Annyira tipikus amit írsz, egy Amouage Ciel annó le lett büdösözve, az ezer éves Kenzo Flower meg állandóan emlegetve van, hogy jajjdejó.
Ugyanez, ha ki vagyok sminkelve, akkor jajjdeszép vagyok, ha nincs rajtam semmi akkor meg csodálatos.
Lehetne folytatni a sort az idehaza hordott ruhákkal, gyeskonttyal és egy olyan rusnya 20 éves nike papuccsal amiben 45-ösnek néz ki a lábam. Az meg “menő” . Ah-ah -ah
Jobbulást kívánok!
Sziasztok!
Bocsi, de most ki kell hiperventillálnom magam.
Miért, miért kell egy csodás illatot megerőszakolni és megreformulálni? Miért nincs jól úgy, ahogy mindenki beleszeretett? Számomra ez olyan, mint ha egy ház hamisítaná önmagát.
Megszereted, megveszed, habzsolod, mert gyönyörű és nem lehet betelni vele. Majd reformulálás címszó alatt kiherélik. Elveszik az élét, erejét, tartósságát, és kapsz egy valamit, ami halovány árnyéka régi önmagának. Úgy vannak vele, hogy megvolt a mézes madzag, a hülye úgyis újraveszi?
Elég sok olyan illatot fel tudnék itt sorolni a két nagy katalógusos cégtől, melyek tízszer annyira népszerűek és tízszer drágábbak lennének, mint néhány népszerű mainstream illat, ha nem az lenne a “márkanév”, ami. Természetesen vannak nagyon gyenge próbálkozások is, de akad 1-2 nagyon jól sikerült parfüm.
Allergénekre hivatkozva herélik ki általában az illatokat. Vagy költségtakarékosság okán. Az első esetben mindig hangosan vihogok, mert nagyon kevés olyan gyümölcs, növény, mesterséges cucc stb. létezik a földön, amire senki nem allergiás. Szóval ilyen erővel árulhatnának vizet is. Én például - bármennyire népszerűek manapság - mindenféle gyógynövénytől vakarózom kívül-belül. Van, aki az epertől kap rohamot és sorolhatnám. De egyetértek: nem fair eljárás semmiképp, amiről írtál.
Ezt én sem nagyon értem, mindenkinek egyszerűen lehetetlen megfelelni, szerintem sokkal egyszerűbb lenne feliratot tenni a doboz aljára + kiírni a brand oldalára, hogy allergizálhat, aki nem bírja pl. a szerecsendiót az ne használja.
Régebben az volt, ha magamra fújtam valamit amitől vörös lett a bőröm, akkor azt utána vagy nem használtam, vagy csak ruhára fújtam.
Aki nem bírja, ne használja szerintem.
Régi kedves Angelem lett lepkefing és az új illatok közt is keresgélni kell, hogy mi az ami valóban tartós, mert vicc ami mostanában megy, tartósság terén. Ilyen árak mellett 1000x is meggondolom, hogy vegyek-e valamit, sajnos a back to basic ( ami nálam a 2000’es évek előtti illatokat jelenti, már nem működik, mert vagy át lettek variálva az IFRA miatt, vagy megszüntették őket.
Az allergéneket megérteném, ha mondjuk tegnap-tegnapelőtt nem jött volna ki 1-1 brutál tartós illat, ami majd évek múlva kerül herélésre és lesz sokkal gyengébb. De valóban, ha csak ez lenne az ok, akkor kábé csak deszt vizet locsolhatnál magadra…
Szerintem arra is játszanak, hogy jó lesz az úgyis, akinek kell az majd átáll az új keverékre, ez van ezt kell szeretni elven. Ilyenkor még egy darabig tud működni a pánikszerű felvásárlás a megbízható helyekről, de 30+ évre nem lehet betárazni, megromlanak addig:(
Melyik az az illat ami ennyi bánatot okoz, ha szabad kérdezni?
Ez az érzés már régóta fortyog, de most kifejezetten a JPG La belle miatt akadtam ki.
De ugyanez volt régen, amikor belezúgtam a Hypnotic Poisonba. Nem ismertem a régit, és nyilván amiről nem tudsz, nem fáj. Megvettem az újat. Szerettem, gyönyörű volt, abban fürödtem. Majd sikerült lecsapnom egy reformuláció előtti csodára, és akkor világosodtam meg. El is adtam az én új verziómat, hiába csak 100/50 ml van a régiben, tudom, hogy életem végéig elég lesz, mert 1 pici fuffantás is úgy illatozik, hogy ha szerintem egy hétig nem fürdenék is érezném De nem csak a tartósságuk között van óriási szakadék. Teljesen más az illat mélysége. Hiába érzem, hogy ugyanaz az illat, de mégsem ugyanaz.
