A középsőt megrendeltem, kíváncsi vagyok.
@Gloria Ú, köszi szépen, természetesen kifizetem.
Én lassan 15 éve kezdtem el a niche vonalat nézegetni volt pár darab ami tetszett, végül egy Montalet vettem meg üvegesben.
Rengeteg mintát rendeltem, próbálgattam őket, meg kaptam is, aztán ahogy elmúlt az niche-kör újdonság varázsa, egyre kevésbé vágytam ezektől a házaktól bármire is.
Lehet, hogy ez később még változni fog, mostanában olyan drágák lettek a mainstream illatok , hogy bőven niche illatot lehet venni egy Douglasban kapható Prada illat áráért. Ez például egy elég nyomós ok nekem.
Ami miatt nem foglalkozom velük az az, hogy egyszerűen számomra feldolgozhatatlan mennyiségű illat jön ki , a parfümházak is gomba módon szaporodnak, már fel sem keltik az érdeklődésemet, pedig szeretem az illatokat.
Az általam kedvelt házakat szoktam nézegetni, hogy van-e valami újdonság, ha leírásra tetszik, akkor szerzek belőle mintácskát és ha bőrön is stimmel akkor veszem csak meg. Többre egyszerűen nincsen se kedvem, se kapacitásom.
@Shenzi köszi a leírásokat, egyik márkát sem ismertem.
Mostani szerzeményem, magamra még nem fújtam, mert van rajta másik, de szütyőből szaglászva egyelőre nekem hasonlít a Dark Purple illatra, kíváncsi leszek milyen bőröm.
Még kinéztem tőlük pár illatot, remélem, hamarosan azokhoz is szerencsém lesz. Ezt a szódás dzifon/Tátra tea üveget pedig különösen imádom
A Notino üzletekben elég sokat (Lattafát biztosan) meg lehet szaglászni, vannak teszterek.
Egyetértek, időről időre én is ráunok az egészre, de most éppen a mániás szakaszban vagyok.
Az árazástól el vagyok képedve, 1000 Ft/ml a számomra noname vagy sosem venném meg illatok a Douglasban.
Ami tetszik, még drágább.
A niche a másik, minta nélkül nem szabad vásárolni, nagyon rá lehet szaladni. Többször volt, hogy leírás alapján azt mondtam, úristen, ez az!
Megjött a minta, majd eldobtam ijedtemben. Volt olyan, amitől köhögőrohamot kaptam.
Ne is mondd, niche szintén, leírás alapján azt hittem, hogy majd az angyalok fognak muzsikálni és hajnalfény gyúlik a hátam mögött ha magamra fújom, aztán kaptam egy szimpla öblítő illatot.
Azt gondolom, hogy a niche az egy jól megkreált történet amit az illat köré építenek, tulajdonképpen meséket veszünk meg de nincs is ezzel baj, csak tetszen a mese és az illat is.
“Azt gondolom, hogy a niche az egy jól megkreált történet amit az illat köré építenek, tulajdonképpen meséket veszünk meg…”.
Szívemből szóltál. Azt hiszem, hogy már leírtam pár hónapja, hogy én befejeztem a niche vonalat.
Van nekem is néhány a szekrényben (bár pl. a Molinard márkát nem sorolnám a tipikus niche vonalhoz), de szinte sosem nyúlok értük.
@Gloria: kókusz kategóriában a Beach Walk-ot próbáltad már? Viszonylag közel áll az elvárásokhoz. Algás kókuszhoz még nem volt szerencsém, ez is virágos, de legalább a friss-sós vonal, nem a cukros verzió.
Amúgy idén nálam egyetlen újdonság van eddig, pont egy kókuszos illat: Green Tea Coconut Breeze. Ez is 2024-es megjelenés, de mostanában listázta be a Notino, nekem újdonságként hatott. Annyira szuper kis illat, ár-érték arányban is verhetetlen. Lineáris, de annyira kiegyensúlyozott, hogy zöld tea-citrus-és mindezt egy szolid, de tagadhatatlan kókusz lengi be. Ezt sokat tervezem majd fújni idén.
Itt vannak az arabok , írom a sorrendet, balról jobbra.
https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Alhambra/Exclusif-Saffron-95515.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Paris-Corner/Rifaaqat-99060.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Khadlaj-Perfumes/Empire-Victor-102002.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Khadlaj-Perfumes/Cream-Velvet-102358.html
https://www.vivantis.hu/parfumok/rasasi-musk-sharqi-edp.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Alhambra/By-Saffron-93657.html
Elmentem a coconut brezze- t megszaglászni, de nem találtam. Helyette egy zöld mexx- et fùjtam kíváncsiságból ; friss, zöld, nedves, gyümölcsös,
Fej: kivi, görögdinnye, rebarbara
Szìv: gyöngyvirág, ibolya, jázmin
Bázis, szantálfa, cédrusfa, pézsma
Nagyon tetszett, de fél óra mùlva nem éreztem semmit. Amolyan reggeli nyakonöntős illat forrô nyári napokra.
Szép gyűjtemény!
Mindig elcsodálkozom, hogy 100ml-s, tartós parfümöket, súlyos, díszes üvegben, díszdobozban mennyiért vágnak az emberhez.
Akivel beszélgettem erről, fintorgott, hogy a belbecs elmarad a külsőtől, azért vannak így kistafírungozva ezek a parfümök (mint amikor anno a gagyi filmeket fullextrás dvd-ben dobták piacra), szerintem viszont nem. Nincs kifinomult szaglásom, de nem érzem őket ócskának (még ha európai orrnak lebutított darabokról is van szó).
Én nagyon sokat kóstoltam, volt ami csalódás volt, volt ami rajtam rossz, máson isteni volt, de volt olyan is, ami Montale szintű erővel, komplexitással és tartósságal bírt. Egyszer délután elmentem D-ba parfümöt próbálni, pár óra múlva a reggeli egy fújás arab parfi kikandikált a próbált alól, majd teljesen ki égette az illatot. Sokszor nevetve felveszik a versenyt a mai designer vonallal.
Hogy tetszik a Victor? Vakon vetted, vagy próbáltad előtte? Ami utána van fincsi? A jegyei alapján JPG Scandal Le Parfumre hasonlíthat.
Nagyon szép gyűjtemény, majd számolj be róluk☺️
Vakon vettem, az Empire Victor tetszetős, kicsit púderes nekem a vége, hagyom pihenni.
A Cream Velvet új, azért választottam, erősen karamellás illat, finom.
De, én ezeket eldobom, itt a 30 fok, tenger illat kell.
Notino-s rendeléshez válogattam discovery boxot.
Ezek a Loewe illatok felcsigáztak.
A Korres Kyma meg elméletileg az a tengeri illat lesz, amit keresek vagy nem.
Mindegy, vettem hozzá tusfürdőket is.
A Loewe Ibiza nekem tetszik, nem tucat illat, legalábbis nem éreztem még hasonlót
A Novellista So Delicious is,ez rajtam édes.
Igen, ezeket a fajta illatokat én is elteszem télre. Mit értesz tenger illat alatt? Sajnos én ezalatt mindig az óceános WC illatosítóra asszociálok, te nyilván nem arra gondolsz ilyenkor😅
Sós algás hínáros hűs tengerre gondolok.
Amúgy ez a Korres Kyma nem rossz, főleg a tusfürdővel, könnyű frissítő mandarinos illat, a Clinique Happy men jut róla eszembe.
Lehet fújkálni ezerrel, nem tartós, max. edc jellegű.
Az árát megérte, kb. 6000 Ft volt a szett.
De valami mélyebb, hűvösebb illatot keresgélek.