Otthoni hajfestés / festett haj karbantartása

Nem áll jól a sötét és csak mégfoltosabb lenne. Az eredeti sötétszőke/világosbarna (egér/pocok) hajam+szőkített nem sárga tincsek+szőkített sárga/vörös tincsek+néhány ősz hajszál, erre még rá egy árnyalat ami minden hajszálat máshogy fogna be (szőkített rész a sötétet lehet ledobná) és egy hónap után lenőne. Hány színű lenne a hajam? Hajaj. Azért volt babylights 2 évig, hogy ne kelljen havonta festeni. Most túl vastagok az új szőkített részek és csak szőkítették, színkorrekció nem volt sajnos. Nedvesen már láttam, hogy ez más szín, de gondoltam csak nem enged haza a fodrász gáz hajjal.
Most ápolgatom majd és hamvasítóval kezelem, ennyit tehetek.

2 Likes

Ohhh, de sajnálom, hát ez tényleg nem hangzik jól. Kitartást és gyors hajnövést kívánok. Majd mesélek hogy alakult az én hamvasításom. Van amúgy olyan termék amit ajánlanál?

A L’Oreal Professional szőke hajrá való samponját szerettem régen. A színe elég sötét, de a körmömet nem fogta meg hajmosáskor soha. Van direkt ezüst samponja is a márkának, azt nem próbáltam.
Most a Sedu Purple sage samponja van itthon, ez nem drága, de szerintem otthon nem beszerezhető.
Pakolásból Orlando Pita Cool blonde maszkom van, ezt használtam ma és használt.
Van egy Sleek Line Blond maszkom is, ez olcsó, de ápolhatna jobban, ezt max. keverni szoktam más pakolással. A színe elég sötét, keverve is világosabb lila/kék. Használ azért, csak nagyon kell mellé az ápolás.
L’Oréal Professional Color Corrector Blondes, ezt a TK-ben vettem, még nem próbáltam.
Lee Stefford samponom van még tavalyról, ennek van koncentráltabb verziója és akár naponta használható is. Ez a márka otthon is beszerezhető.
A Schaumát régen próbáltam és nem szerettem, nagyon szárította a hajszálaimat.
Sampont pakolásként nem szoktam alkalmazni, a fele YouTube igen. A Fanola lila és kék samponját istenítik, de új sampont most nem veszek, van elég.

1 Likes

Köszi szépen a segítséget:).

Hú! Ez nagyon szuper történet! Annyira jó, hogy így dokumentáltad! Én is annyiszor kacérkodtam már a gondolattal, hogy vágatok egy pixie-t, de retteget tőle, hogy utána visszanövesszem :smiley:
Jól látom, hogy volt olyan kép, ahol kék kontaktlencsével dobtad fel a vörös hajat? :slight_smile:

1 Likes

Ha, ha! Rose gold! A másik álmom :smiley: egyfelé gondolkozunk! De erről mindig lebeszél a fodrász, mert állítólag kb. 2 hétig szépek az ilyen rózsaszínes hajak, utána csúnyán kopik… szóval max. gyorsan lefotózod, és azt nézegeted, mert nem igazán “élhető” :slight_smile:

1 Likes

Jajj! Be kéne itt vezetni egy “síró” gombot együttérzés céljából! Szörnyű, mikor egy fodrász rontja el a hajad :sob:

2 Likes

Nekem derékig érõ barna a hajam, fodràsz csak félévente làtja, amikor levágatok 10 centit a tövébõl.Festeni en festem mar 20 éve .De most elhatàroztam, hogy vilàgos hajat szeretnék ,mert a sötét öregit. Világosbarna hajfestéket veszek àllandôan de mégis besötétedik.

1 Likes

Én is a korom miatt döntöttem a világosabb mellett, a sötét tényleg öregít. Nekem csak a platina szőke festék világosított a hajamon, de az nagyon szépen, egyre világosabb lett, és ahogy világosodott úgy lett egyre hatékonyabb is a festék. Fentebb vissza tudod nézni a képeket, ha érdekel, hogyan sikerült szőke lenni. A világos barna festékeke nekem is mindig sötétek lettek. Borzalmas csalódás volt, mígnem egyszer hirtelen ötlettől vezérelve a legvilágosabb A10-es palette platina szőkével festettem be és már akkor világosabb barna lett.

