Parfümök világa

Ez számomra is rejtély, hogyan oldják meg. De komolyan érdekelne. Néha belekevernek hamisat/lejártat és azt adják olcsóbban, hogy gyorsan megszabaduljanak tőlük? Vagy hogyan? Nem lehet mindenük hamis.

Nekem nem volt még rossz tapasztalatom vele, igaz nem is rendeltem sok teljes kiszerelést , többnyire csak mintákat

Biztosan sokkal kisebb a hamis termékek aránya, mint az eredetieké, szerintem ez nem kérdés.
A romlott cuccokat viszont a batch-kóddal ki lehetne szűrni, de gondolom erre nincs kapacitás megelőzésképpen.
Nekem azt súgták meg kb. 8 éve, hogy létezik egy parfüm-nagyker Budapesten, és tul.képpen a magyarországi webáruházak 90 %-a onnan szerzi be a készletet. Tehát gyakorlatilag csak az árazásban van különbség.
Aztán hogy a Notinóval és egyéb lengyel/szlovák/cseh webáruházaknál mi a helyzet, azt nem tudom.
Megoldás lehet 2x-3x annyit rászánni egy termékre, hogy biztosra menjünk: pl. Douglasban megvenni a Cartiert. De őszintén szólva néha ökölbe szorul a gyomrom, ha meglátom az árakat ott. Müller dettó.

Évekkel ezelőtt történt, nem reklamáltam (a kupak sztem később adta meg magát). De soha többet nem rendelek tőlük, inkább kivárom míg akcióznak a drogériák, vagy vadászok a zsibin.

1 Likes

Mint említettem, arab parfüm korszakomat élem.
Csajok, nagyon legyetek résen, hogy hol és mennyiért rendeltek (állítólag) arab illatokat.
Az elmúlt időszakban ezeket rendeltem: Lattafa Yara, Candy, Moi, Yara Elixir, Qimmah / Paris Corner Date Caramel és Marsmallow Blush / Khadjal Empire Victor
A felsoroltakból 4, azaz NÉGY parfüm úton van vissza a feladónak!!! Kábé 2 estét azzal töltöttem, hogy mindenféle platformon videókat, leírásokat tanulmányoztam, hogyan lehet kiszúrni a hamis xarokat - és sajnos csak azok mentek át a rostán, melyeket félkövéren jelöltem. Hiába van rajtuk hologramos logo vagy QR kód (volt olyan QR, ami egy noname, üres instagram oldalra navigált), semmi nem garancia már.
Azért az már mindennek a legalja, hogy olcsó arab parfümöket is hamisítanak…
A röhej az, hogy pl. a Yara Elixirt az Alzától rendeltem, és hibátlan minden tekintetben kezdve a csomagolástól a fúvókáig. A többit meg… hát hagyjuk inkább. :frowning: Ha hülye vagyok, saját káromon tanulok, de majd inkább megveszem a DM-ben, amit lehet.
Hát így jártam.

3 Likes

Ha olvasod az új bejegyzésemet, kezdek egyetérteni a hivatalos drogériás beszerzéssel.

1 Likes

Én az fb- n vagyok sok eladós csoportban. Nemrég az egyik vevő tovább adta a kurkdjian baccarat rouge parfümöt, amit ott vett 90 €- ért. Az ùj vevő reklamált, hogy nem eredeti. Az eladò váltig állította, hogy a kereskedőtől vette, az meg csak eredetit ad el. Utána néztem, hamis volt. Mire reagáltam volna képekkel hogy igenis hamis, addigea eltűnt a poszt. A kereskedő törölte. Nagyon mérges voltam, hogy vagy a kereskedő árul hamis parfümöt, gyalázat 90 €- ért vmi pàr eurós löttyöt ràsózni vkire, vagy az első vevő eredetit kapott és volt neki egy hamis, gondolta, hogy megpróbálja hülyének nézni a 2. vevőt. Szomorú, hogy sokszor ilyen szemtelenek, azztán ùgy tesznek, mint aki nem ért hozzá, nem tudtam, hogy hamis " dumával .:face_with_symbols_over_mouth:

1 Likes

A dobozba sajnos egyik kereskedő sem lát bele, max. a beszerzési forrásuk lehet tuti. Pl. a Lattafa Yara illatoknál nagyon sok esetben csak a celofán lebontása után derül ki, hogy kamu. Már maga a doboz bélelése!!! Volt olyan Yara (MOI), amit ki sem bontottam, mert hánykolódott a dobozban a parfüm! Aztán a gyártási és lejárati idő, amit utólag bélyegez rá a dobozra a Lattafa ellenben a hamisítványokkal, amiről ordít, hogy a dobozzal együtt nyomták a papírra. Néhány fotó, hogyan kell kinézni az eredetinek. Nézd a fúvókát!!! Csak gyakorlott szemeknek tűnik fel, de feltűnik. Rózsaszín eredeti, lazac/piros fake.!

3 Likes

Ez nem a Yara Candy?
https://www.fragrantica.com/news/YARA-YARA-CANDY-Lattafa-Sisters-In-Pink-23427.html

De igen, a Yara Candy. A szín és az illat eltérő. Az én fotóimon a jobb oldali a Yara Elixir, a bal oldali a Yara Candy. A kivitelezést és a csomagolást szemléltettem, aminek elvileg egyeznie kellene.

