Parfümök világa

Ebben a cikkben vannak ajánlások naptej illatú parfümre. Nem ismerem egyiket sem, úgyhogy véleményt nem tudok mondani, de ötlet adónak jó lehet.

2 Likes

Ma érkezett, egy KM hozzászólásban figyeltem fel rá. Ez a 15 ml verzió, nem bánnám ha mindenből lenne.

5 Likes

Ha már nagy ritkán itt vagyok, akkor én is megmutatom az aktuális nyári imádatot. Megtetszett a zöld üvege, elolvastam róla a véleményeket és kiderült, hogy egészen használható Bal d’Afrique utánzat. Nekem nagyon bejön úgy, ahogy van, a nevével ellentétben nem egy vetiveres pasiillat.

9 Likes

Sziasztok!
Parfüm.hu-ról vettem ezt a csodát, illata kifogástalan. De a bodozon nem látszik a batch kódja. Üvegen kivehető. Szerintetek kell gyanakodnom?

Szia Shenzi! 3 fémdobozos gatya illatom van.
1.) A Classique ugyanúgy néz ki, mint a tied kívül-belül. A bádogdobozon nincs batch.
2.) Aztán van egy Classique X-em, azon van alul batch, de ez kicsi, huszonvalahány ml-es (én meg ezt nem tudom kivenni rendesen az üvegen).
3.) És van egy harmadik limitált kiadásom is, a Classique Eau d’Ete Summer Fragrance - ezen sincs kód a dobozon. De ez valósággal le van hegesztve fóliával kívülről, még ki sem bontottam.
Mindegyiket normál üzletben vettem, de hogy hol és mikor - őszintén szólva nem emlékszem. Azt viszont nem gondolnám, hogy a háromból kettő (a két nagy) hamis lenne.

1 Likes

Ó, köszönöm, hogy írtál, megnyugtató, hogy van olyan, aminek a dobozára nincs rányomva.
De szép gyűjteményed van! :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

A JPG gyűjteményem koronázatlan királynője a Gaultier 2. Évek óta nem kapható, rejtegetek egy bontott és egy celofános példányt. El akartam adni, de amikor megláttam, hogy mennyi az árfolyama az ebay-en, inkább megtartottam. Jól jöhet még, ha megszorulok anyagilag, ha már nem lóg a nappalimban egy Van Gogh. :joy: :joy:

6 Likes

Irigy vagyok, még régebben használtam és nagyon szerettem a Gaultier2- őt, az egyik kicsi üvegből hűtőmágnes lett.
Megörültem amikor láttam Fragin, hogy újra kapható lesz, be is regeltem a JPG oldalra miatta, de ide nem szállítanak.
Láttam a régiből és az újból is egy- egy kósza darabot a neten de annyira drága és totál zsákbamacska a minőség, hogy nem mertem megvenni.
Elengedtem ezt az illatot.

2 Likes

Aki könnyű, nyári illatot keres:

Vakvásárlás volt DM-ben; Sós, vizes tea, korrianderrel és kókuszos lecsengéssel. :parasol_on_ground::sunny: Nyilván nem tartós, de testpermet árban van, és nagyon nyári, nem túl édes illat. Viszem nyaralni is. :sunglasses:

8 Likes

Korres - Aegean Bronze

Azt hiszem egyik legjobb vételem idén, Tom Ford Soleil Blanc érzetű nyári illat, de mégsem. Kevésbé virágos, ellenben napos, homokos part illat, de nagyon szépen kerekítve.
Fragon nude illatnak írta valaki, az is. Valamint nagyon drága testápoló illata is.

Vegyétek, vigyétek kategória, Notino-n akciós.

https://www.notino.hu/korres/aegean-bronze-eau-de-parfum-holgyeknek/p-16312175/

Fragon:
Aegean Bronze Korres parfüm - egy új illat nőknek és férfiaknak 2022-ből https://share.google/BsNsqGfN3cYUG3RGm

5 Likes

A Black Sugarról írnál pár szót? Úgy emlékszem, hogy van neked :slight_smile:

Nem tetszik magamon, púderes, gondolom a heliotrope miatt. Nem végig, szakaszosan. Sajnos emiatt nem igazán találtunk egymásra.

De a Kyma-t használom és most ez a AE is bejövős.
És a Korres tusfürdők, imádom. 🫠

1 Likes

Én meg pont azokat hajtom, a púdereseket :smiley:
A Trussardi My Name tökéletes lenne, ha nem illanna el egy órán belül. Már arra gondoltam, hogy veszek 100ml-t és locsolni fogom. Önteni és meghemperegni benne.
A Narciso Rouge egész jó volt , a Poudre mintát újra fogom venni hátha ősszel tartósabb lesz.
Ha eladó lesz BS , gondolja majd rám :slight_smile:

Vent poszt következik.
Szombat délután békésen üldögéltem egy cukrászda teraszán, árnyékos - fás hűs kis hely. Már majdnem befejeztem a süti evést amikor egy négytagú társaság leült tőlem úgy hat méterre. Valamelyikük úgy be volt locsolva a mostanában olyan divatos BR utánzatok valamelyikével, hogy rosszul lettem tőle.

