Otthoni hajfestés / festett haj karbantartása

ez nagyon jól hangzik, régebben ricinusolajos pakolást használtam egész estére, de kipróbálom majd a hajápolómmal, meg az olajaimmal is a hosszabb hatóidőt:). Köszi a tippet:).

Ezt az olaj pakolást tuti kipróbálom. Imádom az olajakat amúgy is. A szabadon száradásnak meg tényleg most van szezonja azt én is nagyon szeretem. Általában nincs is időm hajat szárítani kisgyerek mellett:D. A vasalás szerencsére nem veszélyeztet. A balzsamot sem használtam fejtetőre, csak végekre, a samponom pedig szintén szulfát mentes, úgyhogy egész jó állok. Ezt a Lakmét megnézem majd én is köszi szépen a segítséget:).

2 Likes

Az eredeti hajszínem ilyen szürkés-barnás, nem tudom deffiniálni, nekem nem tetszett sose. Volt festve csokibarnára, nem sokkal utána szőkére, abból megint vissza csokibarna, és most lassan 2 éve az állandó hajszínem fekete, amit nagyon szeretek. Festeni otthon magamnak: https://kremmania.hu/kremek/schwarzkopf-perfect-mousse-hajfestek
Nagyon könnyű az egész művelet kb 15-20p (mármint a festés).

Sima Balea-s sampont használok, balzsam helyett pedig ezt:
https://kremmania.hu/kremek/pantene-pro-v-intensive-repair-mask
Nagyon szép és egészséges a hajam, gyönyörű fénye van, könnyű fésülni. :partying_face::hugs:

2 Likes

Én is ezt a hajfestéket használom, amikor magamnak festem. :slightly_smiling_face:

2 Likes

Én is használtam, mikor gesztenye voltam. A szőkéit nem próbáltam de ha újra más színű leszek újra próbálom :slight_smile:

1 Likes

Indiai barátnőm ajánlotta jó 10 évvel ezelőtt, hogy hajmosás ELŐTT végezzek pakolásokat. Meleg olajkeveréket (speckó indiai cucc) tettem fel minden hajmosás előtt, fóliával becsavartam a fejem és egy órát pácolódott a hajam benne, utána mostam hajat. Sokkal puhább volt a hajam már közvetlen hajmosás után is. Kb. 8-10 hónapig csináltam és a hajam amellett, hogy a szokásosnál is jobban nőtt, gyönyörű sima, egészséges és fényes volt. A titok nem teljes egészében az olajkeverékben rejlik, mert azóta is csináltam kúraszerűen ezt ricinus olajjal és azzal is kiválóan működik.

4 Likes

Eszembe jutott miért szoktam le az olajos hajmosás utáni kezelésről, most mikor újra kipróbáltam a hatásodra. Nekem tincses lesz tőle a hajam szárazon, ami olyan, mintha kicsit vizes lenne, és nem tetszik ez az összehatás, ezt hogy lehet elkerülni szerinted, vagy te nem találkoztál ezzel a jelenséggel?

Tudom, mit mondasz, nekem egyszer fordult ez elő, egy ricinusos terméktől, egy kimosást nem igénylő ápoló volt. Az olajoktól akkor lesz olyan, ha túl sokat teszek. Én mostanában minden reggel két-három pumpálásnyi olajjal kezdek, nem áll össze. De nekem több hajam van, mint neked és úgy 10 centivel hosszabb is. Próbáld ki a mosás előtti olajos dunsztolást!

2 Likes

Köszönöm szépen, kipróbálom:). Majd beszámolok, hogy vált be:).

Mindenképp, kíváncsi vagyok!

hajsz%C3%ADn

Azt hiszem megtaláltam a tökéletes hajszíneimet. De még mindig nem tudom, hogy a hidegebb vagy a melegebb vonal mellett tegyem le a voksom. A hajam palette A10 majd C9el lett világosítva, a baloldal tő BW12 a jobb 9-554. Nagyon elégedett vagyok amúgy mindkettővel. A hajam hossza most kicsit túl hamvas szőke de az idővel úgyis sárgulni fog, szóval szerintem tökéletesre fog kopni hamarosan, a tő meg majd úgyis átveszi majd a dominanciát.
Szóval szinte fekete sötétbarnák, ha szőkék akartok lenni csak kitartóan kell festeni a legvilágosabb A10-essel aztán meg már lehet színezni. :slight_smile:

3 Likes

Sztem szép mindkét képen a hajad, de az a lényeg, ami Neked tetszik :slight_smile:
Mennyi idő egy ilyen hajfestő tortúra mindennel együtt?

1 Likes

Kedves vagy köszönöm szépen, én is arra gondoltam, hogy majd váltogatom ahogy épp lesz kedvem. Kevesebb, mint 1 év alatt teljesen kiszőkültem. De talán egy évet mondanék, mire meg lesz a tökéletes szín, minden kísérletezéssel együtt. most visszagondolva pont egy év, mert tavaly novemberben festettem először A10-es platinaszőkével. Szóval kb.12 festés, mert havonta festettem. Meg volt egy-két kitérő kísérletezés.

1 Likes

Ja, úgy értettem egy alkalom, amikor világosítod, lemosod, befested, lemosod, megszárítod és ilyenek :sweat_smile: Bocs, nem jól fogalmaztam :slight_smile:

1 Likes

:D, én tényleg hajfestő tortúrának éltem meg ezt az évet:D. Egy alkalom 1,5 óra. A világosító szőkéket 40 percig kell hatni hagyni. Festés, aztán várás, majd hajmosás, egy 5 perces hajpakolás, és a szárítás. Számomra sokkal egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb, mint fodrászhoz járni.

1 Likes

Az tuti, hogy olcsóbb és otthon hamarabb megvagy! Így, hogy rátaláltál a színedre még azért sem érdemes menned fodrászhoz, hogy kikísérletezze neked jó pénzért. :relaxed:

1 Likes

Képzeld nekem nem is volt jó tapasztalatom fodrászokkal, pedig többet is próbáltam. Szóval mikor eljött a nincs vesztenivalóm életérzés a hajammal kapcsolatban akkor jött el az én időm és a szabadságom. Számomra az otthoni hajfestés egy nagy önismereti lecke is volt, megengedésről, lazulásról, bátorságról, és kísérletezésről. 33 éves koromig nem mertem a hajamhoz nyúlni. Sosem gondoltam volna, hogy szőke leszek:D

3 Likes

Tetszik, ahogy látod a dolgokat :smiley:

1 Likes

Köszönöm, igazi “pszichobuzi” vagyok:D:D. Szerintem mindenre IS megoldás a pszichológia:D.

1 Likes

Lányok segítsetek! Azt hiszem elbaltáztam ezt a hajszínező vásárlást.
Kép
Én csak lekaptam a polcról, láttam, hogy valami papírtokba vannak beleállítva. Aztán itthon furcsa volt, hogy semmi leírás nincs a használatáról. Most látom itt KM zsibin, hogy a kis papír tartókával együtt árulják, gondolom az is a termék része és az tartalmazza a használati utasítást :see_no_evil:
Kép
Persze sehol nem találok róla leírást. Használt már valaki ilyen terméket?