Élmény olvasni a nézőpontjaidat, olyan üdítően kidolgozottak. És hogy megragadjam a lényeget: milyen ügyi vagy, hogy heti 5x edzel.
Na jó, koncentrálok. Igen, úgy gondolom, egy véleményen vagyunk. Kibontottad azt, amit én a “nincs rá kapacitásom” mögé bujtattam. Én is úgy gondolom, hogy akkor optimális a bőrápolás, ha örömet okoz, nem pedig nyűgöt jelent. Főleg mivel azt vallom, hogy van a psziché olyan erős, hogy ha valamihez negatív érzést kapcsolunk agyban, akkor az a testünknek sem fog tetszeni, hiába áldásos neki papírforma szerint. Fényvédő terén próbálj meg arra gondolni, hogy - reményeink szerint - nem 1-2, hanem 10-20 évvel fogjuk kitolni az öregedés jeleit, az egészségmegőrzésről nem is beszélve.
A NIOD szerintem tökéletesen elég a kék fény ellen, és az a jó, hogy ez csak az egyik funkciója. Egyszer biztos beszerzem én is, mert ami engem illet, van, hogy egész napokat ülök képernyő előtt, mert wordben gépelek.
Ezt az összeférhetetlenség dolgot sajnálom, a könnyen eltömődő pórusokat pedig mélyen át is érzem. Remélhetőleg találsz olyan fizikai (vagy nagyrészt fizikai) fényvédőt magadnak, ami jó lesz. Talán az jobb ilyen szempontból, mégiscsak pusztán megül a bőrön, és nem szívódik be.