Parfümök világa

Itt egy videó az eredetiről, hasonlìtsd össze!

2 Likes

Pont ez jutott eszembe: QR kód van-e a dobozon (mondjuk nem biztos, hogy 2020-as dobozon van).
Klassz video! :slight_smile:

2 Likes

A kupak stabil,minden rendben van . Eredeti.
Direkt régebbi gyártásút kerestem mert amit tavaly vettem az annyira más és sokkal erőtlenebb. Egyébként a M.-ban vásárolt példányomnak a kupakja nagyon laza. Meg is lepődtem rajta.
Ez az illat sem annyira intenzív már mint amilyen régebben volt.

2 Likes

Ezt most már ide írom, mert teleszemeteltem az Unboxing topikot a parfümös agymenéseimmel.
Szóval: tudom, hogy Avon, tudom, hogy sokan idegenkednek a márkától.
Azért megemlítem, hogy kiadják újra Christian Lacroix - Rouge női, és Noir férfi illatát.
Bennfentesek már most megrendelhetik bevezető áron, 13.990,- Ft-ért mínusz a tanácsadónői kedvezmény. A decemberi katalógustól mindenkinek elérhető. Nem lesz olcsó, viszont baromi kíváncsi vagyok. Ha kettőt rendel valaki, egy órát kap ajándékba.
Utóirat: nem vagyok tanácsadónő, csak infóként osztottam meg. :smiley:

1 Likes

Egy hó elteltével hogyan teljesít a Lancome? Vannak még kétségeid?

Szia!

Nincsenek. Amit azonban már biztosan tudok hogy amikor jó pár évvel ezelőtt elkezdtem használni ezt az illatot sokkal tartósabb volt .
Van belőle olyanom is amit a Marionnaudban vettem ,de az is sokkal gyengébb kivitele a réginek. A szilázsa csökkent. Most hagyom ezt az újat maceralálódni kicsit mert az mindig erősít rajta. Azért ez kicsit szomorúvá tesz hogy ami jó volt régen ,azt miért rontják el?

1 Likes

Szerintem vannak tök jó illatai is az Avonnak, Anyumnak van több is.
Egyet szerettem nagyon,az már sajnos nincs. Tartósságra is teljesen rendben volt.
Elérhetőek lényegesen drágább termékek,amik még annyira sem tartósak.
( Sem tanácsadó, sem vásárló nem vagyok)

1 Likes

Nekem két nagy kedvencem volt tőlük, az egyik a Casbah, a másik a Millenia volt, természetesen egyik sincs már. Jó, ezek még a kilencvenes években voltak, de én is nagyon sajnálom őket.

Viszont ezen a kettőn kívül én a többi - általam próbált, használt - illatot nem az, hogy egyformának érzem, hanem van valami jellegzetes avonos illatuk. Aztán lehet, hogy az újabbakkal már nem ez van, utoljára covid előtt szaglásztam Avonos parfümöket.

1 Likes

Igen, kb. egyetértek. Nálam a Far Away + a TTA sorozat első három anyaillata, melyek előtt fejet hajtok. Megvan egyébként majdnem az összes ebből a két kollekcióból, de inkább a gyűjtőszenvedély, mint a szeretném elhasználni volt a motiváció a vásárláskor.
Azért az vicces volt, amikor a jógaoktatóm mindenki előtt lecseszett, hogy ne használjak parfümöt az órán (igaza volt), ellenben ő minden alkalommal tetőtől talpig Far Awayban fürdött! :rofl: Ezt a mai napig nem tudtam értelmezni, pedig egy évtized eltelt azóta. :smiley:

Sajnos ez a tendencia itt is: mindenféle egészség- és egyéb védelemre hivatkozva kinyírják a régi parfümöket. Betiltottak már sok összetevőt, ezek nélkül perszehogy nem ugyanazt az illatélményt és tartósságot produkálják a parfümök. Most hallottam, hogy az Oriflame Mirage illatát pont azért nem hozzák vissza, mert állítólag egy csomó allergén, azaz betiltott összetevőt tartalmaz. Kár, pedig nagyon sokan keresik most is, és horror áron vándorol kézről kézre néhány üveg.

