Őszi sminkek, parfümök 2019

Magával a vándorlással nem lenne baj (illetve az energia, amit a betanításba feccölünk), az indokok szoktak rosszak lenni. Legalábbis sokaknál. Az irreális elvárások, amikor az illető a 8 órás munkából 4-et végignetezett, ha 30 percet tovább kell maradni már sóhajtozik hogy széthajtják, és ha egy év után még nem lett kinevezve, akkor jön a “nem ismerik el milyen átkozott jó vagyok”. Ezek inkább menjenek tovább :+1: Csak az energiát sajnáljuk amit a tanításukba fektet a trénere.

2 Likes

Persze, a régi munkahelyem én is ott hagytam, és nemcsak azért, mert Budapestre költöztem, amúgy is eljöttem volna.
Viszont akkor elhatároztam, hogy én többé - ha egy mód van rá - nem dolgozom olyan helyen, ahol hétvégén is kell.
És hát igen, amikor már gyerek van, nem ugrál annyira az ember, ha megfelelő helyen van. Nálunk pl. nem gond, ha egy nap szabit 3 részletben veszek ki, ami nagy segítség amikor szülőire kell menni, vagy fogadóóra van.
Vagy pl. gerinctornára is úgy járok, hogy megbeszéltem a főnökkömmel, hogy heti egyszer emiatt később érek be. De ha bármi egyéb miatt hamarabb kell elmennem, az sem gond.
A hosszabb szabadságokba sem szól bele a főnök, csak az a lényeg, hogy vagy én, vagy a kolléganőm legyen ott.

Mondjuk az az igazság, hogy nekem sosem volt vágyam, hogy bármilyen vezető posztban legyek, vagy hogy karrierem legyen. Én amolyan régi vágású családanya típus vagyok. De nincs bajom azzal sem, ha más meg pont karriert szeretne.

5 Likes

Pontosan így vagyok én is. El bírnám viselni, ha folyton csak a tavasz-nyár ismétlődne. :smiley:

3 Likes

Huszonévesként én is hozzászólok a munkás témához. Hat éve vagyok ugyanazon a helyen. Nem lenne semmi gondom vele, de a fizetésem tényleg kevés. Az pedig, hogy aki csak úgy besétál az utcáról megkapja ugyanazt a pénzt amit én, vagy még többet felháborító. Nem azért tanultam meg mindent a soron, hogy ez így legyen. Lett volna lehetőségem feljebb lépni, de nem fogadtam el, mert azzal sem mentem volna sokra és csak a felelősség nőtt volna. Annál a cégnél ahol én dolgozom valóban nem becsülik meg az embert. Már egy ideje fontolgatom a váltást, de valami mindig visszatart. Lehet többnyire csak a megszokás.

4 Likes

A megszokás biztos hogy nagyon sokat számít. Engem sem becsültek meg az előző munkahelyemen, pedig sokáig úgy éreztem, mert a multiknál nagyon jól kidolgozott módszerekkel éreztetik veled, hogy fontos vagy, nélküled nem megy a cég, stb. És ha nem nyomorgat meg így a sors, nem tudom, hogy ott lennék-e még, de egyik legjobb döntésem volt, hogy eljöttem. Soha életemben ilyen kiegyensúlyozott nem voltam, mint most, és ez más úton nem alakulhatott volna így. Na nem tökéletes a jelenlegi munkám sem, sőt sokmindent visszasírok, de az a stressz nem hiányzik. Jól tetted, hogy tudtál nemet mondani az előléptetésre! Fontos, hogy lássuk, amikor csak látszatra lépünk előre az életben, valójában pedig csak a nyakunkba akasztottunk még több mindent. Főleg, ha ezt nem fizetik meg rendesen! Tényleg felháborító, hogy a friss munkatársad ugyanannyit keres. Annyira szeretnék bátor lenni, és az ilyen helyzetekben kiállni, hogy márpedig nekem több jár… De még fizetés emelést sem kértem soha, azt sem tudom hogyan kellene a főnököm elé állni hasonló szituban.

