Parfümök világa

fragrantica.com

1 Likes

Erre nagyszerű megoldás a piactér! :slight_smile: kis fújósban ki tud próbálni több mindent, szerintem az a pár milli tényleg elég a megalapozott döntésre, és nem kell hiába megvenni egy egész üveggel. Ha ezeket a friss, kicsit “hűvös” illatokat kedveli, mit szólnátok a Calvin Klein CK2 vagy Donna Karan DKNY Women-hez? Utóbbi már jó öreg klasszikus, de én a mai napig nagyon imádom, ezer közül kiszagolom. Vagy a The Body Shop Fijian Water Lotus? Vagy a Calvin Klein Women? A vélemények eléggé lehúzták szegényt, de szerintem tök egyedi, eukaliptuszos illat.

Köszi, a TBS-ot és a CK woment megnézem mindenképp. DKNY nekem is van (a régi és a megújított verzió is), azokat ismeri rajtam, Anyunak ez kicsit “szúrós”, ennél gyümölcsösebb, édesebb a CW.

1 Likes

Az idei Armani Ocean di Gioia igazán gyümölcsös és egyben akvás is. azt is lehúzták szegényt, de én tökre odavagyok érte :slight_smile: még az alap Aqua di Gioia is jó kis illat szerintem, csak rajtam annyira nem tartós, hogy az már fáj :frowning:

1 Likes

Detto, a Gioia nekem is tetszett, de pont azért nem vettem meg, mert fél óra után eltűnt az illat a csuklómról…Erre az Ocean- ra is ránézek.:blush:

1 Likes
2 Likes

Érdekes élete volt!

1 Likes

Fantasztikusan kreatív ember volt, valószínű, hogy nem lehetett mellette unatkozni. Ráadásul a találmányaival sokakat tett gazdaggá - a parfümszórón át a műanyag fröccsöntő gépig…

1 Likes

Esetleg Dolce Gabbana - Light blue? Nagyon friss, citromos, viràgos,
Bvlgari Omnia crystalline, ez is nagyon friss , tisztasàgillat
Dkny a zöld szìnű be delicious , friss zöldalma

2 Likes

Az az érdekes, hogy ezeket mind használtam én is anno… :blush: A light blue-t csak egy nagyon rövid ideig használtam, mert minden második lányon ez volt a tucatillat…
Az Omina Crystalline volt az első “munkábajárós” illatom, a DKNY zöld és piros almáját is használtam régebben.

Most fel is nyílt a szemem,:face_with_monocle: hogy valószínűleg, ami nekem tetszett / tetszik, az Anyukámnak is tetszhet a nagy számok törvénye alapján… :grinning:

3 Likes

Nahát! Ilyen színes egyéniség is ritkán születik, tényleg nagyon érdekes, különleges élete volt! Köszi a megosztást!
Olyan kevés pozitívumot látok manapság a világban, jó rácsodálkozni néha ezekre a különleges emberekre, akkor is, ha sajnos általában a haláluk apropóján következik be… Ilyen élmény volt múltkor a Netflixen a Walter Mercado-t bemutató film is.

2 Likes

:frowning:

:male_detective:

Sziasztok! Még csak november vége van, de már úgy nézem, nem lesz itt új megjelenés, ezért feldobnám a kérdés: mik voltak 2020 legjobb/legrosszabb/legérdekesebb illatai?

Én a saját válaszomat azzal kezdeném, hogy szerintem nagyon szomorú- amennyire a KM-es adatlapokból kitűnik - mennyire érdektelen a közönség az új illatok iránt. Maximum azok az illatok kapnak 15-20 értékelést, amiket rommá promóztak (most legutóbb például a Voce Viva vagy a legújabb Coco Mademoiselle), de a többi illat 2-3 véleménnyel már kihúzhatja magát, és nem ritka a 0-s adatlap sem. Ok, nyilván nem mindenkinek kell az illatolgatás legyen az első számú hobbija, de, hogy például egy új J’Adore flanker 2 hónap alatt 4 véleményt kalapozzon össze, az már megdöbbent :frowning:

Visszalapozgattam az évem, 2020-ban összesen 45 db új illatot véleményeztem (ebből csak 1 volt férfi). Egyértelműen az első negyedév volt az erős, gondolom ebben nem kis szerepe volt a járványnak, és, hogy emiatt sok cég visszatartotta a nyári/őszi új megjelenéseit.

