Parfümök világa

Hihetetlen és csodálatos ,mire képes egy illat rajtad ! Nekem olyan erős, szúrós szagú, émelyítő katyvalék volt. :sweat_smile: úgy lászik, rajtam a friss ès gyümölcsösek érvényesülnek.

1 Likes

Bevallom, nekem kimondottan modern hangulata volt, bár fogalmam sincs milyenek a modern illatok :sweat_smile: A Lady Million az egyetlen modern, de az tök más kaliberű, inkább kicsit hivalkodó az illatélmény, Aigneré kifinomult ahhoz képest.

Ma a Diort próbáltam ki, az se működött rajtad? Rajtam nagyon kókuszos, mandulás vaníliás finomság :coconut:

Érdekes ez a bőrkémia dolog nagyon! Mi a kedvenced így, nyárra? :slight_smile:

Mindjárt finishbe ér a nyár, gyorsan tárgyaljuk még ki, kinek melyik a kedvenc nyaralós/kánikula/nyár esti illata! :star_struck:

Nekem kánikula illatok kategóriában a vizes-citrusos illatok az első számú kedvenceim, ezekből most 3 is van: Aqua Allegoria Mandarine Basilic, Orange de Bahia és Aqua Allegoria Orange Soleia.
All starts ligában: Omnia Coral, Jardin Sur Le Nil és Infusion Amande.
Ja, ki ne felejtsem, ha nyár, nyaralás, akkor természetesen a kókuszok: Bronze Goddess, Sunny Side up és a Wonderlust Sublime.
Édességek: Flowerbomb Nectar, Scandal a Paris és idén a Flor del Sol.
“Nyári elegancia” kategóriában Baiser Volé, Delicate Rose és a Soleil Blanc.
És végül, bónusznak Mugler Aura EDP, ez a fura, igencsak megosztó illat a kedvencem :slight_smile:

5 Likes

Az idei győztes a Soleil Blanc EDP - az EDT-t is próbáltam be annak nagyon gyenge a tartóssága.
Most fedeztem fel újra a kis mintácskámat Nina Riccitől a Chant d’ Extase-t.
Szerettem még nagyon Bronzes Goddes-t (nemtudommelyik évjáratból volt fújósom) és a Sunny Side Up-ot.
Tavaly mindent vittek a citrusos könnyű illatok, most inkább a naptejesek a kedvenceim.
És amiket nagyon szeretek de még sorra sem kerültek: Chance eau Fresh, Cristalle eau Verte, Saharienne, Womanity eau Pour Elles.
Rövid a nyár, csajok és annyi jó illat van! :heart_eyes:

2 Likes

Egyfelé gondolkodunk :slight_smile:
Igen, sajnos a nyár rövid, bár ilyen rekkenő hőséggel é még bízom a szeptemberi folytatásban is :pray:

1 Likes

Egeszen tavalyig a nyari (es nem csak) illatom a CK IN2U volt. Nagyon szerettem, mert citromosan teas az illata rajtam. Igy igazan konnyed, frissito a nyari melegben. Viszont elfogyott es nem vettem ujra. Ugyhogy iden mas illatokbol gazdalkodok:

1. Hollister Hayden EDP - ha csak az uveget szaglaszom, olyasmi, mint egy nagyon enyhe Chloe Chloe EDP. A boromon viszont egeszen mas, erosen citrusos, friss, orakkal kesobb rozsas. Tartossaga nem a legjobb, kb. 4-6 ora.
  2. Odeon Dream EDP - leiras alapjan vettem meg, miszerint mentas citrusos illat. A valosag az, hogy inkabb egy samponillathoz tudnam hasonlitani, semmi mentas vagy citrusos beutes, egyszeruen csak egy edes-friss, jellegtelen illat. Abszolut csalodas volt. De igy nyaron elmegy. Amolyan “epp most zuhanyoztam” illat. Tartossaga ugyancsak egy friss zuhany illatanak tartossagaval er fel. Ebbol a szempontbol is csalodas.
  3. Guerlain Aqua Allegoria Limon Verde EDT - a legjobbat hagytam legutoljara. :slight_smile: Leiras alapjan ez is egy citrusos illat, magamra fujva viszont feher husu barack illatot erzek leginkabb, 5 perc mulva barackos-tropusi gyumolcs illatot, 1 ora mulva pedig mar kremesen gyumolcsos-fas illatta valik rajtam. Tartossaga ennek se tul jo, 4 ora kb. De mentsegere szoljon, hogy ez csak EDP.

