Otthoni hajfestés / festett haj karbantartása

Hajhullást én nem tapasztaltam, viszont szerintem mindenképp jobban fog töredezni… Legalábbis én azóta látom, hogy normális tempóban nő a hajam, mióta abbahagytam a festést. Ez elvileg félig tartós színező (korábban legalábbis ezt írták rá) de gyakorlatilag nem az! Olyan, mint egy rendes tartós hajfesték: több mint egy év kihagyás után is látszik a festett rész. Nincs benne ammónia, ezért nem annyira agresszív, mint más festékek, de azért ezzel érdemes tisztában lenni.
Ami még fontos lehet a színválasztásnál, hogy nem csak az első számot kell figyelembe venni - az első a színmélységet jelöli, ezt jól írtad, az utána következők pedig az árnyalatot. A 3 arany, az 5 pedig valamilyen vöröses árnyalat, ezt csak azért jelzem, mert ha amúgy hamvasabb árnyalatú a hajad, lehet furcsa lesz :slight_smile: A dm oldalán van elvileg sima 600-as fajta is, ami azt jelenti, hogy se nem hamvas se nem vöröses. Online lehet találni táblázatokat hogy pontosan melyik szám mit jelent.

1 Likes

Köszi a figyelmeztetést, megnéztem azért a többit is. Volt már vörös a hajam, egészen világos, rezes, úgyhogy olyan barnát kerestem, amiben van vörös árnyalat, azzal nem lesz gond.
Ha egy minimális töredezést okoz, azt még elviselem, de mióta 2,5 éve a hátközépig érő hajamat levágattam long bob-ra, és vitaminokkal, balzsamokkal kezelem, alig van mit vágni a végéből. (lekopogom, szerencsére)

1 Likes

Ammónia mentes ugye?
Én is ezzel a márkával festem évek óta, mást nem is bírna el a fejbőröm.
Szép fényes a hajam is tőle.

Igen, az.
Szuper, kezdek megnyugodni. Holnap mindenképp kipróbálom. Kíváncsi leszek, milyen színe lesz végül a buksimnak.

Biztos jó lesz, majd számolj be róla, kíváncsi vagyok.
Amúgy isteni a hajbalzsi is amit a festék dobozban találsz. :slight_smile:

Megillatoltam, azonnal szerelem lett. Sajnos hamar elcsábulok a hajra kenhető, illatos dolgokra. A Dream Long család hajkrémjét is csak az illat miatt vettem meg.
De olvastam a vélemények között, hogy másnak is bejött a balzsam :slight_smile:

1 Likes

Túléltem. Nekem bőven elég volt a festék, még egy pici maradt is, nem volt hova kennem. Természetes lett, nem sokkal sötétebb, de abszolút barnás a szín. Van egy csodálatos vörös csillogása. Elégedett vagyok, hálásan köszönöm mindenkinek a tanácsokat :blush:

2 Likes

Örülök…bár jó lett volna látni :wink:

Sajnos nem vagyok fotogén alkat, és ma éppen nomakeup napom van (fényvédőt természetesen tettem), úgyhogy sajnos csak ennyire futotta tőlem :slight_smile:
20200307_083212

9 Likes

Nagyon jól nézel ki! Gyönyörű lett a hajad!

1 Likes

Nagyon szép színe lett! :heart_eyes:

1 Likes

Tök jó lett mit akarsz, szép a színe nagyon!!!
A no fotogén én vagyok, akár egy kecses bálna báli ruhában :slight_smile:

6 Likes

De lüke vagy “kecses bálna báli ruhában” :rofl: :kissing_heart:

2 Likes

Hú, de jól áll, gyönyörű ez a szín!

1 Likes

Nagyon köszönöm :slight_smile:

Annyira szeretem a humorod, hangosan felnevettem :slightly_smiling_face:
Örülök, hogy nem választottam sötétebb színt.

2 Likes

Tetszik, hogy inkább vörösen csillog, mint szőkén. :blush:

1 Likes

Tényleg nagyon szép színe lett :slight_smile:

1 Likes

Köszönöm @Kokapu :blush:
@typical igen, valóban. A dobozon lévő színtől tartottam, de attól egy picit sötétebb lett végül. :slight_smile:

Az első bekezdést megerősíteném, mert tényleg ammóniamentes, viszont hidrogén-peroxid ugyanúgy van benne, ez “szívja ki” a hajat. Nekem meglátszik a hajam állapotán, hogy használtam, sokkal jobban töredezik, mondjuk nekem alapból rossz minőségű a hajam. Eleinte nagyon selymes volt a festés után, de utána már csak a szénaboglya-effekt maradt. Szóval nem találtam még kíméletes festéket.

1 Likes