Ú, nekem nagyon tetszenek a “salt&pepper” és fehér hajak, szerintem nagyon elegánsak. Jelenleg (30-as éveim közepe fele) festetek, de kb félévente tolok egy balayage-t a világosbarna hajamra. Sok ősz hajszálam van a halántékom körül, még nem szeretném “megtartani” őket (de nem is járok rendszeresen festetni, mert drága, az otthoni mókolás meg nem megy…), de később nyitott vagyok rá. Nyár típus vagyok, jól áll a szürke Az biztos, hogy ha nem ritkul meg nagyon, hosszú marad, az különösen tetszik az ősz hajjal kombinálva!
Végre valaki, aki kicsit mellette van
Szintem is az az egyik legszebb, amikor egyenletesen váltakoznak a sötét és fehér sávok, olyan ezüst hatása van. Amikor egyenesre szárítom magamnak (hullámos vagyok), akkor nincs kétségem afelől, hogy megtartom az őszülő tincseket natúran és nem érdekel passzol-e a színeimhez vagy sem. Önmagában tetszik.
Én 21 éves korom óta őszülök és azóta festetek is. Nagyon szerettem ez eredeti hajszínem, de az ősz hajam látványát nem tudom elviselni, szóval nálam szerintem marad a festés.
Másoknál meg úgy vagyok, csinálja mindenki úgy, ahogy szeretné, ahogy jól érzi magát.
Én is osztom az álláspontot hogy az ősz haj üzenete az öregség. Nem igazán értem az amúgy fiatal(os) nőket hogy miért rúgnak egy ekkora öngólt. Tudom ez most divat is de a divat ugye nem mindig előnyös sőt…Azt hogy fiatal még nem is őszülő lányok meg miért gyötrik agyon a hajukat azért hogy “őszek” legyenek meg végképp nem értem…
A fiatal lányokat én sem értem, divatból őszre festetni hajroncsoló.
Az öregedést felvállalni sztem menő.
Hát Lányok, demokráciában most leszavaztátok volna a természetesen ősz hajat. Vagy az olvasók közül nem szóltak azok, akik mellette vannak Persze ez még idővel változhat, hiszen én is úgy voltam vele, hogy nehogymán lászódjon, hogy fehér hajszálaim is vannak, aztán tessék…
Szerintem nagyon menő, aki felvállalja! Ehhez is kell egy nagyfokú bátorság, mert bármit felvállani, bármiért kiállni (úgy általában), sokkal nehezebb, mint beállni a sorba…
Viszont az is tény, hogy vannak típusok - nagyon nem vagyok otthon ebben az évszak témában - akiknek jól áll, és vannak akiknek kifejezetten rosszul az ősz haj. Gondolom ez is befolyásoló tényező lehet.
Ez így van, nekem is tetszik. De azért nem merek nyilatkozni, mert még nem szembesültem a problémával, ki tudja, mikor fogok. De nagy tisztelettel nézek azokra a nőkre, akik vállalják az őszülő önmagukat. Szerintem ez azt jelenti, hogy az illető békében van önmagával, vagy legalábbis keresi, és nem a hajfestés adja neki a napi önbizalmat. Elismerem, hogy sokat hozzá tesz a smink, haj, hogy reggel elégedetten induljunk útnak, de ezzel kapcsolatban is azt vallom, hogy enélkül is tudnom kell utcára lépnem, különben a smink csak egy pótlék, figyelem elterelés az önbizalmi problémáim elől. Ma egyébként sem érdekel senkit, ha páratlan zoknival mész szandálban utcára, vagy éppen a szivárvány minden színében rikít a hajad. Önmagad felvállalása mindig menő.
És azzal sincs baj, ha valaki nem vállalja fel, hogy öregszik, mert hatalmas a nyomás, az elvárás, hogy maradj 25 éves örökké, 50-60 évesen is ugyanúgy bírd a terhelést, mint fiatalon, feszes legyél, vékony, de mindenképp arányos, lehetőleg hosszú hajkoronával, szőr csak a fejeden nőjön, úgy öltözz, hogy mindenkinek tetsszen, kedves légy és mosolygós, legyen diplomád, de a másikra s gondolj nehogy rosszul érezze magát attól, hogy olvasottabb vagy tanultabb vagy, esetleg többet keresel…Áh, befejeztem az offolást, bocsi!
Szerintem is menő, és azért mert én festem, egyáltalàn nem zavar. Csakis magam miatt teszem, mert így jò tükörbe nézni, nem azért, hogy megfeleljek bárkinek is. Vagyis te is tedd azt, ami jòlesik , mindegy ki mit mond/ gondol.
Mióta ezek nem foglalkoztatnak, csak örülök, hogy mindennek ellenére úgy vagyok jól magammal, ahogy vagyok (persze, vannak mélypontok, de egyre kevesebb), nyugodtabb az élet OFF vége
De jó, hogy most csöppentem ebbe a topikba. Fiatalon állandóan festettem a hajamat, volt mindenféle, vörös, zöld, fekete, amit el lehet képzelni. Aztán visszaváltottam az eredeti színemre, ami eleve kicsit vöröses gesztenyebarna. Rájöttem, hogy magában is szép, és nagyon kényelmes, hogy nem kell vele machinálni. Most 45 évesen jönnek elő az első ősz hajszálak, egyelőre 6-8 darab. Kitépkedni nem szeretném, egyelőre hajszínező samponon (plantur és társai) gondolkoztam, de félek, hogy az az egész hajszínemet elvinné természetellenes irányba. @umpalumpa az ihletésedre lehet, hogy inkább beveszem a leszarom tablettát, és elfogadom, hogy itt az ideje ennek is
Engem az ősz hajszálaknál jobban zavar / öregít a fáradtság és a kialvatlanság, és másokon tulajdonképpen tetszik is az ősz haj. Egy ismerősömnek már 25 évesen gyönyörű, egyenletes mákosan ősz volt a haja, nagyon jól állt / áll azóta is neki.
Hajrá!
Ha nem jön be még mindig befestheted később.
Tapasztalatom szerint a színező samponok az őszeket nem fogják meg hosszú távon sem. Inkább a színező habot ajánlom, mert kicsit erősebb megfogó képessége van. Nem fed tökéletesen, de összemosottabb hatást ad. Persze kikopik teljesen pár mosás után.