Őszi sminkek, parfümök 2019

Azt sajnálom a KM-en, hogy a Magazin fülbe sosincsenek értelmes ajánlók. Mindig ilyen tök béna, Nők Lapja színvonalú, pár cég befizetett, hogy promótáljuk az aktuális megjelenéseiket hirdetések vannak csak. Pedig nagyon jó lenne, ha szerződtetnének egy értelmes parfümkritikust/kozmetikust/sminkest, akik értelmes ajánlókat szerkesztenének minden szezonban. Még mindig sokkal több inspirációt kapok egy Marie Claire magazinból mint innen, pedig ez a dedikáltabb felület.
Múltkor az egyik blogos videóban meg is kapta Évi a kérdést, hogy unja-e a KM-et vagy valami ilyesmi volt. Nekem is nagyon ez az érzésem (persze nyilván a baba van a fókuszban, de ez akkor is egy munkahely, ilyen tekintetben teljesen irreleváns a magánélete), hogy le van ülve az egész. Valahogy hulla unalmas és sablonos a tartalom, amiket feltesznek. Az nagyon megütötte a fülemet, ahogy a válaszában mondta, hogy “a lány, aki a cikkeket írja”… mintha kb. még életében nem is találkoztak volna, vagy kifejezetten nem kedvelné?
Szerintetek?

1 Likes

Szerintem nincs szó arról, hogy nem kedveli “a lányt”, csak nem adja ki a személyét. Kicsit megváltozott az oldal, de há ez már nem olyan családias, mint Judit keze alatt. Ugye most egy nagy cég viszi (gondolom nagy), már nem a userek mondják, írják mi legyen ott.
A Magazin meg “könnyedebb”. Én nem veszem fel, hogy pletykalap szintű időnként. Máskor meg tök jó infókat találok ott is.
Egyébként nagyon sokan kíváncsiak Évi magánéletére. Kicsit nekik is a kedvükre tesz :slightly_smiling_face:
Biztos nem egyszerű minden igényt kielégíteni, ha szorongatják a keretekkel az embert (kevés pénz vagy más támogatás…) :money_mouth_face::thinking::crazy_face:

4 Likes

Én nem olvastam régebben sem a magazint és most sem. Ha valami érdekel, rákeresek neten, persze ott is mazsolàzni kell, de a KM számomra mindig amiatt volt használatban, hogy termékekről olvassak véleményt. Személy szerint feleslegesnek tartom a magazin részét :smile:
A blog része viszont érdekelt, azt sajnálom hogy kevesebb olyan téma van már ami engem érdekel, de ez egyéni, van akinek meg a mostani témák jönnek be jobban.
(Én kifejezetten a dekorkozmetika ajánlásokat, új termékeket és teszteket szerettem, kép és nem pedig videó formájában. De ez én vagyok, mindenki más, színvonalra nem romlott a blog!)

7 Likes

És a ruházkodási trendek erre az őszre/télre:

1 Likes

Ide írom, parfümmel meg színekkel kapcsolatos ezért: a kérdés: változik az ízlésetek, a színvilágotok idővel? Példa: a zöld szín sem sminkben sem ruhában sem körömlakkban nem állt soha közel hozzám. Ma kaptam egy essie körömlakkot valami gyönyörű színe van: trophy wife . VAgy pl. parfüm: nagyon szerettem a dolce gabbana light blue citromos friss illatát. Megvettem a bvlgaritól az omnia ctysthallinet is, mert az is olyan tiszta fürdés utáni friss illat. 2x magamra fújtam tavaly nyáron és eltettem a fiókba egyszerűen nem bírtam elviselni. A light bluet is szüneteltettem. Kb. hónapja megint megszagoltam őket, és most felváltva fújom magamra mindkettőt és újra nagyon tetszenek. Nem értem miért, általában ha egy illat már nem tetszik akkor nem igazán bírom ismét elviselni magamon. Ez most meglepett :slight_smile: https://www.essie.com/nail-polish/enamel/greens/trophy-wife

1 Likes

Simán előfordul velem is ilyen :slight_smile: Szerintem teljesen normális, hogy változik az ember ízlése, vagy szimplán valami miatt adott dolog éppen nem aztán mégis jó.

