Kisgyerekes anyukák, hozzátok lenne fényvédős kérdésem: milyen fényvédőt használtok a gyerekre és hogyan? 
A kisfiam egy éves, sokat vagyunk kint, minden délelőtt sétálunk és most már órákat töltünk naponta játszóteren is. Tudatos bőrápolóként igyekszem nagyon figyelni a fényvédelemre, de a gyerkőc nagyon küzd ellene
Evy habot rendeltem neki, de nem igazán vagyok megelégedve vele, tök nehezen tudom felkenni. Magamra, nagyobb testfelületre okés, de a fiam pici arcára, pici kezeire egyszerűen nem tudom normálisan felkenni, inkább csak morzsálódik mindenfelé a hab, igazi küzdelem és úgy érzem, hogy semmi nem marad a bőrén a folyamat végére.
A táskámba vettem egy pici tubusos babylove fényvédőt, hogy legyen nálam, ha esetleg elfelejteném bekenni. Azt is próbáltam, egy fokkal könnyebb felkenni, de olyan vastag zsíros, ragadós réteget hagyott, hogy amint bement a homokozóba, vastagon beletapadt a homok.
Most rendeltem hosszú ujjú fényvédős pólókat, gondoltam ezzel rövidre zárom a nehezét. De sapka ide vagy oda, az arcát azért csak bekenném így is. Ti mit ajánlotok, hogyan oldjátok meg?
Én gyógyszertári márkák baba fényvédőit kentem (kenem) eleinte, ami csupa fizikai fênyvédő, nagyon nehéz kenni, fehér réteget hagy, és még lemosni is majdnem lehetetlen. Szóval sok jót én se tudok ajánlani… De lelkesen figyelek, hátha valakinél ott a Szent grál!
Szerencsére egyébként nincs ellenkezés egyelőre, mert engem is sokat lát kenegetni, és minden kell amit én is csinálok ugyebár. De nem egyszerű, az biztos. Ruhákkal mi is próbálkozunk, bár nem tudom ezek tényleg hatásosak.
Egy éves korig én is meg voltam lőve, de a utána már a bioderma fényvédőjét használtam a gyerekeimnél:
https://www.bioderma.hu/termekeink/photoderm/pediatrics-spray-spf50
Én a kezembe fújtam és úgy kentem szét az arcukon. Könnyen kenhető, illata nem sok van. Nem mondanám, hogy élvezik a felvitelét a gyerekek, de nem szoktak panaszkodni ragacsosságra (a homok se ragadt bele).
Ebben az évben újítottam, a dm fényvédőjével:
https://www.dm.hu/applink/p/d/1626108/babylove-szenzitiv-napozo-spray-erzekeny-borre-ff50-nagyon-magas-fenyvedelemmel?appPageType=productdetails&appProductId=1626108&wt_mc=app.dm.pdsteilen.laufend
Eddig jók a tapasztalataim, de még csak pár alkalommal használtuk. Szintén spray, különösebb illat nélkül.
Sziasztok, nem pont fényvédelem de összefügg a nyárral: tudtok olyan dezodort, ami TÉNYLEG szárazon tartja a hónaljat…? Sajnos az a tapasztalatom hogy egyszerűen hazugság amit a dezodorok ígérnek, több márkát is kipróbáltam, de mindnél azt tapasztalatom hogy nedves a hónaljam, ha papírtörlőt szorítok alá, ott a vizes folt. Hozzáteszem, hogy nem sportolás közben, nem extrém 40 fokban, és jól szellőző len ruházat alatt. És úgy, hogy nem vagyok izzadós típus. És van pofájuk ráírni a flakonra hogy 48 órán át (!!!) szárazon tart, hát egy óráig sem. Mi erről a véleményetek, illetve tudtok javasolni valamit…(rexonát, niveát, dove-ot, vaseline-t próbáltam ami hirtelen eszembe jut.)
Vichy is megvolt?
Nekem a zöld kupakos a szent grálom. Kipróbáltam a piros és fehér kupakost is, de azok nem jöttek be annyira.
