! Nagyon széles spektrumon mozogtam, persze, hogy a niche illatok állnak a szívemhez, vagy az orromhoz? közelebb
-
Igazi retró nyanyóparfüm rajongó vagyok, de ez nem újdonság senkinek gondolom A nyanyódíjat idén Jil Sander No 4 parfümjének adom, a születésem évében dobták piacra, működünk, na , az örök kedvencemet semmi sem taszíthatja le a trónjáról, a Chanel Coco illatát. Még mindig őrzök pár fújásnyit az üvegemből, egyszer szeretném újravenni Ungaro Divája nagyon hasonlít rá, így nyilván őt is szeretem
-
Illatjegyek közt most már bizton kijelethetem, hogy a rózsa elkötelezett rajongója vagyok, különösen, ha egy kis vagy akár több kanál oud is társul mellé Tubarózsa, török rózsa, sima rózsa, jó minőségű bolgár rózsa is jöhet. Megvan még a kémia a füstös és animális illatjegyekkel is, valahogy rajtam a legbüdösebb istellászag is lecsitul és átvedlik egy hihetetlen finom illattá. A vanília is remekül működik még. Az utóbbin nem lepődtem meg, a rózsaimádatomon sem, sőt az állatias jegyek se leptek meg, na de az oud! Az nagyon! Egyszerre féltem tőle, taszított és vonzott, de végül a sokadik mesés oud illat után, bizton kijelentem, imádom!
Istálló díjas a Kemi
Füstös tubarózsa Tubérose 3
Csak rózsa Rouge Nocturne
Testes rózsa 500 Years Külön pont a csodaszép üvegért
Szappanos rózsa Oud Sapphire
Oud és rózsa Rose d’Arabie
Rajtam csak tubarózsa Fracas
-
Vaníliás egyértelműen Hypnotic Poison Őt el is fogyasztottam idén
-
Tesztelésre vár még egy marék könnyedebb, virágos, nyári illat 2021-re, illetve még érkezik pár finomság is ismerkedni Nem tudom valaha is képes lennék-e letenni a voksom egy illatra, annyira szeretek tesztelgetni (még) de lehet ez is olyan út, mint a sminkes, ott is tudom mi áll jól mi az én ízlésemnek megfelelő. Nagyon élvezem az ismerkedést, ami nem vált be eladom, vagy elajándékozom.
-
nyárra, lehet megkapaszkodni, imádtam használni Ungaro Diváját és Shalimart (!!! én szóltam !!!) Ami totál bukta volt az Fracas A másik kettő nagyon is szuper volt nyárra, és még biofegyver sem voltam, kivéve a nyári Fracasal és a Good Girlel akármikor az évben az utóbbi nem is annyira lett a kedvencem.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de biztos van amit kifelejtettem, nagyon élveztem a parfümös, illatos utazást idén, jövőre is folytatom, lett egy két kívánságlista minta, meg hát, jó kencemániás holtig tanul
Nektek mik a(z örök) kedvenc illatotok/illatjegyeitek? És mi az ami nem vált be?
Nagyon hasonló az ízlésünk (vagy a bőrkémiánk), nyanyóparfüm terén nem vagyok még ilyen bátor, de az oud, a rózsa, a vanília bármikor jöhet.
Tudom ajánlani Serge Lutens Five O’Clockját, a Montale Red Aoudot és a Deep Purple-t, az Aoud Roses Petalst (tudom, a Dark nem jött be), és a Fort&Manle márkát, utóbbinak ne nézd meg az üveges árait, mert infarktust kapsz.
Meg sem lepődök ezen Az oudokra emlékszem is, le is mentegettem ezeket a Montale illatokat, ideje arrafele is illatolni jövőre Jaj szegény Dark, én nem tudom, hogy tudott két összetevő pasis lenni rajtam, pedig olvastam a kommenteket is, hogy milyen finom illat. Kipróbálhattam még a Jeroboamot, na a végére az is pasis lett rajtam Valami a szantálfával van, talán kell neki valami édes, még nem jöttem rá. Mint összetevő nincs vele bajom, valami párosítás lehet a dologban Persze nem értek hozzá, csak tippelgetek
Megnéztem az új ajánlásokat is, köszi Az ötórai tea parfüm, tényleg nagyon angolos! A Fort & Manle egész olcsó a többihez képest amikből incifinci mintákat sikerült zsibin vadásznom, azoktól már feledződtem A fújósnál kifog fújni sajna nálam ezek a parfik, ennyi pénze az istennek sincs
Pont az ellenkezője vagyok; vaníliás vagy bármilyen rózsás illatjegyekkel még soha semmilyen parfüm nem tetszett…a “nyanyós” illatokat is messziről kiszagolom… Az viszont tény, hogy ezek az illatok rendkívül tartósak.
Milyen illatokat kedvelsz?
A nagy mennyiségű szantált nem bírom magamon elviselni (ld. Habanita), a gyerekkori bazározások tömény füstölőszagára emlékeztet, brr.
Hehh, ezekből a drágaságokból nekem se néz ki üveges, de van olyan, amiből még 10 ml se.
Hű pedig az illatjegyei ennek a Habanitának nem rosszak Nézegettem az FM parfikat is, huh, hát, nyugi megtaláltam, amiből nekem se lesz 10 milis Az ilyeneknél megállok a 2-3 miliknél, és amibe belehalok úgy tetszik, lehet 5 mili. Na ezeket a fújósokat se dobom ki, csak hadd szagolgassal a maradékot, mint Coconál
https://kremmania.hu/kremek/fort-manle-charlatan-edp na ez nagyon izgis lehet, meg ez https://kremmania.hu/kremek/fort-manle-impressions-de-giverny-edp
ja és ámbársat se hagyjuk ki meg a rózsákat
https://kremmania.hu/kremek/fort-manle-amber-absolutely
Neked mik tetszettek a márkától?
Csak a Charlatanból és a Confessions of the Garden Gnome-ból van pici kenős mintám.
Nekem idén nagy kedvencem lett a zara x jo malone parfümökből kettő, a vetiever pamplemousse a kánikulai munkanapokra, és az ebony wood minden más esetre (estére, hűvösebb napokra, alkalmakra - még ha ebből nem is volt sok). Előbbi egy “uncsi” lineáris, de nagyon friss illat, amolyan “pont az i-re” a rohangáláshoz, utóbbi pedig egy isteni fás, édeskés, de unisex jellegű parfüm, a környezetemben csak én hordok ilyesmit, szóval ez majdhogynem “signature” lett nálam. Először a kis 40 ml-es fújósokat vettem, de már megvan a nagy kiszerelés is mindkettőből. Meg is lepődtem hogy többet nyúltam ezekért mint az imádott Burberry-jeimért.
De jó, ő kis izgalmasak Egy közös itt is lett