de jó, hát pont a héten vettem ezeket
Lenne egy fényvédős kérdésem, specifikusan az ásványi fényvédőkkel kapcsolatban. Őszintén, tényleg csak kétféle van: az egyik típus szárít, a másik meg olyan zsíros hogy sose köt meg? Vagy én vagyon a hülye?
Van egy harmadik-féle: ami zsíros és mégis szárít (jó, tudom, menjek a fenébe, nem ez volt a kérdés)
De szombat éjszakai topkomment.
Ezek szerint Te sem aludtál valami sokat
Az Árkád dm tele van Revox fényvédővel.
Ma kerül sor arra a nagyon ritka eseményre, hogy kidobok kozmetikumot. De annyira felbosszantott a Sundance fényvédője ( https://kremmania.hu/kremek/sundance-kids-sensitiv-sonnenmilch-50 ), hogy kivételt teszek. Tavaly tönkretette egy fehér trikómat, és ma észrevettem, hogy a fehér melltartóm pántját is sárgára fogta, pedig csak reggel és délután kentem, összesen fél-fél órát vagyok a napon, amíg beérek a munkahelyemre.
Ugyanitt elfogadok tippeket, hogy mivel tudom kiszedni ezeket a makacs sárga foltokat.
Egyébként az Altruist 30-as fényvédőjét kenem testre, de az elfogyott, gondoltam elhasználom ezeket a piciket. Nem, szó sem lehet róla.
Gyakorlatlan kérdés: tengerpartra elég lehet a 30-as, vagy érdemesebb az 50-et kenni?
Nem pont naptej foltra (5 éves kislányommal eddig kimaxoltuk az extrém foltok széles skáláját), de amit a Vanish szappanos bedörzsölés+ áztatás+ 60 fokos mosás nem hoz ki, az ott is marad…
Egyébként mi ipari mennyiségben használunk naptejet, tengerre csak 50-est viszek - Photoderm Kids mindannyiunknak jó, arcra is kenem. De olcsóbb verziója a Babylove ami szintén bevált, és egyik sem fogja meg a ruhákat.
Nagyon köszönöm a tippet, akkor ez lesz a következő próba Kell vennem egy Vanish szappant.
Hamar leégek én is, főleg a fehér foltjaim, így esélyem sem lenne 50 faktor nélkül elindulni, a kérdés inkább elméleti jellegű volt. De a Babylove fényvédőt mindenképp megpróbálom
Én is a Vanish szappant javaslom, sokféle foltot ki tudsz majd szedni vele, ha beszerzel egyet.
Annyi jót hallok/olvasok róla. És igazából az ára sem vészes, úgyhogy mindenképp beszerzem.
Egy olyan kérdésem lenne, így a nyár közepén, hogy van idény-fényvédőtök? Ha igen, miben más mint a standard darabotok?
Ugyan sajnos nem olcsó, de erről a fényvédőről van esetleg valakinek tapasztalata?
https://www.helloskin.hu/arcapolas/fenyvedo/Bondi-Sands-Illatanyagmentes-Fenyvedo-lotion-SPF50
Most nézem, hogy az Evy 1200 Ft-tal drágult. Így sem volt éppenséggel filléres termék, de lehet, hogy így már olcsóbb alternatíva felé néznék. Ráadásul a Skinsmarton nagyon ritkán van akció.
Mit jelent, hogy idény?
Nekem csak annyiban van, hogy ősztől-tavaszig SPF 30, nyáron meg 50-es.
Mondjuk nyár, tél, tavasz-ősz.
Azért kérdezem, mert nekem ebben az évben voltak olyan időszakok, amikor csak egy fajta fényvédőt tűrtem meg, amit máskor viszont nem szeretek.
A 35+ fokban például csak az Eucerin Sun Oil Controlt bírom, viszont hűvösebb időben szárít, szóval csak nyáron használom.
Én is így váltogatom őket. Nyári időszakra erőltetem az spf 50-et, télen mehet a 30 is.
25 fok felett leteszem a kedvenc PC Recovery-t, 30 fok felett az Avéne Intense Protect-et is. Matt verzióra azért nem váltok. Az Avéne illatmentes face cream-je azért jobban bírja a nagy meleget.
Előkerül a nagy melegben a PC színezett Resist is, kb. BB krémnek használom, sima fényvédő fölé.
Van még pár fényvédőm ami kipróbálásra vár, de majd csak ősszel.
Télen kizárólag az Intense Protect-et fogom használni, nagyon gazdag állagú, jól fog esni a hűvös időben.
Nekem nincs tapasztalom vele, eleg új termék, sztem senkinek sem lesz emiatt friss véleménye. Evy 50 kidset hasznalom en is, durván a legjobb termék, amit valaha használtam. Most Balcsin nyaralok, és valóban jól teljesít. Ajánlom bátran mindenkinek kipróbálásra. Lattam, hogy drágult, de inkább másról mondok le, mint erről a csodacuccrol.
Igazad lehet, tényleg újnak tűnik nálunk. Olvastam közben külföldi véleményeket, például Beautybay értekeléseket és egyebeket. Dícsérik, de elég zsíros, így inkább száraz bőrre ajánlják.
Azt hiszem nálam is az az opciót marad, mint nálad. Én is nagyon szeretem és nem szívesen cserélném másra.
Bocs, ha off, nem találtam jobb helyet. Van pár fényvédőm, ami nálam nem vált be, nem használom stb. megválok tőlük, de először ide teszem fel.
Aki szeret próbálgatni, annak érdekes lehet. Mind 6 hónapon belüli bontás, párszor használt.
Uriage 1000 Ft/db , Nivea 2000 Ft, Usu-Heliocare-Isdin 3000 Ft/db. Postán tudom küldeni.
Üzenetben lehet érdeklődni.
Elkelt mind, köszi.
Nekem szimpatikus ez a fényvédő. Ha jól láttam, octokrilén- és octinoxát-mentes.