Otthoni hajfestés / festett haj karbantartása

Hú ez nagyon tetszik! :smiling_face_with_three_hearts:

Jaj dehogy! Nem tudhattad. Én sem. Nem feltűnő. Észre sem vette rajtam senki :joy:

1 Likes

Nem én vagyok, bár lennék. :grin: Ő Ali Andreea, sminkes.

1 Likes

Barna szemhez is lehetsz szőke. :slightly_smiling_face:

4 Likes

Köszönöm, le is mentem ezt a fotót.

3 Likes

Ez nagyon tetszett :D, amúgy én is lennék ez a sminkes szivesen :sweat_smile:.

úgy érzem, hogy tudnom kellett volna… ez a fajta színező nem fogja be az ősz hajat, az túlságosan rezisztens (fene az ízlésébe)
őszülő hajra nem ajánlottam volna, soha

1 Likes

Anheszenamon!

Befestetted újra a hajad másik festékkel, vagy hagyod most a csudába?

Még nem, de már vettem festéket. Espresso árnyalatot (sötétbarna)

1 Likes

Remélem azzal nagyobb szerencséd lesz. :slight_smile:

Biztosan :slight_smile: Eddig is festettem ám, csak gondoltam, kipróbálok egy színezőt is, mert szürkében gondolkodtam (aztán miután itt mindenki azt írta, hogy öregítene, el is ment a kedvem tőle) és gondoltam minél kevesebb hajat kelljen majd a fodrásznak leszívatni.

2 Likes

A szürke hajról a 18. század jut eszembe ahol épp a kortalanság miatt volt mindenkinek őszesre púderezett haja :slight_smile: Annyira érdekes, hogyan változnak a dolgok és a róluk alkotott szemléletek idővel. De ahogy a többiek is írták, sanszosan öregítene. Ha nagyon ősz lennék én tuti kékezüstre színezném annyira menő az a szín :smiley:

Valamilyen világosabb barna esetleg bayaleuse (remélem jól írom) szép lehetne még :slight_smile: De nem ismerem az ízlésed meg az arcod igazán. Egy fodrászt is tuti megérdeklődnék mit ajánlana :slight_smile:

4 Likes

Egyébként, ha van valakinek tippje jó hajszínezőre, azt szívesen venném. Festeni nem szeretnék, de egy picit sötétebb barnát igen, mint az alap hajszínem. Jelenleg a Balea Colornique hajszínező balzsamját használom, de maradjunk annyiban, hogy a csoki barna minden, csak nem csoki… :sweat_smile:

1 Likes

Én is a L’oréal Castingot tudnám ajánlani :slight_smile:

Én már lassan 3 éve festem vele, eleinte vöröses barnákat (jeges gesztenye, brownie) használtam, akkoriban nagyon tetszett ha volt egy kis vöröses fénye a hajamnak, majd mikor meguntam áttértem a sima 400-as természetes barnára, most már kb 2 éve csak azt használom. Az én hajam alapból szürkés barnás “seszínű”, szóval megváltás volt az első hajfestésem. Mivel nagyon vékonyszálú, ezek a Casting festékek tökéletesen be is fedik, és szerintem nagyon sokáig megmarad a színük. Otthon csinálom mindig, néha mondjuk meggyűlik vele a bajom mert nagyon durván kócolódik a hajam szóval vigyázni kell, nehogy foltos legyen. Én nem tapasztaltam, hogy kiszárította volna a hajam, sőt, valahogy erősebbnek tűnik tőle. Egyszer egy fodrász mondta, amikor még nem volt festve a hajam, hogy kipróbálhatnám a festést mert a festék is egy réteg a hajon amitől vastagabbak lesznek a szálak. Nekem akkor az elég baromságnak tűnt, mivel azért mégiscsak vegyszer és az én hajam amúgy is nagyon érzékeny, de talán mégse volt ez akkora hülyeség :smiley: A balzsamja tényleg isteni, kár, hogy külön nem árulják.

Mondjuk most épp kicsit tanácstalan vagyok, mert meguntam ezt a 400-as barnát (nekem majdnem feketére festi amúgy a hajam), és szeretnék kicsit világosítani de az istennek se akar lekopni a hajamról, viszont nem merek nekiesni semmilyen világosítóval, fodrászhoz meg semmiképpen se megyek el leszívatni. Most épp már 3 hónapja nem festettem, mert várom, hogy kopjon, de lehet, hogy legközelebb ráfestek a 500-assal, hátha ér valamit.

