Otthoni hajfestés / festett haj karbantartása

Amikor elkezdtem magamnak vágni a frufrumat, mert a fodrászom beteg volt, ettől rettegtem én is. De szabályosan fájt végig nézni, mit nem művelnek az emberek otthon a hajukkal :laughing:

1 Likes

Sziasztok! Látom már nem nagyon él a topic, de ide való lenne a kérdésem. Az történt, hogy 2 évig festettem a hajam a L’Oréal Casting színezőkkel, váltogattam a színeket de a végén a 400-as barnánál lehorgonyoztam. A legutóbbi 2 festés alkalmával viszont nem fogta be a hajamat! Pedig semmit se csinálok másképp, de valahogy nem jó, nem lesz elég sötét. Elképzelhető, hogy változtattak a formuláján? Bár nem láttam, hogy bárki hasonlóra panaszkodna a Krémmánián, de elég fura. Nem tudom, mit ronthatok el. Más színnel nem nagyon merek kísérletezni, mert elég kevés ilyen szín van a palettáján, ami sötét és hideg tónusú.

ilyet én sem láttam még… de ha nem is a formulán változtattak, nem lehet hogy batch hiba? volt olyan hajfestékem, amit többször vettem egymás után, de az egyik doboz nem olyan volt, mint a többi.

Szeretném azt hinni, csak furcsa, hogy egymás után kétszer is megtörtént :frowning: Arra gondoltam még, hogy elég sokat romlott a hajam állapota mostanában, hullott, elvékonyodott, és már meg is van az oka amit kezelek, szóval kezd helyrejönni, de ez azért nem áll meg szerintem, mert mindig azt mondják, hogy a vékonyszálú hajat jobban befogja a festék.

Sziasztok, ezer éve, de gondoltam megmutatom, hogy állok a hajnövesztéssel és az otthoni hajfestéssel:
126906266_1335307220152544_5394471773928153409_n
Ez lassan 3 év eredménye a felnyírt rövidről. Mostanában volt egy mélypontom ami a hajmosás és ápolás tortúrája miatt volt, de találtam rá megoldást egy levegős hajformázó formájában, szóval most boldogság van.

12 Likes

Nem akartam az unboxing témát offolni, ezért ide írok.
@blessed , @Key4U ígértem, hogy jövök hajszínező ügyben. Nos, célzottan figyeltem a fehér kis tincsemre. Ami a jó hír: megfogta! Nem lett olyan színe, mint a többi résznek, inkább vöröses szőke, de erősen kellett utána kutatnom. Mivel balzsamként kezelem, nem festekként, így egy-két szál maradt fehér, de ez valószínűleg az én bénaságom. Azt, hogy mindez mondjuk jobban látható helyen mit produkál, azt csak megbecsülni tudom, illetve azt majd csak ezután tudom megmondani, hogy meddig tart majd ki.
Ennyit sikerült kitapasztalnom a kis hajszínezővel, hátha ez segít a döntésben.
Illetve, nagyon ajánlott a gumikesztyű hozzá, mert a zuhanytálcát nem, a bőrt csak picit (vízzel hamar lejön) fogja meg, de a körmeimet, na azt megfogja. Még akkor is, ha nem színezem, csak simán megmosom :smiley:

4 Likes

Köszi a választ! Kipróbálom és akkor kiderül, hogy rajtam, hogy viselkedik. :slight_smile:

1 Likes

Nagyon szívesen! :slight_smile: Remélem tényleg jó lesz neked is :slight_smile:

1 Likes

Köszönöm én is a válaszod! Úgy néz ki, van mihez nyúlni, ha hatásos színezőt keresek. :slight_smile:
A Nirvel sampon és balzsam nem vált be.

1 Likes

Azzal a márkával én is szemeztem, de végül nem vettem meg. A színek nem voltak szimpatikusak.

1 Likes

Sziasztok! Van valakinek tapasztalata az
E Salon szolgáltatással kapcsolatban?

Borzalmasan szeretem a fodrászom, de egyértelműen elfogult a természetesség irányában. Ha rajta múlna nem nyúlna a hajamhoz, amíg nem lesz sok ősz szálam. Én viszont szeretnék a megszokott közepbarnától eltérni, de nem tudom, mi az ideális árnyalat.

Kíváncsi vagyok, hogy próbálta már valaki, megéri, vagy nem több egy netes színválasztónál.