1 Likes

Ja így már értem, köszi a magyarázatot. :relaxed:

1 Likes

A sok panaszkodás után ajánlanék egy valóban mennyei illatot! Tegnap érkezett, imádom. :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:

7 Likes

Ezeket meg ki sem merem bontani, olyan szépségesek… Gloriához hasonlóan én sem szeretem a csicsás üvegeket (és semmilyen bizbax-al teli cuccot), de ezek az arab parfümök mindig elvarázsolnak. Ki érti ezt? :grinning: (A Les Néréides francia cég illata.)

7 Likes

Hétvégén ismét nekifutok a tavaszi illat dolognak :slight_smile:
Amikre szűkült a kör:
JPG Classique , ezt nagyon szeretem, de azért piszkálja a fantáziámat, hogy jó lenne valami új amiből még nem fújtam el 12 üveggel.
Mugler: Alien Hypersense , Angel Fantasm, Angel Stellar, Angel Elixír .

Hátha dűlőre jutok, a múltkor a JPG Classique vagy 2 napig tartott rajtam, a többit már majdnem mindet teszteltem többször is, az Elixírt csak egyszer szagoltam üvegből, akkor nem tetszett, de így két évvel később hátha tetszeni fog.
Közeleg a börszdéj most már rendelnem kell valamit :slight_smile:

3 Likes

Nagyon szép az a kristály whiskeys pohárra hajazó üvegcse, ami benne lakik az is fincsi?
A másik képen a kis méhecskés bigyusz is tetszik , szépeket vettél :slight_smile:

1 Likes

A Sweet Heaven isteni gourmand illat, de nyárra már ne spejzolj belőle - sok lesz, kifejezetten késő őszi-téli illatnak tartom. Nagyon tartós, és könnyen túl lehet tolni. Van benne minden, ami szem-szájnak ingere: mogyoró, kakaó, ámbra, tonka, vanília stb.
Röhejesen olcsó volt, kb. 7500,- Ft-ot kértek érte és iszonyat mennyiség, szerintem míg élek nem fog elfogyni.
A méhecskés illatot több oldalon is lehúzták, de most már tényleg úgy vagyok vele, hogy a saját “megérzéseimre” hagyatkozom parfümválasztás terén, amit az esetek 99 %-ában “vakon” szoktam megejteni (ennek ellenére ritkán érzem úgy, hogy tévedtem). Bebizonyosodott az évek alatt, hogy amit agyondicsérnek, az nekem annyira nem jön be és fordítva.
Ő egy szolidabb, de nagyon kellemes parfüm - itt a virágok dominálnak, nem is annyira tartós, mint a Sweet Heaven, de ne várjunk laza lötyike feelinget ettől se: jázmin, orchidea, vanília. Gucciék Flora Gorgeous Orchid illatához hasonlítják. Tavasszal még lehet fújkálni, úgy gondolom. Az üveget itt már kissé túldekorálták, mégsem hat gagyinak, egyébként meg úgyis tudjuk, hogy az arab világ nem a minimalizmusáról híres. :smiley:

2 Likes

A JPG Classique nem sok Neked melegebb időben?

Szerintem nem szabad hagyni hogy rá vagy lebeszéljenek illatról, az ember valahogy mindig érzi, hogy mi az ami jól áll neki és mi az ami nem.
7500 Ft az tényleg nagyon jó ár érte.

A JPG tud sok lenni melegben, de ezt most tavaszra venném és szokásommal ellentétben nem a legnagyobb kiszerelést hanem 30 vagy max. 50 ml-t, hogy el is fújjam nyárig.
Fénykoromban fújtam éjjel-nappal télen-nyáron :smiley:

2 Likes

Az Atheeri kellemes, (nem túl) virágos, addiktív illat, nagyon szeretem. Mintám van belőle.
Remélem, neked is bejön. :slight_smile:

A tavaszi illatom a Lattafa angham second song lesz, kicsit hajaz a Chanel Chance eau tendre-re (Jól írom? A rózsaszínre.), de annál gazdagabb, van benne valami csavar. Első szimatolásra szerelem lett. :heart:

2 Likes

Igen, tetszik nagyon az Atheeri. :heart_eyes:
A Second Song a kívánságlistámon van, de most megálljt parancsoltam magamnak arab illatok terén, mert inkább le sem írom, mennyit rendeltem év eleje óta (igaz, négyet visszaküldtem). És mindegyik iszonyat kiszerelés, 30-50 ml-esek nem is nagyon léteznek ezekből.
A Molten Caramellre fáj még nagyon a fogam… de majd szépen, lassan, sorban. :laughing:

1 Likes

Örülök, hogy bejött! :blush:
5 ml-es mintákat rendeltem, igaz 12 db-ot, szóval belehúztam. :smiley: Köztük van a Molten caramel. Nagyon élethű és édes karamell illat, de sajnos rajtam nem sokáig tart. Rétegeztem a Vanilla aurával, de utóbbi elnyomta a karamellás illatot. A Vanilla aura rajtam egy az egyben a By the fireplace, csak vaníliával. Egész napos illat, este is éreztem magamon. Tetszik! :blush:

1 Likes