Parfümök világa

De jó téma!
Egyre jobban tetszik a By the fireplace, úgyhogy bevetem sűrűbben. A szörnyek közül a Montale Arabians tonkát is használni fogom, elegem van a lepkef.ng parfümökből. :sweat_smile:

Kedélyesebb hangulatomban a Mugler Womanity és a Montale Intense café lesz rajtam.

3 Likes

Az ún. “lepkefing” és légfrissítőkre hajazó parfümöket csak ilyen trópusi időjárás esetén tudom elviselni. Tényleg senkit nem akarok megbántani, én is használom, de nekem D&G - Light Blue-ja is ez a kategória. Egy 25 millist nyüstölök immár harmadik vagy negyedik éve és nem akar elfogyni! :grin: Még ennél is jobban berzenkedek az ún. virágos-fás-pézsmás illatoktól, szerintem ebbe a csoportba pakolják bele az összes egykaptafa jellegtelen parfümöket, ami ilyen is kicsit meg olyan is egy kicsit, a felismerhetetlen, tizenkettőegytucat illatokat.
Jut eszembe: délután találtam meg Cartier - Le Baiser du Dragon parfümömet, el is felejtkeztem róla, bár magamat sem értem, hogyan lehet egy ilyen illatról megfeledkezni. Gyakorlatilag tele az üveg, lehet vele gyilkolászni a környezetet! :slightly_smiling_face:

2 Likes

A Light blue már nekem sem jön be. Túl citromosnak érzem és hát nem egy erőmű.
Nyári, friss illatok közül ma Jil sander Pure volt rajtam és még mindig érzem a reggeli fújásokat (00.38 van). Sajnos ma el is fogyott. :pensive:

Ami nagyon tetszik es nyári, huh, nem jut eszembe a neve, lila színű és gömb alakú az üvege. Azt nekem kutyulták, de tizenvalahány fújás is csak fél óráig érződött rajtam. Ezért nem vettem újra.

2 Likes

Paco Rabanne Ultraviolet?

1 Likes

Őszi, téli illatok, nekem nehéz kategória, nektek biztosan lepkefing :rofl::
Alien Goddess, Kenzo Amour, Kenzo flower by , és a burberry body, ha még nem buggyant meg . Nem veszek ùjat, amíg el nem fogytak. Eddig anyukâmnak ajándékoztam, ami mégsem az én illatom volt, örült nekik, elfùjkálta szívesen mindet, de már elfelejti, hogy vannak illatai, így csak megromlik.

2 Likes

Lanvin Éclat d’Arpége? :smiley:

2 Likes

Azaz, @umpalumpa ! :sweat_smile: Köszönöm! :slightly_smiling_face:

@Luiselotte , köszi, de nem PR. :slightly_smiling_face: Próbáltam egyébként, de nem tetszett.

2 Likes

Valaki tudja, hogy melyik Guerlain illatnak van még púderes-ibolya illata a Meteorites parfümön kívül?

https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Insolence-Eau-de-Parfum-67537.html

Szerintem ennek :slight_smile: Insolence

1 Likes

Kösziii, valamelyik ex-szökőkútra tippeltem én is, de gondoltam mielőtt áttúrom a Fragit inkább megkérdem itt. :slight_smile:

1 Likes

Nagyon szívesen :slight_smile: ex szökőkút? :smiley:

1 Likes

Erre az üvegre mondták, hogy szökőkutat idéz az alakja csak áldozatul esett az átcsomagolásnak.

2 Likes

Jaaa! Én rózsát láttam bele.
Olcsóbb az egyenüveg :confused:

1 Likes

Óóóó, a szívem szakad meg ezért a csodálatos üvegért. Valahol bújkál egy a szekrényemben, de arra határozottan emlékszem, hogy volt egy limitált üvegesem is (talán pöttyös volt a doboza), és azt eladtam a zsibin jó régen. Nagyon nagy kár volt, ez volt a második orbitális tévedésem eladások terén. Az első Pozo - In black illata volt, sajnos attól is “megszabadultam”. Petíciót fogok indítani az újra-forgalmazás érdekében! :upside_down_face:

2 Likes

Jelenlegi szerelmem. Még van egy 30 ml-es üvegem félig, de annyira bele vagyok zavarodva, hogy mindenképpen kellene egy tartalék üveg.
Képernyőkép_26-8-2025_15389_www.bing.com

