Olcsó, de jó fényvédők

Miért kevered, nekem az a kerdes? Miert nem retegezed, ha a kettot egyutt szeretned hasznalni?

Gondolom a színe túl sötét a répanarancsnak, a másik meg meszelt fehér…

3 Likes

Így van. Rajtam majdnem az összes színezett fajta narancssárga, vagy narancs és még sötét is. A színtelenek meg túl fehérek. Amit próbáltam és kivétel, az meg nem kicsit drága. De asszem leteszek a “hackelésről”, inkább felviszek rá púdert aztán kerülöm a fotókat :smiley:

De ha jól értem, két tök egyforma fényvédőt szeretnél keverni, amik csak színben térnek el. Szerintem nyugodtan kipróbálhatod, az SPF ettől nem lesz kevesebb. Bár az nem biztos, hogy érni is fog valamit a szín szempontjából.

Őszintén szólva, leginkább elméletileg érdekelt a kérdés. El vagyok keseredve, az egyetlen fényvédő ami minden tekintetben működik rajtam és a szememet se csípi, drágább mint a rutinom többi része összesen (mármint nem darabra, hanem ml-áron). Így is egy kevésbé ideálisat használok a hétvégi és nem-irodai napokra, hogy a drágát ne “pocsékoljam”, de ez nem igazán állapot, na :smiley:

Ráadásul neked ott (ha jól emlékszem, déli szigeten élsz) valószínűleg több is kell. Olyan értelemben, hogy az év nagy részében kell az SPF 50, nem elég a 30, mint itt pár hónapig.

Aha, Cipruson - nem is veszek mást, csak 50-est.
Testre is! Igaz, oda jó a kémiai is, abból meg van megfizethető (alapvetően nem vagyok a kémiai fényvédők ellen, de arcra nem tudom használni őket mert csípik a szememet és nem látok). De amúgy is elég világos a bőröm, a nap új anyajegyeket is tud okozni nálam, ráadásul volt a családban bőrrák nem egy embernél (hál’istennek nem a halálos fajta).

Tulajdonképpen lassan már azon agyalok hogy ellenzőt se ártana vennem, csak egy ilyennel pl igencsak hülyének néznének:
61SxWfd5XXS.UX466

3 Likes

Inkább egy ilyen szép kalapot.
Kép
SammyJo is szereti :grinning:

6 Likes

Azosztigen! Ez már az HBO-t is fogja? :grin:

8 Likes

Mindent IS :rofl:

3 Likes

Ez a dm- Es nem kaphatò feléd? Nàlam tavaly nyàr òta ez a befutò, nagyon szeretem, ès még az eucerin Screenshot_20220307-220617_Chrome
16466874145142777553416055444028

Eucerint szerintem nem láttam még errefelé, de nem elképzelhetetlen hogy van, annak mindenképp utánanézek. Dm viszont itt nincs - ha muszáj lenne, tudnék rendelni, de nem akarok az itteni postától függeni, kb annyira se megbízható mint az otthoni. De a kémiaiak sajnos amúgy is kiesnek, eddig kivétel nélkül mindegyik csípte a szemem…

Megpróbállak meggyőzni, hogy létezik szemet egyáltalán nem csipő, nem irritáló fényvédő :+1:, mégpedig a spanyol ISDIN brand kiváló patikai fényvédői, amelyek az eszkluzív :ok_hand: safe-eye tecnologia:ok_hand: alkalmazása révén nem irritálják a szemet​:v:, amit szívből (és több éves személyes tapasztalatból) ajánlok.
Csak mióta ezt (ISDIN Fusion Water spf50) használom a tengeri lubickolás közben, ahol a hullámok miatt szinte elkerülhetetlen, hogy a sós vízzel ne jusson a szembe a fényvédő is, DE ezzel sikerült megoldanom a "nem sírást":wink:.
Érdemes az ISDIN honlapján nézelődni, igen nagy a választék minden tekintetben, már létezik az ún. “városi/téli” (mindennapos használatra) kifejlesztett változat is: Fotoprotector ISDIN Fusion Water Urban SPF 30 | ISDIN
amely a kék fény ellen is véd.:+1::v:
Idén szeretném kipróbálni a Foto Ultra ISDIN Age Repair Fusion Water SPF 50 -t is.
E fentiek kémiai fényvédők, de én a tengerparton, vízközelben - már csak a szemcsípés megúszása + kozmetikailsg is nagyon elegáns textúrákat miatt is hűségesen ragaszkodom ehhez a márkához.
Amúgy léteznek csak fizikai fényvédői is, de azokat nem ismerem.
Ami a beszerzésit illeti az Amazont tudom ajánlani.

7 Likes

Isdin-t mintha láttam volna valahol… azt mondod az nem csípi a szemet? Akkor ránézek valamikor. Mondjuk az én szemem elég érzékeny, a kontaktlencsét sem bírom…

Szia @random, nekem is extra érzékeny, világos szemem van, 2 éves saját tapasztalatból garantálom, hogy azok az ISDIN fényvédők, amik dobozára (vagy a leírásban) rá van írva, hogy “safe-eye tecnologia”, abszolút nem csípik a szemet✌️. Azt nem tudom, hogy ezzel az extra tulajdonsággal a fizikai fényvédői is rendelkeznek-e, esetleg valami blogon, vagy a gyártótól utána lehetne nézni ennek is.
Vízparton immár 2 éve arcra kizárólag a Fusion Water spf 50 -et használom, és nemcsak a safe-eye technológiája miatt, hanem az extrém szuper textúrája :v: (abszolút nem zsíros érzetű) miatt is.
20220308_112848

Mindennapos (un. városi) viseletben pedig szintén hűséges (és elégedett) használója vagyok az Australian Gold Botanical spf 50 tinted suncreen-nek.
Screenshot_20220308-111849_Amazon Shopping

3 Likes

:see_no_evil: hű meg voltam győződve hogy fizikai a dm- es nem néztem utàna. Csak azèrt mert fehèr felkenéskor és egyàltalàn nem irritàlja az arcbőrömet :crazy_face::rofl:

Ezt a “fényvédő csípi a szemem” problémát évek óta úgy oldom meg, hogy fényvédő stick-et használok szemkörnyékre. Használtam már La Roche Posay-t, Vichy-t, most éppen Sundance-set. Olyasmi a kiszerelésük, mint egy ajakír.

1 Likes

Én is használtam már sticket, de ugyanúgy bántott. A különbség talán annyi volt hogy a stickből még csak azt se tudom mennyit vittem fel, de leizzadni is jóval könnyebb volt.

Én csak simán felviszem a szemkörnyékre, gondolom, egy réteg elég. Volt olyanom is, ami enyhén színezett volt. Nekem nagy melegben is bevált. A normál, arcra való fényvédőkkel viszont volt többször olyen problémám, hogy izzadtsággal együtt belemászott a szemembe, vagy ha kicsit megdörzsöltem a szemem, már csípett, uhhh.
De akkor Neked valszeg marad az ásványi fényvédő akkor. Azt hiszem, talán stickből is van tisztán ásványi amúgy? Bár ha ennyire nem jött be a stick, akkor valszeg felesleges próbálkozni vele.

9 Likes