Off topic: Kultúra: könyvklub, filmek, zenék és minden más

Ne is vegyél semmit magadra. És mi az, hogy “értelmes”? Számomra pl az otthoni kenyérsütés az abszolút értelmetlen, mivel kenyeret (és minden más élelmiszert) ugyebár lehet kapni, nekem értelmesebb ha lazítok egy jó könyvvel vagy a fiamnak olvasok. És nagy tévedés, hogy a karantén egy véget nem érő vasárnap délután, mitől lenne több ideje bárkinek is, dolgozni kell, akár otthon akár munkahelyen, plusz az otthonragadt kicsik ellátása is mostantól…ne foglalkozzunk a “csodanőkkel” akik karantén alatt mindent házilag sütnek-főznek, balkonnövényt nevelnek, lediplomáznak, új hobbijuk lesz, és mellékesen nyomják a hómofiszt meg persze tanítják a csemetéket… :smirk:…mondani mindent lehet de elhinni nem muszáj.

9 Likes

Napi cuki:
https://youtu.be/Ljx-czk4B80

1 Likes

“karantén idején értelmesen” hol itt a karantén? Bezárt az általános iskola meg az Ikea, de ki van itt karanténban? Ha értelmesen karanténba lettünk volna téve novemberben, egyáltalán nem itt tartanánk ma… erről mondjuk a másik topikban kéne puffognom, bocsánat, csak mindig kinyílik a bicska a zsebemben, mikor ezt a szót látom leírva :grimacing:

3 Likes

Ma 31,4 %-os akció van a Book24-en, rendeltem 5 könyvet :smile:

3 Likes

Filmajánló kategóriában szeretném indítani a Romlott oktatás-t az HBO Go kínálatából. Nem egy nagy show az ajánlója, én se tudnám megmondani, annyi érdektelen film közül hogy sikerült kiválasztanom a napokban, de igazán üdítő meglepetés volt! Érdekes igaz történet, kellőképpen szarkasztikus humorral tálalva. A két főszereplő meg egyenesen zseniális :star_struck:

1 Likes

Imádok olvasni , körülbelül 1000 könyvem van , legjobban a történelmi témájú regényeket szeretem , illetve művészek életrajzi írásait.
A kedvencek :
Colleen Mc Cullough : Róma sorozata
Robert Merle : Francia históriája , ez is sorozat.
Philippa Gregory: A Tudor házról ír , nagyon izgalmas eddig csak két kötet van meg belőle , de be fogom gyűjteni az összeset.
Agatha Christie : Piorot és Miss Marple regények , ha valami könnyedre vágyok de akkor jöhet Rejtő Jenő vagy P.G. Woodehouse is.
Annie Edwards: Vivien Leigh című könyvében kendőzetlenül ír “ Scarlett O’ Hara “ kisasszonyról.
La Mure : Moulin Rouge kötete Tolouse - Lautrec grófról szól aki az egyik kedvenc festőm.
James Herriott és Gerard Durrel állatokról és emberekről írnak nagyon viccesen.
Végül egy friss magyar szerzemény Náray Tamástól a Zarah sorozat , nekem tetszett , gyönyörűen ír le öltözékeket, bútorokat és persze a cselekmény is izgalmas.
Jelenleg Zola: Nana című könyvét olvasom.

5 Likes

Jó kis lista. Most eszembe juttattad, Zolától sokat olvastam, Az állat az emberben könyve elég ütős. De rég olvastam, nincs meg, de meg fogom rendelni.
Nálam TOP 3 hosszú évek óta:
Bulgakov: A Mester és Margarita
Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe
Márquez: Száz év magány

3 Likes

Kedvencet nem is tudnék mondani könyvből , hangulat kérdése, hogy mit veszek le a könyvespolcról.
Tetszik a mesterhármasod :slight_smile:
Filmből viszont van egy tuti befutóm amit mindig meg tudok nézni: Bor, mámor, Provance a címe.
Sorozat: Penny Dreadfull ( avagy Londoni rémtörténetek) , főszerepben Eva Green és Josh Hartnett , rengetegszer láttam már.

1 Likes

Még fiatal koromban olvastam a Száz év magányt és emlékszem, mennyire magával ragadó volt!

Érdeklődöm, hogy változott-e a hozzáállásotok az ősz haj témához? Van közöttetek, aki nekiállt lenöveszteni vagy levágatni a festett részt és meghagyni a natúr őszülő hajat?

Mivel év eleje-felé nagyon vacak állapotban voltam lelkileg és nem volt kedvem még fodrászhoz sem menni festetni, maradt a lenövés. Aztán jött 1 hónap betegség (nagyobb bajom is volt, mint hogy kilátszanak a fehér szálak a sötét, meleg színű haj közül) és továbbra is úgy maradt. Ha jól emlékszem márciusban volt utoljára tőfestésem és amennyire meg tudtam mérni, kb. 5 cm a lenövés. Nem sok az ősz, talán 15%-a teljes hajmennyiségnek, de a fejem tetején, kicsit előrébb, van egy koncentráltabb tincs, persze a legjobban látható helyen.
Nem tudom végig tudom-e csinálni a lenövesztős procedúrát, de még tartom magam. Kihívásnak tekintem, átalakulásnak, önelfogadásnak, a megfelelési kényszer elleni harcnak. Ha elbukom és befestem, akkor ez van, nem fogok a kardomba dőlni. De azért nehéz, mert a meleg árnyalatok jobban állnak és a szürkés, néhol égnek álló szálakat nem mindig könnyű elfogadni.
(Gondoltam rá, hogy kiszőkkíttetem és szürkére kérem az egészet, de az egyrészt tönkre vágná a hajamat, másrészt kib. drága lenne, harmadrészt rengeteg erős vegyszert kapnék a fejemre, negyedrészt hol abban az izgalom, hogy egyszer csak megkapom, aminek van valamiféle átalakulást segítő útja?)