Mert ő már megjelölte a szagterületét :rofl:

5 Likes

Szeretnék segítséget kérni (vélemények, benyomások) ezzel a két illattal kapcsolatban:
YSL Libre Intense
Paradoxe Intense

Ma volt lehetőségem megszimatolni őket és azóta is a teljes skála pörög a fejemben: egyik sem kell/ az egyik kell / mindkettő kell
Azt nem tudom mondani, hogy eldobtam az agyam tőlük, de ahogy száradnak le, érzek valamit mindkettőben, ami nem hagy nyugodni.
Első benyomásaim:
A Paradoxe vadállat módjára berúgja az ajtót. Olyan édes, hogy azonnal ezerszeresére emelkedik az inzulin szintem. Aztán nagyon lassan átvált egy viselhetőbb, még mindig édeskés, de kifinomultabb vonalba.
Az én ízlésemnek túl gyümölcsös, de a leszáradása nagyon szép. Mivel bivaly erős, nem tudom ezt lehet e egyáltan úgy hordani, vagy olyan keveset fújni, hogy ne ugorjon ki mindenki az ablakon.

A Libre nekem már a kezdetektől elegánsabb és bár ez sem gyenge, sokkal hordhatóbbnak érzem. Viszont belőle meg hiányolok némi édességet, maszkulinabb annál, mint amit általában szeretek. A sima változat nem igazán tetszik, de ez nagyon birizgálja a fantáziám.

Mi a tapasztalatotok? Jöhet pozitív, negatív, minden érdekel.

2 Likes

Sosem tudnék ilyen szépen írni egy illatról.

Libre lntense illatmintáim voltak már, tetszett, tartós is.

A posztod után tesztelni szeretném a másik illatot is.

Vedd meg mindkettőt, kis kiszerelésben :point_up:

2 Likes

Valaki esetleg vásárolt mostanság (mondjuk az elmúlt évben) Cartier parfümöt? Ha igen, megnézné, milyen batch kód (betű-szám kombó) szerepel rajta?
Most vettem elő egy bontatlan La panthere-t. Teljesen rendben van a kinézet, illat, doboz minden, de nem ismeri fel a kódot a checkfresh. Régen számmal kezdődtek a Cartier kódok, ezen 5 betűből állnak. Nem akarom elhinni, hogy hamisítvány…
Baiser Volé dettó… régi kódot felismeri, az újat nem.

Szia!
Bár bírom az édeset, nálam a Paradoxe már túlzás, nem bírom elviselni magamon, és valahogy olyan érzésem volt tőle, hogy kicsit olyan gagyi az illat az árához képest.
Az YSL Libre Intense viszont állandó társam, rajtam az elejétől édes, de olyan vagány és nőies módon.
Ha rajtad nem elég édes, próbáld ki esetleg a Le Parfum verziót, vagy a most megjelent arany üvegest.

1 Likes

Az arany üvegeset választottam🫣

1 Likes

Nagyon jó választás! Ebben sokkal tompább a maszkulin vonal, de még mindig megmarad kicsit “tökösnek”.

1 Likes

Végül a papírcsík segített dönteni otthon, mert az üzletban pillanatok alatt elvesztettem a szaglásom és szegény eladó is annyira akart segíteni, hogy már inkább elüldözött (szeretek egyedül mélázni inkább)
A Paradoxot végül elengedtem, mert nagyon harsány nekem.
Még két másik illatot is választottam a fa alá, de ez ilyen összevont karácsony+szülinap a következő 3 évre egyben kb :stuck_out_tongue:🥲

2 Likes

Ehhez nem fűznék különösebb kommentet. Az egyik mai Notino ár, a másik pontosan 2 hete leadott Parfimo.hu rendelésem összegzése.

5 Likes

Chopard Imperiale sorozatból megvan a Vanille Malika, nagyon szeretem, így mivel a Notino-n nagyon jó áron volt a Jasmin tesója megrendeltem.

A Le Couvent Maison-t is nézegettem egy ideje, Aqua Majestae, alapból nem is drága, emiatt tartottam tőle, de kár volt, nagyon finom kölni, abszolút nőies.

Nekem most az a tanulság, hogy lehet itt gyöngyszemeket találni és nem kell a fragis pontszámmal foglalkozni komolyan.

Jasmin Malika Chopard parfüm - egy új női illat 2025-ből https://share.google/d9oJIv6cvA2nREcEr

Aqua Majestae Le Couvent Maison de Parfum parfüm - női és férfi illat 2019 https://share.google/r4YTW9evDos3rgfqc

5 Likes