Olcsó, de jó fényvédők

És ne fogja meg a ruhám :open_mouth: Nem akarok én kint lenni negyven fokban klímás lakásból a klímás autóba de kenem magam mert utálom ha megfog a nap a ruhából kilátszó testrészeimen :nauseated_face:

1 Likes

Nagyon szuper, köszi!
Eddig simán egy esernyőt használtam, ez mennyivel jobb lesz!

1 Likes

Nem süt a nap, így nem látszanak a csillámok, csak napsütésben. :frowning:
Még próbálkozom.

1 Likes

Én az utóbbi hetekben a La Roche Posay Anthelios Invisible Fluid fényvédőjét kezdtem arca használni, és idáig maximálisan meg vagyok vele elégedve. Annyi, hogy mivel önmagában alapból fénylik (nagyon), én mindig sminkelek rá -gyönyörűen mutat rajta az alapozó, de a púder (Hourglass loose) nagyon szükséges a tetejére. De egyáltalán nem érzem fullasztónak, és tartós is, nem olvadt még le, pedig néha még sportolok is benne (nem cardiot :grinning_face_with_smiling_eyes: )

Ki fogom valamelyik nap próbálni, hogy alapozó nélkül, mindössze lepúderezve, hogy mutat a sminkmentes napokra (strand stb.)

3 Likes

Igazán nincs mit, valaki javasolta itt fórumon is így tudtam róla én is és meséltem páromnak róla :slight_smile:

1 Likes

Hypoallergén, meg is rendeltem arcra, ugyanis az összes naptejtől kipattogott az arcom eddig. :blush:

1 Likes

Remélem beválik, majd mesélj :blush:

1 Likes

Jó fényvédők, de nem olcsók. Viszont, ha azt nézem, hogy nincs kínlódás…
Visszatértem a mineral spf vonalra, egy-két majdnem “végzetes” szemirritáció miatt. Soha többet nem szeretném átélni.
Alábbi ásványi fényvédőket használom, mind szuper. Az összefoglaló instáról van, tökéletes leírás.
A Naked Sunday szuper hűvösebb időben, de a Feeluniqueról rendeltem, az meg bezárt.
A Biossance kakukktojás, no thanks.
Illetve ma rendeltem kettőt, ami újdonság, plusz van még egy, amit ki szeretnék próbálni.

Screenshot_20240624_095214_Instagram

20240622_122208

20231103_110824

12 Likes

Nekem az Australian Gold Botanical nem folyik le, pedig izzadok mint egy ló. (A színtelen sztem nem fogja meg a ruhát se, viszont fehér réteget hagy) Száraz bőrre mondjuk nem ajánlom, kicsit gipszes érzet az arcon, de valamit valamiért.

3 Likes

Én is ezt használom, a színezett verziót, kánikulában csak ez marad meg az arcomon. A nem színezett verziója is matt?

igen, az is matt, de annyira fehér hogy csak alapozó alá javaslom - vagy testre olyan szituban amikor nem gáz a máz. esetleg semi-goth sminkhez.

4 Likes

Wow, oké, köszi az infót!

Kilométeres listám van már, de jegyeztem. És ebből a színezettből fel tudsz vinni 2 ujjnyit és nem lesz sok?
Nekem a Lancaster az ami színezett, de nem úgy, hogy fedjen is, hanem csak valami bőrszépítő cucc ez benne, abból fel tudom kenni azt amit kell és még délután is rá tudok menni nem kell leszednem.

