Sziasztok hölgyek!
E topik ötletét @Natulcien egyik - más témában véletlenül felmerült, kissé vicces - hozzászólása adta, miszerint csinálnom kéne egy önbizalomnövelős, dicsérős topikot. Nos hát, here we go!
Azt kérem tőletek, hogy gyűjtsünk ide össze olyan dolgokat, amiket nagyon szépnek látunk máson, akár annak ellenére, hogy a társadalom nagy része még mindig szépséghibaként tekint rá. Kezdem én egy példával: Noha még mindig sokan takargatják, szerintem a szeplők gyönyörűek és karakteresek.
De leírhatjátok azt is, amit a legjobban szerettek magatokon. Hátha ez épp egy olyan adottság, amit más leányzó utál magán, és ezzel segítünk rávilágítani, hogy igenis lehet azt szeretni is.
Elektronikus papírra vethettek olyanokat is, amiket előttetek már írtak, hiszen az önbizalom egy olyan kis izé, ami attól tud dagadni, ha egy dolgot többször is hall. Vagy esetünkben olvas.
Ezenkívül bármilyen ötlet jöhet, ami segít feljebb tornázni az önértékelést (saját trükkök, személyes mantrák, akármibármi), az egyetlen szabály, hogy nincs szabály. Húzzátok-nyúzzátok, formáljátok kedvetekre a témát, minél sokrétűbb, annál jobb.
Tudom, hogy ez nem szigorúan krémmániás téma, mert sem arc-, sem haj-, sem testápolást nem foglal magában. Ugyanakkor ennek a közösségnek igenis az a mozgatórugója, hogy segítsünk egymáson. Így talán nem gond, ha ebben a szellemiségben feldobtam ezt a labdát. A szépségápolás a belső értékek gondozását is jelenti, hogy a belső szépség kifelé ragyoghasson. És a 21. század nőinek nagyon is szükségük van egy kis önbecsülés-simire.
Jó szórakozást kívánok ehhez a játékhoz, és előre is nagyonköszi mindenkinek, aki hozzáad valamit az önbizalomturbós csodafőzethez.
puszipacsi