Hát igen a visszanövesztés katasztrófa. Szívem szerintem egyik nap hosszú, derékig érő szőke, másnap vörös rövid lennék, közte meg göndör barna, de sajna ezt így nem lehet:D. Viszont visszanövesztésben egy csomó mindent ki tudsz próbálni, fazont, színt, és mivel rövid a haj könnyebben orvosolható ha bármi nem tetszik. Ha mást nem egyszer érdemes belevágni, mert utána nem lesz hiányérzeted. Tudod milyen haj és milyen szín áll jól:). A másik ilyen izgi apróság a kontaktlencse, amit kiszúrtál. Volt zöld is:

Ez meg a kék:

Én rózsaszín színezőt használtam most, de sötét volt az alap neki, lehet majd erre a világosabbra teszek egy rószaszín próbát megint. Azt mondják az is gond a rose golddal, hogy nagyon nehéz elkészíteni, hát igen, fene az ízlésünk:D
Amúgy ilyen lett:

2 Likes

@Natulcien, ezt a fenti színt a tegnapi nagyon világos szőkéből produkáltad? Nekem ez a szín jobban tetszik rajtad, de azt hiszem tévedek :thinking: : ez egy régebbi fotód lehet.
Az én fodrászom néhányszor tett néhany vékony rose gold tincset (de csak az egyik oldalra, ahol hosszabb volt a hajam) a melírozott hajamba, diszkrét volt, de mégis látszott, nagy “sikert” arattam vele annak idején :stuck_out_tongue_winking_eye:. Az akkori frizurám asszimetrikus vágás volt: bal oldalon a fülem felsejéig, a jobb oldalon a fülecimpám aljáig. Kedveltem, a korom elennére “fiatalositott” egy kicsit :grin: és még reggel munkábaindulás előtt is meg tudtam mosni és beszárítani.
De talán a férjem az egyetlen férfi a világon, aki a rövid hajat preferálja, igy most újra rövid a frizurám.
Szerintem - a ti kor-kategóriátokban :yum: - most, fiatalon érdemes kipróbalni extrémebb szineket és vágásokat is :wink:.

Most már, hogy hirtelen sokat őszültem :confused:, a fodrászom 2 megoldást javasolt: 1) havonta festés, ez pedig havi fodrászhozjárást jelent, szemben az aktuális 6 hetentei vágás és 4 havontai melirozással szemben, 2) kipróbált rajtam egy új tecnikát: a melirozott hajamba, kb. félidőben, vmi intenzív rózsaszin sávokat rakott (én csak jajgattam: “mit művelsz velem az én koromban :scream: ?”, a többi vendég meg csak nevetett), de a végeredmény olyan szuper szín-kombinació lett, hogy pl. Miamiban az utcán megállított egy hölgy és (nem gondolva, hogy külföldi vagyok) megkérdezte: ki a fodrászom? :grin::sweat_smile:
De a lényeget majdnem elfelejtettem, nem lett semmiféle rózsaszín a hajamban, hanem a 2 szín reakciójábòl egy halvány mogyorószín árnyalat lett, ami kompenzálta az ősz+melirozott világos szineket (nehéz jól leirni, … ilyen kreatív merészségre azt hiszem nem sok fodrász ugrik bele, ráadásul hosszú távon számára anyagi veszteséggel is).
Persze hozzá kell tennem, hogy a fodrászom művészeti középiskolában (nálunk ez 5 év) érettségizett, ahol nagyon kitanulta a színeket/festékeket/tecnikâkat és sok olyan pluszt, amit egy normál fodrásziskolában nemigen tanítanak, ill. nem mélyítik el a témat.
1000 bocs a túl hosszúra sikeredett postért :sleeping:.

6 Likes

Jól gondolod ez a rózsaszínes, egy régebbi sötétebb árnyalatra került, így lett ilyen. Lehet most a világosabban rose goldosabb lenne. Sokféle színem volt, tényleg most érdemes még próbálgatni, teljesen egyetértek veled. Az őszülés már nálam is téma, így marad a 4 hetente festés. A balayage technikát ezelőtt azért szerettem mert tényleg fél évente kellett csak foglalkozni vele. Bár ahhoz meg jó és drága szakember kellett. Mostani élethelyzetemben egyszerűbb és olcsóbb is ha havonta rászánok egy órát. Tök jó, hogy találtál egy ilyen kitűnő szakembert, ritka kincs.