Itt nem érdemes megvenni, csak linkelem:
zöld vichy golyós
Vagy van egy nem túl finom módszer, a Solutio Antisudorica nevű szer. Nagyon erős, mert nagy mennyiségben van benne az aluminum chlorohydrate. De alkoholos is, ami együtt nagyon tud szárítani. Anno úgy használtam, hogy egyik nap ezt pamacsoltam, másik nap krémeztem a hónaljamat. Szőrtelenítés után nem szabad. Nem aznap lesz sz.r, hanem kövi nap.
Antisudorica
Ez esetleg? Nem olcsó…
Idros
Ugyan nem próbáltam, de sokan a Borotalcóra esküsznek és az Aida által írt termékre (egy izzadságról szóló post kommentjeiben olvastam).
Az utóbbiról azt is írták, hogy óvatosan kell használni, az egyik kommentelőnek egész éjszaka úgy lángolt tőle a bőre (mert jól odacsapott neki), hogy aludni se tudott tőle.
Még az is eszembe jutott, h az izzadásgátló dezodort éjszaka kell felkenni, hogy másnap kifejtse a hatását.
Még egy szavazat a Vichyre, azt kenem alapnak, most épp a piros kupakos van belőle, de mindegyik jó, akár a férfi változat is.
Majd erre ráfújom ha már megszáradt a Borotalco sprayt, hogy legyen kis illatom is.
Na ez a kombó nekem olyan bombabiztos még 40 fokban is, hogy este 2x szappanozom a hónaljam, hogy lejöjjön.
Estére meg ha idehaza vagyok akkor már nem rakok semmit, inkàbb gyakrabban mosakszom ha kell, egyébként a Vichy nekem olyan mintha még másnap is tartana az ilyen napokon.
A borotalco szerintem is elég hatásos, illetve én egy ideje old spice-t használok. Ez utóbbi nem tart teljesen szárazon, de legalább jó illata van.
Há, ezzel én is küzdöttem, amíg ki nem okosodtam
izzadásgátlót éjszakára kell kenni, nappalra meg dezodor, amit használsz, szeretsz.
Konkrétan nálam éjszakára Gilette, a férfi verzió, zselés, a férjemét próbáltam és rájöttem, hogy tök jó. Most nem jut eszembe, de van egy Gold valami nevű, az konkrétan lime illatú, szinte nőies. Nappalra Vaseline spray-t használok, de most jönnek azok a hónapok, hogy mehet a Gilette nappalra is.
Nekem nincs vele gondom, nem érzem, hogy férfias illatú lenne. És így megoldódott a problem.
Régen nem volt ezzel semmi gondom, de sajna pár éve utolért a kórság. 
Nekem az aktuális rutin: zuhanyzás után még nedves bőrre a balea kristálydezodor, ha megszáradt akkor axe stift, másnap pedig fújós dezodor bőségesen, ha kell, többször frissítve.
Axe-ból most a vaníliásat használom, nagyon meg vagyok elégedve, finom illata van, egyáltalán nem pasis, jó az állaga, nem hagy foltot és teszi a dolgát. Egy cseresznyéset is elhasználtam már, de a vaníliás nekem jobban bejön. Fújós dezodorból most épp a dove teljes testes kamillás levendulásat használom, nem rossz, de szerintem nem éri meg az árát. Előtte a nivea pearl & beauty-t használtam, azt újra is vettem. Borotalco nekem csak mini fújós van az uszodai táskában és borzasztóan utálom a szagát 

Régebben egyáltalán nem voltam izzadós, kb mindegy volt mit kenek/fújok, nem voltam büdös. Aztán valamikor a terhességem második trimeszterében elkezdtem izzadni és azóta sem hagytam abba
Úgyhogy nagyüzemi dezodorfogyasztó lettem, muszáj ennyi mindent használni, különben büdi leszek. Ráadásul a fújóson kívül a másik kettőt cici alá is használom, a terhesség előtti A kosaras melleimmel nem is sejtettem, mennyire meg tud izzadni ott is az ember 
Végre valaki akinek szintén nem tetszik a Borotalco. Kb. 10 éve vettem meg 1x az original verziót, úgy emlékszem a golyósat. 1x használtam csak, majd amikor vártam a buszra a megállóban éreztem valami kellemetlen szagot. Nem izzadságszag volt, valami számomra büdös kozmetikum szaga. Körbenéztem, hátha áll a közelben egy idős néni, de nem volt senki. Majd rájöttem, hogy ez a dezodorom illata. Azóta se használtam.
