Önbizalomturbó!


#1

Sziasztok hölgyek! :hugs:

E topik ötletét @Natulcien egyik - más témában véletlenül felmerült, kissé vicces :upside_down_face: - hozzászólása adta, miszerint csinálnom kéne egy önbizalomnövelős, dicsérős topikot. Nos hát, here we go! :tipping_hand_woman:t2:

Azt kérem tőletek, hogy gyűjtsünk ide össze olyan dolgokat, amiket nagyon szépnek látunk máson, akár annak ellenére, hogy a társadalom nagy része még mindig szépséghibaként tekint rá. Kezdem én egy példával: Noha még mindig sokan takargatják, szerintem a szeplők gyönyörűek és karakteresek.

De leírhatjátok azt is, amit a legjobban szerettek magatokon. Hátha ez épp egy olyan adottság, amit más leányzó utál magán, és ezzel segítünk rávilágítani, hogy igenis lehet azt szeretni is. :blush:

Elektronikus papírra vethettek olyanokat is, amiket előttetek már írtak, hiszen az önbizalom egy olyan kis izé, ami attól tud dagadni, ha egy dolgot többször is hall. Vagy esetünkben olvas.

Ezenkívül bármilyen ötlet jöhet, ami segít feljebb tornázni az önértékelést (saját trükkök, személyes mantrák, akármibármi), az egyetlen szabály, hogy nincs szabály. Húzzátok-nyúzzátok, formáljátok kedvetekre a témát, minél sokrétűbb, annál jobb.

Tudom, hogy ez nem szigorúan krémmániás téma, mert sem arc-, sem haj-, sem testápolást nem foglal magában. Ugyanakkor ennek a közösségnek igenis az a mozgatórugója, hogy segítsünk egymáson. Így talán nem gond, ha ebben a szellemiségben feldobtam ezt a labdát. :crazy_face: A szépségápolás a belső értékek gondozását is jelenti, hogy a belső szépség kifelé ragyoghasson. És a 21. század nőinek nagyon is szükségük van egy kis önbecsülés-simire.

Jó szórakozást kívánok ehhez a játékhoz, és előre is nagyonköszi mindenkinek, aki hozzáad valamit az önbizalomturbós csodafőzethez. :boom:

puszipacsi


#2

Nagyon jó ötlet volt ez a topik! :slight_smile:

Nekem kifejezetten tetszik (és sajnálom, hogy nekem nem olyan :frowning: ) ha valakinek az egyik szeme kék a másik pedig zöld. Vagy ugyan ez barnával és kékkel. Szerintem nagyon csodálatos!

Ezek mellett még nagyon szép, ha valaki albinónak születik és fehér a haja meg mindene. Ezek nagyon különleges adottságok! :slight_smile:


#3

Mindenki, na jó, majdnem mindenki odavan a szépen ívelt szemöldökért. Nekem az egyenes, koreai-típus tetszik és ha közel van a szemhez, az még jobb :smiley: Lehet dús és sötét, lehet halvány és alig látszó, igazából sokféle szemöldök bejön. SZóval Lányok, igazából a természet adta a legjobb és már bánom, hogy a sajátomat olyan módszeresen irtottam fiatalon. Ma már nem dőlnék be a divatnak. Nem azért, mert most a dús bozont a menő, hanem mert sokat változtam és egyre jobban elfogadom a természetesebb tulajdonságokat, magamon is (!).
Fiatalon utáltam az orromat. Van egy görbület a nyergen és a hegye krumpli, vagyis nem hegyes kicsit sem. Meg akartam plasztikáztatni. Aztán egyszer egy fényképész/fotós kifejezetten az nózim miatt készített profilból képeket, egy udvarlómnak meg a kedvenc testrésze volt rajtam, így elgondolkodtam azon mennyire megváltoznék egy korrekciótól. Akkor már én nem én lennék kívülről. Akik szeretnek így szeretnek és akkor én is szerethetem magam. Igyekeztem az ő szemükkel nézni magamra :blush:


#4

El ne felejtsem a szarkalábakat! Annyira helyes, amikor valakinek van a szemei sarkában! Huncut lesz tőle a tekintet. Szívesen lecserélném a karikáimat szarkalábakra :laughing:


#5

Igeeen, az szerintem is varázslatos. :star_struck: Heterokrómiának hívják, és képzeljétek, nemcsak ilyen fajtája létezik, hanem van centrális heterokrómia is, amikor mindkét íriszen belül található két különböző szín. Például a pupilla körül egy barnás “kör”, a szem többi része pedig mondjuk zöld. Ez a fajta gyakoribb, én is nemrég fedeztem fel, hogy van ilyenem. Pislogjatok bele a tükörbe extra közelről, lehet, hogy kiderül, hogy különlegesebb szemetek van, mint gondoltátok. :yum:


#6

Jajj, ez nagyon jó hozzáállás! :blush: Nekem is nagyon tud tetszeni az egyenes szemöldök, baromi karakánná válik vele az, aki tudja is viselni. Karakteres, letisztult.