3 Likes

A kedvenc évszakom a tavasz, örökre el tudnám viselni. A virágok, illatok rügyező fák, tavaszi esők, a hirtelen hidegek, esetleg hó a legváratlanabb időpontban, az ibolya, a nárcisz, a tulipán… Istenem, annyira gyönyörű!
A nyár meg a tél nekem leginkább csak van, túl sok érzést nem táplálok irántuk… Viszont az ősz, mint fentebb is írtam… Egyedül a novemberi vénasszonyok nyarát szeretem, amikor több hetes esőzés után pár napra kisüt a nap, a ronda sárgás-barna-rozsda-bordó leveleken megcsillan a sugara, táncolnak a színek a félhomályban és a 19 °C-ra felhevített levegőben hirtelen melegünk lesz kiskabátban. Na az csodaszép. :slight_smile:

4 Likes

“ronda sárgás-barna-rozsda-bordó leveleken megcsillan a sugara, táncolnak a színek a félhomályban és a 19 °C-ra felhevített levegőben hirtelen melegünk lesz kiskabátban.”

De szépen leírtad :slight_smile: Az orrom ehhez azonnal társított illatot is, a leveleknek van olyankor egy jellegzetes illata.

1 Likes

Úr Isten! Ez azért kissé túlzás :DDD

Nem is értem, hogy miért csinálják ezt?
Július végén el kellett mennünk a fiúknak szandált venni, hogy legyen szeptemberben váltócipőjük, mert tavaly augusztus közepén már alig kaptunk, és az sem volt az igazi.
Most szerencsére jókat tudtunk venni, de pl. a Deichmannban már akkor is csak félcipők voltak.
A Müllerben már júniusban kirakták az iskolakezdéshez szükséges holmikat, de általában mindenütt kint volt már júliusban.
Utálom, nem elég, hogy az időjárás meg van hülyülve, az üzletek is elveszik tőlünk az évszakokat.

2 Likes

Ilyenkor nem is tűnnek annyira csúnyának a színek sem :smiley: még ha nem is az én színeim.

1 Likes

A Kik tényleg nagyon el szokta ezt túlozni…Nagyon olcsón lehet ott vásárolni sokmindent legalább, de én nem kívánok hónapokkal előre készülni az ünnepekre. Sőt tüntetőleg nem is vásárolok inkább egyáltalán. :smiley: Lehet hogy később drágább lesz, de talán jobban meg tudom becsülni. Persze van, amire ezt nem lehet ráhúzni, de az ünnepi dekorációra abszolút. Másik tippem a januári leárazás, vagy inkább december végi, hiszen már 27-én kezdődik általában. De örülnék ha ezt is ki tudnám hagyni, most az augusztusi leárazást ügyesen figyelmen kívül hagytam (eddig…)

2 Likes

Tavaly én Glamour napokon vettem karácsonyi dekorációt a Kikben. Ott valóban nagyon olcsó minden és ahhoz képest egész jó. Igyekszem idén nem túltolni a dolgokat. Lehet nem is veszek semmit. Úgy tervezem most kihagyom a kuponos napokat és inkább a black friday lesz az amikor költök, de persze az már nem karácsonyi dekoráció lesz.

2 Likes

Hamarosan több parfüm újdonság is megjelenik, a nagy illatházak mind rágyúrtak az őszre-télre, mindegyiket kíváncsian várom:

• Yves Saint Laurent Libre edp
  • Mon Guerlain Intense edp
  • Joy by Dior Intense edp
  • Givenchy l’Interdit edt
  • Chanel Gabrielle Essence edp
  • Valentino Donna Born in Roma
    Meg annak ellenére, hogy megyünk ki a nyárból, nagyon szeretném már megszagolni a legújabb Shalimar flankert Souffle d’Oranger edp-t és a Bonbon Pastel edt-t is :slight_smile:
3 Likes

Nekem az abszolút kedvenc időszakom az évben a szeptember-december. Imádom az őszt, nagyrészt azok miatt, amit @Trixi is említett, plusz a Halloween a kedvenc ünnepem, mindig feldíszítjük a lakást, jelmezt csinálunk, egész októberben halloweeni filmeket nézünk. Sütőtök, fahéjas sütemény, teázás, bakancs és kabát, a lehulló levelek illata, odavagyok érte :orange_heart: Aztán november elejétől kezdődik a karácsonyi időszak (nálunk legalábbis :rofl:), a halloweeni díszek helyett felrakjuk a karácsonyit, nézzük a karácsonyi filmeket, hallgatjuk a karácsonyi zenét. December elején, ahogy kinyit az első fenyőfaárus, meg is szoktuk venni a fát. Nekem a január-február a mumus időszak, akkor már nincs se gyönyörű ősz, se karácsony, csak sötét és hideg, olyankor már a tavaszt várom.
Alapból imádom a sötét rúzsokat, ilyenkor ősszel le sem lehet robbantani rólam a bordó és lila különböző árnyalatait. Már vettem is egy Mac Diva minit őszre, na nem mintha nem lenne elég bordó rúzsom :smile: A körmömet is megcsináltam tegnap, az is bordó, úgyhogy én teljesen készen állok :wink:
Most költöztünk új helyre (azért is tűntem el megint), itt végre lesz helyünk halloween bulit tartani, a belső kert pedig gyönyörű lesz, ahogy elkezdenek sárgulni a levelek :fallen_leaf: A teraszunk előtt van egy kis fenyő, már felírtam a listámra a kültéri égősort, csodaszép lesz kivilágítva :star_struck:

5 Likes

Imádtam olvasni amit írtál :smiling_face_with_three_hearts: Ugyanígy vagyok :grinning: A Halloween mindig beöltözős bulit jelentett, tavaly pedig már iskolás fiam barátainak rendeztük :grinning:
A MAC Díva Rúzsa pedig egy álom, nagyon szeretem és nagyon tartós is!

1 Likes

Már olvasni is azt olvastam, hogy UTÁLOM az őszt.
Csak utána nem állt össze azzal, amit írtál. Olvasom, olvasom, mondom de hát miért utálja? :smiley:
Ez már ilyen freudi mellé olvasás volt. :smiley:

4 Likes

Halloween az nàlunk kötelező, fiam 31- èn született, így nàla ez a nap dupla ünneplès ès öröm: szülinap ès beöltözès. Imàdja, mert ilyenkor kibèrelünk egy bowlingpàlyàt, sajàt kis terem, ès jönnek az idősebb tesòi- 3 bàtyja van, haverokkal, baràtnőkkel, ő pedig hihetetlenül szeret közöttük pörögni , a baràtnőkkel csevegni. ( Emlèkszem èn is imàdtam bàtyàm 5 èvvel idősebb baràti körèvel lògni) .A december is tetszik :a karàcsonyi kèszülődès - az ablakra ,szobàba helyezett ègős dìszeket magyon szeretem estènkènt, csak az a stressz, hogy a boltokban mindenki meg van kergülve, azt kifejezetten utàlom. Az èlelmiszer boltokban is minden kifosztva mintha 2 hètig zàrva lennènek . A tavasz a kedvencem, àprilis, màjus, amikor minden viràgzik, szìnesek a fàk, ès a nyàr eleje- jùnius. Akkor mèg vilàgos van kezdődik a fürdő szezon , ès a pòlòs, vèkony ruhàs öltözködès.

4 Likes

De jófejek vagytok! Nekem is nagyon tetszik a Halloween, de sosem csinálok semmit :slight_smile: na, talán majd idén! Egyszer pont Amerikában voltunk halloweenkor, na az szuper volt! Szinte mindenki be volt öltözve. Vacsora után, mikor kijöttünk egy étteremből, megkergetett pár “zombie” a kocsiig, nagyon vicces volt!

5 Likes

Ez milyen jó lehetett, szerintem nagyon poén az az alkalom, tetszik hogy vidám, különleges nap :slight_smile: Én örülnék ha egyre jobban átvennénk. De sajnos nálunk csak a kereskedelem veszi át, az emberek nagy része csakazértse.

4 évvel ezelőtt Texasban voltam Halloween előtt 2 héttel. Gyerekek, olyan dekoráció volt MINDENHOL, az irodában, a szállodában, hogy elképesztő! Életnagyságú csontvázak, tökök, világító minden, édességek garmadája, imádnivaló volt. Ráadásul mivel igencsak délen van, Mexikó nagyon hatással van kultúrájukra.
Akkor van a Día de los Muertos, és rengeteg texasi lakos mexikói eredetű, szóval a színes koponyák is aktív díszítések a tipikus jenki tökök meg zombik és csontok mellett. Ott ez az ünnep a Halottak napja, de vidáman állnak hozzá, minél színesebb a halottak napi dekor egy családnál, annál jobb, ezért a neonszínű “sugar skull” ott díszelgett az összes mexikói származású texasi kolléga asztalán/falán.

5 Likes

az ilyen őszt szeretem :smiley:

Szerintem nálam smink terén a pirosító lesz főszerepben, meg a piros és bordó színű rúzsok, illatok terén még nincs meg a befutó, de van pár mintám és jó ez a topic inspirálódni is, hogy mit lenne érdemes megnézni :slight_smile:

4 Likes