Nekem jöhet! A ruhatáram 90%-a fekete - emiatt a családom (és a barátaim egy része) már csak hányja magára a keresztet. “Gyászhuszárnak tűnsz, fiatal vagy még ehhez, jajjmár, oooolyan jól állnak neked a színek”. Ööö, oké. Van is ebben valami, mert a múltkor összefutottam szeretett volt töritanárommal, és félszeg pislogás közepette kérdezte meg, hogy “Ugye ez csak divat, vagy…?” Először nem is értettem mire célozgat, de utána megnyugtattam, hogy neeem gyászolok. Csak én így szeretem. A fekete mellett előfordul még szürke, fehér és bordó. Nagyon ritkán méregzöld (van egy ilyen szoknyám) vagy military zöld (egy pulcsi, egy naci). Anyagok tekintetében a műbőr, a csipke, átlátszó muszlin és a necc dominál - de ezt nehogy ízléstelen mértékben és ízléstelenül kombinálva képzeljétek el, sose öltözöm közönségesen. Szeretem még a bársonyt és “szőrös” dolgokat is (természetesen műszőrme, nem igazi). Mindig a különleges szabásokat kutatom, egyszerű alapdarabjaim talán nincsenek is. A barátnőim körében a “fannis ruha” már egy külön fogalom. Szóval azt hiszem az én öltözködésem is karakán, legalábbis mindenképpen a “rejtélyes-füstös-wannabe macskanő” vonalon mozgok. És akkor érzem magam a legjobban, ha ilyen lehetek.
Itthon nyilván a legrosszabb melegítőmben tolom. És egészen elképesztő, hogy milyen pszichológiája van az öltözködésnek: homlokegyenest máshogy érzem magam “felfegyverkezve”, mint “itthoniban”. Nem rosszabbul, de kétségkívül egy plusz energiát és hatalomérzetet ad, ha a személyi díszeimbe vágom magam.
Munkahelyről azért nem tudok nyilatkozni, mert tavaly nyáron szabadultam az egyetemről és sajnos még azóta sem találtam semmi megfelelő, végzettségemhez illőt. De ha dolgozni fogok, nyilván be kell majd szereznem jópár elegánsabb, kevésbé extra, office szerkót is.
Ami a beszerzést illeti, szeretek üzletekben vásárolni, de ugyanannyira turiban is. Egy másik topikban már említettem, hogy a turizás nekem kultusz, ebbe nőttem bele. Igazi kikapcsolódás. Nem azokra a régimódi turikra gondolok, amik tényleg turkálók, és földre dobott kupacokból kell keresgetni, hanem az újfajta vállfázott üzletekre. Igazi kincsesbánya. Olcsón lehet külföldi márkákat kifogni, ráadásul sok új darab is van, amin még a címke-pótgomb is rajta fityeg. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy dolgot mennyivel olcsóbban lehet kipecázni, mint újonnan véve. Legutóbb egy szőrmekabátkát lőttem, harmadannyi áron, mintha egy bevásárlóközpontos üzletből származna.
És te, Scorpionqueen? Veled mi a helyzet?