Ezt a harom illatot hasznalom leggyakrabban iden nyaron, de azert befigyel sok mas is. :slight_smile:

2 Likes

Ezzel szemezek, megvan neked? Mi a véleményed? https://kremmania.hu/kremek/guerlain-aqua-allegoria-coconut-fizz-edt
A Baiser Vol- t elhoztam blatteren, pont olyan, mint írtad. :blush:

1 Likes

Hát, sajnos én nem kedvelem ezt az illatot, de ez egyértelműen az én hibám, nem az illaté :slight_smile: sok olyan kókuszos illat van, ami annyira fás, hogy én fügének érzem. Például a Womanity vagy idénről a Paula’s Ibiza. Nem tudom, hogy érik ezt el, vagy az én orromban van a hiba, de ez a két jegy sokszor keveredik nálam, és sajnos a Coconut Fizz is ilyen. Pedig elég sok kókuszt ettem és ittam már szerencsére, jó édeset, meg savanykásan fásat is, de ami füge, az füge :crazy_face:

1 Likes

Sziasztok!

Régi krémmániás vagyok, mindig keresem a jó weboldalakat.
Mostanában a makeup.hu-ról rendelek, eredeti terméket kaptam mindig.
Most rendeltem egy D&G Dolce ajándékszettet.
Checkfresh-en szoktam ellenőrizni a batch kódot, elég megbízhatónak tűnik a weboldal.
Hát most úgy jártam, hogy nem egyezik a kód. :frowning:
A dobozon lévő kód teljesen más mint ami a parfümön van illetve ugyanez igaz a testápolóra is.
Eredeti termékek, ez biztos, mert mindkét kódot felismeri a rendszer, de ami ténylegesen a dobozban van fél évvel korábbi gyártású, tehát majdnem 5 éves…
Szerintetek is kicserélték és beletették a régebbit?
Nem azért rendelek parfümöt, hogy pár hónap alatt elfújkáljam, mert olyan régi és megromlik, annyira olcsó azért nem volt.
Mi a véleményetek? Ugye hogy egyeznie kellene a kódoknak?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Szia! Én is jártam ár így, hogy különböző kódok voltak, 100%, hogy eredeti termékeken. Szerintem az a mérvadó, ami magán a parfümön/testápoló/krémen van. Nem tudom, mi alapján kerül rá a másik, én úgy sejtem, hogy ezt egyszerűen a gyártó újraszámozza, mikor bedobozolja. Sajnos ez egy teljes lutri netes rendelésnél, mennyi friss árut kapunk. Persze nem voltunk ott, sok csoda előfordul, de alapból nem feltételezném, hogy direkt kicserélték.
Megpróbálod visszaküldeni?

1 Likes

Kedves Asianlover!

Köszönöm a gyors választ.
Így azért megnyugodtam egy kicsit. :slight_smile:
Szeretném, ha maradhatna nálam, mert ez a parfüm is alapdarab számomra, de elkeserítő, hogy 5 éve gyártották…
Rendeltem a vipparfümről is, onnan Gioia-t, az is 4 éves… 100% eredeti, ezer közül is kiszúrnám a hamisítványt, de annak rendben van az illata, biztos hűvös és sötét helyen tárolták.
A mostani Dolce-ból fufuztam kicsit, eredeti az illat, de én már érzem benne, hogy nem sok van neki hátra.
Így írtam az ügyfélszolgálatra, hogy visszaküldeném.
Kíváncsi vagyok mi lesz.

2 Likes

Na, most valószínűleg én jártam úgy, hogy alkohollal nagyon felhígított, vagy hamis parfümmintát vettem a zsibin, pedig megbízható eladóról van szó és a tőle vett másik minta egész nap illatozik rajtam. A másik lehetőség, hogy az eladó se tudja, hogy valami baj van a parfümmel.

Azért gyanús, mert már ismerem ezt a parfümöt (Montale Aoud Roses Petals).

Vettem volna egy mintát forgalmazótól, de a Nerolin nincs a parfüm, a Notinón (haha) meg csak 100 ml-s kiszerelésben van.

1 Likes

Sajnos én is jártam így itt a piactéren, “szuper” eladótól. Azóta is fogom a fejem, hogy gondolkodás nélkül nyomtam neki én is az 5 csillagot, és utólag jöttem rá, hogy szépen át lettem aszva… Megírnád esetleg privátba, kiről van szó? Nem akarok itt senkivel fölöslegesen összeveszni, bizonyítani úgysem lehet, de nagyon a bögyömben van, hogy minden nap hirdeti a szarságait…

5 Likes

Sziasztok !

