Off topic: Kultúra: könyvklub, filmek, zenék és minden más

Arra gondoltam, nyithatnánk egy topicot a kedvenc olvasmányainknak is, ennyi webes cikk és youtube videó mellett.
Egy rémes beismeréssel kezdeném is: az egész karanténban 0 db könyvet sikerült elolvasnom!
Viszont lett tegnap egy új kiszemeltem: kedvenc íróm, Murakami Haruki új megjelenése, A kormányzó halála. Két kötetes, elég soká ki fog tartani :nerd_face:

https://www.libri.hu/konyv/murakami_haruki.a-kormanyzo-halala-elso-konyv.html

Ti olvastatok a karanténban? Vagy teljesen rácsavarodtatok a Netflixre hozzám hasonlóan :smile: ?
Mik a kedvenc könyveitek?

7 Likes

Angolul olvastam :slight_smile: Itt az ajánlóm róla :slight_smile:

5 Likes

Miket olvastam karanténban?
Kréta üzenetek tömkelege
Pál utcai fiúk - a nagyobbik gyerekkel
Hétszínvarázs 2. osztály és a többi másodikos tankönyv.
Meghalni nem volt időm, nemhogy olvasni.
Pedig március elején még el akartam olvasni a Vaják könyveket, az Úr sötét anyagait és azt, hogy A második életed akkor kezdődik, amikor rájössz, hogy csak egy van. A Vajákat kezdtem el ebből, de az elején tartok, ahol március elején félbe maradt. :frowning:

Hozzá teszem, az utóbbi években leginkább a BKV-n volt időm olvasni (ezért is szeretek tömegközlekedve munkába járni), ez hiányzik most nagyon.

7 Likes

Azta! Ilyen professzionális válaszra nem számítottam! :astonished:
Na, majd jól megkonzultálhatjuk a konklúzióinkat :slight_smile:

1 Like

Te sokoldalú nőszemély, ezt nem tudtam, hogy írsz is! Van még?

2 Likes

Vallok én is: egy sort sem olvastam. Szerettem volna, de a legkikapcsolóbb dolog az volt, hogy itt lógtam. Másra nem nagyon telt. 4 könyv várja, hogy elolvassam :weary:

4 Likes

Nekem sikerült olvasni, de annyi mindent akarnék csinálni, hogy néha nem tudom hová kapjak, Netflix vagy könyvek? :smiley:
A következőket olvastam végig a karantén alatt:
Cassandra Clare: Az angyal
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
V. E. Schwab: Viszály
Marie Lu: Champion – Bajnok
Brigid Kemmerer: Storm – Vihar

Jelenleg ez van porondon:
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Sajnos nem olvasok olyan gyorsan mostanában, mint kellene, még jó pár könyvet szeretnék befejezni szeptember végéig, remélem sikerül.

6 Likes

Én az első Harry Pottert olvastam el. Már ezt is nagy teljesítménynek tartom a jelenlegi “munkarendem” mellett.
A kikapcsolódás nekünk jelenleg az, hogy esténként az Elnök embereiből (The West Wing) megnézünk egy részt.
A kedvenc konyvem egyébként A Mester és Margarita.

3 Likes

Úúú, még 19 voltam, mikor nekikezdtem A mester és Margaritának, de nem bírtam. Talán korai volt. Azóta sem mertem kézbe venni. Kafkát már addigra olvastam, de Bulgakov nekem sok(k) volt. Na, majd egyszer.
Neked mi tetszik a könyvben, könyvből? Miért szereted? Próbálom megérteni.

2 Likes

Ne már, nekem az egyik kedvencem, a Mester és Margarita. A másik, Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe, és Márquez - Száz év magány. Ezt a hármat bármikor.
Bármit elolvasok, mindent szeretek. Kedvenc még az Jane Austin, Agatha Christie.
Egy könyvvel nem bírtam, Ulysses. Egyszerűen nem tudom elolvasni, annyira fárasztó.:smile:

4 Likes

Hú, nagyon nehéz erre mit mondani. Talán azért szeretem, mert olyan bizarr az egész. Egy fura álomvilág egy végtelen földhözragadt korba beágyazva. Mégis valószerűnek tűnik.
Nekem Margarita története tetszik főleg (a Poncius Pilátusról szóló részt én inkább egy külön novellaként kezeltem). Leginkább azért, mert szeretnék én ilyen talpraeesett és elszánt nőszemély lenni. :smiley:
Milyen könyveket tervezel elolvasni?