1 Likes

Néhány hete én is visszatértem az eredeti (nem eredeti, de 20 éve viselt) szőke hajszínemhez és annyira örülök neki, végre nem egy idegent látok a tükörben! 6 hónapig voltam barna, egyszerűen nem bírtam megszokni. Minden egyes alkalommal idegen volt, amikor belenéztem tükörbe, ha aznap huszadszor néztem bele, akkor is. És most olyan jó végre újra önmagam látni. A hajam kicsit megsínylette a kísérletet, érzem a tapintásán, de károsodás nélkül nem lehetett volna megoldani. Fura egyébként, mert a saját hajszínem barna és se nekem, se a környezetemnek nem tetszett, mindenki azt mondta, sokkal jobb, hogy újra szőke vagyok.
Viszont képzeljétek, sorsfordító tippet kaptam a nyaralás során egy hölgytől, akinek szintén festett szőke haja van: MINDEN REGGEL tegyek a hajvégeimre olajat, ne csak hajmosások alkalmával egy óriási mennyiséget, inkább reggelente két pumpálásnyit. Ahogy elmondta, szinte hallottam, hogy a felismerés lezuhant és óriásit csapódott, tényleg sokkal logikusabb minden reggel rásegíteni egy kicsit az olajjal a végekre a fésülködés előtt és folyamatosan kapják így az ápolást, persze, hogy sokkal értelmesebb, mint csak hajmosáskor 15-16 pumpálásnyi mennyiséget tenni.

4 Likes

Érdekes ez a hajszín kérdés. Úgy tűnik nálad nem érdemes kísérletezni. Jó hallani, hogy újra elégedett vagy. Te mivel gondozod amúgy a szőke hajszíned? Nekem még új a szőkeség, főleg hosszúban, így még tapogatózom. Nekem egy Tonymoly majonézes hajpakolás tesz nagyon jót a hajamnak. Havonta festem, szőkítem, de egész jó állapotban van szerintem. Mindenesetre igyekszem jobban ráfeküdni a hajápolás témakörre.

1 Likes

Pedig még nem adtam fel, hogy annyira sötét legyen a hajam, hogy már majdnem fekete. De most néhány évig várok (viszont akkor meg már nagyon fog öregíteni valószínűleg…).
Nekem nagyon sokat segít, hogy egészséges maradjon, ne törjön szanaszét és ne bolyhosodjon, hogy kb. 10 éve mindig rengeteg olajat használtam rá, és nem kizárólag az utolsó centiméterekre, hanem szinte a fülemig. A fodrász dobott egy hátast, amikor mondtam neki, hogy abból az olajból, amiből ő 2 pumpálásnyit tett rá, én 15-16 pumpálásnyit szoktam (ugye ez már változott két hete). De tényleg rendben is van a vége mindig. Ami még nagyon sokat segít, hogy amikor csak tehetem, nem hajszárítózom, hagyom szabadon száradni. Ebben segít a mikroszálas törölköző (Tati javaslatára), game changer volt, kb. fele annyira vizes csak hajam, mióta azt használom, ha leveszem a törölközőt, így sokkal gyorsabban szárad. Ja és soha nem vasalom, illetve ez is lehet, hogy változni fog, mert az a helyzet, hogy tetszik a vasalt haj…
Tavaly nyáron láttam egy hosszú hajú Youtuber videóját, aki hajápolással foglalkozik, rengeteg érdekes dolgot mondott, néhány tanácsát meg is fogadtam. Pl. csak a hajam alsó felét balzsamozom, teljesen felesleges a tövekre kenni, terhelni vele a fejbőrt. Megpróbálom megkeresni, nem egy szimpatikus jószág, de sok jó dolgot láttam nála.
Illetve Maddie tanácsára kipróbáltam a Lakme Teknia sampont (szulfátmentes) és leesett tőle az állam. Egy csoda, amit tesz a hajjal. Teljesen más dimenzió a hajápolásban, még csak hasonlóval sem találkoztam, legszívesebben kiplakátolnám, hogy mindenki próbálja ki.

3 Likes

https://kremmania.hu/kremek/lakme-teknia-gentle-balance-szulfatmentes-sampon Ez a Lakme sampon. Mindjárt rendelek is gyorsan.

Nekem is többször volt világosítva a hajam, amire nagyon oda kell figyelnem, mert elég vékony szálú, töredezésre hajlamos. Mostanában viszont mindig megdicsér a fodrász, növeszteni is tudom. Titkom: az idő :slight_smile: Úgy értem, hogy bármit is tegyél rá pakolásként, azt legalább 3 óra hosszát hagyd rajta. Legjobb, ha például egész éjszakára (ha van olyan párnahuzat, amit nem sajnálsz :smiley: ). Én a Tigi Urban Anti-dotes 2-es és 3-as samponját és balzsamját használtam/használom, nagyon szeretem őket. A sima balzsamot szoktam feltenni pár órára, rá a műanyag sapka, rá a törölköző. De ugyanezt szoktam csinálni olajokkal: ricinus/szőlőmag, vagy aloe vera zselével. Ma este pont aktuális egy ilyen szeánsz :slight_smile:

1 Likes

Köszi a tippet, be is tettem a kívánságlistámba! :slight_smile:

Nincs mit, én is innen mentettem el az infót.