3 Likes

Akkor te szerencsés vagy, hogy van még original üvegesed ebből a kis csodából.
Az eredeti üveg nekem is sokkal jobban tetszik, de azt hiszem, hogy az illat kedvelői még így is sokkal jobban jártak, hogy bár lehet kapni csak egyenüvegben, mintha nem is árusítanák.
Rengeteg kedvencem szűnt meg az évek alatt, esély nincs rá , hogy visszahozzák őket , helyettük sorra jönnek ki a tucat édes illatok mintha kötelezőek volnának millió flankerral.
A hétvégén voltam Müller túrán, nekem már egyszerűen feldolgozhatatlan ez a rengeteg termék ami a polcokon van. A túra célja az volt, hogy találjunk egy olyan halmazt amiben benne van az amit én kigondoltam és ami a páromnak is tetszik.
Megszólal a narrátor Morgan Freeman hangján : de nem találtak.
:smiley:
Angeleket fújkodtam, nyilván az anyaillat volt az ami még másnap reggel is a kezemen volt. Aztán Dior : Dolce Vita volt még blatteron a kezemben, nyilván még mindig tetszett és a jó öreg Organza.
Hiába van rengeteg új illat, valahogy nem találom meg magamat ezekben és bevallom már türelmem sem sok van végigmazsolázni 850 illatot, pedig konkrétan ez az egyik kedvenc beautyhez köthető elfoglaltságom, hogy bújom az illatokat.
Parisienne :heart: gyönyörű illat, remélem találsz még belőle üvegest valahol.

3 Likes

Kérdezted 1-2 hete, hogy ki mit fújkál ősszel. Írtam pár illatot akkor, de azt hiszem, hogy megvan az őszi mesterhármasom. Megtaláltam az Insolence-t, még tele az üveg! És mögötte lapult Shalimar mexikói limitált kiadása. És persze a mostani fellángolásom: a Parisienne. Igen, néhány helyen még lehet kapni, mondanom sem kell, hogy aranyárban. Azt a pici 30 ml-est - nem fogjátok elhinni - 2014 decemberében vettem 6.900,- Ft-ért! Megvan még a vásárlást igazoló email. És még mindig tökéletes az illata! Most a 90 ml-est kb. 40-50 ezer Ft-ért lehet megvenni. Úgy gondolom, hogy az illatok gyűjtése, szeretete nagyon szép hobby, mert most, hogy rátaláltam erre a három, már általános iskolás korú parfümömre, olyan boldogság töltötte el kicsi szívemet, hogy nehéz leírni! :heart_eyes: :heart_eyes:

8 Likes

De folytatnám az agymenésem és visszatérnék egy kicsit a “lepkepuki” jelzővel minősített illatokra.
Én azokat a parfümöket hívom így, amelyek minden egyéniséget-egyediséget mellőznek. Nem biztos, hogy ezek kizárólag citrusos, könnyű, vagy virágos-gyümölcsös, kevésbé tartós illatok!
A semmitmondó illatok frontján nálam igen jól teljesít pl. a Bruno Banani, sajnos Ferragamo és Donna Karan sem lopta be magát a szívembe, a Moschino illatokat pedig jó messze kerülöm (eddig az összes illatom közül egyedül a Moschino-k romlottak meg 3-4 év után úgy, hogy nem is használtam őket). Lagerfeldnek is igen kevés parfümje van, amire csettintenék, és hosszan sorolhatnám a virágos-gyümös-fás-pézsmás celebparfümök tömegét, amiket futószalagon dobálnak a nagyközönség orra elé (vagy alá).
Ezért hajtok fejet pl. az Avon Far Away vagy az Oriflame Mirage illata előtt, mert hiába a lenézett katalógus-kategória, könnyen felismerhető, karakteres illatok, jól odavágnak… nem pedig egy himihumi semmilyen lötyikék.
Szívből sajnálom én is, hogy rengeteg nagyágyút kivonnak, megszüntetnek, neadjisten át kell csomagolni valami egyenüvegbe, gondolom ún. reformuláláson is átesik majd az összes.
Ezért is örülök az én kis őskori leleteimnek. És az a tény, hogy ezek még 8-10 év múlva is tökéletesen szerepelnek bizonyíték arra, hogy ezekből még nem spóroltak ki minden valamirevaló, értékes összetevőt. Na, befejeztem. :smiley:

8 Likes

Calvin Klein body mist, újdonság. Sajnos a 4-ből kettő elgondolkodtatott. :grinning:

7 Likes

A kéket szerintem meginnàm. :laughing::laughing:

4 Likes