Az orr-kérdés meg pooont ugyanígy érint engem is, régen iszonyúan utáltam. Vaskos és széles, a hossza sem egy fitos kis mini, és a nyergen lévő apró pukli nálam is játszik. Egészen addig hibának tartottam, amíg egy barátnőmmel valahogy szóba nem került, hogy “hát az én orrom így, meg úgy…”. Tök döbbenten pislogott rám, hogy ő eddig észre sem vette, hogy bármi különös lenne az orrommal. Ezek a rémképek nagyrészt csak a mi fejünkben léteznek, és mindig jó rá emlékezni, hogy a különleges egyenlő az izgalmassal. Lehet, hogy kevesebb embernek fog tetszeni, de akiknek igen, azok rajongani fognak érte. :drooling_face:


#7

Nagyon szépen köszönöm ezt a topikot. Ennél szebben és elegánsabban fel sem dolgozhattad volna az alapötletet:). Alig várom, hogy legyen kicsit több időm elmélyedni itt a felületen és mesélni, én hogyan élem meg ezt a kérdést. No meg kíváncsian várom a többiek hozzászólásait is.


#8

Klisè, de: mindannyian szèpek vagyunk. A magunk módján. :blush::two_hearts:
Az a baj, több dolgot tudnèk felsorolni amit nem szeretek magamon, mint amit igen. Önbizalomtuningnak: szèpek az ajkaim ès a zöld szemeim.
A szeplő szerintem nagyon cuki. Meg a termèszetes göndör haj. :see_no_evil::hear_no_evil::speak_no_evil:


#9

Én köszönöm az ötletet! :hugs: Idő az rengeteg van, türelmesen várok/várunk, a topik elszaladni nem fog, ha mégis, ígérem utána szaladok és elkapom. :sunglasses:


#10

Minden klisé azért lett klisé, mert sok benne az igazság. :blush: Hááát, azt hiszem ezzel mind így vagyunk, valamiért a jót nehezebb meglátni, mint a “javítanivalót”. De biztos vagyok benne, hogy amit te hibának látsz, azt más észre sem veszi, vagy egyenesen imádnivalónak tartja. Ez egy íratlan természet-törvény. :smile:

Ú, a zöld a kedvencem, már ha lehet ilyet mondani. Egyszer azt olvastam, hogy az emberiségnek csupán 3%-a tiszta zöld szemű. Az ajak pedig mondanom sem kell, hogy még férfiszemmel is az egyik legvonzóbb területet képviselik. :lips: A göndör hajat ééén is szeretem, és tök szomorúnak tartom, amikor valaki azért vasalja, mert szerinte csúnya.


#11

No igen. Egyszer egy fiú, mèg valamikor 16 èves koromban azzal akart udvarolni, hogy olyan szèp nagy elálló füleim vannak. Elvileg bóknak szánta, de azóta ez nekem egy kisebb komplexus, de csak ha eszembe jut. A fèrjem az elálló füleimmel együtt szeret, szóval… :smile:


#12

Nekem a szeplők nem tetszenek. :confused: Maximum, ha minimális… A természetes göndör haj az viszont csodaszép! Nagyon tudom irigyelni a szép göndörhajú lányokat…


#13

Jaaaj, szegény kis rómeód túl egyedien próbálkozott. :joy: Nekem is van egy barátnőm, aki egy ideig mániákusan takargatta a hajával a kissé elálló füleit. Aztán egy ponton elkezdte lesz*rni. Több pasija is volt már azóta, és soha senki nem kifogásolta még a füleit. :grin: A férjednek pedig minden bizonnyal a leggyönyörűbb nő vagy. :hugs:


#14

Kinek mi, nem tetszhet mindnyájunknak ugyanaz, ez biztos. :upside_down_face: Remélem sok göndör lány olvassa majd a dicséreteket. :relaxed:


#15

Én is remélem!:slight_smile: Nincs mit takargatniuk az biztos! Ha gondor hajam lenne egyáltalán nem vasalnám…


