Hú ez nagyon tetszik!
Jaj dehogy! Nem tudhattad. Én sem. Nem feltűnő. Észre sem vette rajtam senki
Nem én vagyok, bár lennék. Ő Ali Andreea, sminkes.
Barna szemhez is lehetsz szőke.
Köszönöm, le is mentem ezt a fotót.
Ez nagyon tetszett :D, amúgy én is lennék ez a sminkes szivesen .
úgy érzem, hogy tudnom kellett volna… ez a fajta színező nem fogja be az ősz hajat, az túlságosan rezisztens (fene az ízlésébe)
őszülő hajra nem ajánlottam volna, soha
Anheszenamon!
Befestetted újra a hajad másik festékkel, vagy hagyod most a csudába?
Még nem, de már vettem festéket. Espresso árnyalatot (sötétbarna)
Remélem azzal nagyobb szerencséd lesz.
Biztosan Eddig is festettem ám, csak gondoltam, kipróbálok egy színezőt is, mert szürkében gondolkodtam (aztán miután itt mindenki azt írta, hogy öregítene, el is ment a kedvem tőle) és gondoltam minél kevesebb hajat kelljen majd a fodrásznak leszívatni.
A szürke hajról a 18. század jut eszembe ahol épp a kortalanság miatt volt mindenkinek őszesre púderezett haja Annyira érdekes, hogyan változnak a dolgok és a róluk alkotott szemléletek idővel. De ahogy a többiek is írták, sanszosan öregítene. Ha nagyon ősz lennék én tuti kékezüstre színezném annyira menő az a szín
Valamilyen világosabb barna esetleg bayaleuse (remélem jól írom) szép lehetne még De nem ismerem az ízlésed meg az arcod igazán. Egy fodrászt is tuti megérdeklődnék mit ajánlana
Egyébként, ha van valakinek tippje jó hajszínezőre, azt szívesen venném. Festeni nem szeretnék, de egy picit sötétebb barnát igen, mint az alap hajszínem. Jelenleg a Balea Colornique hajszínező balzsamját használom, de maradjunk annyiban, hogy a csoki barna minden, csak nem csoki…
Én is a L’oréal Castingot tudnám ajánlani
Én már lassan 3 éve festem vele, eleinte vöröses barnákat (jeges gesztenye, brownie) használtam, akkoriban nagyon tetszett ha volt egy kis vöröses fénye a hajamnak, majd mikor meguntam áttértem a sima 400-as természetes barnára, most már kb 2 éve csak azt használom. Az én hajam alapból szürkés barnás “seszínű”, szóval megváltás volt az első hajfestésem. Mivel nagyon vékonyszálú, ezek a Casting festékek tökéletesen be is fedik, és szerintem nagyon sokáig megmarad a színük. Otthon csinálom mindig, néha mondjuk meggyűlik vele a bajom mert nagyon durván kócolódik a hajam szóval vigyázni kell, nehogy foltos legyen. Én nem tapasztaltam, hogy kiszárította volna a hajam, sőt, valahogy erősebbnek tűnik tőle. Egyszer egy fodrász mondta, amikor még nem volt festve a hajam, hogy kipróbálhatnám a festést mert a festék is egy réteg a hajon amitől vastagabbak lesznek a szálak. Nekem akkor az elég baromságnak tűnt, mivel azért mégiscsak vegyszer és az én hajam amúgy is nagyon érzékeny, de talán mégse volt ez akkora hülyeség A balzsamja tényleg isteni, kár, hogy külön nem árulják.
Mondjuk most épp kicsit tanácstalan vagyok, mert meguntam ezt a 400-as barnát (nekem majdnem feketére festi amúgy a hajam), és szeretnék kicsit világosítani de az istennek se akar lekopni a hajamról, viszont nem merek nekiesni semmilyen világosítóval, fodrászhoz meg semmiképpen se megyek el leszívatni. Most épp már 3 hónapja nem festettem, mert várom, hogy kopjon, de lehet, hogy legközelebb ráfestek a 500-assal, hátha ér valamit.