2 Likes

bizonyos határokon belül szerintem mindenkinek változik az ízlése. régen gyümölcsösebb parfümöket választottam, ma leginkább vagy frisset, vagy fűszerest. persze a legtöbb szárazvirágos kompozíciótól ma is falnak megyek :smiley: ugyanígy a színekkel, régen feketét és pirosat viseltem az esetek 90%-ában, és világos farmert. ma inkább bordót meg szürkét választok helyette, és sötétebb farmerszíneket - vagyis a lényeg nem változott, de utóbbiak kevésbé harsányak.

1 Likes

Férjemtől kaptam egyszer egy Givenchy ange ou demon le secret parfümöt. Akkor olyan elment kategória volt, kicsit használtam is, aztán “véletlenül” lekerült a polcról. Bő egy évvel később valamelyik újságban volt belőle minta, és meg voltam utána őrülve, hogy mennyire tetszik. Nézegettem több üzletben is utána, és az egyikben rájöttem, az üvegére nézve, hogy hát ez nekem megvan. Utána elővettem a fiókból, és nagy megelégedéssel használtam/használom - még van benne (nagy üveg volt).

És igen, változunk, huszonévesen csak sötét színeket hordtam, most meg tele a szekrényem rózsaszínes, világos, mintás holmikkal. :slight_smile:

2 Likes

Szerintem egyébként az évszakváltás önmagában nagy úr. @Isabelle, a zöld szín nekem most a mély zöldet juttatta eszembe, gondolom az ősz, meg a vágyott barna bokacsizma miatt. Szívesen használnék most ilyen színű körömlakkot, vagy szemceruzát. Viszont ha tavasszal jön valaki a zölddel, nem biztos, hogy ilyen lelkes vagyok. Akkor egészen más zöldet képzelek magam elé :innocent:.

1 Likes

Hajjaj de mennyire szokott néha változni! Pl. mustár sárga színt sosem szerettem. Ehhez képest tavaly ősszel és idén bolondulok érte!
Parfümben kevésbé vagyok változó, kivéve a mély orientál illatokat, pár éve öregesnek találtam de most imádom őket. Opium EDT nagy kedvenc.

2 Likes

Vannak őszi/téli illataim (egy éppen úton van), ez nekem kell a váltáshoz. Hidegebb lesz, előveszem a kuckózósabb illatokat, illatgyertyákat, teákat. Színek terén nem változik sok nálam, csak a világos nadrágokat pakolom el. Az ízlésem nem változott sokat az évek során max. annyi, hogy régen eszembe nem jutott volna valamiből pl. selymet venni és nem csak azért, mert nem engedettem meg magamnak. Most pedig szeretnék pár ruhadarabot. Nincs piros/vörös rúzsom, tavaly óta bennem van, hogy kellene 1.

2 Likes

Milyen parfümöt vársz? :slight_smile:
A piros rúzs decemberben nálam nagy kedvenc :slight_smile:

Nekem nem àll jòl a piros rùzs. A nudetòl a sötèrbarnàig mindent hasznàlok, mauve ès bordòs szìnek is de a piros- vörös egyszerűen nem passzol.

1 Likes

Nem egy idei alkotás, sokan ismerik. Tavaly volt egy mintám belőle és még néha gondolok rá, az Armani Code.
Karácsony felé megvettem (most 40 Euro, á én 50-ért vettem még) az YSL Black Opium edp-t. Az is jó rajtam. Ezt az illatot egy latinos vagy mégbarnább dögös nőn tudom elképzelni… a reklámjában is egy dögös félvér nő viselte. Én egyáltalán nem ilyen vagyok, de működik és nagyon tartós (rajtam).
Ősszel az Escada Celebrate N.O.W. volt rajtam, még van benne kicsi, ezt a pasik is kedvelik. Megvettem 2 hete az Escada Celebrate Life illatát, bőrön sokkal jobb, mint egykor a papíron. Rohangálós illat, nem is drága, szerintem nem gyártják már, legalábbis itt a Müllerben már nincs.
Heti beszerzés a Nina Ricci L’Extase Caress de Roses amiből korábban mintám volt, szerintem ezt már nem gyártják többé.
Otthon maradt egy bontatlan Dior Addict, lehet végre megbontom, bár a leírása alapján nem hiszem, hogy az én illatom. Van egy bontatlan Lacoste Eau de Lacoste Sensuelle is a szekrényben, ez se volt rajtam soha… nem tudom szeretem-e majd magamon.
Egy bontatlan Nina Ricci Nina minis szett is várja az őszt, nosztalgiázom majd velük.
Tavalyi a Vera Wang Princess is, ami elég bőrközeli illat rajtam, ahogy a Burberry Body is.
Van elég illatom… büdös emberek mellett mindig a saját illatomra koncentrálok.