#16

Ez nagyon jó, lányok! Csak így tovább, olyan jó olvasni a hozzászólásokat. Szerintem mindannyian szépek vagyunk a magunk módján. Szépséghibái pedig mindenkinek vannak, de ettől leszünk egyediek. Én például régen nem szerettem a hajamat, mert hullámos, olyan nem is göndör, de nem is egyenes, néhanapján olyan semmilyen. Aztán mostanra rájöttem, hogy ha hagyom megszáradni magától, nem is olyan rossz, sőt, azóta már nem vasalom rendszeresen a hajam és vannak napok, amikor kifejezetten tetszik, ahogyan áll.
Amivel még nem sikerült megbarátkozni teljesen, az a műtéti heg. Bizonyára nem vagyok vele egyedül, de nem túl esztétikus látvány szerintem, legalábbis magamon nem szeretem.
A szeplő nekem is tetszik, szerintem van egy olyan megfoghatatlan bája és különlegessége, főleg ha természetes vörös hajjal párosul.:blush:


#17

Én nagxon szeretem azokat a nőket, akiknek az arcán van valamiféle kis “szépséghiba” szeplő vagy anyajegy :relaxed: nekem az arcom tele van anyajegyekkel és az utóbbi években barátkoztam meg velük… az arcom bal féltekén egy kis bolygóközi állás látható, míg az államon, szemem alatt vagy éppen mosolyoráimon is van pár, a testemről nem is beszélve… (:

pluszba: alapból hullámos természetes hajam van, apró gördör csigákkal alul s egyáltalán nem szeretem azokat akik vasalják a hajukat, mert nem szeretik épp most vagyok egy elfogadó korszakomban… szóval, tudom milyen az, amikor valamivel nem elégedett valaki :hugs:


#18

Egyetértek, szuperek vagytok, köszönöm mindenkinek, aki megfűszerezi az önbizalomturbós főzetet! Higgyétek el, sokat tud számítani. :upside_down_face:

Jajj, ezt át tudom érezni olyan tekintetben, hogy nekem természetes göndör hajam van, ami viszont a festéstől elkezdte kidobni a loknikat, és mára már csak hullámos. Az viszont nem játszik, hogy ne fessem, mert kb. 12 éves korom óta őszülök folyamatosan. :rofl: Ez 16 éves koromra már olyan mértéket öltött, hogy senki nem tudott elmenni mellette, kivétel nélkül mindenki rácsodálkozott hogy aztamindenéthátteőszülsz?! Így hát elkezdtem színezni. Meg aztán mára már ragaszkodom is a festett, vöröses színemhez.

Lényeg a lényeg, én is búslakodtam a hullámosságon, de már megszoktam és - noha még mindig ácsingózva nézem néhanapján a régi, göndör képeimet - meg is szerettem. Ez is szép, nem csak egy átmenet az egyenes és a göndör között, hanem egy külön műfaj, külön adottság, külön lehetőség. :relaxed:

Azt elhiszem, hogy egy heget nehéz szépnek látni, mégis azt mondom - bármilyen hihetetlen is - hogy szerintem annak is megvan a maga karaktere. Nyilván nem a szépség klasszikus értelmében tetszetős, de ha ránézek egyre, nem azt látom, hogy úúúazannyáttakardmárel, hanem azt, hogy wow!, mert erő sugárzik róla. Azt mutatja, hogy nem vagy sérthetetlen és golyóálló, viszont! elég erős vagy ahhoz, hogy nem győzött le az a valami. (Egyébként nekem is vannak hegek a lábfejemen, kiskoromban magamra rántottam a forró tejet.)


#19

Az anyajegyeket én is gyönyörűnek találom, az egy igazán egyedi szépségjegy. :heart_eyes: Régen a lányok, asszonyok még külön rajzoltak is maguknak, olyannyira ideál volt. Örülök, hogy sikerült megbarátkoznod a sajátjaiddal! :blush: Elmondás alapján nagyon kis különlegesek. Nekem is sok-sok anyajegyem van (gyerekkoromban mindig megpróbáltam megszámolni őket, de feladtam), de pont az arcomon nem túl látványosak, picit sajnálom is.


#20

Sokan írtátok, hogy a zöld szem és az eredeti göndör haj milyen szép. Nos, nekem mindkettő van, és ehhez képest állandóan önbizalomhiányos voltam. Sosem találtam magam szépnek egy fotón sem fiatalabb koromban, állandóan kritizáltam magam. Pedig mindenki mondta, hogy mennyire szeretne ilyen szemeket, és milyen jó nekem, hogy göndör a hajam. Most, ha visszanézem a régebbi fotóimat, és visszaemlékszem, mit küzdöttem annak idején, hogy ne úgy nézzek ki, ahogy, hanem jobban illeszkedjek az aktuális trendekbe, borzasztóan sajnálom magam. Hogy lehettem ilyen idióta, hiszen gyönyörű fiatal lány voltam. Csak azért írom ezt le, hátha valakinek segítek, aki szintén mindig a barátnőjéhez szeretne hasonlítani inkább, ahelyett, hogy elégedett lenne önmagával.