Otthoni hajfestés / festett haj karbantartása

halihó! arra gondoltam, hogy megoszthatnánk a tapasztalatainkat a festett haj ápolásával, illetfe az otthoni hajfestéssel kapcsolatban. (akár az “egyéjszakás” hajszínezőkkel pl. kréta, spray kiszerelésű termékekkel is).

1 Like

Talán nem én vagyok a legkompetensebb a témában, mert fodrásszal csináltatom. Az oka: semmi nem fogta nem az ősz hajszálaimat. Vettem fodrász kellékesnél ősztakaró profi festéket (majdnem többet fizettem érte, mint fodrásznál) és nem fedte be! Nagyon erősek és sprődek a fehéreim, az eredetileg sötét hajamból pedig nagyon kiríttak és nem akartam úgy hagyni. Sztem nagyon öregített.
Szóval a fodrászom nagyon profi és azonnal eredményesen eltakarta. 2-3 havonta vágatok is, ezért így megéri a tőfestéssel együtt.
MOst kértem pár világosabb tincset, hátha még fiatalabb leszek :stuck_out_tongue: és a leszívás után rákent festéket hamar ledobta.
A hosszú bevezető után pedig arra akartam kilyukadni, hogy vettem egy színező balzsamot (Christophe Robin), ami azt ígéri még az őszeket is befogja. Ezt ma kipróbálom és beszámolok. Láttam én már karón varjút, szóval meglátjuk :wink:

2 Likes

Ja, és próbálkoztam hennával is. Azt hiszem idővel (legalább 10 alkalmazás után) eltakarta volna az őszeket, de egyrészt nem volt türelmem kivárni, másrészt állati sokáig kellett vele vacakolnom, harmadrészt mindig más színeredményt kaptam, negyedrészt nem tetszett a vöröses árnyalat, feketét meg nem akartam.

1 Like

Én úgy szoktam, hogy minden második alkalommal festi fodrász a hajam, olyankor át is vágja, és a közbenső időben én festem, ezzel:
https://kremmania.hu/kremek/schwarzkopf-perfect-mousse-hajfestek

Semmi mással nem tudom festeni, iszonyat béna vagyok, amikor mással próbálkoztam, akkor minden csupa hajfesték volt, a fürdőszoba, a hátam, de még a gyerek is, aki nem is volt elvileg a közelemben. :smiley::rofl:
Ezzel egészen jól elboldogulok, a hazelnut színt használom. Persze hamarabb kopik, mint a fodrász által használt, de a színe szép.
Különösebben nem ápolom, általában valamilyen festett hajra való balzsamot teszek rá, és ennyi. A rendszeres vágás karban tartja.

1 Like

Jujj de örülök ennek a témának, én még csak most kezdem otthon festeni a hajam, mert kisgyerek mellett nehéz felügyeletet egyeztetni, meg megmondani hol leszünk 2 hét múlva csütörtök 2kor. Szóval magam kezébe vettem az irányítást. Kell majd profi festés is az tuti, de most igyekszem túlélni. Nekem a legvilágosabb platina szőke tudja világosbarnára festeni a sötét barna hajam, aminek nagyon örülök. Természetesen vörös pigmentes a hajam így van egy kis vörös beütése is de nem zavar. Viszont havonta festeni kell és még nem tudom, hogy a tövét fessem csak vagy az egészet, hátha világosít még a hajamon a festék.
Ezt még ki kell kísérleteznem, Amúgy tervezem ápolni is. Koreai hajápolókat néztem ki, de még ne jutottam dűlőre pontosan mely termékeket válasszak, de majd megosztom veletek, ha megrendeltem.

1 Like

Ilyenből mutatom mit csinált a platina szőke:
https://www.instagram.com/p/Bp4XtXfAZ9l/

ez lett az eredmény 2 festés után:
https://www.instagram.com/p/BtTG41tA1Is/

2 Likes

Nagyon jól áll mindegyik szín!
A szemöldököd is festetted? Mert nagyon passzol mindét színhez. :slight_smile:

1 Like

Köszi, szépen:). Nem azzal még sosem próbálkoztam, csak a szemöldökformázó színnel szoktam játszani. Még nem találtam meg a tökéletes színt, de szerettem volna világos barna lenni. Talán ez áll a legközelebb hozzá.Furán kopik amúgy, meg néhol fotón zöldes a hatása, úgyhogy kell majd szakember. Világos vörösön gondolkodom még. A balayage technikát imádtam azzal egész szőke voltam, és fél évente kellett karban tartani, de most már nem tehetem meg, hogy festetlenül hagyom a hajtövem, már őszülök annyira, hogy a sötétben feltűnik, így marad a teljes festés sajna.