3 Likes

Nekem semmi nem áll jól ami több, mint egy árnyalattal világosabb, mint a szám. A barna se, a túl lila se, a narancs se, a bordó és a fukszia sok… piros még nem volt, azért különleges alkalmakkor lehet jó lenne. De pirosból is sok árnyalat van, hogy melyik kellene… passz.

A Black Opium fantasztikus, én is vacilláltam rajta idén nyár végén hogy őszre kellene. De aztán végül abban maradtam magammal hogy még van a LVEB-ből és az is az édes kategória így letettem róla. De szép körtés-kávés illat! A többit nagyon rég szagoltam, így nem emlékszem sajnos rájuk. Ősszel-télen imádom hogy szinte semmilyen illatjegy sem “túl sok”. Bár én nyáron használom az orientális illataimat, nekem a szantál pl. tipikusan hőség-illat, de télen jöhetnek a füstös lilák és cukros mindenfélék.
Tényleg, Nina is jó kis almás, na őt fel tudom idézni :slight_smile: Nekem Nina R.-től a Fantasy tipikusan téli illat :slight_smile: Ő körtés, mint a BO csak kávé nélkül.

1 Likes

Jaj a Burberry Body felett átsiklott a szemem pedig 3 Szenteste is őt viseltem! :heart::heart::heart:

Én imádom a Burberry Body illatát és rajtam az tartós. A Black opium illata nagy kedvenc, de rajtam botrányos a tartóssága, de találtam egy másolatot ami tartós.
Az Armani Code-ból van egy mintám és nekem is nagyon tetszik.

2 Likes

@anon46483502, nagyon kíváncsi lennék, hogy reagálsz a Montale Honey Aoudra.:slight_smile: Én nagyon szeretem a Montale illatait, de ettől még én is elájulok, olyan brutálisan édes.
https://kremmania.hu/kremek/montale-honey-aoud

Habár imádom a nyarat, illatok, színek terén nekem az ősz a kedvencem, nagyon szeretem a sötét színeket, alighogy beköszöntött az ősz, úgy csaptam fel a körmeimre a Picture Polish Bordeaux-t, mint a kisangyal. Imádom a Jawbreaker palettát a vidám színeivel, de egy kicsit idegennek érzem magamtól a cukorka-fagyi és élénkebb pasztell színeket.
ABH Subculture és most már a Jackie Aina paletta, Colourpop Good Sport (a nevet én se értem, bár jókat kuncogok rajta) előtérbe kerül, na meg a sötét rúzsok, az se zavar, ha az erős, füstös szemekhez vörös rúzst viselek (aztán ki tudja, ki mit gondol rólam, de különösebben nem érdekel).
Öltözködés terén viszont a nyarat szeretem, valahogy mindig pulcsi-és nadrághiányban vagyok és annyira nehéz jókat találnom, a nyári ruhákkal könnyebb dolgom van-volt. Tudom, a Terranova gonosz fast fashion, de olyan szép mustársárga, téglavörös stb. színű farmerok voltak náluk legutóbb, hogy majdnem elcsábultam, és majd fogok is szerintem.
Kivéve szövetkabátok, azokat imádom hordani, meg az olyan sapikat, amik sikkesen trónolnak a fejem tetején.
Jajj, majd vennem kell téli csizmát is, már előre ráz a kín tőle…
Illatok: Montale Deep Purple, Red Aoud, Aoud Roses Petals, Black Aoud stb. (uncsi vagyok) és újabban Burberry Black a kedvenceim, utóbbiból @Isabelle - től kaptam egy kis mintát, amiért nagyon hálás vagyok. Meg jöhet bármilyen oudos, nehéz illat.

2 Likes

Hú micsoda illatjegyek :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: Ez csakis finom lehet. Lehet szerzek belőle kis fújóst. És még ezt néztem ki:

https://kremmania.hu/kremek/serge-lutens-fille-en-aiguilles

Állítólag instant Karácsony :slight_smile:

A sötét színeket imádom, rúzsban pláne. Alig várom a ropogós, füstös hűvös időt. Szép ez az indiánnyár, de nekem nagyon húz már a szívem a friss őszi időhöz.
Jaj neked nagyon el tudom képzelni a csini kis őszi sapikat, biztos nagyon jól állnak :slight_smile: Nekem nagy bánatomra kevés áll jól, sokat keresem az igazit mindig. Csizma dettó, sok cipőtől görcsöl a talpam esténként.

1 Likes