10 Likes

Szia! :smiling_face_with_three_hearts: Nagyon jó, hogy mostanában újra többet “hallunk”!

Neeem, még mindig menthetetlenül festés párti vagyok. Meleg tónusokkal, sötétebb hajjal egyszerűen zongorázni lehet a különbséget. 3 hetente “fiatalítom” magam, muszáj, mert halántékban kúszik fel rajtam is a romlás jeges keze… teljes hosszon 6 hetente festem.
Terveim szerint 50-60 pluszban váltok majd aranyszőkére, aztán 70 fölött jön majd el az igazi vidámság: lila és rózsaszín árnyalatok :grinning:

Nyár végére most annyit tervezek, hogy fodrász kezébe adom újra a festét és csináltatok egy világosabb karamell barnát, remélem jól fog mutatni a barnasághoz. Aztán tél felé meg újra egy mélyebb, sötétmahagónis irányt veszek :crossed_fingers:

Az lehetséges, hogy így 35 éves fejjel pont abban az életszakaszban vagyok, amikor már elég szar szembesülni vele, hogy a fiatalságnak lőttek, és nagyon nem akaródzik bármilyen szinten még tovább rontani a helyzeten…

8 Likes

Hát, későn érő típus vagyok, csak mostanában (45) érzékelem lelkileg és fizikailag az öregedést. Ezzel együtt fura módon bizonyos öregedéssel kapcsolatos dolgokat kezdek elfogadni és máshova helyeződött illetve helyeztem a fókuszt az életemben. Ennek elindítója bizonyára 2 szerettem egymáshoz közeli halála. Próbálom magamat idősen elképzelni…hát nem teljesen azon az úton akarok haladni, amin most vagyok.

Megnéznélek 70-esen egy vagány felnyírt rózsaszín hajjal :laughing:
Milyen jó ez az évszakkal színváltás! Bevallom sosem jutott eszembe, hogy ezzel játsszak, pedig így sosem uncsi.

3 Likes

Én nagyon menőnek tartom, ha valaki bevállalja az ősz hajat. :clap: Szerintem ehhez nagyon nagy magabiztosság, és határozottság kell, szorítok, hogy sikerüljön az elhatározásod! :hugs:

3 Likes

Èn is mèg festem, vagyis most èpp nagyon aktuàlis lenne , csak sikerült a legnagyobb melegben megfàznom. A teszt negativ -elmentem csinàltatni mert köhögök is. A szomszèd ismerősön lepődtem nagyot mert festett àllig èrő sàrgàs haja volt ès egyszer csak levàgatta. Màr lenőtt az ősz , inkàbb ezüstszürkès haja van, rövid ,elöl felzselèzve ès sokkal jobban àll neki mint az előző festett vàltozat. De èn mèg maradok a festèsnèl, pàromnak egy szàl ősz haja sincs mèg , mùltkor beszòlt ,hogy festeni kellene - vigyorogva. Na igen èn befestem ès nem làtszik, ő pedig tele van nevető ràncokkal mert nem hasznàl soha naptejet. :crazy_face:Ìgy èn vezetek mèg​:grin:

5 Likes

Én 2 hónap múlva 46 leszek. Komolyan mondom, biztosan a fogyás és a heti öt torna miatt van, de legalább 15 éve nem éreztem magam olyan jól fizikailag, mint most.
Mondjuk nekem szerintem már a hajam fele ősz lenne, vagy még több is. Szóval marad a hajfesték.

8 Likes

Köszönöm :heavy_heart_exclamation:

Szép tud lenni az ezüstös ősz pl: Pataky Ágin, de sajnos öregít, húsz éves lányokon meg számomra meghökkentő, hogy fiatal arc van az ezüst haj alatt, hiába divat.
Nekem az eredeti színem valahol közép és sötétbarna között van, mindez szőkítve , amiben nem látszik az a pár fehér szál amivel én is rendelkezem.
Szerintem egy próbát megérne a dolog, ha lelkileg most ott tartasz, hogy szeretnéd ezt a változást, ha meg mégsem tetszik akkor simán vissza lehet festeni :slight_smile:

1 Likes

Tegnap a buszon láttam egy 20 éves forma fiúnak festett ősz hajat. Vagy hát inkább fehéret. Neki nagyon jól állt.
Egyáltalán nem volt rajta furcsa.
Csak amikor már ült szemben egy ideje, akkor tűnt fel, hogy ez nem lehet az eredeti hajszíne.

2 Likes

Mindenre van példa úgy látszik :slight_smile: én biztos nem kenetném fel hiába divat .

3 Likes