Igen, nekem is vicces, mert a huszas-harmincas éveimben nagyon sokáig volt vörös a hajam (a rezestől a sötétvörösig minden voltam). Aztán most, mikor meg muszáj festeni, legszívesebben barna lennék, illetve hát az is vagyok, csak ugye festve. Én inkább költségcsökkentés címszó miatt festem időnként magamnak, mert így nem 5 hetente 18ezer forint a fodrász, csak 10 hetente. :roll_eyes: De szerencsére vág is olyan jól, hogy ha véletlenül 2szer is én festem, még akkor is van formája.

Lestem én is, hogy milyen jó ez a világos barna! Bátor vagy, hogy a sötétre rámentél egy szőkével! Én féltem volna az eredménytől. Szép a szín és jól áll.
Szerintem csak a tövét fesd be vagyis a lenövést. Elvileg egyenletesnek kell lennie utána.

1 Like

Jesszus, 18 ezer! Én még múltkor a 8 ezret is sokalltam :grinning: Igaz, én évek óta nem voltam fodrásznál, szóval már rám fért. Barna hajamat barnára festette a fodrász :grinning: De így sokkal szebb a színe, nem olyan fakó, mint az eredeti színem.

Én is magamnak festem, amikor nem Mo-on vagyunk, és ennek az az oka, hogy nem igazán tudnak itt világos hajat festeni. Az otthoni fodrászom mindig nagyon meg van elégedve egyébként a munkámmal.

Barátnőmnek sokáig én festettem a haját, olyan 25%-ban volt ősz, szinte az összes drogériás palettát kipróbáltuk. Ennek a festéknek az 560-as világosbarna (sic!) árnyalata nagyon szép természetes sötétbarnát csinál, és tényleg 100%-os az ősztakarása. Aki barna szeretne lenni annak ajánlom.
https://kremmania.hu/kremek/schwarzkopf-natural-easy-tartos-kremhajfestek

Bizony a költségvetési része sem mindegy a dolognak. Szeretnék belejönni én is az itthoni piperészkedésbe, mert sokkal gazdaságosabb. Meg akkora szabadságot ad, hogy tudom bármikor rendbe tudom szedni magam. Akár idegen helyen, nyaralás alatt is.

Köszi a tippet, kísérletezek még vele:). Azért gondoltam a legszőkébbet, mert a világos barna is fekete lett egyszer rajtam, és abból indultam ki, ha nem fogja meg a hajam, csak megbontja a hajszerkezetet a vegyszer akkor olyan nagy gond csak nem lehet. És végül is ezt a vörös pigmentet hozta ki. Nagyon szép amúgy, de attól tartok majd hogyan kopik. Most végül is nem tudott még kopni, mert 4 hét után újra festettem az egészet. Majd beszámolok, hogyan alakul a boszorkánykonyhámban a kísérletezés:D

1 Like

ha már megnyitottam a témát, mesélek egy kicsit én is :smiley:
egyszer tizenéves koromban azt mondta a fodrászom, hogy nekem olyan hajam van, amit “festeni jó” - utólag visszagondolva valószínűleg arra gondolhatott, hogy túl extra vágásokat nem érdemes kérnem, inkább fessem :smiley: merthogy eléggé vékonyszálú hajam van, és nem is túl sűrű. ez nem hagyott nyugodni, úgyhogy be is festettem - mi másra, mint vörösre, hisz anyukám is festett vörös volt akkor, én meg irigyeltem :smiley: fogtam az első árnyalatot, aminek tetszett a fantázianeve (valami “édes málna”, azt hiszem), és egészen pontosan háromszor használtam, fél év alatt. negyedszerre mikor mentem, nem volt, kivonták. ezután asszem kétszer festettem még, két különböző festékkel, de azok nem tetszettek, úgyhogy fogtam magam, visszafestettem az eredeti “egérbarnához” leginkább hasonlóra. aztán évekig semmi, sőt, asszem egy éven belül pixifrizum lett, amivel az egész festett résztől megváltam.
azóta csak színezősamponokat használtam hébe-hóba, ha épp valami kis változásra vágytam - mindig rézvörös-szerűt, ami max egy kis rezes fényt adott a hajamnak, de én szerettem. ebből tudok olyat mondani, amit árulnak még, és bejött: marion, réell’e. a rézvörös alól kivétel volt az alfaparf deep red-je, illetve az utódjának a neon verziója “electric red” színben. és ezzel le is zárult a vörös korszakom :smiley: (folyt.köv)
ezt csak azért részleteztem ennyire, mert ebben az időszakban jóformán semmit nem tudtam a festett haj ápolásáról, ugyanazokat a samponokat-balzsamokat használtam, mint a festésmánia előtt. szóval igen sokszor voltam foltos meg kopott - jól jött volna egy ilyen fórumtopik.