Esetleg van-e valakinek Zarkoperfum-Moleculája?
A 234-38-as-ból szeretnék mintát vásárolni

1 Likes

@anilorak te is nézed Zita videóit? :smiley:

1 Likes

Igen néztem és eszembe jutott ,hogy szeretném kipróbálni,mert volt belőle egy kis mintám ,de eltűnt valahová. :slight_smile:

Kezdek nyitni az oud világa felé :slight_smile:

images

Végül hosszas vacilálás után rájöttem mégis tetszik a Lancome Oud Bouqet, vettem is fújóst belőle :slight_smile:

Mancera - Aoud Orchid

Kalandorságom nem merült ki ennyiben, sikerült a zsibin lecsapnom két oudos mintára, ebből csak az egyik lett szerelem, Mancera Aoud Orchid. (ebből sajnos nem láttam fújóst, kezdhetek gyűjteni valami kicsi kiszerelésre :sweat_smile: )

Cx3hJaRW8AAH3y1

Montale Dark Aoudja nekem sajnos nem jött be, iszonyúan pasis rajtam (nem gondoltam volna két összetevőből bevallom :smiley: ) Izgalmas a maga módján, de azt hiszem inkább férfiillat, semmint női.

4 Likes

Az elmúlt napok első (mamó)parfümbenyomásai 90-es évekből :smiley:

1. Elizabeth Taylor Black Pearls

Tényleg rágógumis az illata egy darabig, utána vált át, ilyen finom balzsamos-púderes, kimondottan elegáns illat bontakozik ki belőle.

1. Elizabeth Taylor Diamonds and Rubies

Tőle kicsit féltem, ilyen összetevőjű parfümöm még nem volt, így csak icipicit mertem fújni, így kicsit szégyellős volt még az illat, de a fűszer+rózsa kicsit tényleg mamós, de nem akarom elsőre elítélni, volt már példa rá, hogy aztán mégis beleszerettem egy lehúzott parfümbe :yum:

1. Dior Hypnotic Poison EDT

Hihetetlenül vaníliás! Szigorúan vaníliakedvelőknek, “szerencse”, hogy imádom a vaníliát, sütikben is mindig azokat szeretem a legjobban. Nekem nagyon bejött! Nem gejl, bár lehet az csak engem most épp nem zavar, és érződik benne a kis fűszeresség is amitől izgalmassá válik. EDT létére brutál tartós!
A kókuszt és a mandulát is kiérzem, habár a kókuszért mint étel/illat nem rajongok, de hamar eltűnik és átveszi az irányítást a mandula és a vanília+fűszerek. Mondanom se kell, a marcipánért is rajongok :smiley:
(Egyébként ezzel a parfümmel volt először olyan érzésem, hogy én már ezt éreztem valahol korábban)

Tinikori élmények 2000-es évekből :smiley:

Calvin Klein Euphoria

Amíg én a Red Door bűvöletében égtem, barátnőmnek ilyen parfümje volt, rajta nagyon csodásan működött. Így száz év elteltével, gondoltam kipróbálom én is. Először furi, utána nagyon különleges, édeskés illat (pont olyan mint rajta) de a végére totál olyan lett mint Lady Million. Rajtam nem édes, hiába van benne méz, inkább kissé szúrós virágos. (Pedig teljesen más összetevőkből állnak)Kb 5 év telt el a két illat óta de szerintem elég hasonló a végeredmény. Azóta is Red Door ezerszer :slight_smile:

Kortárs kalandozások

1. Mancera Aoud Orchid

Ó igenigenigen ezerszer! Ez valami hihetetlenül finom, nőies illat! Orchidearajongó vagyok, van is itthon három cseréppel, de nekik nincs illatuk, így kíváncsi voltam milyen fantáziaillata van ennek a virágnak. Rajtam nem volt rossz a barack+kókusz kombó, a fejillatok gyorsan elillannak rólam, az oud pedig kellemes, meleg, fűszerességet adott az intenzív virágillatnak.

1. 7753 Unexpected Mona Histoires de Parfums

Mindig is szerettem volna egy mai értelmezését a múltnak illatként kipróbálni, zsibin láttam ezt a mintát is naná, hogy lecsaptam rá. Sajnos rajtam nagyon férfias, soká bontakoznak ki a virágok és ők is nagyon szégyellősek. Egy férfin viszont nagyon klassz illatkompozíció lehetne! Mona Lisa parfümben, igazából egy jól összerakott illat, a festményen is azért kicsit férfias arca van, ott a sejtelmes (virág)mosolya és a mindig változó benyomása az embernek amit ez az illat maga után hagy. Azért lehet adok neki még egy esélyt, de maga a parfüm üvegben nem kellene. Mást már lementettem a márkától, 1800-as évekbelieket :slight_smile:

Köszönöm, hogy elolvastátok magányos értekezéseimet a jelenlegi első benyomásaimról, folytatás jövő héten :smiley:

12 Likes

Szuper összefoglaló volt! :+1: Kedvet kaptam kipróbálni új illatokat :grinning:

1 Likes

Csodás összefoglaló :heart_eyes::heart_eyes:, a vaniliás parfit én is kipróbálnám :)). Feldobta a napom az írásod :D.

1 Likes