2 Likes

Sokan C-vitaminos keverékkel szednek le a felesleges festékből. A KM-oldalán olvashatsz recepteket és véleményeket. Én nem próbáltam.

2 Likes

Én próbáltam C-vitaminnal pár éve, nem ajánlom. Nagyon durván szétmarja a hajszerkezetet. Több körben alkalmaztam, feketét szívtam le. A C-vitamintól kicsi vöröses fényt kapott a hajam. Viszont olyan volt, mint a szénakazal. Nagyon sok ricinusolaj és hajvitamin, na meg persze idő volt, amíg rendbejött. Akkor én már inkább leszívatnám fodrásszal.

1 Likes

akkor viszont tényleg nem merem kipróbálni mert így is nagyon kevés és vékonyszálú, meg ugyebár jön a tavaszi hajhullás is lassan… :frowning:

1 Likes

Van akinek bevált, legalábbis azt írják az oldalon. Rengeteg recept van ott. Valahogy a vitamint nem egészségvédő vitaminként véleményezték. :slight_smile: A fodrász nyilván jobban ért hozzá, ha azt tanulta. Én egy kevésbé látható tincsen kipróbálnám egy pénteki napon a legkímélőbb receptet, majd pakolás. Vasárnap pedig rámennék egy hamvas barnával, majd pakolás.
Az idő mindent megold… . Nekem is nő le egy sárga csík (amit mesterfodrász okozott). A másik fodrász által már kevésbé sárga, de ott lesz még a folt legalább 1 évig.

Én próbáltam többször is a C vitaminos világosítást, rózsaszín, kék, zöld színezőt, illetve fekete és vörös tartós festéket szedtem le vele. Nekem nem volt utána szárazabb a hajam, de én úgy kevertem ki, hogy a C vitaminhoz korpa elleni sampon (az is kiszedi a színt), illetve rengeteg balzsamot/pakolást (ami épp itthon volt, de volt, hogy direkt vettem valami olcsó olajos Balea balzsamot erre a célra). Én szeretem, mert sokkal kíméletesebb, mint a szőkítő. Nyilván nem is ad olyan eredményt, de ha csak az kell, hogy kicsit világosabb legyen, mint a mostani, hogy egy világosabb szín befogja, akkor elég lehet.
Talán megpróbálhatod magában a korpa elleni sampont is, minden hajmosásnál mondjuk első samponozásnak (csak figyelj, hogy kivételesen ne csak a haj tövébe masszírozd, hanem a teljes hajhosszba, különben csak a tövénél látszik bármi is), utána jöhet a szokásos sampon+balzsam. Így biztosan lassabb lesz, de talán kevésbé viseli meg a hajat.

A L’oreal Casting nekem is nagy kedvencem (323 étcsoki, 1010 marcipán és 100 fekete árnyalatokat próbáltam), könnyű vele dolgozni, bőséges adag, mellig érő hajra elég szokott lenni egy tubus. A hajam gyönyörű fényes és puha utána, és mivel picit kopik minden mosásnál, nem feltűnő a lenövés.

3 Likes

A tanácsaitok alapján a Casting színei között kezdtem el válogatni. Nem akartam véletlenül se túl sötétet választani, és a fodrászom szólt is, hogy vigyázzak vele, mert öregíteni és sápasztani fog. Megnéztem természetesen a számokat, mert amúgy nem vagyok otthon ezekben, így rögtön csak 5-ös és 6-os kódokat nézegettem. Szintén a fodrászom jelezte, hogy ő 6-os alá nem engedne, mivel az eredeti színem számomra világos barna, a fodrászok szerint (meg a színskála szerint is) sötétszőke. Így aztán egy hét rágódás után a 635-re esett a választásom, de még nem mertem kipróbálni. Féltem a hajam, túlzottan is. Egyrészt, nem szeretném, ha eltöredezne, másrészt a hajhullás gondolatától a hideg is kiráz. Átlagos mennyiségű hajam van, se nem dús, se nem kevés
Mik a tapasztalatotok, kell aggódnom ilyesmi miatt?
Korábban (8 éve) volt festve a hajam, de akkor aztán éppen nem érdekelt semmi ilyesmi, mondván úgyse nő meg soha. Azóta tudatosabb és parázósabb is lettem :sweat_smile:

3 Likes