Már nem tudom hova írjak updatet róla, de aki fényvédelemben érintett szerintem úgyis olvasgat itt.A Vichy Capital Soleil UV Age 50 spf +et egy kentem párszor a fejemre amíg nem jöttek be a melegek és úgy tűnt jó lesz. Aztán egyszer megizzadtam vele, konkrétan csípett mint a veszedelem, elkezdtem a nyakamra + dekoltázsra elkenegetni. Mígnem egyik nap nem volt kedvem leszedni a naptej+smink kombót melóból hazafelé indulva és úgy gondoltam egy életem egy halálom kipróbálom másképp aztán vagy leesik a fejem vagy nem. Nem esett. :smiley:

A módszer a következő: a tenyerembe pumpáltam 4-5 pumpálásnyit amit aztán összenyaszatoltam a két tenyerem között és elkezdtem végigtapogatni az arcomat így, belenyomkodva nem pedig kenve a cuccot a sminkemre. Na így működött, szebb is lett a Shiseido Sport BB tőle az arcomon, mert az viszonylag hamar megköt és lesz egy púderes finishe, a Vichy naptejtől pedig lett egy fényes, de nem zavaróan fényes cucc az arcomon ami nem kenődött el és nem is csípett. Minden fentmaradt, a BB, blush és a highliter is. Egyedül a szemöldökömre nem húztam rá, amit újabban megint rajzolgatok, mert kikopott a tetkóm és csak ősszel megyek újra varratni.

Aki sminkel és küzd a fényvédelemmel próbálja ki ezt a tapogatós módszert, ezzel a könnyű fluiddal nekem működött.

6 Likes

20240623_184254

Fényvédőarzenál nálam.
A LRP Anthelios (amit sokáig Antiheliosnak olvastam…) nekem életmentő városban futkosás közbeni újrafúvásra, mert nem izzadom ki azonnal, könnyen felszívódik ésa sminket se olvasztja le.
Az Instán nagyon sztárolják a Rossmann saját márkás darabjait (ha már belefutottam az utolsí példányba, megvettem - az arcápolási részlegen dugták el, nem a fényvédő szekcióban, teljesen logikus), én legszívesebben kihajítanám az ablakon; arcra használhatatlan, mert pereg, zsíros, fényes, még testre se szeretem kenni.
A Riemann-nel jobbak a tapasztalataim, könnyedebb az állaga, szépen beszívódik és nem fénylik annyira. Pumpás kiszerelése van.
A zöld színű Biodermát régről ismerem, arcra nem, csak testre szoktam használni. 31 fok felett ezt is kiizzadom, de még akkor is véd, nyaraláson se égtem le vele.

11 Likes

A Riemannra sokáig fájt a fogam, kb. beszerezhetetlen volt, most meg van a DM-ben.
Sírok. Nem baj, maradok a mineral vonaton. :grinning:

1 Likes

Attól tartasz, hogy irritálná a szemed?

Az én bőröm utálja az ásványi fényvédőket, próbálkoztam, de feladtam. Szétszikkasztanak.

Sajnos igen, hosszú ideig próbálkoztam az újgenerációs Triazone összetevős kémiai fényvédőkkel, de mindig eljön pár nap után az a pont, hogy a szememet is és az arcbőrömet is irritája. Akkor átváltok mineralra. De mostanában párszor nagyon durva könnyezéssel teltek a délelőttök és ez mondjuk munkahelyen qrva kellemetlen volt. Azt nem is említve, hogy estig fájt a szemem és lemosáskor újra belement.
Halál, nem akarom többször.
Marad az ásványi. Találtam használható darabokat,
Summer Fridays, Paula’s Choice és rendeltem még párat a napokban. Ezek jól működnek, este meg erősen hidratálok.

8 Likes

Rémesen hangzik.:frowning: Nem éri meg kockáztatni, hogy kifolyjon a szemed, főleg, hogy találtál megbízható ásványi fényvédőket. A kíváncsiság nem ér meg ennyit.

1 Likes

Nem használom a két ujjnyi módszert, de egy full ml-t simán fel tudok vinni csak arcra, ha ez segít. Csak a szemöldöknél kell vigyázni mert oda be tud ülni elég randán, ha nem vigyázok, oda kell egy kis extra ujjmasszázs plusz egy szemödökkefe. Ez se fed egyébként durván, de szépen egységesít, ha az ányalat illik hozzád - nyáron nekem “szódával elmegy”, picit pink, de inkább legyek pink a fényvédőtől, mint vörös a naptól, ugye.

A Triazone az egy összetevő, vagy egy csoport?