Parfümök világa

@umpalumpa @Szandika de jó, örülök, hogy tetszett a “kis” összefoglalóm és elolvastátok :blush: :smiling_face_with_three_hearts: :kissing_heart:

Ezek az illatok igazi őszi-téli csodák :blush:

3 Likes

Én is nagyon szeretem az értekezéseidet, mindig olyan jó olvasni. :blush: Ilyenkor mindig kedvet kapok az illatfelhő kalandozásra, más vizekre utazni a parfümök tengerén. :blush:

2 Likes

A Dior Hypnotic Poison nekem is megtetszett a leírásod alapján.:slight_smile:

2 Likes

De jó, örülök neki, akkor mégsem olyan magányos értekezés ez a topic :sweat_smile:
Amúgy miket szeretsz? Vagy milyen illatok amiket használsz? :blush:

1 Likes

Hű, hát ilyen profin részletekbe belemenően és aprólékosan nem tudom megmondani, mint Te. :blush:
Nálam mindig az édes illatok nyernek, ha visszaemlékszem megboldogult fiatalkoromra (:sob:) , már akkor is Bruno Bananit használtam. :slight_smile:
Ebből adódóan -bármennye is elcsépelt-, de nekem az Armani Sí az illatom. :slight_smile: Évek óta csak ezt használom, most is van belőle egy tartalék. :sweat_smile: A környezetemben mindenki dicséri rajtam, és tényleg mondják, hogy na, ez vagyok én. Igazuk van. :blush: Nagyon sokszor kérdezték idegenek is, hogy ez melyik illat. :slight_smile: Annyira finooooooom, imádom. :smiling_face_with_three_hearts: :relaxed:
Ettól függetlenül várja a sorát a Lancome LVB (tudom, ez is elcsépelt, de nem hiába), vagy Lady Gaga Fame is csak ácsorog a polcon, ahogyan a Chloé Chloé is, ami kifejezetten nem is édes, inkább virágos illat, mégis volt benne valami, ami megfogott. Ezzel szemben az Armani My way nekem már túl virágos, de tény, hogy nem rossz. Ki tudja, lehet kis idő múlva már kifejezetten tetszeni fog. :sweat_smile: Amíg el nem felejtem, a Lancome Idole is “ízlik”. :smiley:
Legutóbb JPG Scandal illatú dobozban érkezett a Döglesz rendelésem, meg is lepődtem, mert tetszett. :flushed: Pedig korábban egy ismerősöm révén megszaglásztam, és nagyon nem volt jó nekem, túl mézes volt. Most meg már rajta van a wish-listemen, ugyanezen márka La Belle-re hallgató tesójával együtt. :grin: :grin:

Ez most picit katyvasz lett, meg hosszú is, de valamennyire csak lehet érteni, mit akarok kinyögni. :slight_smile: Remélem. :grinning:

4 Likes

Ó én nem érzem magam profinak, de köszönöm a bókot :see_no_evil: :heart:
Alapvetően azt gondolom, teljesen mindegy egy illat elcsépelt/trendi ha az a viselőjén szuperül működik és teljes harmóniában magabiztosan viseli :blush: Ha ezt az analógiát veszem a saját ízlésemre, lehet más meg leöregasszonyosozna, meg mindek ezeket fujkodom magamra, amikor fiatal vagyok :smiley: Én úgy érzem rajtam jól működök velük és remélem nem biológiai fegyverként éli meg a környezetem :smiley: Amit leírtál nekem azt sugallja, hogy jól tudod viselni ezeket az illatokat :heart:
Lady Gaga Fame-je nekem is megvolt, imádtam olyan fincsi egy illat volt már elfujkodtam sajna. A különleges fekete lötyijéről nem is beszélve a legtutibb trendi illatom volt azt hiszem! Simán újravenném, ha szembejönne velem :blush:
Ú JPG :heart: Nekem a Classique-ra fáj a fogam szóval meg tudom érteni, hogy tetszik :smiley: Amiket mondtál ránéztem mmm izgisek lehetnek, főleg a La Belle, abban van vanília is :smiley:
Tökre átjött mire gondoltál, köszönöm, hogy leírtad :heartpulse: :revolving_hearts:

2 Likes

Jaaajjj, ne szerénykedj. :crazy_face::smiling_face_with_three_hearts:

Igen, ebben igazad van, a harmónia elengedhetetlen és tudni kell viselni az illatokat. :slightly_smiling_face:
Nyanyaillat. :older_woman::face_with_hand_over_mouth: Ha nincsenek körülötted, vagy feltűnően kerülnek a zemberek, akkor kezdj el gyanakodni… :smile:
Lady Gagát teljesen vakon rendeltem meg külföldről, bíztam az illatjegyek leírásában. :smile: Szerencsére nem csalódtam. A fekete lötyi, meg azok az aranykarmok…tuti kombó, szerintem tök jól néz ki.

JPG illatokban gyakorlatilag a zzzösszesre kíváncsi vagyok. Ilyenkor nem is tudom, szerencse vagy sem, hogy nincs semmilyen Müller a közelben. :money_with_wings: :face_with_hand_over_mouth: De úgyis annyira birizgálja a fantáziámat a márka, hogy előbb-utóbb megrendelem a kiszemelteket. Azt hiszem, addig rendelek belőlük mintákat, hátha azóta változott a szaglásom és már nem is tetszenek. :crazy_face::smile:

1 Likes

Jó pap holtig tanul :see_no_evil:

A mamós parfüm kifejezés Isabelletől van, tök vicces szerintem :smiley:

Lady G-t én a reptéren vettem, de nem volt kint teszter, ellenben akciós volt, szóval gondolkodás nélkül megvettem, mert imádom a művésznőt is, akkor azért jóval extrémebb volt, mostmár talán túlságosan is megszelídült… :roll_eyes:

A Müller is tuti házhoz szállít neked :money_with_wings: :rofl: Juj a mintarendelés nálam az esetek 90%-ban szerelemmel végződik, ami meg mégse tetszett az vagy pasis szóval kuka, vagy csak még nem érett meg a lelkem a befogadásra, mint a Lancome Oud Bouqetje :rofl: Mondjuk az eheti parfümös bezsámolómban lesznek érdekes élmények :smiley:

3 Likes

Igen, találó tényleg. :smiley:

Jé, akkor valójában Te is vakon vetted. :smiley: Jó látni, hogy nemcsak én vagyok ilyen elvetemült. :face_with_hand_over_mouth: Most jön az a mondat, hoooogy “Bezzeg régen minden jobb volt!” Lady G is. :smiley:

Basszus, nincs webshopja a Müllernek. :flushed: Pedig annyi mindent tudnék vásárolni, és szerintem még rajtam kívül nagyon sokan vannak így. Nem is értem ezt. :astonished:

Én is félek a mintarendeléstől, épp amiatt, hogy szerelem lesz belőle. :money_with_wings:
Jó, hát néha döcögősen indul a nagy szerelem, lehet nálad is ez van a Lancommal. :face_with_hand_over_mouth:

Kíváncsian várom a beszámolót, ne fogd vissza magad! :crazy_face::heart:

2 Likes

Jaj, a bezzeg mondat egyenes út a vénülés felé :smiley: :smiley: Lady G sem veszett el csak átalakult mint az energia :smiley:

Nemár, hogy nincs webshopjuk ez botrányos! Pedig mennyi mindenki vásárolna tőlük, kevés Müller van az országban, pedig az igény megvan a szuper termékeikre. Nem csak a smink, de parfüm, minden kutyafüle van ott amit öröm bogarászni :smiley:

Jaj ez a Lancome, ráadásul már nem is gyártják én meg így beleszerettem, nem baj, óvom féltem és szagolgatom a fújósom, jelenleg megválogatom hol bódítom a világot vele. Nagyon különleges illat, édeskék, oudos finomság :slight_smile:

1 Likes

Eheti parfümök:

Aigner és én

1. Isabelletől kaptam a Cara Mia mintát.
    Rajtam szerintem nagyon jól működött, olyan szofisztikált, irodabarát illat egy kis fűszerességgel, a kardamon és az írisz dominált rajtam.