A legérdekesebb illat címe nálam Mugler Alien Mirage-t illeti, ami egyben a legszebb üveg képzeletbeli díját is besöpörheti :star_struck:

Igazán finom, nőies illatok voltak szerintem a La Vie Est Belle Intensement, a La Nuit Trésor Nude és a Givenchy Irresistible, illetve nekem az idei egynyári Escada Flor del Sol is meggyőző volt, szerintem jobban sikerült, mint az elmúlt pár év limitáltjai. Ezeket az illatokat említeném a „könnyed, vidám” oldalon.
Őszre-télre való, illetve „komolyabb, érettebb” kategóriában a Chloé Nomade Absolu-t, YSL Libre Intense-t és – személyes nagy kedvenceimet – a L’Interdit Intense és J’Adore Infinissime edp-ket tartottam idén a legnagyobbra.

Legkedvesebb friss, nyári illataim a Bronze Goddess Azur és Jo Malone Waterlily Cologne voltak. Nagyot ment idén a füge, amit én ugyan nem tudok elviselni magamon, de szép illatokat kreáltak belőle (például a Paula’s Ibiza és Jo Malone Fig&Lotus Flower Cologne).

Akikben csalódtam, mert egyáltalán nem tartósak rajtam, pedig az illatukat imádom: Light Blue Love is Love, Gucci Bloom Profumo di Fiori, Jo Malone Osmanthus Blossom Cologne, J’Adore Infinissime.

Végezetül pedig két illat, a „legérdemtelenebbül lenézett” kategóriában, akik bérelt helyet szereztek az illatgardróbomban, pedig az értékelések alapján csak az én szívemet hatották meg, a közönségét nem: Guerlain Bloom of Rose edp és Armani Ocean di Gioia :slight_smile:

6 Likes

De jó téma! El is gondolkodtatott, hogy miért is vesztettem el az érdeklődésemet pár éve a parfümök iránt, ugyanis erősen csökkent a lelkesedésem. Az oka, hogy a fülem mögé/alá fújt parfüm miatt lett egy bőrelszíneződésem, egy folt, kb. tízforintos nagyságú, nem feltűnő és hálistennek a hajamtól nem is látszik. Gondolom, hogy az UV nem tett jót neki. Na, mióta megvan szigorúan tarkóra, hajas fejbőrre fújok egyet és kész.
De a nagy parfümösök véleményét mindig elolvasom, köztük a tiédet is. Régen Medora véleményező volt a nagy kedvencem, miatta több parfümre beneveztem.
Én csak a mainstream vonalon nézelődök, és egyszerre max 3-4 illatom van, szigorúan 30 milisek. Idén az újdonságok közül semmi nem tetszett meg, párszor a Douglasben illatoltam vagy a rendelések mellé küldik a mintát. A tavaszi leállás után szerettem volna venni egy boldogító parfümöt, de nem találtam semmi érdekeset. Nekem idén a mélypont az Armani My way volt.
Sajnos vagy nem, az új Coco sem jött be, a tavalyi Intense szintén, úgyhogy egyelőre elbúcsúzom Chaneltől, még van pár mili Mademoiselle, elég is.
Diorból csak az Addict van meg, de most karácsonyra beszereztem egy J’Adore In Joy-t, kíváncsi leszek. :slight_smile: Van még 3 Dior mintám, köztük az Infinissime, de még nem bontottam fel.
Van még pár kívánságlistásom, ha a Douglasban békén hagynak legközelebb megnézem, pl. Guerlain AA Coconut Fizz, Armani Pivoine Suzhou.
Signature illatot még nem találtam, de már annak is örülök, hogy a 30 miliseket elfújom. Régen hagytam magam rábeszélni a 50-100 milire, amit végül mindig elajándékoztam.
Idei felfedezés, pénztárcabarát kategóriában itteni ajánlásra, Calvin Klein Downtown. Nagyon jó kis irodai, senki orrát nem zavaró kellemes illat. Én munkahelyre csak ilyet használok (és keveset) a többit a magam kedvére és/vagy szabad időmben. Van még egy számomra kedves illat ebben a kategóriában, Burberry Woman.
Itt szeretném megjegyezni, örülnék, ha sok nőtársunk figyelembe venné, hogy zárt térben, közösségben csak óvatosan a nagyágyúkkal, itt is igaz, figyeljünk már egymásra.