2 Likes

Ulysses nekem is a baromi fárasztó kategória, nekem sem ment.
Nem ugyanaz, de nekem az istenített Zabhegyezőtől is majdnem a kihullott a hajam. Azon átrágtam magam, de többet nem akarom elolvasni :sweat_smile:

2 Likes

Bocs, csak 3 vár rám:

Jean-Christophe Rufin: Vad tengereken

Elena Ferrante: Briliáns barátnőm

Széchenyi Zsigmond: Denaturált Afrika.

Egyébként nekem John Steinbeck nagy kedvencem, mert nála van valami varázsos, mégis valóság-szagú aurája a történeteknek, amibe teljesen bele tudok veszni. Nem tudom leírni mi ez.
Azt hiszem a mai íróktól alig vannak olvasmányaim, pedig @Amadea -hoz be-be kukkantok, ahol rengeteg jóság van listán, de még nem jutottam el beszerzésig és olvasásig. Egyszerűen nincs olyan nyugodt sarka az életemnek, hogy leülhetnék egy fotelba és legalább 1 órára belefeledkezhetnék egy írásba.
Gondolom ugyanez van nálad is :stuck_out_tongue:

3 Likes

Na, a Briliáns barátnőm be fog szögelni a sarokba, készíts magad mellé három napi hideg élelmet.:slight_smile:

2 Likes

Az jóóó :smiley: Most, hogy előtúrtam a könyveket, ezt pont beraktam a tatyómba, hogy a munkába menet olvassam. Akkor majd figyelek, hogy jó helyen szálljak le :stuck_out_tongue:

1 Like

Nálam is a Mester és Margarita, a Száz év magány és sokáig az Utas és Holdvilág volt a szentháromság! Utóbbit minél többször olvasom, annál bulvárabbnak találom, jó pár éve átvette a helyét Murakami Haruki összes művei :slight_smile: most már legalább teljes a harmónia, kizárólag mágikus realizmusban nyomulok :slight_smile:
Pár éve viszont nagy krimi-thriller fogyasztó is lettem. Nagyon tetszett például a Peter James:Tökéletes emberek vagy a Jo Nesbo: Csótányok.
Meg egész kis tinédzser korom óta az összes ázsiai témájú női regényt elolvasom (ilyen Vadhattyúk, Egy gésa emlékiratai és társaikra gondolok).

3 Likes

Sziasztok! Én Böszörményi Gyula: Nász és téboly könyvébe kezdtem bele utoljára, az elején tartok. Nem nagyon olvastam sajnos mostanában.
Pedig sok könyv vár arra, hogy kiolvassam :sweat_smile:. Na mindegy talán majd nyáron jut időm olvasni.
Nagyon szeretném megszerezni a Szerelemben, háborúban könyveket :heart::heart:.

1 Like

Nekem ha kötelezők közül kell nagy kedvencet mondani, akkor az a Madách: Az ember tragédiája és az Abigél lenne :heart:.
Egyébként Böszörményi Ambrózy könyvsorozatát imádom legjobban, bármilyen Sissis könyvet vagy a Csábítás kilenc szabálya könyveket.
Tini koromban imádtam a Születésnap, Macska a zongorában, A sziget, négylevelű lóhere, Elisabeth, Szöszi, Az elmaradt tánc, Aranyeső csíkos-pöttyös könyveket. Cilike könyveket is imádtam a legnagyobb kedvenc a Padlásszoba kis hercegnője volt :heart:. Egy ponyvaregény sorozatot is imádtam az Édesvölgyi suli szerelmes ikreit :D.

2 Likes

Jaj de jó egy ilyen topic, nagyon sok behozni valóm van. Egyelőre nehéz darabokat nem tudok olvasni, mert csakis este 11-éjfél körül ,amikor csend van ,akkor vagyok képes valamit felfogni , különben, megy a tv, párom dumál, gyerkőc átjön, kutya ugrál- lehetetlen. Este ,olyankor csak regények ,meg fantasztikus könyvek jöhetnek szóba ,mert félig alvásba olvasom magam :smiley: Most épp Deborah Harkness : A boszorkányok elveszett könyve trilógiából a 3. kötetet rágom át, sajnos németül. Majd most szerintem pár magyar nyelvűt beszerzek, amíg otthon vagyunk. Kedvencek: Harry Potter, James Clawell: A patkánykirály, Jane Austin könyvek, Betty Mahmoody- Lányom nélkül soha, Jane Ayre, Stephen King könyveket olvastam korábban végig, igen, Egy gésa emlékiratai , a fehér maszáj. Ó a vaják könyveket én is tervezem . :slight_smile: @Kokapu

5 Likes

Jaaaj, a Patkánykirály első kedvencem volt! :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes: Azt hittem csak én szeretem az ilyen regényeket. Soha nem találkoztam eddig senkivel, aki szerette vagy csak ismerte volna. :hugs:

2 Likes