Nekem bejött az aluminummentes Lady Speed Stick, de megváltoztatták az összetételét és már az otthoni DM is kiselejtezte. A régi verzió novemberben jár le, addig el is fogy majd. Az újat hiába vettem meg.
Nem, ezeket még nem próbáltam. Köszönöm a tippeket 
A Borotalco-t önmagában próbáltam, az ugyanazt (nem) tudta mint a többi. Igaz, én mindenből a foltmenetes verziót keresem (amúgy az sem igaz bizonyos termékeknél mert még mennyire hogy ott van a fehér folt a fekete ruhán!), az Original lehet többet ér. A Vichy-t még nem próbáltam de fogom 
Én is most a Gilette-t vetettem be, engem nem zavar az illat, amúgy a pasidezodorok legtöbbje nekem bejön. De hogy éjszakára kenjem az még nem jutott eszembe, mindig úgy gondoltam, kell egy kis szellőzés a bőrnek, és reggel, fürdés után dezodoroztam mindig. De kipróbálom.
Ezek szerint rétegezni kell a dezodorokat és akkor talán működik
Én még combhajlatba is szoktam kenni, mert az ember ott éppen olyan büdi tud lenni mint hónaljban, ha megizzad 
Sziasztok! 
Hétköznapra keresek jó, nem zsíros, testre való fényvédőt, van esetleg bevált terméketek?
Strandra mindig az Australian Gold márkát veszem, de elég illatos, irodai napokra valami szolidabb jobb lenne. Főként karra, kézfejre kenném. A zsíros krémeket nem tolerálom. 🫠
Köszönöm szépen! 
Na ezt én is követem, mert pont ugyanez a problémám az AG- vel, nekem ráadásul a bronzing verzió van.
Reggeli zuhany után egyből felkenem és utána még kb.15 perc mire öltözök, addig törcsiben tengek- lengek, így azért beszívódik.
Az illata nagyon erős és sajnos sokáig ragad, felvitel után.
Amúgy nem tudom ki, hogy van vele de én rühellek fényvédőzni. Ha nem bántana a nap és nem foltosodnék, soha nem kennék semmit 
A Nivea water gelt szeretném kipróbálni, még nem tudom mikor kerül sorra, mert van még AG-m és nyaralásra pedig biztosan Lancastert veszek.
@umpalumpa Ezt a fényvédőt tavaly kaptam ajiba, de csak idén bontottam ki. Rendkívül kényelmes ez a stiftes műfaj, bárhol bármikor bekenhetem magam, mégsem ragad utána a kezem. Én bevallom, hogy a testemre is ezt kenem. Nem olyan jó érzet egyébként, mint a megszokott kémiai fényvédők, de elég gyorsan megszoktam, nem zavar. (Picit zsírosnak érzem utána, de egyelőre problémát nem okozott, és nem látom magam diszkógömbnek sem.)

Köszi a tippet!
Utána is nézek.
Nekem is bejön a stiftes megoldás. A Nivea stiftje és a BoJ stickje jönnek az arcomra mindig. Az egyik meg tatyóban is landol.
A fiam hajlandó bekenni az egyikkel a hátamat, ha kicsit kivágottabb a ruhám és nem nyekereg amiatt, hogy krémes lesz 
Én most használom a Niveát, igazából azért rendeltem mert ettől remélem hogy nem sárgítja össze a fehér ingjeim ujját. Mivel fehérrel még nem próbáltam erről nem tudok nyilatkozni de kellemes jó állaga van, beszívódik. Az emagról rendeltem, van hozzá utántöltő is.