2 Likes

Nekem is olyan “egérbarna” vagy ahogy néha hívom “hamvas sötétszőke” hajam van. A henna jó színt adott neki, természetesnek tűnő rezes vörös volt, de minden alkalommal egy kicsit sötétebb is lett. Ez mondjuk még nem lett volna baj, de amekkora kosszal jár a hennázás, nekem nem éri meg. Az utóbbi évben inkább a Venita hajszínező balzsamját használtam, ez szuper minden-mentes és kimosható, de ha sokáig fent hagyjuk (4-5 óra), akkor akár 3 hétig is bírja. Decemberben színeztem hajat utoljára, most már csak egy kis vöröses fénye van.

1 Like

Jól kalkuláltál! :slight_smile:
Az én nagyon sötét, eredetileg hamvas barna hajamat sötétszőkével festi a fodrászom. Eredmény: sötétbarna. Persze még 10% alatt van az őszek mennyisége.

1 Like

Na, használtam a Christophe Robin hajszínező pakolást. Asszem ez az barnában: https://kremmania.hu/kremek/christophe-robin-shade-variation-care-szinezo
Csak 75 ml-es zacsisat vettem, mert ultra drága a 250 ml-es.
Fél órát ült a hajamon, spórolósan vittem fel, a fedőszálakra kicsit rendesebben. A tenyeremet szépen megfogta, kicsit pánikoltam is az 5. kézmosás után, mert alig kopott meg. Elmosogattam és eltűnt. :sweat:
Nem feltűnő, de én látom, hogy a túl szőke tincsek sötétebbek lettek. A többi festett rész is kapott egy kis melegebb fényt. Szóval működik.
Legközelebb sokkal tovább hagyom rajta, bár elvileg nem mosódik ki azonnal, több mosásra van szükség a kikopáshoz. De azért megint bepakolom vele a hajamat a köv. mosásnál is. Az őszek megfogásáról nem tudok nyilatkozni, mert épp nincs lenövésem. Majd 1-2 hét múlva…

1 Like

Az én természetes hajszínem is ehhez az “egérszürkéhez” lehet hasonló, nem túl sötét, olyan 7-es színmélységű lehet, és elég szürkés, olyan semmilyen, nagyon utáltam mindig is, ezért is kezdtem el festetni a hajam. Amúgy hullámos, vastag szálú, alapból is száraz, szénakazalszerű hajam van, már 10-12 éves korom körül elkezdett zavarni, hogy nekem miért olyan “hermionés”, amikor másoknak meg normálisan áll :smile: Kamaszként aztán elkezdtem vasalni, kb szétégettem az egészet… Mostanra már a sok festéstől “kirúgta magát”, a korábbi göndör-hullámos inkább simán hullámos lett.
Fodrászhoz járni nem szeretek, még sosem jöttem el úgy, hogy maradéktalanul elégedett voltam, és főleg mióta saját pénzből élek, nagyon zavar, hogy ezért még egy kisebb vagyont is ki kell fizetnem. Úgyhogy magamnak intézek mindent, évek óta nem voltam fodrásznál. A hajfestésben már volt gyakorlatom, gimiben is sokszor egymásnak csináltuk a barátnőimmel. Magamnak kicsit macerásabb, elsősorban azért, mert a szemüveg útban van, anélkül viszont annyira rosszul látok, hogy nem látom a tükörben, mit csinálok :smile: Így hát érzésre szoktam, kb. csukott szemmel, a végén pedig a barátom átnézi hátul, hogy tökéletes-e. Két éve vettem egy hajvágó és egy hajritkító ollót a Rossmannban, eleinte bénáztam kicsit, de hamar belejöttem. Nyilván nem derékig érő hajból akarok pixit, de a sok szőkítés meg festés miatt gyakran kell vágnom a végéből, hogy szép maradjon. A hajnövesztésről letettem, a mostaninál sokkal hosszabb hajam sosem volt, nagyjából ezt a hosszt viszont szép állapotban tudom tartani.

1 Like