Dumáljunk egy kicsit az ősz hajról :stuck_out_tongue_winking_eye:
Kezdésnek ideteszek egy linket, ahol festés néküli vagy lenövesztés alatt lévő hajkoronák láthatók, főleg fiatalabb és alkatilag is jó karban lévő, ápolt hölgyeken.

Mi a véleményetek (leginkább őszülő kolleginákat kérdezem) a témáról? Van, aki hagyja “szabadon” nőni a haját közöttetek? Aki festi most el tudja képzelni, hogy valamikor nem fogja? Ha igen, minek vagy kinek kellene hozzá változni?

Én lenövesztettem a festéket, kb. 2 éve volt utoljára festve, ha jól emlékszem. Leginkább az önazonosság vezérelt és hogy megnézzem bírom-e a dolgot, milyen így a fejem. Sokszor kételkedem, mert nem mindig tetszik, amit a tükörben látok, de ez nem csak a hajam miatt van így. Olyankor szaladnék a boltba hajfestékért, de rájöttem, hogy nem sokat számítana és úgy érezném az lehet, hogy nem én vagyok.
Sötétbarna az alapszínem, hullámos, sprődségre hajlamos, a fejem tetején van a harmada a nagyobb csoportban őszülő tincseknek, a többi diffúzan, emiatt szürkés lett az összkép. A ruhák színének kiválaztása néha gondot okoz, mert inkább meleg színek passzolnak a bőrömhöz, de általában nem vacakolok vele sokat. A nagyvilág legyen most már készen rám és ne én igazodjak :sunglasses:

2 Likes

Semmi bajom az ősz hajjal, ha nem én hordom :sweat_smile:. Az ősz haj nálam az öregsèget jelenti. Mindenkin minimum 15 évet öregít, kivéve a 20-25 éves korosztályt, nekik nagyon jól áll szerintem. Én festeni fogom, ameddig tudom, ha màr nem tudom, akkor meg festetni. És nem azèrt; hogy igazodjak vagy hasoló, hanem mert így érzem jól magam. Növeli az amùgy is minimális önbizalmam. A párom mindig megjegyzi, ha megyek orvoshoz, vásàrolni, vagy máshvà, hogy kinek sminkelem ki magam. Magamnak, mert jól esik bele nézni így a tükörbe. És nem estélyi sminkről van szó, csak alapozó+ pùder, lehelletnyi pirosító, highlighter, szájfény vagy nude rùzs és egy szatén folyékony vagy pùder szemfesték. Az ùn. No make up make up.

3 Likes

Megértem az álláspontodat.
Nekem is az önbizalomhiány miatt inog az elhatározásom néha, mert tudom, hogy kicsit fiatalítana, ha festve lennék. Ellenérveim azt hiszem többet nyomnak a latban: a bolti festék egyszerűen nem fogja meg az ősz szálaimat, túl erősek, pedig ez lenne költség- és időhatékony. A fodrász egyre drágább, újabban utálom az ottani tortúrát, másfél- 2 óra az életemből. Talán ezek nélkül én is a festés mellett döntenék. De még így is fennáll a lehetőség, hogy egyszer pont a natúr hajamból lesz elegem vagy csak mást szeretnék és újra színes leszek.

2 Likes

Elég korán már 25 éves korom körül elkezdtem őszülni, akkor még sötétbarna volt a hajam, saját színére festettem, ezt meg tudtam csinálni magamnak is, kéthetente kentem a kontúrt,mert a sötét hajban nagyon hamar meglátszott a csillogás, havonta pedig a hosszát.
Jelenleg ombre szőke vagyok szinte a tövekig felhúzva a szín, csak a töve sötétebb egy kicsit. Havonta megyek festetni, amíg lejjebb volt a szőkém addig meg tudtam csinálni magamnak a tőfestést, fóliázva, de most már nem, ehhez szakember kell.
Nekem a nagyon fehér haj az tud tetszeni, de csak olyan tip-top Pataky Ágisan.
Osztom @Isabelle véleményét szerintem is öregít az ősz, Ági is elegáns idős hölgy lett vele, oké oké kora szerint is idősebb kategória , de most a külseje is ehhez igazodik. Szőkével -15 év volt látványban.
Nekem van még egy ilyen “nem érdekel a külsőm” érzet is amit az ősz hajhoz társítok, tudom, hogy ez az esetek nagy százalékában valójában nem így van, de bennem ezt az érzést kelti.
Gondolom ebből ki lehetett következtetni, hogy amíg élek festetni fogom :slight_smile:

2 Likes

Nekem is viszonylag korán elkezdett őszülni a hajam, a harmincas éveim elején. Tehát magammal kapcsolatban az ősz hajat nem tekintem az öregedéssel kapcsolatosnak, hiszen már fiatalon is volt.
Most már rengeteg van. Szerintem több, mint a fele ősz a hajszálaimnak.
Vagyis csak lenne, de én is festem. Egyelőre itthon, mert a hab állagú hajfestékkel boldogulok.

