Megírod, hogy melyik fényvédőről van szó? Kíváncsi vagyok.
Én is csak fizikait használok.
Apivita Bee Sun Safe Baby Sun Cream Spf30
Minden szempontból megfelelt volna, még a gésafejet is elviseltem volna, de ez a túrósodás keresztbetett nekem.
Próbáld többször felvinni, ne egyszerre az elvi mennyiséget. Nekem a fluidokkal van olyan bajom, hogy ha sokat öntök, folyik minden felé. Ezért 2-3 rétegben viszem fel, mindig várok egy kicsit a kettő között.
Köszi, ez jó ötlet volt! Sajnos az orrom két oldalán így se működik rendesen kézzel, viszont a rétegzés és a RT powder sponge (az a mikroszálas fajta - ez az amit fehér arcfestékhez szoktam használni) együtt megoldotta a helyzetet.
Szuper. Érdemes próbálkozni.
Müllerben biztosan van, ma voltam.
Müllerben lehet kapni (állítólag már régóta, én most láttam először, bár eddig nem is figyeltem) a Garniernek olyan fújós fényvédőjét, amit kifejezetten smink fölé lehet fújni: https://kremmania.hu/kremek/garnier-ambre-solaire-over-makeup-super-uv-fenyvedo-spray
A többi drogériában elvileg (még) nincs, teljes áron 2200 forint és alkohol sincs benne. Eddig ha jól tudom, csak a La Roche-Posay és a Vichy gyártott ilyet, ez harmadannyiba kerül így. Még nem használtam, de ha kipróbálom, akkor beszámolok róla.
Ez engem is nagyon érdekelne, Vichyt használok de smink fölé nem tudom tenni mert fényes és ragad , csak smink alá szoktam, tenyerembe fújom és úgy oszlatom el az arcomon ami azért nem ideális.
Szuper lenne ha működne smink fölött is, lesni fogom róla a véleményeket az oldalon.
Szerintem ennek az elődjét próbáltam hajdanán. Az konkrétan olajos volt. Remélhetőleg ez nem az, bár azért nem hiszen hogy jobb lenne mint a Garnier Aqua Bomb Spray volt…
Tényleg, azt is használtam anno, és nem is értem, hogy miért nem lehet kapni már.
Èn most ezt a 2t vettem. A Fluid tetszik eddig, beszìvòdik hamar, a fehèrsèg is, ès nem zsìros. A krèmet mèg nem pròbàltam.
A fluid a kedvenc fényvédőm, de itthon nem kapni, vagy legalább is én nem találom a polcokon.
Már egy ideje foglalkoztat az alábbi kérdés. Mostanában szinte mindenbe tesznek fényvédőt. Alapozót, BB és CC krémet használok felváltva, mindegyikben van SPF 15-25, de ez nekem kevés. Ezért reggelente felkenek egy 50-es fényvédő krémet, és rá jön a smink. Nem okoz ez bármilyen gondot vagy hatáscsökkenést?
Hatáscsökkenést nem valószínű. Ha megfelelő a sorrend, állagnak megfelelő, nem vesznek össze a termékek, szerintem nem lehet probléma.
Nagyon köszi, megnyugtattál.
Aki esetleg rendszeresen rendeli az Altruist spf30 200 ml fényvédőt, tud tippet adni, hogy meddig szokott tartani a készlethiány vagy milyen gyakorisággal tölti fel a készleteit a Skinsmart? Írok nekik is, de ők 2-3 napon belül jeleznek vissza. Valahol Nita írta februárban, hogy újra kapható, de nem tudom az előtt meddig volt hiánycikk.
Esetleg lehet ilyet Mo-n belül máshonnan rendelni?
Ugyanitt szívesen fogadok tippeket hasonlóan jó, illat és alkoholmentes fényvédőre nem horror áron .
( a horror árú Evy már a kívánságlistámon van )
Köszönöm szépen!
1-2 hét, iratkozz fel értesítőre
Nem tudom mennyi értelme van néma topikba írni, de azért megpróbálom, hátha érdekes a kérdésem.
Na most elméletben a fényvédőket nem lenne szabad kevergetni semmivel. De mi van akkor, ha adott egy fényvédő (ásványi, ha ez számít), amiből “színtelen” (gésafehér) és színezett (répanarancs) verzió is - az összetevők a színezéket leszámítva egyeznek, és egyforma az spf besorolás is. Vajon ezt a kettőt összekeverem, számolnom kell hatáscsökkenéssel?
Szerintem nem lesz hatáscsökkenés. Legalábbis én úgy gondolom, hogy azért nem szabad keverni pl. hidratálóval, hogy a fényvédő mennyisége ne legyen kevesebb. Nem önmagában a kutyulás miatt.
Sajnos nem tudom hol olvastam erről régebben, nincs meg a cikk, azt írták ha nem azonos faktorszámot keversz akkor az alacsonyabbal kell számolni, két azonos mehet össze, ha pedig faktort keversz faktor nélkülivel akkor maximum a felét fogja tudni.
Én azonosakat rétegezetm nyáron , nem lett bajom, nem égtem le és úszás közben sem ázott le a krém.
Eucerin Anti Pigment naptej spf 50 volt az alap arra ment rá a Shiseido spf 50 naptej.