Olcsó, de jó fényvédők

Megírod, hogy melyik fényvédőről van szó? Kíváncsi vagyok.
Én is csak fizikait használok.

Apivita Bee Sun Safe Baby Sun Cream Spf30
Minden szempontból megfelelt volna, még a gésafejet is elviseltem volna, de ez a túrósodás keresztbetett nekem.

2 Likes

Próbáld többször felvinni, ne egyszerre az elvi mennyiséget. Nekem a fluidokkal van olyan bajom, hogy ha sokat öntök, folyik minden felé. Ezért 2-3 rétegben viszem fel, mindig várok egy kicsit a kettő között.

1 Likes

Köszi, ez jó ötlet volt! Sajnos az orrom két oldalán így se működik rendesen kézzel, viszont a rétegzés és a RT powder sponge (az a mikroszálas fajta - ez az amit fehér arcfestékhez szoktam használni) együtt megoldotta a helyzetet.

1 Likes

Szuper. Érdemes próbálkozni. :blush:

Müllerben biztosan van, ma voltam. :slight_smile:

Müllerben lehet kapni (állítólag már régóta, én most láttam először, bár eddig nem is figyeltem) a Garniernek olyan fújós fényvédőjét, amit kifejezetten smink fölé lehet fújni: https://kremmania.hu/kremek/garnier-ambre-solaire-over-makeup-super-uv-fenyvedo-spray

A többi drogériában elvileg (még) nincs, teljes áron 2200 forint és alkohol sincs benne. Eddig ha jól tudom, csak a La Roche-Posay és a Vichy gyártott ilyet, ez harmadannyiba kerül így. :slight_smile: Még nem használtam, de ha kipróbálom, akkor beszámolok róla.

2 Likes

Ez engem is nagyon érdekelne, Vichyt használok de smink fölé nem tudom tenni mert fényes és ragad , csak smink alá szoktam, tenyerembe fújom és úgy oszlatom el az arcomon ami azért nem ideális.
Szuper lenne ha működne smink fölött is, lesni fogom róla a véleményeket az oldalon.

Szerintem ennek az elődjét próbáltam hajdanán. Az konkrétan olajos volt. Remélhetőleg ez nem az, bár azért nem hiszen hogy jobb lenne mint a Garnier Aqua Bomb Spray volt…

Tényleg, azt is használtam anno, és nem is értem, hogy miért nem lehet kapni már.

Èn most ezt a 2t vettem. A Fluid tetszik eddig, beszìvòdik hamar, a fehèrsèg is, ès nem zsìros. A krèmet mèg nem pròbàltam. Screenshot_20210613-204427_Chrome Screenshot_20210613-204336_Chrome

4 Likes

A fluid a kedvenc fényvédőm, de itthon nem kapni, vagy legalább is én nem találom a polcokon.

Már egy ideje foglalkoztat az alábbi kérdés. Mostanában szinte mindenbe tesznek fényvédőt. Alapozót, BB és CC krémet használok felváltva, mindegyikben van SPF 15-25, de ez nekem kevés. Ezért reggelente felkenek egy 50-es fényvédő krémet, és rá jön a smink. Nem okoz ez bármilyen gondot vagy hatáscsökkenést?

Hatáscsökkenést nem valószínű. Ha megfelelő a sorrend, állagnak megfelelő, nem vesznek össze a termékek, szerintem nem lehet probléma.

1 Likes

Nagyon köszi, megnyugtattál.

Aki esetleg rendszeresen rendeli az Altruist spf30 200 ml fényvédőt, tud tippet adni, hogy meddig szokott tartani a készlethiány vagy milyen gyakorisággal tölti fel a készleteit a Skinsmart? Írok nekik is, de ők 2-3 napon belül jeleznek vissza. Valahol Nita írta februárban, hogy újra kapható, de nem tudom az előtt meddig volt hiánycikk.
Esetleg lehet ilyet Mo-n belül máshonnan rendelni?

Ugyanitt szívesen fogadok tippeket hasonlóan jó, illat és alkoholmentes fényvédőre nem horror áron :blush:.
( a horror árú Evy már a kívánságlistámon van :sweat_smile:)

Köszönöm szépen!

1-2 hét, iratkozz fel értesítőre

1 Likes

Nem tudom mennyi értelme van néma topikba írni, de azért megpróbálom, hátha érdekes a kérdésem.
Na most elméletben a fényvédőket nem lenne szabad kevergetni semmivel. De mi van akkor, ha adott egy fényvédő (ásványi, ha ez számít), amiből “színtelen” (gésafehér) és színezett (répanarancs) verzió is - az összetevők a színezéket leszámítva egyeznek, és egyforma az spf besorolás is. Vajon ezt a kettőt összekeverem, számolnom kell hatáscsökkenéssel?

Szerintem nem lesz hatáscsökkenés. Legalábbis én úgy gondolom, hogy azért nem szabad keverni pl. hidratálóval, hogy a fényvédő mennyisége ne legyen kevesebb. Nem önmagában a kutyulás miatt.

3 Likes

Sajnos nem tudom hol olvastam erről régebben, nincs meg a cikk, azt írták ha nem azonos faktorszámot keversz akkor az alacsonyabbal kell számolni, két azonos mehet össze, ha pedig faktort keversz faktor nélkülivel akkor maximum a felét fogja tudni.
Én azonosakat rétegezetm nyáron , nem lett bajom, nem égtem le és úszás közben sem ázott le a krém.
Eucerin Anti Pigment naptej spf 50 volt az alap arra ment rá a Shiseido spf 50 naptej.

2 Likes