6 Likes

Kicsit én is elhanyagoltam a parfümök véleményezését. Ennek az az oka ,hogy annyi illatot halmoztam fel itthon ,hogy már magam előtt is szégyellem magam.
A 2020-as év nem hozott igazán nagy kedvenceket számomra.
Ami tetszett a népszerű márkától az az Idole intense és a Libre intenzívebb változata.
A Jadore legújabb flankere érdekes becsukott szemmel nem biztos hogy beazonosítottam volna a családot.
Aztán az is közrejátszott,hogy elvesztettem a szaglásomat egy hosszabb időre gondolom tudjátok mi miatt. Nem volt jó élmény sőt nem is szívesen gondolok vissza rá.

Nagyon szeretem a Trussardi és a Tiffany illatokat ,főként azért mert nem köszönnek vissza lépten-nyomon és nem érzik a tizediken is ,ha beléptem a házba.
A kondenzcsík húzós parfümök nálam így szóba sem jöhetnek. Évszakonként váltom a parfümöket és most jött el az ideje a melengető illatoknak mint pl. a Poison Girl-nek vagy a Bvlgari tubarózsájának.

3 Likes

@Gloria: tényleg! a Downtown nagyon jó kis illat volt. Már nincs igatzán az orromban, legközelebb fel is fújom majd újra magamra! :slight_smile:
Nekem is okoztak a parfümök “mellékhatást”, ha a fülem mögé fújom, apró pattanások lesznek, ezért én is a tarkómra szoktam vagy telibe a hajamra és a csukló belső felére, illetve nyáron térdhajlatba :slight_smile:
Ja, hát ez az agyonparfümözés gáz tud lenni, ennek valóban az irodák a legdurvább színterei szerintem is :joy:

@Anilorak: a lényeg, hogy meggyógyultál! Mennyi ideig nem volt szaglásod? Többen is írták a neten, hogy akár több hónapra is megszűnt, mint mellékhatás… érdekes lehet hosszabb távon enélkül az élet… hogyan főzöl? Honnan tudod, hogy ne izzadtál-e meg? :slight_smile: azért valahol egy kicsit vicces lehet mindent emlékezetből csinálni, nem valós érzékelés alapján.

1 Likes

Kb.két hét ameddig semmi szagot nem éreztem. A fahéj volt a próba . A főzés az elején nem volt mert hála az égnek kaptunk a rokonoktól főtt ételt ,de amikor már igen akkor nem éreztem pl. a sült liba illatát sem szerencsére finom lett azt mondták.Mert a rutin azért már megvan a mennyiségek terén hogy miből mennyi kell.Az ízek elvesztése volt a legrosszabb nekem.
Mivel ugye karanténban van az ember és nem mehet sehová mit számít ha van egy kis szaga. Na de viccet félretéve zuhanyoztam minden nap.:slight_smile:

1 Likes

Sziasztok! Sajnos nagyon parfüm analfabéta vagyok, ezért fordulok most hozzátok segítségért. Eddig mindig csak találomra vásároltam parfümöt, bemenetem egy üzletbe és elkezdtem szaglászni. Most viszont már úgy érzem, hogy jó lenne ilyen téren is fejlődnöm egy kicsit, és úgy elindulni szaglászni, hogy legalább van néhány kiszemeltem. Az eddigi nagy kedvenceimnek utánanézve kiderítettem, hogy a vanília és ámbra esetleg szantánfa alapot szeretem és ehhez a kellemes virágokat, pl liliom. A kérdésem az lenne, hogy létezik olyan weboldal, ahogy ezek alapján tudok szűrni parfümökre? Előre is köszönöm a segítséget!