2. In Leather
    Ez a legfurább parfüm amit valaha is próbáltam. Ha nem rúgtunk be tőle a kifújás pillanatában és túléltük a hihetetlenül erős ágyas pálinka nyitást, szép lassan megmutatja magát az illat. Noha ninc sbenne bőr, de mégis bőrös, egy virágos, puha finom velúrbőr, amit jó érzés viselni. Leírva nagyon hülyén hangzik, de szerintem zseniális, hogy bőr nélkül, pusztán virágokkal, gyümölcsökkel és egy kis ámbrával Aigner elérte ezt a hatást. Nem beszélve arról, hogy Aigner a bőr termékeivel futott be.
    Abszolút bejön az illat! Olyan kis különc :smiley:

3. Debut
    A leírás szerint a szaténruhás nő belép és mindne szem rá szegeződik. Háááát… lehet csak rajtam nem működnek ezek a virágos-zöld illatok, de elég hamar elillant és annyira szofisztikált illat, hogy állásinterjúra is simán be merném fújni magam vele. Kinek mi a debütálás, de szaténruhához és milyen alkalomra, hát nem tudom. Nyáron újrapróbálkozom vele mert nem votl rossz, de úgy igazán jó sem. Viszont idén nyáron jöttem rá, nincsenek nyári illataim, és 40 fokban befújni magam Fracassal életem legrosszabb döntése volt :rofl: Lehet csak az évszak nem való neki és ezért illant el rólam olyan hamar.

Elizabeth Taylor

A White Diamonds-ot próbáltam a héten tőle, szerintem ő is inkább tavaszi/nyári illat. Szintén túl kell élni a kifújás pillanatát és az utána lévő citrusos légfrissítős illatot. Később finom, elegáns, virágos illat lesz, ami órák múlva annyira Jil Sander No 4. illattá válik rajtam (amit nagyon szeretek :slight_smile: )

A végére hagytam a kortárs kalandozásomat.

Tuberose 3
Penetráns az elején a dohánnyal, kicsit hozza azt amit régen szerettem, a parfüm és a cigaretta füstje a ruhába ivódva, olyan filmes érzete van, úgy is, hogy már nem dohányzom. Ez a parfüm teljesen magához láncol és én ilyen animális, ösztönösséget tubarózsával még sosem éreztem! Azt hiszem kijelenthetem, hogy megtaláltam a kedvencemet a mai darabok között, nagyon nagyon szeretnék egy kis üveggel belőle majd. Illetve kíváncsi lennék a többi tubicára is ebből a szériából. Nem mondom, hogy egy hétköznapi illat, de én szívesen használnám nappalra is, mint a legtöbb parfümömet. Ugyanaz az analógia, mint a sminknél. Olyan ritkán (kb soha) nem járok esti eseményekre, ahova lehetne erős sminket és oda való illatokat fújni, így marad a hétköznapok megélése, színekben és illatokban egyaránt :slight_smile:

6 Likes

Igen, a mondat kijelentését követően egyenes út vezet a lejtőn az enyészet felé. :smiley::smiley:

Pedig nincs webshopja a Müllernek, képzeld! :cold_sweat: Mondjuk jobb is, mert tuti heti szinten fosztogatnám a készletet. :face_with_hand_over_mouth: Teljesen tönkretenném magam. :smiley::money_with_wings::money_with_wings:

Hű, nagyon jó lett az újabb összefoglalód ismét. :ok_hand::slight_smile: Ezek közül az In Leather különösen jól hangzik, elég érdekes illat a leírtak alapján. :blush: Jha, a pálinka plusz pont :rofl:, lehet, azért szimpi. :rofl:

1 Likes

Na majd egyszer ha jársz Pesten elviszlek egy baráti müller fosztogatásra addig a netes pénzköltés marad ás platformokon :open_mouth: Tök fura, hogy egy ennyire nagy cégnek nincs webshopja pedig ott van minden kutyatáptól kezdve wécepapíron át a színes szagos kenceficékig :smiley: Tavaly a karárcsonyfadíszeket is ott vettem :smiley:

Jujj kéne újabb véleményeket írni, van még egy piaszagú parfüm, de az végig olyan aromákat tereget, mint amit egy szeszeldés ember :rofl:

2 Likes

Piaszaguval en is talalkoztam mar. Sot inkabb kocsma szaga volt.
Ha egy kemeny cigis-szeszes-partys hangulatot szaggal kellene megtestesiteni, a POMELLATO 67 ARTEMISIA EDT erre tokeletes lenne. Maga a fojtogato hanyinger. Fuj. :stuck_out_tongue:

Kint van webshopuk, de nem szállítanak házhoz. A Müllerben lehet átvenni a rendeléseket és a webshop nem forgalmazza minden terméküket.

4 Likes

Igen, nekem is nagy hiányom, hogy itthon a Müllernek nincs webshopja. Nem lehet az árakról sem tájékozódni, tök zavaró. Volt, hogy megkérdeztem egy parfüm árát telefonon, és az eladó úgy válaszolt, hogy “körül-belül … forint”, vissza is kérdeztem, hogy ezt most hogy érti? :slight_smile: Elmondta, hogy nem mondhatják meg forintra pontosan az árat. Hát, ezen jól leesett az állam. Egy bolt esetében mióta nem publikus adat, mi mennyibe kerül? Ezt azóta sem értem…

5 Likes

Megnéztem, már az összetevői sem az én világom, el se tudnám képzelni hogy működhetnek ezek az illatjegyek. Durva, hogy kocsmaszagot produkált rajtad :open_mouth:

Nekem ő a szeszkazános illat :smiley: Pedig izgalmasan indult, a datolya egy kis vörösbor, olyan malaga illata volt, csak idővel egyre durvábban alkoholosodott és utána jött ez a szeszes kipárolgása, szóval nem kötöttünk barátságot, nem akarok ilyen alkesz illatot árasztani :smiley:

1 Likes

Majd a boltban is körülbelül fizeted ki :crazy_face:
Imádom a Müllert, de ezek amiket meséltek, hát elég durva… :flushed:

4 Likes

:blush: Szavadon foglak, vigyázz! :crazy_face: Annyi mindent vásárolnék, hogy húznom kellene magam után egy banyatankot is. :smile::smile:

Piaszagú parfüm?! Na erre kíváncsi vagyok, ne fogd vissza magad! :smiley:

Durva, milyen világban élünk: már nem kell elszívnod egy szál cigit sem, és még alkoholt sem kell fogyasztanod ahhoz, hogy lélegzetelállító bukéd legyen. Szó szerint. :crazy_face: Elég egy kis pisssszenés a parfümből és meg is van oldva az egész! :nauseated_face::smile::face_with_hand_over_mouth:

3 Likes

Tudnátok segíteni, hogy mi annak az oldalnak a címe, ahol meg lehet nézni, hogy egy parfümhöz melyik másik márka hasonlít illatjegyeiben?
Anyukámnak szeretnék venni - még szeptember végén beszéltük, hogy elmegyünk együtt választani neki, de ahogy rosszabbodott a helyzet végül letettünk róla- így marad az online rendelés.
Legalább 10 éve a Cool Water-t használja, és mostanában kezdte mondani, hogy már váltana…pont jókor, mikor esélytelen élőben szagolgatni…:smiley:

1 Likes