Parfümök világa

Én az egyszerű, klasszikus vonalvezetésű üvegeket preferálom, semmi csicsa, az átlátszó műanyag kupak a halálom.
A Mugler Alien-től sokáig távol tartottam magam, olyan idétlennek találtam az üveget. De rendelés mellé kaptam egyszer mintát és ott feladtam az elvet. :grinning:

Most az arab parfümökkel vagyok így, a férjem egy féléve rendelget magának, némelyiket mikor megláttam felszaladt a szemöldököm a homlokom közepére. :joy: A Megara volt az áttörés, wow, na az minőség és az üveg is tetszik.
Hagytam magam rábeszélni én is és jobbak, mint hittem.
Már van 3, meg úton van 3 üveg, az életben nem fogy el.

4 Likes

A Cacharel rúzsnak nem csak az üvege, de az illata is nettó tévedés. Én kérek elnézést.
Egy Lou Lou, Anais-Anais, Eden után… hát nem értem csajok, miért romlik el minden, ami el tud romlani.
Állítom, hogy az Avon néhány illata is jobban sikerült ennél a rúzsos izénél.

1 Likes

Megértem, én is így vagyok ezzel. Sajna, nemcsak parfümös üvegek tekintetében, minden másban is a minimalista stílust preferálom. Régen odavoltam a csipkés cuccokért (az Intimissimi profi volt ebben), rengeteg csipkés és mintás ruhám/felsőm volt. Aztán kattantam, és az összeset likvidáltam, manapság a minél egyszerűbb, annál szebb elve szerint vásárolok. Az “old money” stílus fantasztikus.

1 Likes

:rofl: :rofl: :rofl: De jót nevettem a lábacskás jellemzésen.

Na, ilyesmit én is keresek!

Nekem bejönnek a csicsás üvegek , de nagyon tetszenek Narciso hasábjai és kockái is, vagy a Premier Jour elcsúsztatott hengere.
Ami nem tetszik az amikor olyan búcsúsnak látszik a díszítés, a Daisy virágai nálam még épphogy átmennek a szűrőn, de ahogy írtam a Dolce Gardenek már nem.
Most azon gondolkozom, hogy melyik üvegem tetszett eddig a legjobban , hmm-hmmm talán az Angel csillaga ami a legjobban megfogott, versenyben a Boucheron Jaipur Bracelet üvegével :slight_smile:
Szerintem az ékszerész cégek gyönyörű üvegeket terveznek.

Nekem a J’adore, a Poison és a Xerjoff üvegei a kedvencem. Az utóbbit elképzelem egy thrillerben, ahol a gyilkos fegyver egy Xerjoff kupak, amivel meglékelik valaki agyát. :slight_smile: Szeretem az arab illatok üvegeit is, de sokszor átmennek nagyon giccsesbe.
Amit viszont a büdös életben sem, az a Police koponyái. A dísztelen üvegeket sem szeretem, de ettől a koponyától még a befőttes üveg is jobb lenne :smiley:

6 Likes

Ami nekem elsőre eszembe jutott, mint “a” parfümös üveg, az a Guerlain Shalimar üvegei.

4 Likes

Egy modern Hamlet kezében tudom maximum elképzelni a koponyákat :smiley:

Á, igen a Guerlain régi üvegei, a Shalimar, Mitsuoko is csodaszép meg a Vol de Nuit stilizált propellere .

Ti szoktátok nézni a fragin a “do you rememeber me” topicot? Kiszedik a plakátból az üveget és a feliratot és csak a kép alapján kell kitalálni, hogy melyik parfüm reklámja volt az. Meglepően keveset ismerek fel belőlük.

Sikerült ebből a gyönyörűségből levadásznom úgy 150 ml üveges maradékot, remélem, halálomig kitart☺️

13 Likes

De szép. Melyik parfüm ez pontosan? JPG- vel nem vagyok képben.

(Én még várok kettőt, aztán felteszem ide az arabokat, kíváncsi vagyok a véleményetekre.)