Én azt hiszem, azért festem a hajam, mert nem akarom, hogy a fehérsége határozzon meg. Hogy ne vehessek fel mondjuk fiatalosabb ruhát, mert a fehér/szürke hajjal hogy nézne ki… Hogy amikor sminkelek, akkor úgy sminkeljek, ahogy én akarok, ne legyen szempont, hogy a multikróm talán hülyén állna az ősz hajhoz, mert a bőröm egyelőre lehetővé teszi.

4 Likes

Szerintem ha az illető ápolt, sminkelt vagy szép a bőre, és csinos, akkor szép a natúr ősz haj. Az elhanyagolt frizura, külső az nem oké szerintem sem.
Arra is kíváncsi vagyok, hogy egy magyar nő ősz hajjal hogyan boldogul, ha párt keres magának. Lehet, hogy sehogy.
Én a “teszek rá mit gondol bárki” mentalitást próbálom felvenni, ami szembemegy az eddigi hozzáállásommal (persze nem csak a hajam esetében vezettem be változást, hanem más területen is).

5 Likes

Ez is érthető szempont.
Én is a 30-as éveim elején kezdtem, de lassan jöttek a fehérek. Eleinte kitéptem.
Azt hiszem a családi “hagyomány” is arra terelt, hogy ne fessek. Anyukám próbálkozott egyszer, de nagyon fura vörös lett a festés eredménye, nagyon idegen volt. Anyai nagymamám haja pedig sosem volt befestve és élete végén is még csak a fele haja volt ősz. Esélyes, hogy és se leszek sosem teljesen fehér.

Addig jó amíg csak hóbortból festi valaki vagy nem a teljes haját. Ha már muszáj, rengeteg pénz maga a festés/melírozás és a vegyileg kezelt haj karbantartása is. A vegyileg kezelt haj nem lesz soha az életben olyan egészséges, mint amikor még “szűz” volt. Én mindenkinek azt mondom akinek egyáltalán nincs ősz hajszála, ne festessen. Vannak már teljesen kimosható színezők is és kész a változatos frizura. A többség azért festet, mert fiatalabbnak néz ki ősz hajszálak nélkül, ez tény. Csak a haj karbantartására már kevesebb figyelmet fordítanak.
Húsvét után voltam utoljára fodrásznál, megint árat emelt (most már pofátlanul sokat kér és konkrétan több, mint 2x annyit mint 2016 tavaszán, amikor először jártam nála (pedig akkor is drága volt már), az eredmény ezúttal (is) hanyag lett, ez rá a legjobb szó. Elég frusztrált vagyok azóta.

2 Likes

Ez egy nagyon érdekes téma @umpalumpa :slight_smile: Kezdem az elején :slight_smile: Szerintem haj-és bőrtípus, illetve állag határozza meg, hogy kinek és hogyan fog állni az ősz haj. Van ismerősöm, aki már 18-20 évesen teljesen megőszült és van, aki 60 körül sem. Ebben is igaz az, ami minden másra, hogy a magyar nők nagy és jelentős része nem csak a hajára, hanem mindenére igénytelen, ezért itthon nagyon sokan az ősz hajat az igénytelenséggel és az öregséggel azonosítják.
Ha téged foglalkoztat a gondolat, tuti felpróbálnék parókákat, hogy ez rajtad hogyan állna. Nyilván a tónusa sem mindegy, ez is egyénfüggő.
Saját magamon nem tudom az őszet elképzelni, rettegek is rendesen. Többen írjátok, hogy ráncok, meg hogy mi lóg és hol és miért. Engem ezek és az öregedés sem foglalkoztat, de a megőszülés gondolata konkrétan kiborít. Fura módon nem is a korom miatt, hanem a látványért. Mivel vörös vagyok több, mint 20 éve (eredeti hajszínem egérszürke, szőke és vörös pigmentekkel) és szerintem a vörös egy ősz hajon botrány, már most azon agyalok, hogyan bekkeljem ki, hogy elfogadhatóra tudjam festeni a hajamat és ha tükörbe is nézek, magamat lássam. Nem lesz könnyű :slight_smile:

1 Likes