Parfümök világa

Ez számomra is rejtély, hogyan oldják meg. De komolyan érdekelne. Néha belekevernek hamisat/lejártat és azt adják olcsóbban, hogy gyorsan megszabaduljanak tőlük? Vagy hogyan? Nem lehet mindenük hamis.

Nekem nem volt még rossz tapasztalatom vele, igaz nem is rendeltem sok teljes kiszerelést , többnyire csak mintákat

Biztosan sokkal kisebb a hamis termékek aránya, mint az eredetieké, szerintem ez nem kérdés.
A romlott cuccokat viszont a batch-kóddal ki lehetne szűrni, de gondolom erre nincs kapacitás megelőzésképpen.
Nekem azt súgták meg kb. 8 éve, hogy létezik egy parfüm-nagyker Budapesten, és tul.képpen a magyarországi webáruházak 90 %-a onnan szerzi be a készletet. Tehát gyakorlatilag csak az árazásban van különbség.
Aztán hogy a Notinóval és egyéb lengyel/szlovák/cseh webáruházaknál mi a helyzet, azt nem tudom.
Megoldás lehet 2x-3x annyit rászánni egy termékre, hogy biztosra menjünk: pl. Douglasban megvenni a Cartiert. De őszintén szólva néha ökölbe szorul a gyomrom, ha meglátom az árakat ott. Müller dettó.

Évekkel ezelőtt történt, nem reklamáltam (a kupak sztem később adta meg magát). De soha többet nem rendelek tőlük, inkább kivárom míg akcióznak a drogériák, vagy vadászok a zsibin.

1 Likes

Mint említettem, arab parfüm korszakomat élem.
Csajok, nagyon legyetek résen, hogy hol és mennyiért rendeltek (állítólag) arab illatokat.
Az elmúlt időszakban ezeket rendeltem: Lattafa Yara, Candy, Moi, Yara Elixir, Qimmah / Paris Corner Date Caramel és Marsmallow Blush / Khadjal Empire Victor
A felsoroltakból 4, azaz NÉGY parfüm úton van vissza a feladónak!!! Kábé 2 estét azzal töltöttem, hogy mindenféle platformon videókat, leírásokat tanulmányoztam, hogyan lehet kiszúrni a hamis xarokat - és sajnos csak azok mentek át a rostán, melyeket félkövéren jelöltem. Hiába van rajtuk hologramos logo vagy QR kód (volt olyan QR, ami egy noname, üres instagram oldalra navigált), semmi nem garancia már.
Azért az már mindennek a legalja, hogy olcsó arab parfümöket is hamisítanak…
A röhej az, hogy pl. a Yara Elixirt az Alzától rendeltem, és hibátlan minden tekintetben kezdve a csomagolástól a fúvókáig. A többit meg… hát hagyjuk inkább. :frowning: Ha hülye vagyok, saját káromon tanulok, de majd inkább megveszem a DM-ben, amit lehet.
Hát így jártam.

2 Likes

Ha olvasod az új bejegyzésemet, kezdek egyetérteni a hivatalos drogériás beszerzéssel.

1 Likes

Én az fb- n vagyok sok eladós csoportban. Nemrég az egyik vevő tovább adta a kurkdjian baccarat rouge parfümöt, amit ott vett 90 €- ért. Az ùj vevő reklamált, hogy nem eredeti. Az eladò váltig állította, hogy a kereskedőtől vette, az meg csak eredetit ad el. Utána néztem, hamis volt. Mire reagáltam volna képekkel hogy igenis hamis, addigea eltűnt a poszt. A kereskedő törölte. Nagyon mérges voltam, hogy vagy a kereskedő árul hamis parfümöt, gyalázat 90 €- ért vmi pàr eurós löttyöt ràsózni vkire, vagy az első vevő eredetit kapott és volt neki egy hamis, gondolta, hogy megpróbálja hülyének nézni a 2. vevőt. Szomorú, hogy sokszor ilyen szemtelenek, azztán ùgy tesznek, mint aki nem ért hozzá, nem tudtam, hogy hamis " dumával .:face_with_symbols_over_mouth:

1 Likes

A dobozba sajnos egyik kereskedő sem lát bele, max. a beszerzési forrásuk lehet tuti. Pl. a Lattafa Yara illatoknál nagyon sok esetben csak a celofán lebontása után derül ki, hogy kamu. Már maga a doboz bélelése!!! Volt olyan Yara (MOI), amit ki sem bontottam, mert hánykolódott a dobozban a parfüm! Aztán a gyártási és lejárati idő, amit utólag bélyegez rá a dobozra a Lattafa ellenben a hamisítványokkal, amiről ordít, hogy a dobozzal együtt nyomták a papírra. Néhány fotó, hogyan kell kinézni az eredetinek. Nézd a fúvókát!!! Csak gyakorlott szemeknek tűnik fel, de feltűnik. Rózsaszín eredeti, lazac/piros fake.!

2 Likes

Ez nem a Yara Candy?
https://www.fragrantica.com/news/YARA-YARA-CANDY-Lattafa-Sisters-In-Pink-23427.html

De igen, a Yara Candy. A szín és az illat eltérő. Az én fotóimon a jobb oldali a Yara Elixir, a bal oldali a Yara Candy. A kivitelezést és a csomagolást szemléltettem, aminek elvileg egyeznie kellene.

1 Likes

Ja így már értem, köszi a magyarázatot. :relaxed:

1 Likes