2 Likes

Nagyon örülök, többször írtad már, hogy ez az egyik kedvenced és nem lehet hozzájutni az eredeti verzióhoz.
Gyönyörű az üvege is :slight_smile:

Ez a La Belle Classique, ez a gyönyörű rózsás verzió az eredeti, de sajnos reformulálták, harmat gyenge lett. :frowning: Az újnak még az üvege sem szép
Milyen arabokat rendeltél? Van néhány, amit én imádok, mert filléres, rengeteg van benne, az illata isteni és egy fuffanás egész nap kitart, de sajnos az utóbbi 3-4 vásárlásom kudarc volt :frowning:

1 Likes

Igen, most nagyon boldog vagyok, de nem kizárt, hogy ha még találok, arra is lecsapok. Próbáltam megbarátkozni az új recepttel, de ehh… olyan, mint ha fel lenne vizezve. Ezt amikor megkaptam, konkréten még a dobozon is átszűrődött finoman az illat. Mint egy vegyifegyver :smiley: De bőrön mégsem lesz olyan, hogy kinyír. Nyilván nem is szabad túltolni. Egy fuff reggel bőven elég belőle

2 Likes

Szuppika :slight_smile: a tartósság a vesszőparipám, én is az ilyen illatokat kedvelem, nem azért hodrok parfümöt, hogy ne lehessen érezni.
Nézegetem a nyári illatokat, azért még van 1-2 ötletem az Eternityn kívül is, szerintem lesz egy utam parfümériába ,meg a Zarába is be szeretnék menni, mert olyan izgalmas illatokat mutattak a kolleginák, hogy muszáj vetnem rájuk egy szippantást.

1 Likes

Férjem van most ebben az arab őrületben :joy: eddig a Dior Homme Sport volt az isten, ezer éve az van neki, meg mellette mindig valami, de most már nem kell!
Most összerendelt valami 12-15 üveggel, hát kíváncsi leszek mikor fogy el…:joy:

És berántott engem is.
Kettő még úton van, de majd felteszem ide, így összesen 6 + a Megara az enyém lesz.
De most már leállok, mert ezen kívül van vagy 10 designer bontatlan stbstb, + bontottak, gondolom mit itt mindenkinek. :smiley:

5 Likes

Ezeket vakra vettétek vagy meg tudtátok valahol illatolni őket?
Nekem teljesen ismeretlen terep az arab parfüm, érdekel, de eddig még nem mertem rendelni egy Amouage Cielem volt, de istentelen nehezen fújtam el, úgy kaptam mondjuk.

1 Likes

Igazából vakon, frag és videók alapján. A férjemnek csak egy nem jött be, azt elajándékozta, de a többi tetszik neki.
Itt is változó a minőség és van drágább vonal, az nyilván jobb, szebb.
Nekem nem voltak elvárásaim, szóval teljesen meglepődtem, hogy egy Vivantisról vett 100ml/4000 Ft (ez egy Byredo klón) illat nagyon tetszik és szívesen fújom.
Nagyjából a földes-balzsamos-vaníliás tengelyen mozgok és most kiléptem a komforzónámból, úgy hogy nem költöttem túl sokat.
Nekem most az az álláspontom, hogy némelyik simán hozza a designer szintet vagy át is lépi 10-20 ezer Ft kategóriában és ez elég jó.
(Az elmúlt egy évben vagy 30 mintát rendeltem niche-ből és csak egyből lett üveg. Nem mondom, hogy nem veszek, de pont tegnap beszéltük otthon, hogy azért olyan jól nem megy, hogy játékból rendeljek 6 üveges niche-t :grinning: sajnos)

Pont a cserebere miatt rendelek majd kis parfümszórókat, szívesen küldök majd neked, mert úgysem látom a 100ml végét. :joy:

2 Likes

Én zömmel vakra veszem őket, és sajnos hiába van egy elképzelésem az illatjegyek alapján, rajtam sok mégis borzalmas. A legutóbbi befürdéseim:
Asdaaf Raneen EDP- annyira tömény cukros szintetikus gelj, hogy majdnem felfordultam tőle
Afnan Turathi Femme Purple EDP- mohás lett rajtam
Khadlaj Sensuos Night EDP- olyan kicsit csitrisen édes. Nem rossz, tizenévesen ittam volna
Zimaya Hawwa Red- mohás lett rajtam

A Hawwa Pinket a Red rossz élménye miatt nem merem megvenni, állítólag Delina La Rosée dupe, amiből volt egy mintám, és azt én nagyon szeretem. Csalódás lenne, ha nem ugyanolyan. Lehet, hogy gyűjtök, meg eladok egy vesét, és beruházok egy eredetire

3 Likes

Az arabok közül nekem ők jöttek be nagyon:
Lattafa Qimmah EDP- imádom télen-nyáron, egy reggeli fuff még bőven érződik este is
Khadlaj Empire Victor EDP- szintén brutál tartós, isteni citromos vaníliás karika, nekem az oud mentes van meg
Lattafa Khaltaat Al Arabia Royal Blends EDP- szintén téli, mint egy likőrös almás pite

2 Likes