Olcsó, de jó fényvédők

Köszönöm szépen, kedves vagy, de szerintem akkor kihagyom. Azt hittem, talán itthon is fellelhető már drogériában :confused:

1 Likes

Igazán ninc smit :slight_smile: Drogériásak közül nem tudok segíteni, nekem nem jöttek be a fizikai fényvédők.

1 Likes

https://incidecoder.com/ingredients/ethylhexyl-triazone

1 Likes

A 28. Perctől konklúzió, előtte is érdekes csak sajnos volt olyan spf ami lejárt pl és egyéb problémák (26.54 percnél felsorolva) a teszttel amit csinált a videó készítője

4 Likes

https://www.magyarnorvegforum.no/post/több-napozókrémet-is-ki-kellett-vonni-a-forgalomból?fbclid=PAZXh0bgNhZW0CMTEAAaZ-U56DjgHJv064tfx0pLCr4G0G_PcgaM9QzyXph3_ZDYyv4KjG3pA9BL4_aem_BVJeMRubqZDWEUeqc9WGPQ

4 Likes

Hú, az ausztrál márkán csodálkozom, ott nagyon komoly szabályozás van.

2 Likes

Én az Evyn és a Wooden Spoonon. Utóbbi a szent grál a kisgyerekesek körében.

1 Likes

Kíváncsi voltam, hogy melyik termékek feleltek meg, nagy nehezen megtaláltam (a link nekem nem működött):

3 Likes

Több helyen most arról vitáznak, hogy megfelelően volt-e az Evy vizsgálva. Amiben azért van valami, a habból elég máshogy kell mérni, eloszlatni.

1 Likes

Sajnos a norvégból egy kukkot nem értek (bár lehet, hogy a google translate tudna vele kezdeni valamit). Kérdés, hogy a címke pl. mit ír a mennyiségről, eloszlatásról, de feltételezem, aszerint csinálták a tesztet. De én még sosem próbáltam Evyt, és fényvédő habot sem, nem tudom.
Annak örülök, hogy a Nívea, Garnier jól szerepelt, a gyerekeknek azokból szoktam venni általában.

2 Likes

Screenshot_20240709_185730_Instagram

6 Likes

Jó tudni! Egyébként az Evy állaga nem a kedvencem, de érezhető órák múlva is, hogy fenn van. Plusz tényleg nem tapasztalt a családból sem senki napégést.

Viszont olyan szempontból jó a teszt, hogy az ember éber legyen, még jobban megnézze a termékét. A gyakorlatban is.

1 Likes

Alapvetően én is ásványi fényvédőt szeretek használni, most színezett volt, de esküszöm, engem is szétszárított, ahogy itt írja:

https://www.instagram.com/p/C8lyMVJovig/?img_index=2

2 Likes

Pont ezért nem szeretem az ásványit,felkenéskor úgy nézek ki mint egy Bollywoodi színész akit lepúdereztek, kukacos, pereg és szárít.
Utcára, minden nap egyszerűen nem tudom használni őket.
Egyszer volt a kezemeben egy kis alu tégely amit a tulaj a fiának vett még Balin szörfözéshez. Szürke paszta van benne, amit tipikusan a szörfősökön ( ha jól emlékszem a facebookos pasi is ebben tolta csak fehérben és a világ röhögött rajta) lehet látni.
Felkentem a kézfejemre , jól terült és egész nap 35 kézmosást is kibírt este dörzsölnöm kellett úgy jött csak le.
Namost ezt a kencét amúgy itt a Balcsin kipróbálnám, akkor lehetnék sapi nélkül , mert ez egy atomvillanást sem enged át, nemhogy UV- t. Belvárosba fagyizni azért nem kenném fel :smiley:

9 Likes

A szörfös cucc nem hétköznapra való, az tuti.
Sajnos érzékeny szemmel, bőrrel nem opció a kémiai, erőltettem én is, mert könnyű vele dolgozni, de ha a szemembe ment, juj.

Irodai, hétköznapi, városi ásványi fényvédők azért akadnak jók, amik működnek, jó a formula és viszonylag könnyű használni.
Érdemes évszakhoz kötni, 4 évszakoshoz még nem volt szerencsém.

Ami nekem bejött az ásványi fényvédők közül és még tűrhető árban van:

• Paula’s Choice, Resist a világoskék, nyár, 30 fok felett csak ez, krém, matt
  • Summer Fridays, nyár, fluid állagú, nem látszik felkenés után, kissé szárít
  • Paula’s Choice Calm, tavasz, ősz, szerintem télen is jó lesz, majd kipróbálom, szatén fényű, de azért fényes, első 15 perc mindenképp
  • Ultra Violette, semi matte, tavasz, ősz, szerintem ez egyáltalán nem matt, inkább bőrfényű
  • Naked Sunday Glow Primer, na ez fényes, inkább tél, ősz vagy smink alá, jó kis szilikonos cucc, szerettem, átlátszó, de van alternatíva mégpedig
  • New Day Skin, kb. ugyanaz, mint a Naked Sunday, de sokkal olcsóbb, egyelőre csak illatos verzió van, de nem vészes (ezt még csak párszor használtam itthonra, várom vele az őszt)

Legalább még ennyi van, amit ki szeretnék próbálni, de ott már az árazás más kategória. Átgondolom, hogy van-e értelme, mert jó lenne mindet megvenni, de basszus azért már 60-70 euro túlzás.

Sajnos, európai termék nincs a fenti listában vagy még nem találtam meg azt, ami működik.

Álmom, egy szuper mineral spf, amit a DM-ben megveszek max 5000 jó magyar forintért. :grinning:

14 Likes

Én most a Skinceuticals színezett fényvédőjét használtam, ásványi, csak 3x4 ml-s mintám volt belőle, de valahogy úgy érzem, hogy felszívódik a bőrömről. Hülyeség? Nem tudom, hogyan fogalmazzam, ez egy pirosodásra hajlamos bőrnél annyira nem vicces.
A Korff érzékeny bőrre kifejlesztett fényvédőjével egyelőre most nincs bajom, egy tubust elfogyasztottam.

1 Likes

Érdekes, én lemosáskor is látom, hogy arcomon van.
Pont ez az egyik, amit szeretnék kipróbálni és a Colorscience termékek.

Ezért nehéz megfogalmazni…
Amikor lemosom, ott van, csak a nap folyamán jobban átsejlik a bőröm textúrája (ami már ugye nem egy harmatos huszonéves bőr), mint pl. az Hourglass Skin Tint-je alatt.
Tegnap az volt rajtam, és még a bronzer sem tapadt úgy rá, mint pl. ma, amikor a Luminous Silk van rajtam. Tudom, nem lehet összehasonlítani, de ezt érzem. Ráadásul szárít is is a Skinceuticals.
A Luminous Silk fedésével kérek szépen egy tartós skin tint-et, na :smiley: :smiley: :smiley:
Colorscience matt fényvédőjét próbáltam, botrány narancssárga volt a fejemen a legvilágosabb szín.

Azt hiszem értem, valószínűleg áttetsző a végeredmény.
Nyárra egy terméket tudok ajánlani, ásványi, színezett, alapozó jellegű és délután is a helyén van, nem tűnik el. Matt és bírja a 35 fokot.

Tényleg, direkt tesztelem most a fényvédőimet, délután (6 után) árnyékban is leizzadom.
Kivéve Paula :grinning:
(meg a New Day Skin szépen tartja magát)

Nagyon bejött ez a kémiai fényvédő, írtam róla értékelést. Kiváló dupe-ja az Unseen Sunscreen-nek, harmadannyiért.