Sokan C-vitaminos keverékkel szednek le a felesleges festékből. A KM-oldalán olvashatsz recepteket és véleményeket. Én nem próbáltam.
Én próbáltam C-vitaminnal pár éve, nem ajánlom. Nagyon durván szétmarja a hajszerkezetet. Több körben alkalmaztam, feketét szívtam le. A C-vitamintól kicsi vöröses fényt kapott a hajam. Viszont olyan volt, mint a szénakazal. Nagyon sok ricinusolaj és hajvitamin, na meg persze idő volt, amíg rendbejött. Akkor én már inkább leszívatnám fodrásszal.
akkor viszont tényleg nem merem kipróbálni mert így is nagyon kevés és vékonyszálú, meg ugyebár jön a tavaszi hajhullás is lassan…
Van akinek bevált, legalábbis azt írják az oldalon. Rengeteg recept van ott. Valahogy a vitamint nem egészségvédő vitaminként véleményezték. A fodrász nyilván jobban ért hozzá, ha azt tanulta. Én egy kevésbé látható tincsen kipróbálnám egy pénteki napon a legkímélőbb receptet, majd pakolás. Vasárnap pedig rámennék egy hamvas barnával, majd pakolás.
Az idő mindent megold… . Nekem is nő le egy sárga csík (amit mesterfodrász okozott). A másik fodrász által már kevésbé sárga, de ott lesz még a folt legalább 1 évig.
Én próbáltam többször is a C vitaminos világosítást, rózsaszín, kék, zöld színezőt, illetve fekete és vörös tartós festéket szedtem le vele. Nekem nem volt utána szárazabb a hajam, de én úgy kevertem ki, hogy a C vitaminhoz korpa elleni sampon (az is kiszedi a színt), illetve rengeteg balzsamot/pakolást (ami épp itthon volt, de volt, hogy direkt vettem valami olcsó olajos Balea balzsamot erre a célra). Én szeretem, mert sokkal kíméletesebb, mint a szőkítő. Nyilván nem is ad olyan eredményt, de ha csak az kell, hogy kicsit világosabb legyen, mint a mostani, hogy egy világosabb szín befogja, akkor elég lehet.
Talán megpróbálhatod magában a korpa elleni sampont is, minden hajmosásnál mondjuk első samponozásnak (csak figyelj, hogy kivételesen ne csak a haj tövébe masszírozd, hanem a teljes hajhosszba, különben csak a tövénél látszik bármi is), utána jöhet a szokásos sampon+balzsam. Így biztosan lassabb lesz, de talán kevésbé viseli meg a hajat.
A L’oreal Casting nekem is nagy kedvencem (323 étcsoki, 1010 marcipán és 100 fekete árnyalatokat próbáltam), könnyű vele dolgozni, bőséges adag, mellig érő hajra elég szokott lenni egy tubus. A hajam gyönyörű fényes és puha utána, és mivel picit kopik minden mosásnál, nem feltűnő a lenövés.
A tanácsaitok alapján a Casting színei között kezdtem el válogatni. Nem akartam véletlenül se túl sötétet választani, és a fodrászom szólt is, hogy vigyázzak vele, mert öregíteni és sápasztani fog. Megnéztem természetesen a számokat, mert amúgy nem vagyok otthon ezekben, így rögtön csak 5-ös és 6-os kódokat nézegettem. Szintén a fodrászom jelezte, hogy ő 6-os alá nem engedne, mivel az eredeti színem számomra világos barna, a fodrászok szerint (meg a színskála szerint is) sötétszőke. Így aztán egy hét rágódás után a 635-re esett a választásom, de még nem mertem kipróbálni. Féltem a hajam, túlzottan is. Egyrészt, nem szeretném, ha eltöredezne, másrészt a hajhullás gondolatától a hideg is kiráz. Átlagos mennyiségű hajam van, se nem dús, se nem kevés
Mik a tapasztalatotok, kell aggódnom ilyesmi miatt?
Korábban (8 éve) volt festve a hajam, de akkor aztán éppen nem érdekelt semmi ilyesmi, mondván úgyse nő meg soha. Azóta tudatosabb és parázósabb is lettem