Hú, azt én is nézegettem már többször is, hogy kellene, de annyi mindent kaptam/ volt fontosabb az utóbbi 2-3 évben, hogy végül nem került rá sor. Sajnálom, hogy ha már nem olyan mint amilyennek megszeretted
Most tavaszra nyáladzom valamire de még nem jöttem rá mi legyen az, édes legyen vagy klasszikusabb illat. Ezeket szemeltem ki:
JPG Classique EDT , szerintem nagyon nőcis
Narciso Rouge EDT , az EDP volt nekem és odavoltam érte, de az téli az tuti, hátha ez egy picit könnyebb
Givenchy L’Interdit Rouge, itt ajánlottátok, kaptam belőle rendeléshez kis mintát és odavoltam érte, csak az ára az ami nem jön be annyira, de majd vekengek a jótündéreknek és akkor lehet megkapom.
Angel EDT ( mááá annyira mindegy az EDP-t jó mélyre el lehet ásni , de tényleg, legyen akkor inkább az EDT )
Én nagyon sokáig próbáltam megszeretni a L’Interdit vonalat, de sajnos magamon nem bírom elviselni a tubarózsát.
Az Angel után sosem nyúltam a boltokban, annyira nem tetszett ez a csillagos üveg, olyan kis gagyinak tűnt mindig. Tavaly viszont lecsaptam a Lattafa féle verziójára, annak az üvege is csodás, az illat pedig majdhogynem tök ugyanaz.
Én nyáron is képes vagyok vegyifegyvereket fújkálni
Milyen szép is volt pár éve, mikor még volt egy régi Angel EDP-m és azt fújtam nyáron és hozzá testpermetnek használva az EDT verziót , imádtam így használni őket.
Szóval pacsi, én is szeretem az erős illatokat
Pont most kaptam ajándékba két L’Interdit flankert (szülinapom is sajna karácsonykor van). Egyik az Ultime, a másik a fekete, tubarózsás. Azt kell mondjam, hogy brutál tartós mindkettő, úgy tűnik, azok még nem estek áldozatul a kasztrálásnak.
Megértelek, ki kell adni, aminek ki kell jönni.
Szerintem annak esett áldozatul aminek mostanában minden. Jön egy új CEO, kell hoznia a számokat, és mit csinál legelőször? Költséget csökkent. Hogyan? Hát ha nem leépít, akkor az anyagbeszerzésen spórol. Ja hogy *ar a végeredmény? Az majd a következő CEO baja lesz 2-3 év múlva, kb. addigra esik le a nagyközönségnek, hogy ez a termék már nem az, amit megszerettek.
A tojáshéjasoknak meg az is csodás, mert már nem ismerik a régit…
A hatósági rendeletek tükrében az allergéneket kötelező feltüntetni a termékek összetételében, ezek a kozmetikumok INCI listájában jellemzően utoljára szereplő linalool, citral, gerniol stb. összetevők. Ahogy frissítik a szabályokat úgy kell a gyártóknak lekövetniük az összetétellel, meg van határozva, hogy miből mennyi lehet maximum egy termékben, van olyan is ami tiltólistás. Ennek függvényében a gyártók kénytelenek módosítani az összetevőkön, mert ha csak 1% citral lehet összesen a termékben akkor az összes olyan összetevőt amiben szerepel ez a molekula lejjebb kell sajnos venni , ennek lehet a következménye a gyengébb illat a parfümöknél.
Aztán ha spórolni akarnak akkor is lehet halványabb illatokat csinálni, hogy fújjuk gyakrabban, ez is benne van simán, vagy jó lesz az 45. flankernek.
Most megnyugodott háborgó lelkem, sikerült vadásznom még 40 ml-t belőle
Szerintetek ezt az illatot honnan tudnám levadászni? Már egy ideje bújom a netet, de eddig senkit nem találtam, aki Magyarországra szállítana.
@Gloria sajnos nekem sem jött be a Barénia, papíron pedig frissen szagolva tetszett.
Bőrre fújva rajtam olyan mint bármelyik édes szirupos illat az utóbbi 5-10 évből. Semmivel sem másabb mint egy Sí vagy Good girl vagy Paradoxe. Szerencsére nem tartós.
Remélem, hogy nem állt be a sorba ez a különleges parfümház. Rengeteg egyedi, sokszor meghökkentő és mindig minőségi illatot adtak ki eddig, nagy százalékuk nem nekem szól de attól még elismerem őket.
A kertek frissessége , a Twilly gyömbér shotjai, a Merveilles sorozat ünnep váró üvegcséi mind- mind csodálatosak.
Az öt minta közül pedig a Classiquet választom
Ajánló! Férjem vett magának pár arab parfümöt, ár-értékben verhetetlenek, de valahogy nekem olyan 4/5 érzésem van. A csicsás üveg a halálom, de mindegy, neki tetszik, fújja.
De most rendelt egy olyat, hogy elszédültem, nyáron rá fogok járni. Igazi uniszex nyári tengeri illat, nagyon finom. Extra tartós és olcsó.
Érdemes kipróbálni, ha valakinek tetszik ez a vonal.
Kicsit emlékeztet a Day Three Fragrances Del Mar-ra, ami nekem egy top illat.
Vivantisról lett rendelve, 100% eredeti.
Fragon 4,3 nem véletlenül.
https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Alhambra/Megara-96620.html