Olcsó, de jó fényvédők

Szia @random, nekem is extra érzékeny, világos szemem van, 2 éves saját tapasztalatból garantálom, hogy azok az ISDIN fényvédők, amik dobozára (vagy a leírásban) rá van írva, hogy “safe-eye tecnologia”, abszolút nem csípik a szemet✌️. Azt nem tudom, hogy ezzel az extra tulajdonsággal a fizikai fényvédői is rendelkeznek-e, esetleg valami blogon, vagy a gyártótól utána lehetne nézni ennek is.
Vízparton immár 2 éve arcra kizárólag a Fusion Water spf 50 -et használom, és nemcsak a safe-eye technológiája miatt, hanem az extrém szuper textúrája :v: (abszolút nem zsíros érzetű) miatt is.
20220308_112848

Mindennapos (un. városi) viseletben pedig szintén hűséges (és elégedett) használója vagyok az Australian Gold Botanical spf 50 tinted suncreen-nek.
Screenshot_20220308-111849_Amazon Shopping

3 Likes

:see_no_evil: hű meg voltam győződve hogy fizikai a dm- es nem néztem utàna. Csak azèrt mert fehèr felkenéskor és egyàltalàn nem irritàlja az arcbőrömet :crazy_face::rofl:

Ezt a “fényvédő csípi a szemem” problémát évek óta úgy oldom meg, hogy fényvédő stick-et használok szemkörnyékre. Használtam már La Roche Posay-t, Vichy-t, most éppen Sundance-set. Olyasmi a kiszerelésük, mint egy ajakír.

1 Likes

Én is használtam már sticket, de ugyanúgy bántott. A különbség talán annyi volt hogy a stickből még csak azt se tudom mennyit vittem fel, de leizzadni is jóval könnyebb volt.

Én csak simán felviszem a szemkörnyékre, gondolom, egy réteg elég. Volt olyanom is, ami enyhén színezett volt. Nekem nagy melegben is bevált. A normál, arcra való fényvédőkkel viszont volt többször olyen problémám, hogy izzadtsággal együtt belemászott a szemembe, vagy ha kicsit megdörzsöltem a szemem, már csípett, uhhh.
De akkor Neked valszeg marad az ásványi fényvédő akkor. Azt hiszem, talán stickből is van tisztán ásványi amúgy? Bár ha ennyire nem jött be a stick, akkor valszeg felesleges próbálkozni vele.

9 Likes

de jó, hát pont a héten vettem ezeket :smiley:
IMG_6587

7 Likes

Lenne egy fényvédős kérdésem, specifikusan az ásványi fényvédőkkel kapcsolatban. Őszintén, tényleg csak kétféle van: az egyik típus szárít, a másik meg olyan zsíros hogy sose köt meg? Vagy én vagyon a hülye?

Van egy harmadik-féle: ami zsíros és mégis szárít :stuck_out_tongue_winking_eye: (jó, tudom, menjek a fenébe, nem ez volt a kérdés)

14 Likes

De szombat éjszakai topkomment. :grinning:

2 Likes

Ezek szerint Te sem aludtál valami sokat :grin:

Az Árkád dm tele van Revox fényvédővel.

3 Likes

Ma kerül sor arra a nagyon ritka eseményre, hogy kidobok kozmetikumot. De annyira felbosszantott a Sundance fényvédője ( https://kremmania.hu/kremek/sundance-kids-sensitiv-sonnenmilch-50 ), hogy kivételt teszek. Tavaly tönkretette egy fehér trikómat, és ma észrevettem, hogy a fehér melltartóm pántját is sárgára fogta, pedig csak reggel és délután kentem, összesen fél-fél órát vagyok a napon, amíg beérek a munkahelyemre.
Ugyanitt elfogadok tippeket, hogy mivel tudom kiszedni ezeket a makacs sárga foltokat.
Egyébként az Altruist 30-as fényvédőjét kenem testre, de az elfogyott, gondoltam elhasználom ezeket a piciket. Nem, szó sem lehet róla.
Gyakorlatlan kérdés: tengerpartra elég lehet a 30-as, vagy érdemesebb az 50-et kenni?

2 Likes

Nem pont naptej foltra (5 éves kislányommal eddig kimaxoltuk az extrém foltok széles skáláját), de amit a Vanish szappanos bedörzsölés+ áztatás+ 60 fokos mosás nem hoz ki, az ott is marad…:joy:
Egyébként mi ipari mennyiségben használunk naptejet, tengerre csak 50-est viszek - Photoderm Kids mindannyiunknak jó, arcra is kenem. De olcsóbb verziója a Babylove ami szintén bevált, és egyik sem fogja meg a ruhákat.

1 Likes

Nagyon köszönöm a tippet, akkor ez lesz a következő próba :smiley: Kell vennem egy Vanish szappant.
Hamar leégek én is, főleg a fehér foltjaim, így esélyem sem lenne 50 faktor nélkül elindulni, a kérdés inkább elméleti jellegű volt. De a Babylove fényvédőt mindenképp megpróbálom :blush:

1 Likes

Én is a Vanish szappant javaslom, sokféle foltot ki tudsz majd szedni vele, ha beszerzel egyet. :soap:

1 Likes

Annyi jót hallok/olvasok róla. És igazából az ára sem vészes, úgyhogy mindenképp beszerzem. :slight_smile:

Egy olyan kérdésem lenne, így a nyár közepén, hogy van idény-fényvédőtök? Ha igen, miben más mint a standard darabotok?

Ugyan sajnos nem olcsó, de erről a fényvédőről van esetleg valakinek tapasztalata?
https://www.helloskin.hu/arcapolas/fenyvedo/Bondi-Sands-Illatanyagmentes-Fenyvedo-lotion-SPF50

Most nézem, hogy az Evy 1200 Ft-tal drágult. Így sem volt éppenséggel filléres termék, de lehet, hogy így már olcsóbb alternatíva felé néznék. Ráadásul a Skinsmarton nagyon ritkán van akció.

1 Likes

Mit jelent, hogy idény?
Nekem csak annyiban van, hogy ősztől-tavaszig SPF 30, nyáron meg 50-es.

1 Likes