Minden korszaknak megvolt az adott sláger illata, úszott már a város Light Blue, Lady Million és LVEB illatban is. De valahogy egyik sem volt ennyire gyomorforgató mint ez a jódos- cukros mázga. Meg az, hogy sok helyen éreztem már az egy dolog, de ezt szó szerint méterekről húzzák.
Nem igaz, hogy senki sem szól rájuk, hogy ezt légyszi ne.
Írom ezt úgy, hogy nagyon szeretem az erős illatokat, tudom is őket hordani. Nyáron mostanában inkább csak ruhára fújok, hogy ne égesse belém a nap + ne ájuljon el a környezetem.

Sztori vége:én már akkor is jeleztem a társaságomnak amikor leültek, hogy ezt nem bírom rosszul leszek aztán amikor ténylegesen rosszul is lettem akkor mondtam,hogy elmegyek fizetni, mert ez a szag nekem nagyon sok.Nyilván hallották mellettem, de nem érdekelt, csúnyán néztek mikor elmentem mellettük :smiley:

9 Likes

Lányok ki mit fog ősszel fújni?
Én már most vadászok, addig ki fog ürülni 1-2 üvegem, szóval vehetek helyettük valami fincsit.
Nekem eddig rajta van a listámon a Givenchy L’ Interdit Rouge, Mugler Alien edp és Angel edp is.
Meg “valami Narciso” , szerintem most a sima for Her edp lesz, valamint van a for Her Musc edt-ből is még egy fél üveggel, szerintem lesz esélyem elfújni.
Állandó illatom pedig amit hűvösebben ki.csit jobban szeretek mint ebben a seggrepesztő melegben az a Versace Crystal Noir edt.
Teszteltem pár hete az új Crystal Noirt ,egyébként nem rossz, ez az az illat ami mindig ajándékba érkezik anyukámtól, ha emberi áron fogják adni akkor lehet, hogy már az új változatot fogom kérni belőle.

Nektek mik lesznek a befutók és milyen állandó illatokat használtok ilyenkor? :slight_smile:

2 Likes

Én az Alient lazán fújtam nyáron is. Télen is szeretem, de nyáron olyan furán karcosan beédesedik rajtam, imádom. :smiley:
Melegebb ősszel nekem az Amouage Sunshine lesz a befutó, és a KayAli Sweet Diamond Pink Pepper, és szemezek az új LVEB vaníliás verziójával. Hidegebb ősszel és télen pedig jönnek a vegyiegyvereim, Poison, Xerjof Muse, és a karamellás, citrompités, brandys cuccaim. Mst a Lattafa Petrát akarom majd hidegben kipróbálni

3 Likes

Ilyen nehéz kérdést régen tettek fel. :slight_smile: Talán Reminiscence Tonka, a régi Guerlain Samsara (bordó üveges), Cacharel Eden csak itthon (imádom, de a környezetem “kipusztul” tőle). Lehet, hogy előveszem Oscar Volupte illatát is, és van néhány Cartier is elfekvőben. Egy teli üveg Lancome Tresor szintén várakozik, és vagy egy tucat Molinard illatom, ezekből bevetem a Habanitát.
Gyűjtő vagyok, nem írnám le, hány üveg illatom van - szerintem még az unokámnak is jut belőle, hacsak addigra meg nem punnyadnak.

1 Likes

Köszi a választ :slight_smile:
Régebben én is nagyon vágytam rá, hogy a nagy klasszikusok közül valamelyikkel egymásra találjunk, de eddig még nem történt ilyen csoda, az Eden miatt irigyellek kicsit, szerintem az egy nagyon ütős és gazdag illat, rajtam nem működött.
Samsara edt mintám volt, reménykedtem benne, hogy majd én is “Guerlainista” leszek, de végül nem lett signature, de még csak üveges vásárlás sem.
Lehet, hogy valami teljesen elérhetetlent kergetek amúgy? Olyan jó lenne lehorgonyozni egy illatnál ami én vagyok és télen-nyáron mindig megállja a helyét. Amik esélyesek voltak régebben azokat már nyilván nem gyártják ilyen a Trussardi : Phyton, Versace : Versus ( lila) , JPG: Gaultier2.
Néha már saját magamnak is fárasztó vagyok az állandó kereséssel, olvasgatással, esküszöm örülök neki, hogy az őszi illatokat viszonylag hamar “kitaláltam”. :smiley:

1 Likes

Húúú, hát ha engem kérdezel, megszállottan kergetem az ún. klasszikusokat. És igen, használom is a legtöbbet, mert már nyanya vagyok a személyim szerint (lélekben meg néha alig ütöm meg 16 évesek szintjét). :rofl:
Néhány: Guy Laroche - Fidji, Esteé Lauder - Knowing, White Linen, Aromatics Elixir - Paloma Picasso EDP, Cacharel - Anais Anais (az anyaillat) és természetesen az Eden és a Lou Lou, Givenchy - Amarige és Organza, Guerlain - Shalimar, Elizabeth Taylor Diamond illatai. Ungaro - Diva 3 változatban, YSL - Parisienne…and so on.

2 Likes

Lou Lou-ra pont a napokban csodálkoztam rá a Müllerben, hogy vajon újdonság -e vagy gyerekkori emlék. Fùjtam egyet a kézfejemre,de nem tűnt ismerősnek.
Szerintem màr rég nem gyártott illatokra is rá lehet bukkanni a budaörsi zsibin, bàr nagy eséllyel csak dísznek. :slightly_smiling_face:

2 Likes